0 oy
658 göst.
Aile kategorisinde (1,698 puan) tarafından
Allah bilir ömrümüzü ama ben her an ölecekmiş gibi benden sonrasını düşündüm hep. Vasiyetimi de yazdım verdim notere. Bir tanesi mesela defin yerim. Ne eşimin memleketini isterim ne kendi memleketimi. Ankara'da Karşıyaka mezarlığına defnetsinler beni. 

Diğer vasiyetim de eşimin evlenmesi. Ardından makul bir süre yas tuttuktan sonra elbette aklı ve gönlü de isterse evladımızı da göz önünde bulundurarak evlensin eşim. Ruhum ancak öyle huzur bulur. Arkamdan yapayalnız bir ömür geçirsin istemem. Bensiz de mutlu olsun. 

Var mı sizin vasiyetiniz? 

39 Cevaplar

+1 oy
tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Var elhamdülillah. Vasiyet de islamda öyle önemli öyle önemli ki.... hemen herkes az biraz da olsa yazmalı.
(1,698 puan) tarafından
Of benimkini görsen, ergen günlüğü gibi :)))))
tarafından
"Bismillâhirrahmânirrahim. Elhamdülillahi Rabbil’âlemin. Essalâtü vesselâmü alâ resulinâ Muhammedivve alâ âlihi ve sahbihî ecma’in.

Selamün aleyküm, giderayak son selamımı da vereyim belki karşılık vermeniz hürmetine bir şeyler elde edebilirim.
Ben Falan'dan olma, Falan'dan doğma Falan.
"Her nefis ölümü tadacaktır." Ayeti kerimesi ve "Ölüm hak, miras helal." Kaidesince her müslümana vasiyet yazması sağlığında müstehap, hasta yatağında vacip olduğu için ben de kendi vasiyetimi yazıyorum.

Yazıyorum ki; "Rüyada Cennet ehli iki kadın gördüm. Biri konuşamıyordu. Konuşan kadın, “Ben vasiyet ettim. Bu vasiyetsiz öldü, kıyamete kadar konuşamaz” dedi." [Deylemi] Hadisi şerifince dilimiz lâl olmasın.

Ben ölünce, bıraktığım mal ile, dine uygun olarak techiz ve tekfinim yapılsın. Borcum çıkarsa, hepsini ödeyip geriye kalanın 3te 1i ayrılsın.

Bu para ile aklı selim ehli sünnet bir heyet tarafından namaz iskatı, oruç, yemin ve adaklarım için kefaret yapılsın. Eğer o heyete ulaşılamazsa ailemdeki en dini bütün fakih ve alim cihetine uygun fert bu durumu üstlensin. Dine, ehli sünnete, Efendi hazretlerinin buyruğu altında tam uygun olarak iskat yapılsın.

Bunları aklım ve şuurum yerinde olarak yazdım. Bu vasiyeti yerine getirmeye hayattaysa öncelikle zevcimi vasi tayin ettim. Şayet öldüyse veya bunları yerine getiremeyecek bir haldeyse, o vakit hayatta olan ailemden en dini bütün fakih ve alim cihetine uygun fert bu durumu üstlensin." VS VS

Ben böyle yaklaşık 4 sayfalık bir yazı yazdım, bazı yerleri sildim tabi özele gireceğinden.
(1,698 puan) tarafından
Oyyy maşallah, edebi eser gibi... Benimki bu kadar edebi ve uzun değil ama 2 sayfa çıktı. Allah hayırlı ömürler ve ölümler versin
tarafından
Vasiyetin de adabı var kız o yüzden
(4,804 puan) tarafından
Ben de örnek olsun dıye bı yerden alıntı felan yapıp yapısstırdın sanmıştım altındakı yorumları görene kadar :))
-Reklam-
+6 oy
(28,805 puan) tarafından

Vasiyeti düşünmeye dünya telaşı müsade etmedi 

(416 puan) tarafından
N kadar haklı bir yorum heleki son günlerde
(28,805 puan) tarafından
Maalesef öyle
+3 oy
(3,927 puan) tarafından

Neden herkesten uzağa defnedilmekk ister ki insan. Evladınız büyükleriniz sizi her özlediğinde sizi ziyaret edebilecekleri yer olması daha güzel bence. Sahipsiz mezar olmak istemem. 

Eşe gelince de ikinci nikâhı yoksa birilerini de sevmemişse sırf siz vasiyet ettiniz diye neden vicdan yapsın. 
Hiçbir vasiyetim yok, yaşarken bile birilerine yol aldıramıyoruz evlatlarımız her sözümüzü dinlemiyor ölünce dinlerler mi?
(1,698 puan) tarafından
Eşin dostun evladın beni en kolay bulacağı yer Ankara da ondan :) Burada yaşıyoruz, kardeşlerim burada ve muhtemelen evlatlarımız da burada devam edecek.
Evlenme konusuna gelince, eşim elbette kendi iradesiyle karar verir ama benimkisi bir nevi rıza vermek. Şimdiden rıza veriyorum ki o ölmüş bile olsam benim rızam olmadan böyle bir şey yapmaz.
+3 oy
(6,644 puan) tarafından

Annem eşime falan söyledim eğer ölürsem kullanılabilir bütün organlarimi bağışlayın dedim :happy: hepsi tövbe estağfurullah öyle deme dedi ama ben dedim bı kere gerçektende istiyorum belki öldükten sonra birilerine umut olurum :)

(13,367 puan) tarafından
Bunu bende çok istiyorum ama ne bi yere yazdım ne de birine söyledim  :)
(6,644 puan) tarafından
Ben esime anneme görümceme herkese söylüyorüm  :)
+2 oy
(306 puan) tarafından
Tek vasiyetim ben ölünce kimse arkamdan aglamasn  hayatı bana zehir eden sevgili kocam sadece baş ucumda beklesin ve bana yaşatıklarını sorgulasın
(1,698 puan) tarafından
Bu yorum içimi cız ettirdi, inşallah mezara gerek kalmadan vicdanı sızlar eşinin :(
(838 puan) tarafından
Hayat okdr acımasozkı
(838 puan) tarafından
Gazel aynen cnm gırmesın o zahmete
(306 puan) tarafından
@İndigo sızlasaydı her geçen gün dahada kötü olmazdı bana karşı
(838 puan) tarafından
Gazel Allah'a havalet cane
+2 oy
(3,867 puan) tarafından

Senin gibi birşey yapmadım ama başlığı görünce kahkaha attim haziranin başında Safra kesesi ameliyatı oldum bağırsagimi delmisler o şekilde kapatmışlar sonra Haziran 16 gibi bağırsak patlıyor dışkı karnımın içine dolmuş sabaha kadar bekleseydin sabaha ölürdü demişler acil ameliyat oldum 4 .5 gün yoğun bakımda kalmışım aileme yakınlarıma her an kaybede biliriz hazırlıklı olun denmiş mezar yerim bile kazilmak için hazırlanmış kızımın yanında sonra rabbim korudu servise aldılar  ve ben fenalaşmadan önce 19 milyarlık alışveriş yaptım tencere tava uyku seti canım ne isterse neye ihtiyacım varsa serviste bağırsak karnımdan dışarı çıkarılmış torba takılmış ama benim gram umudum yok ağrım sancım çok hamileyim ilac veremiyorlar o kadar şeyin arasında eşime vasiyet vermiştim eğer ölürsem  evlen Ama aldıklarımi kız kardeşime ver o kullansın ceyizine koysun diye vasiyet vermiştim ☺️☺️☺️☺️  umutsuz şekilde 2 ay yattim ama çok  şükür şimdi kendim kullanıyorum aldıklarımi 

(259 puan) tarafından
Bu dediğim belki kalbini kıracak ama şükret bacım
(259 puan) tarafından
Ölüm bir gün evlat acısı çok zor evet ama bizim evlatlarımız her gün ölüyor yavaş yavaş gözlerimizin önünde eriyorlar biz hiçbir şey yapamıyoruz
(1,698 puan) tarafından
Çok etkilendim okurken... Allahım kimseye evladın acısını göstermesin. Evlada da anne baba acısı vermesin.
(18,864 puan) tarafından
Allah'a şükür. Neler yasamissin yaa
(3,867 puan) tarafından
Uykulu anne beni tanımadığın için bunu dediğini düşünüyorum o yüzden saygı duyuyorum şükrümü duami asla dilimden düşürmem beterin beteri vardir
+2 oy
(7,563 puan) tarafından
Eşim alevi cenazeleri cemevinden kalkıyor. Ben Hanifiyim vasiyet olarak camiden cenazemin kalkmasını istiyorum dedim. Tek vasiyetim bu 
(1,698 puan) tarafından
Aksi ihtimal var mı ki? Eniştem de alevi ama ablamla hiç öyle ayrımları yok camii veya cemevi.
+1 oy
(6,635 puan) tarafından
Var notere vermedim ama anneme eşime kardeşime vs söyledim 

1 babamın yanına gömün diyorum 

2 kocama kızımı ailelere atıp kendi alemine dalma vallahi hakkımı helal etmem dedim 

3 takılarımın tamamı kızıma verilecek onun olacak 

4 evime niyetle aldığım eşyaları olurda ev görmeden ölürsem ihtiyacı olanlara dağıtın diyorum 
+1 oy
(1,001 puan) tarafından
Mezarımın annemin yanında olması vasiyetimdir .eşimin memleketine gitmek istemem kendi köyümde yatayım daha iyi .birde ailemden epey toprak miras kalacak ve tek kızıma kalacak benden sonra bir kısmıyla benim adıma bir  kaç Köye çocuk parkı yaptırsın tam donanımlı . ben küçükken parklara çok ozenirdim ama hep uzaktı .
+1 oy
(3,177 puan) tarafından
Yazdım yazdım sildim... Ama arkamdan çok hayır işlesinler çocuklarımı benim istediğim gibi hayırlı evlat Yetiştirsinler arkamdan dua eksik etmesınler.. 
+1 oy
(768 puan) tarafından
Sanki hayatımda sözümü dinlediler de ölünce gönlümden geçeni yapacaklar. 1 dostum var, manevi anam gibi, ne zaman dara düşsen gece bike uyanıp namaz kılıp dua eder, bi o arkamdan dua etsin yeter bana.
+1 oy
(50,952 puan) tarafından
gülmeyin pandemi de yazmistim kizimin günlüğune kizima annem baksin diye ☺️☺️☺️☺️
+1 oy
(73 puan) tarafından
Benimde sadece eşim biliyor bir hamilelik geçirdim ve benimde hayatı tehlıkem vardı eğer doğurmakta ısrarcı olsaydım o zaman eşime dedım eğer bir gün bır çocugumuz olur ve ben ölürsem ona sen bak başka kimseye verme çocugumu çünkü kaynanam yaşlı annem ayrı memlekette ve çocugum annesiz kaldığı gibi babasız da kalmasın dedım. Eşimin dediği tek şey Allah bana öyle bir gün göstermesin bız hep beraber ölelim birbirimizin arkasında kalmayalım dedi. Yazarken bile ağlıyorum şuan
+1 oy
(18,864 puan) tarafından
Ben yazmadım ama eşime öyle bir iki kelime soyledim. Ben ölürsem ve tekrar evlenirsen çocuklarımı asla ezdirme. Eğer onları ezdirirsen iki elim yakanda olur dedim. Hic öyle benden sonra evlen mutlu ol falan diyemem. Ben ölünce o da Cok fazla mutlu olmaskn bi zahmet 
(6,495 puan) tarafından
Aynen bende öyle söyledim:D evlenmeni istemiyorum ama eğer evleneceksende asla çocuklarımı ezdirme el gelip çocuklarımın malına konmasın elindeki mal mülk hepsi çocuklarımın dir dedim :D
Hep aklımda şey var eşim evlenir o kadından da çocuğu olur çocuklarıma bişey vermez o kadın mal mülk herşeyi kendi çocuğuna verir
(18,864 puan) tarafından
Neyse boşver şimdiden dusunmeyelim böyle şeyler iyi düşünelim iyi olsun ☺️
(6,495 puan) tarafından
Allah bizleri çocukların başından eksik etmesin anne babasız kalmasınlar inşallah. En büyük korkum budur
(18,864 puan) tarafından
Amin aminn
0 oy
(9,502 puan) tarafından
Merak etme biz ölünce kocalarımız hemen evlenir onlar kadınsız yapamaz çok gördük..vasiyetimi.yazmadim ama esime anlatım ne istediğimi 
(1,698 puan) tarafından
Benim eşim camdan kalpli be, fazla duygusal senelerce ağlar arkamdan :'( İstemem arkamdan uzun uzun üzülmesini
(9,502 puan) tarafından
Eşini tanımıyorum ama inanmıyorum bir erkeğin karısının arkasından senelrce yas tutacağına.
0 oy
(17,094 puan) tarafından
Oluşturmadım ama oluştursam mirasımdan eşimi mahrum ederdim evimiz benden sonra oğluma kalsın isterdim eşime de sadece aileme götürmesini annesi olmasa bile anne tarafından sevilmesini ona birilerinin annesini ve annesinin onu ne kadar sevdiğini anlatması lazım yüksek ihtimalle eşim tekrar evleneceği için mezarım onun memleketinde olsun istemem ama oğlum nerde yaşıyorsa orda olsun derdim 
0 oy
(6,764 puan) tarafından

Yazmadım ama kocama hep diyorum ben ölürsem beni bahçeye göm diye :D burda genelde herkesin mezarı evinin önünde 

(6,764 puan) tarafından
Hahahahahaaa onun üst tarafında var eşimin dayısının adam ölmeden  vasiyet etmiş özelikle beni kapımın önüne gömün diye ve adamın evi yan tarafta adami da hemen kapının önüne gömmüşler ☺ bende eşime diyorum hasan dayının vasiyeti gibi beni de kapının önüne gömün ☺☺
(85 puan) tarafından
Kötü kiz geride kalana düşünsene gir çık mezarı gör bende bahceyimi desem jsjsjsj
(6,764 puan) tarafından
Biz her.gun her saat görüyoruz hatta şuan yatak odasının camından kafamı çıkardığım gibi dayının mezarı karşımda dua ediyorum bol bol ne güzel ama ☺ bence sende iste bacım ☺☺
(1,698 puan) tarafından
Yaa senin mekân ölüye de diriye de şahane bence be :) Çok beğenmiştim ben de yemyeşil maşallah
(85 puan) tarafından
Ahahaha yok yok olmaz bizim bahçe evlenir filan hortlarim valla ☺
0 oy
(123 puan) tarafından
Hiç düşünmemiştim böyle şeyler :)) 
0 oy
(12,218 puan) tarafından
Ben hep diyorumki olursem eger alinabilecek gibiyse butun organlarimi bagislayin. Insallah birilerine hayat olurum..
0 oy
(811 puan) tarafından
Tek vasiyetim gömülecegim yerin göz önünde yakın olması evladımın mezarıma gelip gitmesini ıstiyorum. 

2.evlilik konusuna gelirsek bencillikse bencillik olsun eşime ALLAH korusun bise olsa ben evlenmem büyük konuşmak istemiyorum ama. Eşim benim evlenmesini istemiyorum hayatını evladın aşaması taraftarıyım. Evladım i başka kadına emanet edilmesini istemiyorum dünya çok kötü bir hal aldı çünkü 

İlgili sorular

0 oy
28 cevap 483 göst.
11 Temmuz 2021 Diğer kategorisinde Eda06 (3,744 puan) tarafından soruldu

405,667 soru

12,155,359 cevap

36,590 kullanıcı

...