0 oy
195 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (367 puan) tarafından
Slmlar kızlar. Uzun bı aradan sonra tekrar geldim ıcınıze. Çocukların boyunu ne uzatır. Evet genetik bunu biliyorum ama illaki ana baba kısa diye cocukta kısa olacak degil. Var mıdır bir caresı 

7 Cevaplar

0 oy
(292 puan) tarafından
Çevremde gördüğüm annesini uzun süre emenler uzun boylu oluyor. Anne babaları kısa olduğu halde 4-7 yaşında hala emen tanıdıklarım var. Çok uzun boylular. Bunun dışında iyi beslenme, basketbol voleybol gibi zıplama ve uzanma hareketi içeren sporlar yapmak genetik sınırın en üstüne ulaşmaya katkı sağlıyor. 
(2,186 puan) tarafından
Babam 7 yaşına kadar emmiş babaannem en son seni arkadaşlarına derim deyince bırakmış sonuç 160 jxhsha
(292 puan) tarafından
Demek emmese 150de kalacakmış :D zaten bilimsel araştırma değil canım sadece gözlemledim :) anne 150 baba 160 diğer kardeşleri kısa halası vb kısa kız 175 mesela 5 yaşında bırakmış emmeyi :)) bunun gibi 4-5 arkadaşım var
(2,186 puan) tarafından
Genetiktir oda benim dedem ve babaannem uzunmuş. Anne babam kısa ama abim ve erkek kardeşim uzun mesela :) genler sadece anne babayı kapsamıyor.
(292 puan) tarafından
Biliyorum da dedesi babaannesi filan sülalesinden uzun kimse yok ondan dolayı yazdım ama daha üst ceddinde varsa bilemem :)
-Reklam-
0 oy
(10,607 puan) tarafından
beslenme + kontrollü spor
0 oy
(698 puan) tarafından
Proteinli beslenme ekmek makarna pilav yerine et tavuk yumurta vs. Ve zıplamalı egzersiz basketbol olır zıplama oyunları fln etkili olur. 
0 oy
(639 puan) tarafından
Geçen bir doktor tahinin faydasından bahsediyordu deneyebilirsiniz eğer alerjisi yoksa seviyorsa akşam yatmadan en az 1 yemek kaşığı tahin yada tahin pekmez yemek boy uzatıyor genetiğin üzerine 5 cm kadar etki edebiliyor demişti sütten daha faydalı olduğunu söylüyordu ama pekmeze metal kaşık değdirmeyin diyordu ona dikkat etmek lazımmış denemekte fayda var zararlı da değil sonuçta bir deneyin bence 
0 oy
(3,740 puan) tarafından
Spor ve protein agirlikli beslenme. Benim oglum 4 yasindan beri (suan 6,5 yasinda) yuzmeye gidiyor. Ciddi anlamda hem boyu uzadi hemde vucudu gelisti.
0 oy
(495 puan) tarafından
Bu yüzden cimnastige yazdırdım. Ve  artı iğde cekırdegı tozu süte kat ver :) çok faydası oluyor 
(1,156 puan) tarafından
Canım bende bunu duymuştum . Sen tam nasıl yapıyorsun gece uyurken mi veriyorsun sabah mi bide ne kadar süre karıştırıyorsun
(495 puan) tarafından
Karısana kadar :) gün içinde kahvaltı sonrası veya akşam yemek sonrası için
(1,156 puan) tarafından
Peki nerelerde satiliyor
(495 puan) tarafından
Aktarcıda
0 oy
(3,322 puan) tarafından
Aynen illa anne babaya çekecek değil eşim 1.88 kayinpeder 1.76 kaynanam 1.70 

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 280 göst.