0 oy
60 göst.
Diğer kategorisinde (203 puan) tarafından
Kızımın boynunda kehribar kolyesini üzerine muska takmıştık .İçinde kağıtta kendi yazdığımız Arapça Felak, nas ,ayetel kursi vardı .Bir de okunmuş çörek otu ve iğde çekirdeği vardı (nazardan korunmak için)

Kolye boynunda takılıyken muskasi düşmüş arabada ve evde bulamadık sanirim disarda düştü günah olur mu ya kafama takıldı durduk yere .Eşim isteyerek atmadık sonuçta bir şey olmaz diyor ama yere ayak altına düştüyse falan ne bileyim tedirgin oldum :/

1 cevap

0 oy
(249 puan) tarafından
nazar için çörek otu ve iğde çekirdeği islamın herhangi bir yerinde var mı önce bunu sorgulayın lütfen. ondan sonra doğru olan metotlara bir bakın. mesela peygamberimizin torunları hasan ile hüseyine okuduğu bir korunma duası var onu okuyun. googledan aratırsanız çok rahat bir şekilde bulursunuz. birde her akşam yatmadan önce ya da gün içinde yasin 8-9 u okuyun bir de isra 45. çok faydasını görürsünüz Allahın izniyle. 
(203 puan) tarafından
Canım kimi okuduğum yerde var kimi okuduğum sitede herhangi bir bilgi yazmıyor bu konu hakkında
Fakat çörekotu ve iğnenin koruduğuna dair etrafımdaki yaşlılar özellikle söylüyor yanında bulundur çocuğun diye ve bir yerde okumuştum o şekilde zaten çörek otunu ve iğdeyi okuyup yanında tasitiyorduk .Yine de bu konu hakkında benden fazla bilgiye sahipsen , benide aydınlatırsan sevinirim .Diğer verdiğin bilgiler için teşekkür ediyorum okumaya gayret göstereceğim.
(249 puan) tarafından
mesele daha fazla bilgiye sahip olmak değil burada mesele bahsettiğiniz amelin islamda olup olmadığı. yani biri size "çörek otu, iğde koruyor" dediği zaman sizin de "bana Bunun bir delili var mı islamda?" diye sormanız gerekir. ki böyle bir şeyi islamın hiçbir yerinde göremedim. diğer bahsettiğim şeyleri uygularsanız sizin için daha hayr olur.
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 23 göst.
22 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Zzzzzz (1,715 puan) tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap 56 göst.
+3 oy
10 cevap 325 göst.
0 oy
36 cevap 904 göst.
13 Ekim 2024 Aile & Aşk kategorisinde Bsrakran (77 puan) tarafından soruldu