+1 oy
516 göst.
Aile kategorisinde (745 puan) tarafından
Kızı var 2 yaşında sürekli saç koparıp ağzına atiyomus neyse arkdasm çalışıyor annesi bakıyor torununa çocuk anne demiyor baba demiyo hiç birşey. Anne götürmüş doktora bana diyoki Dr dediki piskoljisi bozulmuş acilen işi bırakmam lazım mis asla nasl bırakayım diyo Allahm dedm kızım evin var altınların var durumun iyi bırak isi kira derdin yok borcun yok çocuğundan önemli ne var.  Kirada olsan bile bırak yani eşin çalıyor zaten. Gitmiş kreşe vermis o yaşta çocuğu soğudum resmen arkadaşım dan bu ne para gözlülük delircem .daha çok gelişir düzelir orda. Evet kreş sosyalleşmesi açısından iyi ama 3.5 yaş için iyidir . Psikolojisi bozulmuş 2 yaş bebek için değil ki.  Ah ah Bir çocuk gelişimci olarak kinadim. Arkadaş olarak da acıdım ne diyim daha 

16 Cevaplar

+3 oy
(302 puan) tarafından
Yazık valla ya bari biraz büyütse birde ne iş yapıyor bu kadar önemli
(745 puan) tarafından
Normal santrel telefona bakıyor. Durumları gayet iyi Allah'ım nal üzüldüm  nasl anlatır yazk o bebek orda biri bişey yapsa bile. Daha kotu olur konuşamıyor çünkü ah valla sinir bozucu.
(302 puan) tarafından
Çok üzüldüm çocuğa yazık günah ne hallerle dünyaya geliyor iş için çocugu hiçe saymak çok saçma
(745 puan) tarafından
Bende resmen para gözlülük başka bişey değil. Anane zaten akşama kadar TV açık arada telefondan biseyler açıyormus. Çizgifilm vs oda etken smdi oda tek yazk ya
(302 puan) tarafından
O yaşta TV'de otizm Tetikliyor diyorlar çok yazık ya çok üzüldüm
-Reklam-
+2 oy
(2,124 puan) tarafından
Çok üzüldüm cidden kadının umrunda değil çocuk içinde çok tehlikeli işkence görse anlatamaz derdini benim kızım 2 yaşında çok şükür benimle sohbet ediyor ben kızıma üzülüyordum açıkçası hep evdeyiz bir parka gidebiliyoruz sadece diye ama daha kotusude varmış ben elime gecenleri biriktirip bugün kızımla carisya çıktım oğlum babasıyla gezdi kızım buyuk insan gibi alicagimiz kıyafeti seçti kendisine çok mutlu oldum herkes bu nasıl iki yaşında masallah dedi mal mülk geçici ama çocuklarımızla olan anılarımız çok değerli çok gururlandim çocuğum bıcır bıcır herkesle konuşunca 2 yaş bir de ;)
+1 oy
(4,405 puan) tarafından
Çocuk için çok üzüldüm. Ama sadece çalışan annelerin çocukları böyleymiş gibi algıladım postunuzu. Bu durum tamamen anne-babanın çocuğa karşı olan ilgisiyle alakalı. Emin olun annesi çalışmayan bir çok çocukta da bu durumla karşılaşıyoruz. Bunun çalışan ya da çalışmayan anneyle ilgili bir durum olmadığını lütfen anlayın artık. İlgisiz anne ve babayla alakalı bir durum. Ve bu postunuz ben ve benim gibi çalışan anneleri üzer. Şu an boşanma aşamasında olduğum için oğlum 2 yaşını doldurunca mecbur işime dönmek zorundayım ve emin olun zaten yeterince çocuğum için üzülürken çalışan annelere yapılan yorumlar daha da üzüyor. 
(302 puan) tarafından
Çalışmasın demiyor çocuk o durumdayken ara vermesi doğru bizce yoksa iyi bir yerde bakıloyorsa çocuk sağlıkli ve mutluysa neden çalışmasın
(2,124 puan) tarafından
Evetisi birakmali arkadaşı kesinlikle eşimde calisiyormus zaten
(2,124 puan) tarafından
Evetisi birakmali arkadaşı kesinlikle eşide calisiyormus zaten
(4,405 puan) tarafından
Demek istediğim de bu zaten bende işe dönünce bir süre sonra oğlumu kreşe vermek zorunda kalacağım ama beni neler bekliyor bunu bende bilmiyorum tabiki elimden geleni yapacağım ama ya aksi bir durum olurda oğlum ben işe gidiyorum diye bu durumdan etkilenirse diye ister istemez endişe duyuyorum
+1 oy
(5,350 puan) tarafından
Calisiyorum ve iznim 2 yildi. 2 yasinda krese verdim. Mecburdum bakacak kimse yoktu. Bende bakiciya guvenmiyorum. Ne yapma mi onerirdiniz ? Ne kadar dusuncesizsiniz calisan ve krese birakmak zorunda olan bi cok anne var. Devlet memuruyum isimi mi birakaydim ? Umarim kinadiginiz yerden sinanirsiniz !

Arkadasiniz konusunda haklisiniz maddi durumu iyiymis 3-4 yasina kadar kendi bakabilirdi.

Ayrica bazi ulkelerde zorunlu okul oncesi yası 2 dir. Bizim ulkemizde egitime cok gec baslaniliyo. Biraz kendinizi guncelleyin okullarda ogretilen klasik bilgilerin disina cikin. 
(5,350 puan) tarafından
Gitmis krese vermis o yasta ki cocugu demis 2 yas kres yasi icin uygundur. 3.5 yas kres yasi yazmis. Bunlara istinaden yazdim. Kimse de zaten 2 yasinda ki bebegini krese vermeye merakli degil. Ama kosullar sebebiyle mecbur veriliyo. Kendisi de sinansin cocugu 2 yasina gelince ise donmek zorunda kalsin bakalim nasil bi cozum uretecek. Bakacak kimsesi olmadigini da dusunun. Oyle disardan gozuktugu gibi kolay olmuyo.
Zaten yukarida ki anlattigi olayi hakli buldum.
(445 puan) tarafından
sana tedavi oneriyorum
(745 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Haddini bilmeni tasviye ediyorum! Postumu okumuşsun ama algılama problemi var sanırım. Piskoljisi bozulmuş demiş Dr anlatabildim mi ? Hiç birşey 2 yaş çocuğun sacını tutup yemesi konuşamaması bir kelime diyememesinden önemli olamaz ! Sizinki öyle değil kendinizle nasl kıyaslanabilir siniz anlamıyorum. Maalesef sizin gibi düşünenler hala var. Allah sizin gibi insanları çıkarmasın karşımıza şimdi defol !
(745 puan) tarafından
senkyll boşver canım duvara anlatsam o daha iyi anlar :)
(745 puan) tarafından
Tedaviyle düzelmez bunlar canım Allah doğru yolu göstersin bunlara
+1 oy
(2,744 puan) tarafından
Evet gerçekten ya yazık çocuğa. Her şeyi de varmış . Bende çalışıyorum ama benjm borcum var benim kızım 2 buçuk yaşındaydi bıraktım şu an 4 bucuk yaşında her şeyi öğrettim de bıraktım konuşması vs gayet iyi sorun yok ister istemez anneanne bakıyor diye birazcık huyumuz değişik inat var biraz 
+1 oy
(86 puan) tarafından
Herkes anne olmamalı  !

Zorda olsalar neyse dicemde yalan dünya evladindan kiymetli ne olabilir 

Bende 10 yaşını geçip kendilerini idare etseler giderim demiştim eşime tamda benim annemin bizi rezil ettigi zamanlar seni asla yollamam dedi haklida benimkiler kiz bide nasil sokaga birakip çalışayım
+1 oy
(6,802 puan) tarafından
Neler okudum ben ya para için ilgilenmicekler madem.niye doğurdu en en çok kızdığım şey para için birşeyleri erteleyenler yok sayanlar bı bebeğin psikolojisinin bozuk olması ne demek ondan sonra gelecekte çok fazla beklenti içinde oluyorlar Rabbim vicdan merhamet akıl fikir versin o bebeğe hasret kaç kişi var onlarda nankörlük ediyorlar dicek çok şey var ama hakarete gidiyo Allah ıslah etsin 
+1 oy
(4,055 puan) tarafından
Iyi bir universiteden mezunum ama cocuklarimi kendim buyutuyorum. Durumu iyi ama ekonomik ozgurluk adi altinda calismak istiyosa da evden yapilabilecek bi suru is var. Eger iyi bi yerde iyi bi konumda ise bile ucretsiz izin alabilir.... en azindan cocuk toparlayana kadar. 7 senelik evliyim, ikinci oglum dogana kadar evden iki is bile yaptim. O yuzden ekonomik ozgurluk zirvasi kabul edilebilir degil, bu zamanda. Para her sekilde kazaniliyo bu zamanda ancak cocugun zamani asla geri gelmiyo. 1 gun geri getiremezsin. Acikcasi cocuga uzuldum. Simdi bosladigi hersey icin ilerde daha cok ugrasacak arkadasin ama cokta umrunda degil belli ki.
+1 oy
(1,421 puan) tarafından
Emin olun o çocuğun o şekilde olmasının sebebi annesinin çalışıyor olması değil. O anne evde olsa o çocuk yine öyle olur. Çalıştığı için çocuğuna daha çok özen gösteren eksik kalmasın diye ekstra çaba sarfeden annelerimiz de var. Ben de çalıştım ama çocuğumu terk etmedim 10 yaşında hep elim gözüm üstünde çocuğumun. Ona soruyorum anne çalış diyor. Çalışıldığı halde dünya mutlusu bir çocuk yetiştirmek mümkün. Şimdi kızım var 2 yaşına gelmeden işe dönücem tabiki en güvenilir bir yolu bularak 
+1 oy
(6,688 puan) tarafından
Resmini atardım ama benim midem kaldırmadı o yüzden atmıyorum şöyle diyeyim daha geçen ay burda bir hastanede 20 yaşında bir kızın karnından iki kg saç çıkarıldı bu yeme hastalığı yüzünden Allah gözünü doyursun madem öyle yapmasaymış çocuk 
+1 oy
(1,222 puan) tarafından
Bebeğe cok üzüldüm saçını yemesi çok ciddi problem 
+1 oy
tarafından
Cok zor durumda olur ihityacı olur calısmaya hadi neyse ama bazı insanlar cok görgüsüz oluyor çok para kazanma peşinde bide böyle insanlar cok pinti olur bende cocuk gelişimciyim 2 bebem var ihtiyacım oldugu halde cocukları bırakıp calısmaya gidemiyorum okula bile kendi elimle teslim edip kendi elimle alıyorum kaynanam akrabalarım burda oldugu halde 1 saat emanet edip gitmiyorum işim olsada onlarla beraber hallediyorum evet biraz yıpratıcı ama evlat bu bir ihmale gelmez 
+1 oy
(18,991 puan) tarafından
Çocuk.icin üzüldüm. 
0 oy
(826 puan) tarafından
Çocuklar herşeyden kıymetli Allah arkadaşına merhamet eylesin 
0 oy
(1,593 puan) tarafından

Canım onun amacı çocuktan kaçmak çocuk bakmak zor geliyordur özgürlügüne düşkündür benim dayımın kızıda aynısı bebeği 11 aylık evleri arabaları var durumları iyi eşinin işide iyi bebegini bırakmış işe girmiş ihtiyacı yok ama özgürlüge çok düşkün bebeği meme emiyordu 3 4 aylıktı memeden kesmeye çalışıp mama vermeye çalışıyodu düşün yani emzirmek bile zoruna gidiyordu neden anne oluyor böyleleri anlamıyorum ya yazık o bebeklere:(

0 oy
(2,992 puan) tarafından
Gunumuzde calismayi sadece maddi gelir elde etmek olarak bakmayin yani artik calismayan kisiyi kimse kaile almiyo hicbi emegi goze gorunmuyo sirf bu yuzden calisan cok kisi biliyorm esinin durumu iyi ama goze batmamak.icin asgari ucretle calusiyo uzkatan akrabam o esi icin cerrz parasi oysa.

Her neyse burada cocugun durumu icib biraz kim olsa mola verir vermeli.givi de duryo

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 365 göst.
14 Haziran 2019 Aile kategorisinde Roseness (115 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 462 göst.
+1 oy
10 cevap 378 göst.
5 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Mrvyilmaz (634 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 208 göst.
8 Mayıs 2022 Aile kategorisinde Alyakus (2,514 puan) tarafından soruldu