0 oy
180 göst.
Diğer kategorisinde (123 puan) tarafından

Kızlar hayırlı geceler. Şimdi size bir soru soracağım Allah rızası için cevap verin biraz uzun bir soru. Şimdi ben daha önce bir post açtım eski postlardan bakabilirsiniz cuma günü oğluma kızamık aşısı vurdurmustum 5 gün oldu bugün ve o asidan sonra çocuk asla ama asla kendine gelemedi. 5 gün düşmeyen 40 derece ateşle mücadele ettik hastanelerde geçti günlerimiz. Sonra antibiyotik verildi bize crp de negatif çıkmasına rağmen Boğaz enfeksiyonu diye. Biz antibiyotik kullandık kusturdu oğlumu falan bu detaylar eski postmda var uzatmak istemiyorum. Sonra pazartesi bir başka doktora gittik o doktor da bize antibiyotik kullanmamız gerekmediğini grip falan olmadığını herhangi bir enfeksiyon olmadığını söyledi kendisi zincfort diye bir çinko şurubu ve reflor yazdı bağırsak duzenleyici çünkü antibiyotik ishal de yaptı oglumu. Şimdi sorum şu ki ben bu ilaçları kullanmaya başladıktan sonra çocuğumun vücudu döküntü yapmaya başladı. İlacı kestim ama geçmedi yayıldı bazı bölgelerine de. İlaçtan mi bilmediğim için bugün yine acile götürdüm ve doktor kızamık şüphesi olabilir dedi. Asi yapmış olabilir dedi. Benim anlamadığım üzerinden zaman geçmiş olmasına rağmen kızamık olmuş olabilir mi oğlum başına gelen var mı? Resimleri de yuklicem kızlar dokuntuler kızamıga benziyor mu? Lütfen cevap verin uzun oldu hakkınızı helal edin ama günlerdir kahrımdan oluyorum yavruma üzülüyorum. 

image

image

image

image

image

8 Cevaplar

0 oy
(123 puan) tarafından

En İyi Cevap
Bu arada çocuk doktoru da kendinden emin olamadi ilaç dokunma ihtimalini de söyledi ve çocuk enfeksiyon hastalıklarına yönlendirdi yarın şehir hastanesine gidip poliklinikteki görevlilere konuşucam inşallah ilgilenirler
-Reklam-
+1 oy
tarafından
Bu aşıları savunan vatandaşlar gelsin bakalım ne diyorlar merak ettim...
(1,893 puan) tarafından
Ne bileyim Esma ya. Bulaştım bir b oka çıkamıyorum. Her 2 çocuğumda yaşamadım sorun. Ama 3. Çocuk her açıdan sonra hasta
(123 puan) tarafından
Bende aynı şeyi söylediğimde aynı cevabı aldım canım hemşirelere ve asılara oldukça güvendim hani ilerde keşke yaptırsaydım dememek için yaptırdım ama bu asidan sonra ve bir arkadaş kızamık asisindan bir çocuk vefat etmiş dedikten sonra tamamen bitti benim için
(123 puan) tarafından
Benimde ilk ogluma hiçbir sorun yapmadi ama 2
 Oglumda çok feci etkiler bıraktı ya bu asi
(1,893 puan) tarafından
Benim oğlum henüz 8 aylık canım. Şuana kadar yapılan her aşı sonrası hastalandı. Diğer aşı zamanı gelene kadar. Hep aksadı aşılar
(123 puan) tarafından
Hadi yaa Allahim korusun inşallah canım bütün evlatlarımızı tüm kötülüklerden ne diyeceğimi bilmiyorum ki artık
+1 oy
(1,489 puan) tarafından
Ben kizamiga benzetemedim ama ola da bilir. Bu arada aşıyı bu hastalığı olmayalım diye değil olursak hafif atlatalım diye oluyoruz vücudumuza veriliyor ki vücut o hastalığı tanısın 
(123 puan) tarafından
Anladım canım ama yukarıda esma arkadaşın da dediği gibi belki de hiç vücut tanismicak bu virusle ama enjekte etmek bilmiyorum ya tabi ki herkesin kendi düşüncesi saygı duyuyorum bu zamana kadar olan bütün aşılarını yaptırdım hiçbiri bu denli çocuğumu mahvetmemisti
(2,167 puan) tarafından
Sence bu zamanda bu kadar mülteci dolduktan sonra ülkeye vücudun hastalıkla tanısmamasi mümkün mü? Maymun çiçeği hastalığında bile çiçek aşısı olanlar hafif atlatacak dediler aşısız olan herkes tutuştu.
(1,489 puan) tarafından
Tamam belki de hiç kızamık olmayacak ama ya olursa? Ki arkadaşa katılıyorum dünyanın her yerinde mülteci akını varken tanismamasi zor. Su çiçeği kızamık gibi hastalıklar özellikle erkeklerde ileri yaşlarda üreme sistemini etkiliyor. Bu çocuk 15 yaşında kızamık olur da bu yüzden kısır olursa o zaman ne olacak?
(123 puan) tarafından
Bilemiyorum canım kafam o kadar çok karıştı ki artık me yapacağımı şaşırdım tonlarca doktor gezdim şu çocuğun vucudunda ne var ne sebep oldu hiçbiri bisey söyleyemedi ne yapacağımı şaşırdım artık
(123 puan) tarafından
Allah korusun tabi ki böyle şeyler olmasını da istemem asla o yüzden ilerde keşke dememek için ilk oğlumun ds bu oğlumun ds tüm aşılarını yaptırdım devamını ds yaptıracaktim ama bir arkadaş kızamık aşısı yüzünden vefat eden bebek var diye de yazınca benim kafam tamamen bitti
(1,489 puan) tarafından
Aşı yüzünden birinin vefat ettiğini ben hiç duymadım olsa öyle bir şey herkes ayaklanır.
(2,167 puan) tarafından
Öyle bir şey olsa sosyal medya çalkalanır.
(123 puan) tarafından
Bende duymadım canım açıkçası ama birden okuyunca çok korktum
(123 puan) tarafından
Bana da öyle geliyor canım ama bilemiyorum
(1,489 puan) tarafından
İşte konu aşı olunca herkes bir şeyler uyduruyor birilerine buna inanıyor malesef.
0 oy
(447 puan) tarafından
Kullandığı antibiyotik şurubu da yan etki yapmış olabilir bence çünkü benim kızıma herhangi bir antibiyotik şurubu gelmiyor çok fazla antibiyotik şurup vermemeye dikkat ediyorum çok gerekmediği sürece. Geçmiş olsun bu arada inşallah çabucak geçer
(123 puan) tarafından
Olabilir canım ilk defa antibiyotik kullandık ve zaten verdiğimde 1 saat sonra kustu iki gün verdim ikisinde de aynısını yaptı bıraktım hemen umarım kötü bir şey çıkmaz ve yarın umarım ilgilenirler.  Çok teşekkür ederim canım
(447 puan) tarafından
Rica ederim canım inşallah Rabbim korusun evlatlarımızı
(123 puan) tarafından
Amiiin inşallah canım söz konusu evlat olunca insan gerçekten içi gidiyor:(((
0 oy
tarafından
Bilgim yok canım Allah şifa versin yavruna post yukarı çıksın 
(123 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim canım Allah razı olsun
0 oy
(166 puan) tarafından
Döküntülü hastalıklar birbirine benziyor. O yüzden ayırt etmesi zor olabiliyor. "6.Hastalık" diye bir şey duydunuz mu hiç ?  Araştırmanızı tavsiye ederim. Küçük yaş grubunda daha sık görülüyor çünkü.  Ayırt edici noktası 3-4 gün süren yüksek ateş (ateş esnasında döküntü olmaz ) akabinde döküntü başlar. Döküntü başladığı günden sonra ateş düşer.  Döküntüler de  üç dört gün içinde kendiliğinden şıp diye geçer. Viral kaynaklı olduğu için özel bir tedavisi yok. Tehlikeli zamanı zaten ateş dönemi. Eğer 6.Hastalık ise o dönem geçmiştir sizde. Ateş döneminde döküntü olmadığı için teşhis konulamıyor genelde. Farklı değişkenler bakılıyor. Totelde 10 gün içinde bitiyor eğer bu hastalığı geçiriyorsa. Şahsi fikrim bu açıdan değerlendirmeniz. 

Aşı ile denk gelmesi düşündürücü tabi ama kızamık olgusunda kan değerlerinden anlaşılıyor diye duymuştum. ( Doğruluğundan emin değilim.) Dilerim aşı yan etkisi değildir. Alerjik bünyelerde KKK aşısının yan etkisi belirgin diye duymuştum. 

Uzman değilim, teşhis veya tedavi amaçlı bir gorus değildir. 

Çok geçmiş olsun. 
(123 puan) tarafından
Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim söylediğiniz gibi önce inatçı yüksek ateş sonra döküntü basladi öksürük hapşırık falan da yok. Gerçekten bana çok yardımcı oldunuz hemen bu hastalığı araştırıcam.  Tekrardan çok teşekkür ederim
(166 puan) tarafından
Rica ederim. Bakalım birkaç gün sonra döküntüler geçecek mi ? Buradan durumu hakkında yeniden bilgilendirme yapın, merak ettim bende.
(123 puan) tarafından
Doktora gittim canım bugün kızamık değil bu dokuntuler dedi kullandığı ilaç mı yaptı dediğimde ise cevap vermedi yani doğru düzgün ne olduğunu söylemediler benim çocuğuma ama kesinlikle hakkımı helal etmiyorum
0 oy
(19,906 puan) tarafından
Dostum yaşadıklarının aynısını biz de yaşadık sayılır. Kızım 15 aylık. Cuma günü kızamık aşısını oldu. Cumartesi ateşi çıktı. Aşıdan diye bekledim ama dün cok kötü öksürmeye başladı. Hırıltılı bir şekilde. Bugün çocuk doktoruna götürdüm. Cigerlere inmek uzereymis enfeksiyon. Ben şok oldum. Çünkü ateşten başka biseyinyoktu düne kadar. 1 günde olur mu böyle dedim. Olur dedi. Antibiyotik , alerji ilacı , grip ilacı ve ateş düşürücü falan verdi. Bir fark var bizde döküntü yok. Ama doktor şöyle söyledi. Muhtemelen hastalanacakmis. Aşıyla birleşmiş. Ondan hastalanmış dedi. 

Bana ilk döküntü var mı diye sordu ben de yok dedim. Belki seninki kızamık olabilir bilmiyorum. Ama ateşten sonrâ vücudunda bunların çıkması bana 6. Hastalığı da hatırlattı. İstersen onu da bı araştır 
(123 puan) tarafından
Cevabın için çok teşekkür ederim canım hemen bu hastaligi arastiricam gerçekten artık çocuğuma ne oldu da bu hale geldi diye düşünmekten kafayı yemek üzereyim beni aydinlattiniz Allah razı olsun hepinizden ❤️
(19,906 puan) tarafından
Kız ne olcak hastalik hepimizin başında. Bence sen başka anlamlar yukluyosun. Kendini boşuna suçlama bence. Hepimiz durup dururken de hastalanabiliriz.
(123 puan) tarafından
Tabi ki öyle canım hepimiz bu yasa kadar hastalandık iyileştik o şekilde büyüdük ama insan gerçekten çok evham yapiyo bide ben biraz fazla evhamli bir anneyim aklım çıkıyor en ufak şey bile olsa
0 oy
(3,355 puan) tarafından
Bence biraz daha araştır ve aşı yaptırma geçenlerde kızamık aşısından sonra vefat eden çocuk var  aşının icinde ne olduğu belli değil lütfen sende araştır 
tarafından
Yok aşı yapan arkadaşlar bunu görmüyor denk gelmiştir derler
(3,355 puan) tarafından
Aynen kimse yorum yapmamış
(123 puan) tarafından
Ay canımm şuan kalbim yerinden çıkacak gibi oldu Allahim bütün evlatları korusun gerçekten şuan çok kötü oldum

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 275 göst.
4 Mayıs 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde larahannama (42 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 104 göst.
13 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Derimom (11 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 289 göst.
0 oy
4 cevap 88 göst.
14 Mart 2024 Diğer kategorisinde L5 (21 puan) tarafından soruldu

410,006 soru

12,327,399 cevap

39,132 kullanıcı

Kategoriler