+3 oy
523 göst.
Diğer kategorisinde (619 puan) tarafından
Çevrem hep dalga geçer sürekli emniyet kemeri takıyorum diye. Arkada otursam bile çocukluktan beri alışkanlık hemen takarım. Cuma gecesi çok sevdiğimiz iki doktoru kaybettik. Aslında çok büyük bir kaza değil, araç duvara çarpıyor, ön taraf göçmemiş bile. Ama arkada oturan iki hocamız hayatını kaybetti çok üzgünüm çok :( Araç önden duvara düz vuruyor ama ondekilerde kemer olduğu için çok şükür onlara bir şey olmamış. Arka taraftakiler fırlıyor orada hayatlarını kaybetmişler :((  Sizde dikkat edin bir şey olmaz demeyin. Hele bazen çocukları görüyorum arka koltukta kemersiz çok üzülüyorum. Olacağı varsa kemerle de olur tabi ama önce tedbir sonra tevekkül 

13 Cevaplar

+1 oy
(4,690 puan) tarafından
Çok üzücü Allah rahmet eylesin. 

Çok haklısınız Türkiye'de bu duruma hiç dikkat edilmiyor bende yurtdışında yaşadım daha önce oradan alışkanlık olduğu için takıyorum ama burada hemen dalga geçiliyor maalesef.
-Reklam-
+1 oy
(2,596 puan) tarafından
Bebek arabasında dahi oğluma kemer takarım, arabada muhakkak çocuk koltuğuna oturtur ve kemerlerini takarım. Kemer takılmadan el frenini indirmem. 

Çocuğuna ve kendine kemer takmayan ya da çocuğunu öne oturtanlara ağır cezalar gelsin inşallah. 
(644 puan) tarafından
Kesinlikle katılıyorum
0 oy
(13,092 puan) tarafından

image

ay ben bu haberi gördüm twitterda,. istinat duvarına çarpmışlar. 

(619 puan) tarafından
Evet noroly kongresi dönüşü oluyor kaza :(  Daha içeriği bilmeden dedim eşime kesin arkada oturuyorlardır vefat edenler diye. Öyleymiş gerçekten. Tavana fırlayıp bir hocamızın boynu kırılmış :(
(13,092 puan) tarafından
evet arabada da aman aman bir şey yok. arka tarafta hiçbir şey yok. arkada da zorunlu hale gelmeli. bizim millet önde bile takmıyor, kemer tokası sıkıştırıyorlar
0 oy
(1,548 puan) tarafından
Kuzum Tekirdağın neresinde yaşıyorsun 
0 oy
(2,129 puan) tarafından
Bizim arabamız şahin ve arka koltuklarda kemer yok önceden pusette kemerli bir şekilde götürüp getirdik çocuklarımızı ama artık pusetede sigmadiklari için :( 
(988 puan) tarafından
Kemer vardır içe gömülmüştür yoksa muayene den gecemezki
(2,129 puan) tarafından
Yok cnm ya eşim de arabayı degistiricem ilk fırsatta bu yüzden diyor inşallah değiştirebiliriz ileride
(988 puan) tarafından
İns cnm Allah daha iyilerini nasip etsin
(2,129 puan) tarafından
Allah razı olsun cnm cümlemize inşallah çok üzüldüm ne demek ya burunlarınin bile kanamamasi gereken kazada ölmeleri :( bu laf bana ders oldu daha dikkatli olucam artık arabada ckcuklari guzelcene oturtucam eşimle kendimede kemer geciricem
0 oy
(644 puan) tarafından
Nilda hanımla Emel Hanım mı? :((
(619 puan) tarafından
Evet canım :( Emel hocayla aynı hastanede çalışmıştım önceden çok iyi birisiydi
0 oy
(4,272 puan) tarafından
Allah rahmet eylesin bizim de arka koltukta yok kemer uzun yola gittik mi kızın yanına oturuyorum hep
0 oy
(604 puan) tarafından
Hamileyim karnımı incitiyor hep açmak zorunda kalıyorum ama haklısınız önce tedbir 
0 oy
tarafından
Ben eşimden bile önce takarım kemeri 
0 oy
tarafından
Allah rahmet eylesin. Kemerin önemi gerçekten çok. Dalga geçenlere aldırma takmana devam et. 

Ben iki üç dklik mesafede aman surdan şura nolcak takmayım dedim. Normalde hep takarim. O an bosverdim. Taktir bu kaza yaptık eşimin kemeri takiliydi bana kolunu uzatmasa başımı kesin carpardim. Ö günden sonra hep takıyorum bazen bebeğim yolda emmek istiyor aklım çıkıyor valla. Hemen oturtuyorum oto koltuğuna onu da kendimizi de güvene alıyorum 
0 oy
(3,625 puan) tarafından
7 aylık hamileyken kaza geçirdik araba perte çıktı arkada oğlum koltuğunda kemeri takılıydı aynı şekilde bende eşimde takılıydı çok şükür bişey olmadı ama kemeri takmasaydım kesin savrulur camdan fırlardım kamyon benim olduğum taraftan çarpmıştı 
0 oy
(45 puan) tarafından
Haklısınız. Ben de hep arka koltukta otursam da emniyet kemerini takarım. Arabayı süren kişi ne kadar iyi sürerse sürsün başka bir sürücü yüzünden her zaman kaza geçirme ihtimalimiz de var.

Biz her zaman tedbir almakla mükellefiz bence. İnsanların bir şey olmaz diyip başkalarının da tercihleri ile dalga geçip karışması bana çok bencilce geliyor. Birilerinin eşi, annesi, çocuğuyuz. Sevdiklerimiz var hayatta, sorumlu olduğumuz insanlar var. Sigara, alkol vs de hayatta kullanmam. Ha benim başıma bir şey gelecekse de en azından arkamdan ya dikkatli bir insandı tedbir de alırdı ama yapacak bir şey yokmuş takdiri ilahi denilebilir. Fakat önemsiz yaşamak bana çok saçma geliyor, karşıdan karşıya geçerken de hiç arabaları kontrol etmeyelim öleceğimiz varsak ölürüz ölmeyeceksek ölmeyiz diye düşünelim o zaman, mantıksız. İnsan her zaman tedbir almalı, gerisi takdir Allah'ın. 
0 oy
tarafından
Kız bizimkine araba koltuğu aldık yine de illâ kucak istiyor üç yaş ben de çok korkuyorum ona bir şey olacak diye 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 322 göst.
1 Aralık 2024 Aile & Aşk kategorisinde Masal56 (106 puan) tarafından soruldu
+1 oy
24 cevap 945 göst.
31 Ekim 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 475 göst.
20 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Eso han (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 143 göst.