+2 oy
943 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (1,057 puan) tarafından
Pazar günü kayınbabamlara oturmaya gittik. Kayınbiraderim 1 sene önce evlendi ve ev üstünde yaşıyor. Kızın ailesine söz verildi ev alınacak diye ama durumları yok. Kaynım bir işe girer en fazla 2 ay sonra çıkar. Her seferinde de işini eşim bulur onun için kendi arayıp bulmaz. Her seferinde tartışarak ayrılır iş yerinden. Karısı da hiç birikim nedir bilmez. Eline geçen parayla kıyafet alır. Kaynım güvenlik bekçisi için sınavlara girdi kazandı abisi iş buldu gitmedi. Siteymiş çünki bahanesi bu. Çok büyükmüş yapamazmış. Aylardır evde yatıyor. Babası da askeri ücret ile çalışıyor. Kaynım ile girince ona kredi çekip bendeki altınları da alıp ev alacaklarmış. Ben şahsen böyle birine güvenip kredi çekmem. Tartışıp yine çıkacak işten diğerlerinde olduğu gibi. Ben eşime altınladı vermek istemiyorum dedim. Biz de araba alacağız onun için birikim yapıyoruz dedim. Eşim de tamam dedi ama biliyorum ki kayınbabam ısrarla isteyecek. Sonra bize geri vereceklermiş.  Giden altınlarım geri gelmez. Fazla bir şey değil 200 bin yapıyor ama yinede vermek istemiyorum. Sizce haksız mıyım. Eşim bana tamam vermeyelim dedi ama babasının ısrarına dayanamaz diye korkuyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim. 

45 Cevaplar

0 oy
(991 puan) tarafından
Sözü senin altinlarina mi güvenip vermişler. 200 bin fazla çeksinler krediyi. Verme kesinlikle
(1,057 puan) tarafından
O zaman 1 sene içinde tüm krediyi ödemeleri gerekiyormuş. Bankalar fazla miktar olunca en fazla 12 taksit yapıyormuş.
-Reklam-
0 oy
(340 puan) tarafından
Söz verildiyse bu sözü sen vermedin eşin vermedi senin birikiminw veya altinina guvenmediler bu kesin.kaynim çalışkan calisan gelinde tutumlu ise verilir ancak bu anlatiiklariniza göre asla vermem ben olsam neden vereyimki ev üstüne yaşamak istemiyorlarsa kiraya ciksinlar evlenmeyi bilen kirayı da ödeyeceğini bilsin kime ne size ne bu bundan babasına ne hatta adam doğru düzgün calismicak ama onune ev koyacam oldu ya başka çalışmıyorsa ev beklentileri de olmasin çok isteyen kiraya çıksın yapacak bişi yok çoğu insan kirada 
(1,057 puan) tarafından
annesi kiraya yollamıyor yoksa onlar çıkmak istiyorlardı. Boşuna para vermeyin diyor.
(340 puan) tarafından
Beraber otursun o zaman yada ailesi borç versin damatlarina
(1,057 puan) tarafından
Kızın babasına  beyaz eşyaları aldık diye yalan söylemişler adam beyaz eşyalar tam sanıyor. Tek eksik ev sanıyor. Onlara da üzülüyorum
0 oy
(12,605 puan) tarafından
senin altınların olmasa ne yapacaklar? asla verme. gerekirse git bankaya kasa tut oraya koy
0 oy
tarafından
Kaynin 4 4 luk biri de olsa,asla verme
(1,057 puan) tarafından
Kesinlikle haklısınız
tarafından
Sizin ihtiyacınız varmış araba daha önemli kesinlikle vermeyin eğer verecekseniz de gözden çıkarın.bir daha o altınlar gelmez size bence
0 oy
tarafından
Asla verme. Geri vermezler 
(1,057 puan) tarafından
Ben de öyle düşünüyorum. Giden geri gelmez. O evin içinde herkes yalan konuşuyor
0 oy
(1,864 puan) tarafından
Benden ev için değil arsa için istediler. 5 tane bilezik. 100 gram falandı. Şuan ne kadar tutar anlayan hesaplarsa iyi oldu.

Velhasıl kelam aldılar vermediler. İstedim. Yemin ettiler bize vermedin diye. Pisi pisine gitti altınlarım. Yoklar şuan .

Senin yerinde olsam asla vermem banane sanki
(1,057 puan) tarafından
Nasıl vicdan azabı çekmiyorlar alıp da hiç anlamıyorum
(1,864 puan) tarafından
Ne vicdanı. Vicdanı olan adam böyle mi yapar. Ahirette ateşten çember olurda boyunlarına geçer inşallah
(3,393 puan) tarafından
Şuan güncel fiyatla 280.000tl yapıyor böyle insanlara haram zıkkım olsun borç alıp da imkanı olduğu halde onu geri ödemeyenlere
(1,864 puan) tarafından
İmkanları var bacım olmaz mı. Ama diyorlar bize vermedin .eee kalkta ıspat et ne ile edecem
0 oy
(1,852 puan) tarafından
Asla verme. Eşin de karım vermiyor desin sen kötü ol gerekirse. O altinlar elden çıkmadan da biraz kredi falan çek arabanı al
0 oy
(19,493 puan) tarafından
Kesinlikle böyle insana 20 bin bile verilmex
0 oy
(3,393 puan) tarafından
Verme kesinlikle adam çalışmıyor diyorsun neyle geri ödeyecek? Adam olsaydı geliri de iyi olsaydı belki verirdim o da belki. Ama bu durumda vermezdim. Essek kadar adam çalışsın kendi alsın sana mı minnet edip de evlendi. Verme kesinlikle altınlarını
0 oy
(215 puan) tarafından
Para verip kötü olacağıma vermeden kötü olurum altınlarım da çocuklarım için bende kalmış olur yoksa heba olur giderler 
(1,057 puan) tarafından
Bence de öyle
0 oy
(289 puan) tarafından
Kayinbabam benden 3 sene önce 20 gram altın bilezigimj aldı borç olarak.o zaman parası 10 bindi.simdi 150bin filan olmuş zar zor aldi.altinlari verirsen ilerde fiyatlar yükselecek.guveniyosan ver bence
(1,057 puan) tarafından
Sorun şu güvenmiyorum onların hiçbirine. İşe girip çıkıp duruyor. Altın benim elim de de değerlenir
0 oy
(591 puan) tarafından
Altınları sakla Borcumuz vardi bozdurduk de ..vermek zorunda değilsin onlar mı yaptı Altınları kendi birikiminiz sanırım 
(1,057 puan) tarafından
Kendi birikimimiz. Onların bir kurulu yoktur bizde
0 oy
(4,350 puan) tarafından
Okumama gerek yok ver memmmmmm net
0 oy
(1,881 puan) tarafından
Oyle kayinpeder bende de olsaydı keşke koca çalışmayacak elti altın vercek bana ev alınacak :) tabiki verme ki 200 bin ev almak için pek bi ise de yaramaz zaten olan senin altinina olur çalışmayan kişi evin borcunu mu ödeyecek senin altınını mı
0 oy
(6,896 puan) tarafından
Ben olsam vermem daha çalışmasını bilmeyen birikim yapmayı bilmeyen birine veremem maden öyle kira derdi yokken biriktirsinler az yesinler az gezsinler az harcasınlar alsınlar kendilerine bı ev 
0 oy
(3,441 puan) tarafından
Sakın sakın sakın verme benim eşimin vermişler biz kirada sürünüyoruz onlar keyfini sürüyor üstelik geride vermemişler 
0 oy
(1,287 puan) tarafından
Bu konuda net tavır sergile yoksa giden altınları bir daha göremezsin ömrü billah.
0 oy
(743 puan) tarafından
Sakın verme canım ben altınlarımı verdim evimizin borçları vardı asla giden gelmiyor o kadar pişmanımki şuanki aklım olsa vermezdim hele bide kimsenin durumu yok işsiz güçsüz adam olan altınlarına olur sonra pişmanlıktan benim gibi olursun araba alıcaz veremeyiz de bidaha nasıl 200 bini biriktirip sana altınını alçaklar asla alınmaz emin ol
0 oy
(5,167 puan) tarafından
Ben olsam asla vermem versen bile o altınlar asla geri gelmez benim ablam öyle bir hata yaptı 15 yıllık evli  hala altınlarını geri vermediler
0 oy
tarafından
Kız delimisin söz konusu bile olamaz de verme sakın  düsünme bile direk kestirip at yazık 200 bin az para degil havaya ucar gider aman seni kandırmalarına izin verme 

İlgili sorular

+1 oy
35 cevap 468 göst.
2 gün önce Alışveriş-Hediye kategorisinde Zuzu2 (7 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 831 göst.
6 Mayıs 2024 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 186 göst.
0 oy
17 cevap 636 göst.
21 Ekim 2024 Aile & Aşk kategorisinde Bahar_6565 (153 puan) tarafından soruldu