0 oy
236 göst.
Diğer kategorisinde (1,858 puan) tarafından
Buyuk ihtimalle panik atak geçiriyorum sürekli 

Mide bulantısı çarpıntı ellerde titreme üşüme karın ağrısı özellikle halsizlik baş dönmesi 

Bu şikayetlerle 2 kez acile gittim EKG çekildi temiz çıktı kan testi temiz çıktı.  Hiçbir şey çıkmıyor.  Dedim panik atak olabilir mi olabilir dedi Dr.  Kizlar bir insan sürekli halsizlik akşamları özellikle 10 12 civarı baş dönmesi vs yaşar mı her gün panik atak geçirir mi bir insan 2 haftadır bu sekildeyim.  Kendimi sakinleştirmeye düşünmemeye çalışıyorum.  Ama olmuyor çok halsizim korkuyorum evde eşim de yok bu gece.  Kendimi sakinlestirmeye calissiyorum hayır bir şeyin yok çok iyisin vs diye hareket ediyorum sürekli.  Gerçekten bilmediğim için soruyorum 2 haftadır her gün oluyor bu ara ara değil normal mi her gün bu şekilde olmam 

9 Cevaplar

0 oy
(1,858 puan) tarafından

En İyi Cevap
Kimse yok mu bacılar 
-Reklam-
0 oy
(590 puan) tarafından
İlk başlangıçta sık sık olabilir eltimde aynı böyle olmuştu sürekli tekrarlıyordu psikiyatriye gitti ilaçla geçti 6 ayda..suan iyi kullanmıyor ilacı..Allah sifani versin canım 
(590 puan) tarafından
Gece carpinti uykudan uyandırıyor beni diyordu
(1,858 puan) tarafından
Panik yapmadığım sakin olduğum durumlarda bile bir anda baş dönmesi Mide bulantısı karın ağrısı yaşıyorum kalp çarpıntısı nefes darlığı neler neler çok tuhaf 2 haftadır böyleyim 2 haftadır her gün oluyor . Çok tuhaf bir şey ölüm gibi bir şey Allah kimsenin başına vermesin
(590 puan) tarafından
Allah şifa versin canım aminnn..
0 oy
(13,387 puan) tarafından
annemle ablam geçirdi panik atak krizi. benim dışarıdan gördüğüm kalp krizi geçiriyor. soğuk soğuk terleme boğulur gibi olma, bayılma hali. tabi başka türü var mı bilmiyorum

dahiliye, nöroloji bunlara git mutlaka 
0 oy
(640 puan) tarafından
Evett Aynısı Bende Var Canım Panik ATAJ Korkma 
(1,858 puan) tarafından
Her gün olması normal mi canım
Bir de psikoloğa gittin mi ilac falan kullanıyor musun

Ben psikoloğa gitmeden önce başka bölümlere de gidip emin olmak istiyorum hangi bölümlere drlara gidebilirim bunun için
(640 puan) tarafından
Canım Sakın korkma her gün yaşıyorum her gün kalp çarpıntısı kaç defa doktora gittim acile gittim ellerim ayaklarım titriyor soğuk buza dönüyor ellerim ayaklarım kusuyorum bide biliyomusun odkr kötü ki ilaç kullanmıştım çok iyi gelmişti ama şuan emiyorum kullanmıyorum kesinlikle tedavi gör çok rahatlıcaksın çarpıntı için kardiyoloji ye git bişry çıkmıcak ALLAHIN izini ile bişry yoksa psikiyatri ye gidiceksin
(1,858 puan) tarafından
Ahh çok geçmiş olsun canım çok zor ölüm gibi bir şey.  O kadar saçma geliyor ki bana normal TV izlerken bir anda baş dönmesi mide bulantısı yaşıyorum kalbim çarpıyor göğsümün ortası ağrıyor nefes alamıyorum.  Öncesinde panikte yapmıyorum sakkin sakin otururken oluyor bir anda .  Psikoloğa gidiyim ben teşekkür ederim yorumun için bende kusma yok aşırı bulantı oluyor hatta afedersin kusmak için lavaboya gidiyorum rahatlarım diye düşünüyorum onu da yapamıyorum
0 oy
(1,364 puan) tarafından
Panik atak başlangıcın da olabilir. İlerisi çok ciddi bı sıkıntı. Halamdan biliyorum. İleri derece panik atak hastasıydı. Bı gün uyuyoruz beraber yatagin sallanmasina uyandım deprem oldu sandım. Meğer halamın vücudu titriyormus. Dedim hala noldu felan dedi atak basladim gecenin saat 4 5i. Gittim ilacını getirdim sakinleşti. Elleri ayakları ama zangir zangirdi. Bendede başlangıç var. Sürekli omasada bazı zamanlar tetikliyor . Bu arada göğsünde baskı oluyor mu fil oturmuş gibi derler ya. Eller ayaklar titreme. Kalbin ahzindan fırlayacak gibi atmasj
(1,858 puan) tarafından
Çok kötü ya geçmiş olsun
Mide bulantısı halsizlik boğulma hissi kalp çarpıntısı ellerim kollarım uyuşuyor sonrasında göğsümün ortası sıkışıyor nefes alamıyorum ama her gün bulantı ve baş dönmesi oluyor bende . Birde midem ağrıyor arada ölüm gibi bir şey ama öldürmüyor
0 oy
(887 puan) tarafından
evet olabilir bir gecede 2 kere geçirdim uyutuldum acilde 

ilk önce nefesim daralıyo hatta boğulacak gibi oluyosun,nedensiz bi ağlama krizi,ayakta duramayacak kadar her yerinin titremesi ,halsizlik mide bulantısı karın ağrısı sonrasında dayanılmaz baş ağrısı
0 oy
(248 puan) tarafından
Bende ɓoyleydim sürekli inşirah suresi dinliyordum bide hacamat yaptır panik atak için yapılıyor bana çok iyi gelmişti bide düşünmemeye çalış 
(1,858 puan) tarafından
Hacamat kime yaptırılıyor
(248 puan) tarafından
Valla araştır canım kim iyiyse ona git öyle herkes hacamat yapamıyor hacamat bilen biri dualarla yapıyor
(248 puan) tarafından
Peygamberimiz zamanından olan hacamat hastalara yapılırmış bide herkese nasip olmuyormuş yaptırmak
0 oy
(232 puan) tarafından
Ta kendisi panik atak geçiriyorsun canım 3yıldır benböyleyim
0 oy
(45 puan) tarafından
Yılların panik atak hastası biri olarak öncelikle vücudunuzdaki demir değerleri ve tiroid değerlerini ölçtürün. Bu değerlerin az olması bunlara sebep olabilir önce fizyolojik olarak kesinlikle bir problem olmadığına emin olun. 

Panik atak aniden gelir, siz mutluyken de gelir. Çünkü beyniniz arkada hep çalışıyor :) Yaşadığınız kötü deneyimler, travmalar, bilinçaltında korkularınız hep beyninizde maalesef işleniyor. Aslında bu beynin sizi korumak için yaptığı bir savunma mekanizması. 

Bunu yenmek için yapacağınız şey panik atağı çok iyi tanımak hakkında çok okumak video izlemek ve kendinizle yüzleşmek. 

Ne kadar bilgi sahibi olursanız o kadar iyi hissediyorsunuz. Ama kendinizi de sorgulayacaksınız. 

Şöyle örnek vereyim.

Geçen sene bir dönem her gün neredeyse panik atak geçiriyordum, uykumda bile. Kaç defa gece zıplayarak uyandım kalp krizi/beyin kanaması geçirdiğimi düşünerek. Gün içinde nefesim yetmiyor gibi hissediyordum. Birden boğulma hissi.. sürekli yere kapanıp ağlıyordum. 

Oturdum düşündüm ya senin neyin var nelerden mutsuzsun nelerden korkuyorsun diye en ince ayrıntısına kadar sorguladım kendimi. 

Neden bunları yaşıyorum beynim neden bana bunu yapıyor diye YouTube ta psikologların videolarını izledim. Benim gibi aynı süreçten geçmiş insanların tecrübelerini dinledim. 

Okuduklarım izlediklerim çok iyi geldi o ayrı ama beni korkutan rahatsız eden şeyleri buldum. 

Biri babamın vefatı biri de iş yeri ile yaşadığım kötü olaylar. Ve bunların üzerine gidip düşündüm. Babam evet öldü yapacak bir şey yok. İş yeri içinde şu kısacık hayatta bu kadar buna üzülmeye değer mi dedim. Kendimi bir sedyede hayal ettim hastanelik olduğumu. Ya dedim şu hale düşsen kimin umurunda olacaksın o üzüldüğün şeylere değecek mi hayatta senden önemli ne var zaten kısacık hayat. Bunlar için endişe etmeye değer mi. 

Bunlar bana iyi geldi. Sonra farklı bir ülkeye taşındım eşimin işi sebebiyle. Panik atak beni bu ülkede de yakaladı. Hayatımda Bi değişiklik olduğu için beyin hemen kendini savunma mekanizmasına aldı :) ama bu sefer kontrol edemedim gibi hissettim ve kalp krizi geçirdiğimi düşünüp acile gittim. Aslında panik atak krizi geçirdiğimi de düşündüm ama kalp ile ilgili bir haftadır bir problem yaşadığım için kriz de olabilir diye düşündüm. Acilde de hamile olduğumu öğrendim. Yani o bütün hormonlar vücuttaki değişim buna sebep olmuş panik atak falan değilmiş:) 

Kısacası önce fizyolojik olarak kendinizden emin olun kan değerleri hormon değerleri vs çok önemli.

Psikolojik olarak ise bu hastalığı araştırın okuyun bol bol video izleyin ve kendinizi sorgulayın. Size üzen şeyleri ortadan kaldırmaya çalışın. 

Ben şu anda çok daha iyiyim uzun zamandır yaşamadım. Size de geçmiş olsun umarım geçer kısa sürede
(1,858 puan) tarafından
Ahh kuzum xlcok özür dilerim yazdigini önceden okudum cevap veremedim kusura bakma .  
Çok geçmiş olsun gerçekten illet bir şey kendimi ağır hasta tövbe kanser falan gibi hissediyorum bende çok video izledim ve çok iyi geldi bana bu yazıyı yazdıktan sonra şükür daha atak gelmedi . Ama bugün aşırı halsizlik baş ağrısı var ataktan dolayı mı bilmiyorum  . Bu arada Dr falan gittin mi . Ben simdi psikoloğa gitmeden önce değerlerime herhangi bir hastalığım var mi onlara baktırmak istiyorum.  Panik atak büyük ihtimalle ama emin olmak istiyorum hangi bölümlere gitmen lazım teşekkür ederim bu arada çok iyi geldi bu yazı bana ❤️
(45 puan) tarafından
Ben doktora gittim hiçbir faydası olmadı. İlaç yazıp gönderildim ilaç daha da kötü yaptı.
Dahiliye bölümüne gidin ilk önce; demir, D vitamini, tiroid değerleri, kolesterol, şeker vs bunları vurgulayarak bütün değerlerinize baktırmak istediğinizi söyleyin. Başım çok dönüyor çarpıntım çok var diyin abartın bazen doğru düzgün bakmıyorlar. Panik atak ile ilgili hiçbir şey söylemeyin. Sonra kardiyoloji bölümüne gidin onlara da problemlerinizi anlatın. Kan sonuçları iyi gelir kardiyolojide de bir şey çıkmazsa durum büyük ihtimalle psikolojiktir eğer nörolojik bir şey yoksa. Onu da kardiyoloji yönlendirir bence

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 238 göst.
16 Ekim 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Busramehmetakbal (108 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 245 göst.
19 Haziran 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 171 göst.
12 Şubat 2021 Diğer kategorisinde Sevilremzi (220 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 134 göst.
10 Mayıs 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Ysmnynr (381 puan) tarafından soruldu

410,839 soru

12,362,797 cevap

41,700 kullanıcı

Kategoriler

...