Pazar günü kayınbabamlara oturmaya gittik. Kayınbiraderim 1 sene önce evlendi ve ev üstünde yaşıyor. Kızın ailesine söz verildi ev alınacak diye ama durumları yok. Kaynım bir işe girer en fazla 2 ay sonra çıkar. Her seferinde de işini eşim bulur onun için kendi arayıp bulmaz. Her seferinde tartışarak ayrılır iş yerinden. Karısı da hiç birikim nedir bilmez. Eline geçen parayla kıyafet alır. Kaynım güvenlik bekçisi için sınavlara girdi kazandı abisi iş buldu gitmedi. Siteymiş çünki bahanesi bu. Çok büyükmüş yapamazmış. Aylardır evde yatıyor. Babası da askeri ücret ile çalışıyor. Kaynım ile girince ona kredi çekip bendeki altınları da alıp ev alacaklarmış. Ben şahsen böyle birine güvenip kredi çekmem. Tartışıp yine çıkacak işten diğerlerinde olduğu gibi. Ben eşime altınladı vermek istemiyorum dedim. Biz de araba alacağız onun için birikim yapıyoruz dedim. Eşim de tamam dedi ama biliyorum ki kayınbabam ısrarla isteyecek. Sonra bize geri vereceklermiş. Giden altınlarım geri gelmez. Fazla bir şey değil 200 bin yapıyor ama yinede vermek istemiyorum. Sizce haksız mıyım. Eşim bana tamam vermeyelim dedi ama babasının ısrarına dayanamaz diye korkuyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim.