"Bismillâhirrahmânirrahim. Elhamdülillahi Rabbil’âlemin. Essalâtü vesselâmü alâ resulinâ Muhammedivve alâ âlihi ve sahbihî ecma’in.
Selamün aleyküm, giderayak son selamımı da vereyim belki karşılık vermeniz hürmetine bir şeyler elde edebilirim.
Ben Falan'dan olma, Falan'dan doğma Falan.
"Her nefis ölümü tadacaktır." Ayeti kerimesi ve "Ölüm hak, miras helal." Kaidesince her müslümana vasiyet yazması sağlığında müstehap, hasta yatağında vacip olduğu için ben de kendi vasiyetimi yazıyorum.
Yazıyorum ki; "Rüyada Cennet ehli iki kadın gördüm. Biri konuşamıyordu. Konuşan kadın, “Ben vasiyet ettim. Bu vasiyetsiz öldü, kıyamete kadar konuşamaz” dedi." [Deylemi] Hadisi şerifince dilimiz lâl olmasın.
Ben ölünce, bıraktığım mal ile, dine uygun olarak techiz ve tekfinim yapılsın. Borcum çıkarsa, hepsini ödeyip geriye kalanın 3te 1i ayrılsın.
Bu para ile aklı selim ehli sünnet bir heyet tarafından namaz iskatı, oruç, yemin ve adaklarım için kefaret yapılsın. Eğer o heyete ulaşılamazsa ailemdeki en dini bütün fakih ve alim cihetine uygun fert bu durumu üstlensin. Dine, ehli sünnete, Efendi hazretlerinin buyruğu altında tam uygun olarak iskat yapılsın.
Bunları aklım ve şuurum yerinde olarak yazdım. Bu vasiyeti yerine getirmeye hayattaysa öncelikle zevcimi vasi tayin ettim. Şayet öldüyse veya bunları yerine getiremeyecek bir haldeyse, o vakit hayatta olan ailemden en dini bütün fakih ve alim cihetine uygun fert bu durumu üstlensin." VS VS
Ben böyle yaklaşık 4 sayfalık bir yazı yazdım, bazı yerleri sildim tabi özele gireceğinden.