0 oy
213 göst.
Aile kategorisinde (279 puan) tarafından
Hanımlar merhaba, cocugunuz için yürüteç kullandınız mı bazi doktorlar önermiyor durus bozuklugu yurumede bozukluk vs olabilir diyor sizlerin tecrubeleri nasıl oldu ne zamandan itibaren kullandiniz acaba

20 Cevaplar

+1 oy
(2,157 puan) tarafından
Kullanılması tavsiye edilmiyor ama ben kullandım sanırım 7-8 aylıktan itibaren koydum. Tam 1 yaşında da yürüdü herhangi bir bozuklukları yok
-Reklam-
+1 oy
(6,001 puan) tarafından
Ben kullanmadım canım almadım 
+1 oy
(1,611 puan) tarafından
7.5 aylıkken koydum 10 aylık olana kadar ara ara bindi çok uzun süre tutmadım bi sıkıntı olmadı bizde şükür 
+1 oy
(2,291 puan) tarafından
Çok bindirmediğiniz sürece bir zararı olmaz. Kızıma kullandım çünkü hareket etmek istiyordu ve hep kucakta onu taşıyamazdım. Günde 2-3 kere 15'şer dakikalığına koyuyordum özellikle ben iş yaparken çok rahat ediyordum. 11 aylıkken de bindirmeyi kestim. Fazla bindiklerinde parmak ucunda yürüme sorunu olduğunu okumuştum.
+1 oy
(548 puan) tarafından
Ben kullandım 6 aydan itibaren 11 aylık yürüdü Bi bozukluk yok yürümesinde ayağı yere sağlam basıyor 
+1 oy
tarafından
Ben aldım yürüteç sonra adım atmaya çalışan bebek ayaklarını sürümeye başladı bacakları parantez oluyordu kestim 
(279 puan) tarafından
Bende ondan tedirginim. Cevremde hic olumsuz bisey yasayan olmadi ama uzmanlar pek tavsiye etmiyor demekki dogruymus. Tesekkur ederim yorumunuz icin
tarafından
Rica ederim canım . Bu arada ben de sürekli yürüteçte tutan bir anne değildim hani max 15 dk kendi durmuyordu zaten az bile kullanılsa benim başıma geldi :/.
+1 oy
(2,133 puan) tarafından
Annem hediye etmişti kullandm ikisindede çok eğleniyorlar çok fazla durdurmak zararlı demişti doktorum ara ara alıp bacaklarini dinlendirmelisin sadece
+1 oy
(477 puan) tarafından
Bende almadım eltimin vardı bi kaç defa içine bıraktık onda da hep bir şeyler çekiştirdi kafasına bir şeyler dökülecekti,bi yere takılmıştı nerdeyse yürüteç ters dönecekti kafası acıyacaktı geri verdik kullanmadık çok ev kazası oluyor kendi düşe kalka öğrensin haa zararı var mı dersen herkes diyor oğlanları çok bırakmayın kısır oluyor falan bi akrabamız sürekli bırakırmış  içinde şuan 3 çocuğu var yani alakası yok
+1 oy
(929 puan) tarafından
İki kizmda kullandm bi zararını görmedim hiç tam tersi erken yürüdüler 
+1 oy
(10,894 puan) tarafından
hiçbir doktor önermiyor. duruş bozuklukları, içe basma sorunları ve ec kazalarına karşı. yürüteçle takla atabilen çocuklar var. kullanmadım yaşında da yürüdü zaten
+1 oy
(2,812 puan) tarafından
Çok zararlı diye asla diyordum ama daha 3.5 aylık ve sürekli ayakta tutmami istiyor bıraktığım an kıyamet kopuyor böyle giderse ilerde alacagim
+1 oy
(1,565 puan) tarafından
Yürüteç kullandım ben de 6 aydan 1 yaşa kadar. Ev kazası olmadı çünkü biz evi çocuklara göre ayarladik. Salonda gereksiz en ufak bir eşya yok TV yukarı takıldı falan. 13 aylık yürüdü. Duruş bozukluğu da yok şükür 
+1 oy
tarafından
Yurutecimiz var daha paketini açmadım. Açmayı da düşünmüyorum. Zaten kalça çıkığı atlattık. Öyle olmasa bile aşırı zararlı bişey dediğin gibi. Yürüme arkadaşı öneriyor doktorlar. 
+1 oy
(18,410 puan) tarafından
Ben ev kazalarından korkuma iki çocuğumda da hiç kullanmadım. 
+1 oy
(1,424 puan) tarafından

Büyük oğlum küçükken ara ara bindi 

Çok nadir öyle hep değil..
Parmak ucu ile gidiyordu.
Şuan 8 yaşında hala öyle yürüyor ve ben buna çok kızıyorum kızdığım vakit düzeltiyor. Çok zorlanıyor yürürken .
Şu aralar şükür ki biraz düzeldi. Daha da düzelecek inşallah..
Bu sebepten ötürü diğer 2 çocuğumu bindirmedim eve dahi almadım
+1 oy
(673 puan) tarafından
Yeminle bu doktorlar çocukların duracağı herşeye zararlı diyor e bu bebe ne yapsın zamani çocuklar öyle oturmuyorda asla. 

Valla ne yalan soylim ben koydum hatta baya koydum çocukta en azından aglamiyordu hep arkamdan geliyordu bı nevi yürüyordu. Emeklemeye başlayınca bıraktım ara ara koydum şükür şimdi tam yürüyor. 
+1 oy
(1,777 puan) tarafından
Ara ara koydum 5/10 dk arası sonra cikariridim gün içinde en fazla 2 yada 3 kez koyardım öyle 
+1 oy
(683 puan) tarafından
Yürümeyi geciktirir çocuk kendini ona bıraktığı için kas gelişimi zayıf  kalabilir bacakları sürekli katlandığı için parantez bacak olma olasılığı artar şunları yaşama ihtimaline değermi bilemedim kendi haline bıraksan yürüyecek zaten bırakıcaksın halıda yuvarlansın sürünsün emeklesin bunlar yürümeye hasırlık için kas gelişimini destekleyen hareketler kendi haline bıraksan halıya o zaten gelişimi tamamlandığında yürümeye başlayacak 
+1 oy
(3,190 puan) tarafından
Ben kullanmadım doktor tavsiye etmedi kızım yoğun bakımda yattı hiç bir şekilde kulanmayacaksiniz dendi bir yere çarpıp kalça cikikligina bile sebep olabilir dediler 
+1 oy
(249 puan) tarafından
Kullandım çok şükür bı sıkıntı da yaşamadım 

İlgili sorular

0 oy
20 cevap 583 göst.
25 Nisan 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 226 göst.
17 Mart 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 114 göst.
13 Aralık 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Syma (712 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 42 göst.
10 Eylül 2023 Diğer kategorisinde Feremr (4 puan) tarafından soruldu

403,369 soru

12,082,456 cevap

36,359 kullanıcı

...