0 oy
304 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (1,304 puan) tarafından
Kızlar kızm 3.5 yaşında devlet kreşine başladı. Çok samimi olmadığım bir arkadaşımın kızıyla aynı sınıfta. Arkadaşımın kızı kızımı sınıftaki oyuncaklarla oynatmıyormuş izin vermiyormuş.kızım 5 6 defa söyledi bunu ayrı günlerde. Bugün de sordum okulda üzüldüğün bir an oldu mu dedim. O kızın adını söyledi benim oyuncakla oynamama izin vermedi dedi. Sizce bunu o arkadaşa söylemeli miyim yanlış anlar mı aranızda tecrübeli veli varsa tavsiye verebilir misiniz? Siz olsanız söyler miydiniz?

12 Cevaplar

+1 oy
(436 puan) tarafından
Öğretmeni ile konuşmanız çok daha iyi değil mi. Sınıfta öğretmen yönetimindeler çünkü. 
(1,304 puan) tarafından
Öyle mi diyorsun canım tavsiye almak istedim ne yapacağımı bilemedim de
(436 puan) tarafından
Yani son çare annesi ile konuşmak olsun
-Reklam-
+1 oy
(51,545 puan) tarafından
gecen yil kizim bir kızla anlaşamıyordu beni oynatmıyor diyordu annesiyle aram iyi oldugu icin onun yaninda şaka yollu kiz cadi niye oynatmiyorsun diyodum oda benim kizima diyodu ogretmeni uyariyordum tuvalet terligini paylasamiyorlardi ayni anda göndermeyin diye☺️
(1,304 puan) tarafından
Ben de o şekilde şaka yollu annesinin yanında kızına söylesem mi diye düşündüm annesi dd biraz alıngan biri gibi o yüzden ne yapacağımı bilemedim bizimkiler de mutfak oyuncaklarını paylaşamıyormuş izin vermiyormuş kız her gün her gün söyleyince ben de üzüldüm artık:)
(51,545 puan) tarafından
anne yüreği ☺️ benim kizim baskin karakter ama o minnos daha baskın karakterdi hic anlasamiyorlardi o olmasin gelmesin diyodu.birinci sinifta aman bizim sinifa gelmesin diyodu gecen gördüm teneffuste sarilmislar oynuyorlardi ☺️ ben kizimi tembihliyodum o oyuncağı kiskaninca sen umursamıyor gibi yap baska oyuncak alki.kiymete binmesin diye de seninkj daha küçük olsun sen yine de tembihle cocuk onlar bugun kavga ederler yarin oynarlar
(1,304 puan) tarafından
Tabi tabi inşallah oynarlar iyi olurlar onlar iyi olsunlar da bize sorun çıkmasın :) benimki de hiç baskın karakter değil içine atıyor o sen oynama diyince kenara geçip üzülüyormuş başka oyuncak bulmaya çalışıyormuş akşam ben didikleyince anlatıyor:)
(51,545 puan) tarafından
olacak bunlar alisacaklar birbirlerine sen yine öğretmenle görüş ona sor annesine diyeyim mi siz idare eder misiniz diye
0 oy
tarafından
Öğretmene söylemen gerekmiyormu
(1,304 puan) tarafından
Öğretmenden çekiniyorum biraz hemen tersleyebiliyor ufak şeyleri büyütmeyin diye. Ya da öğretmene mi söylemeliyim sizce tecrübeli olam varsa fikir almak için post açtım
(4,374 puan) tarafından
Canim ogretmene soyle her gun kizim ayni sikayetle geliyo uzuluyo de. Beni bi baska cocugun velisiyle yuz goz etmeyin de
(1,304 puan) tarafından
Öyle yapcam artık canım konuşcam kesin çünkü kızım çok üzülmüş artık
(4,374 puan) tarafından
E yani siz de her gun cocuk uzulsun stres olsun diye gondermiyosunuz sonucta. Ogretmen de babasinin hayrina durmuyo olmazsa mudurle konusucam de.
(1,304 puan) tarafından
Doğru söylüyorsun canım ben öğretmenle konuşayım terslerde de başka yolları düşünürüm
0 oy
(1,886 puan) tarafından
Öğretmene söyle

Sınıf annesine söyle

Baktın cevap yok

Git kadınla konuş
(1,304 puan) tarafından
Sınıf annesi yok öğretmen de biraz ters büyütme falan der bana diye düşündüm ama üzdü beni her gün neredeyse söylüyor ama ben soruyorum biraz neler yaptın diye öyle anlatıyor dışlanmış gibi oluyor böyle yoksa ufak tefek kavgalar çocuklar arasında olur takılmam da sürekli aynı şeyi söyleyince biraz içime oturdu benim de
(1,886 puan) tarafından
İstediği kadar desin büyütme diye..
Kreşte oynamaya gidiyorlar..
Kız bırakmıyorsa oynasın ne yapacak yavrum orda
(1,304 puan) tarafından
Tabi ki öyle ya çok üzüldüm çocuk anlattıkça. Ben de başka bir yer buldum anne o beni istemeyince diyor her gün her gün olmaz ki
(1,886 puan) tarafından
Olmaz tabi ki. Ay bir gireyim dedim bugün ki postlar dellendirdi beni
(1,304 puan) tarafından
Annelerin dertleri bitmez ki çok normal
0 oy
(423 puan) tarafından
İlk öğretmenle konuşurum ters biri isede yinede konuşurdum hiç bişey kızımın üzülmesi kadar önemli olmaz çünkü baktın öğretmen müdahale etmiyor annesiyle konuş, benim kızıma oyun oynarken bir çocuk sen çekil demiş annesini tanıyordum hem öğretmene söyledim hem kızın annesine söyledim ertesi gün çekil diyen çocuk ve annesi kızımdan özür diledi
(1,304 puan) tarafından
Ben de kızıma çok üzüldüğüm için konuşmak istedim hani kızın annesi ile konuşursam direk uyarır dikkat eder diye ya da annesinin yanında kıza söylesem mi dedim kuzum birlikte oynayın mutfak oyuncakları ile arkadaşın çok üzülmüş diye
0 oy
(19,829 puan) tarafından
Böyle şeyler öğretmenle halledilir. Bıçak kemiğe dayanmadigi sürece bu tarz olumsuz durumlar veliler arasında konusulmamali. Öğretmen halleder ona söylersen 
(1,304 puan) tarafından
Öyle mi diyorsun canım. Aslında doğru söylüyorsun öğretmenin halletmesi gerekiyor Bizim öğretmen de biraz ters bunu mu taktın büyüttün vs derse diye çekindim
(19,829 puan) tarafından
Öyle bişey demesine gerek yok. Çocuk üzülmüş ve rahatsız olmuş neticede. Aslında asıl çocuk kendi söylese öğretmenine daha iyi olur. Alışır öğrenir hem. Oğlumu da bir arkadssi oynatmiyomus legolari . Ben de öğretmene söyle oğlum dedim. Kendi işini kendi halletmeyi öğrensin. Bunlar her çocuğun başına gelecek şeyler. Halledemezse sen söylersinogretmene
(1,304 puan) tarafından
Kızım o kadar çekingen ki içine atıyor söylemiyor defalarca söyledim arkadaşına söyle dedim arkadaşım bunlar hepimizin oyuncağı beraber oynayalım diye böyle bile söyleyince ağlıyor hemen söylemem diyor keşke kendi söylese ya
(19,829 puan) tarafından
Alışır zamanla belki. Fıtrat meselesi bi de bu.
0 oy
(5,305 puan) tarafından
Arkadaşına değil de öğretmene söyle bence. Çünkü orada yöneten idare eden öğretmen. Ve çocuklar bizden çok öğretmeni dinliyor. Benim kızım da asla paylaşmaz kendi oyuncaklarını. Ama okulda hiç böyle bir sorun yaşanmıyormuş. Hatta artık haftada 1 gün kendi oyuncaklarından götürüyorlar paylaşarak oynamayı öğrensinler diye. Öğretmen daha kolay çözer
(1,304 puan) tarafından
Öğretmen sürekli uyarıyor canım çocukları duyuyorum almaya gittiğimde sınıftan seslerini ilk öğrettiği şeylerden biri oyuncak konusu oldu ama çocuklar işte dinlemiyorlar herhalde :)
(5,305 puan) tarafından
Daha çok yeniler o yüzden kafana takma. Zamanla her şeye alışıyorlar :)
0 oy
(766 puan) tarafından
Bence öğretmene söylemelisin. Sınıfta bu durumları yönetmesi gereken o. Arkadaşına bileyim denilecek öğretmen demeli, hem daha etkili olur hem de sen arkadaşınla kötü olmazsın
0 oy
(1,917 puan) tarafından
Siz değil kızınız öğretmenine söylesin. Bir veli gelip bana böyle şikâyette bulunsa hoşlanmazdım. Öğretmen de illa ki görüp bir seyler yapıyordur ki anasınıfında oyuncak kavgası her gün olan bir şey. Evcilik oyuncağı mesela 1 tane var bir grup onunla oynuyor. Şimdi orada 3 kişi oynayabiliyor diğerleri de tutturuyor ben de oynayacağım diye onunla oynayan çocuk da haliyle izin vermiyor. Öğretmen de sırayla oynayın falan der yani.  Benim veli gelip şikayet edince sınıf içi olan durumlara müdahale etmeyin çocuk gelip bana söylesin diyorum. Kızınıza sordunuz mu ? Öğretmeni ile konuşmuş mu ogretmen çözüm bulmuş mu diye 
0 oy
(4,138 puan) tarafından
Annesine degil de öğretmenine söyle bence 
0 oy
(970 puan) tarafından
Veli ile değilde öğretmenle görüsirseniz bu konuyu daha sağlıklı hızlı bir çözüm bulursun 
0 oy
(7,733 puan) tarafından
3..5 yaşında devlet nasıl aldı canım şaşırdım açıkçası benim yeğenim 4.5 yasindaydi almadılar ama diğer yeğenimi almislardi o dA aynı yastaydi . Yere göre değişiyor mu acaba 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 121 göst.
0 oy
15 cevap 430 göst.
0 oy
18 cevap 643 göst.
5 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Komutan LOGAR !! (2,097 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 207 göst.
17 Ocak 2023 Diğer kategorisinde Huniliprenses (11,935 puan) tarafından soruldu

409,615 soru

12,314,248 cevap

38,795 kullanıcı

Kategoriler

...