+2 oy
987 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (1,056 puan) tarafından
Pazar günü kayınbabamlara oturmaya gittik. Kayınbiraderim 1 sene önce evlendi ve ev üstünde yaşıyor. Kızın ailesine söz verildi ev alınacak diye ama durumları yok. Kaynım bir işe girer en fazla 2 ay sonra çıkar. Her seferinde de işini eşim bulur onun için kendi arayıp bulmaz. Her seferinde tartışarak ayrılır iş yerinden. Karısı da hiç birikim nedir bilmez. Eline geçen parayla kıyafet alır. Kaynım güvenlik bekçisi için sınavlara girdi kazandı abisi iş buldu gitmedi. Siteymiş çünki bahanesi bu. Çok büyükmüş yapamazmış. Aylardır evde yatıyor. Babası da askeri ücret ile çalışıyor. Kaynım ile girince ona kredi çekip bendeki altınları da alıp ev alacaklarmış. Ben şahsen böyle birine güvenip kredi çekmem. Tartışıp yine çıkacak işten diğerlerinde olduğu gibi. Ben eşime altınladı vermek istemiyorum dedim. Biz de araba alacağız onun için birikim yapıyoruz dedim. Eşim de tamam dedi ama biliyorum ki kayınbabam ısrarla isteyecek. Sonra bize geri vereceklermiş.  Giden altınlarım geri gelmez. Fazla bir şey değil 200 bin yapıyor ama yinede vermek istemiyorum. Sizce haksız mıyım. Eşim bana tamam vermeyelim dedi ama babasının ısrarına dayanamaz diye korkuyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim. 

45 Cevaplar

0 oy
(766 puan) tarafından
Bunların birikmiş parası mı var ki ev almaya cesaret edebiliyorlar. 10 yıl vadeli 1 milyon kredi çeksen aylık 52-53 bin ödüyorsun. Devlette çalışsa o kadar maaş alamaz. Bence hiç kendine dert etme, ev almaları imkansız. Ev qlqxqz diyerek senin altınları alıp yeme derdindelerse onu bilemem
-Reklam-
0 oy
(1,784 puan) tarafından
Benim altınlarım için de eşin kardesiminde düğününe yardım ederim dedi bana mı guvenmis paran varsa verirsin ben altın filan vermem dedim mehrimi ne vercen ya yeri gelir üstümü bı kalemde esindahi siler atar sağ ayağimin soluna güveni kalmadı 
(1,056 puan) tarafından
Benim altınların içinde mehrim de var. Onlara da göz diktiler
(1,784 puan) tarafından
Verme verme zora dusdunmu eşin bile yeri gelir bakmaz
0 oy
(108 puan) tarafından
Vala cnm daha  calisip ev alamiyorsa altinini nasl verck versn unut onlari bi bahane bul asla verme yoksa geri dönüşü olmaz
(1,056 puan) tarafından
Ben biliyorum giden asla geri gelmez. Abisi ile ortak netflix hesabı açtılar bir kere pars verdiğini bile görmedim. Eşime sordum hiç vermedi dedi ben de geçen ay kapattırdım. O lara inat kendileri açsınlar çok istiyorlarsa. 1 senedir onun parasını bile vermediler
(108 puan) tarafından
Böyleleri cok kendi rizkiniza ona yedrmeyin  bn olsm araya  mesafe koyarm
0 oy
(3,344 puan) tarafından
Verme sakın. Kaynim diğer kaynimdan kumar borcu için istedi vermediler. İyi de yaptılar 
0 oy
(1,377 puan) tarafından
Verme verme verme

Biz yıllar önce 4000 TL verdik yerinde yeller esiyor 

İlgili sorular

+1 oy
35 cevap 491 göst.
4 gün önce Alışveriş-Hediye kategorisinde Zuzu2 (7 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 832 göst.
6 Mayıs 2024 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy