0 oy
442 göst.
Kültür-Sanat kategorisinde (73 puan) tarafından
Çeyizin deki pahalı yada el emeği yüksek esyalarınj kullanmaya kıyabilen var mı ben bi başladım kullanmaya kırılan mı olmadı lekenen mı hepsi çocuklar ya da eşimin umursamazlığından yani.. Yinede severek kullanmaya devam eden ben

26 Cevaplar

+5 oy
(134,009 puan) tarafından
hic ceyizi olmayan bitek benmiyim
tarafından
Bir de ben ☺ ++++
(4,533 puan) tarafından
Ben de varım :)) uzakta olunca çeyiz taşımadım.
(1,088 puan) tarafından
Ben de ++++
(134,009 puan) tarafından
ahaa yanliz degilmisim
(3,398 puan) tarafından
Ben dünyada kıtlık varmis gibi ceyiz doldurdum da ne oldu hatta tüm beyaz eşyalara kadar. 1 sene sonra bırakıp geldim. Öylecene çoğu kutularda açılmamış. Burada 3 5 esyayla idare ediyoruz :D
-Reklam-
0 oy
tarafından
Kullanmaya kiyamadigm yemek takımımla kahvaltı takımı var onun dışında tekstil ürünlerini öyle kullanırız eşimde zaten pis biri değil
0 oy
(849 puan) tarafından
Kullanıyorum tabiki. Biz yaşlanıyoruz onlar neden kırılmasın veya eski mesin
0 oy
(118 puan) tarafından
Ceyizimdengeriye kalan pek bişey kalmadı kızım altından girdi üstünden çıktı. Tekstil pek kullanmadım 
0 oy
(1,648 puan) tarafından

Kullandım valla hepsini bi kac tane havlumla patiğim bir iki tanede lifim kaldı sandıkta cürüyecegine kullanım gitsin mantığındayım ben zaten ceyizi sevmiyoum gereksiz heliyodu bana hep :D

0 oy
(1,070 puan) tarafından
Çeyizimden bırsey kalmadı dağıttım bana çeyiz mantığı saçma gelıyor zorla yapmışlardı zaten ne gerek var ıhtıyac olunca alınıyor artık benimde bır evım var havlu yemenı patık pike tabak çanak vs ya kısısel yada ev eşyaları çeyiz adı altında uçuk fiyatlara satılıyor bırde evlenırken alıyorsun yada yaptırıyorsun ya çok para verdıgınden yada aşırı emek istediğinden kullanmaya kıyamıyorsun modası geçiyor eeee ne anladık ara sıra çıkarıp yüzüne bakmaktan bence ceyıze verilecek para dırek Gelin'in elıne verılmelı eş ailesi yada kendı aılesı farketmez kım ceyıze dıye bırseu yapacaksa parasını versın en azından gelın kendı zevkıne uygun, günlükte  de kullanacağı  bırseyler alır
(1,070 puan) tarafından
Dolap lazım olur çocuk vs varsa ilerde saklama alanı olur yatakları at gıtsın onları yada ver bırıne cıdden ben dedım acık acık yapmayın evımde tutmam dedım :) 3 yorgan 3 yastık gonderdım bır sürü patık yemeni yolladım kahramanMaraşa depremde zaten evden cıkaracaktım çok güzel denk geldi o zaman
Bır yastıkta kocayın yastıgı vardı uzun komşumun yün ıhtıyacı varmıstı ona verdım al boz naparsan yap dıye asjsjsjsjsj arkadsıdm evleneceği zaman süsü dantelı sever dıyenne varsa bohça yaptım götürdüm lıf patık yemenı dantel vs  bır sürü kısaca evde bişi yok ceyıze aıt oh mıs mısafır için üç yorganım  üç yastığım var bazamın altında onlarda :)
(705 puan) tarafından
İyi yapmışsın canım darısı bana inşallah bide şu var ayıp olur el emeği diye vermeye çekiniyorum heryere depiştire depiştire geçiyoz bende şoyle bom boş misgibi rahat olim istiyorum bide şu eski koltuklarımı değiştirebilirsem ohhh eşim tam bir istifçi atma lazım olur der yeni evimize taşınırken elime ne eski  geldiyse attım az tartışmadı benle :))
(1,070 puan) tarafından
Yaa eş öyle olunca hayat boyu o ferah eve ulasamazsın babamdan biliyorum canım bır gün lazım olur kafası malesef yıllarca çok kavga ettı annem hala da aynıdır canı sağolsun
Esım Allah'tan öyle degıl dursa mı acaba falan der at derım tamam der alıştı artık yenı kıyafet bıle alınca eskilerini kendı seçer ayırır verır bana ya bırıne ver ya at diye
(705 puan) tarafından
Ne güzel ama bilmiyorym zamanın da çok yokluk çekmişler kayınbabamgil acaba ondanmı hiç atmaz iki oğlumuda bir beşşikte büyüttüm beşşikte ıyle lüx bi beşşik değil şuanki fiyatı bin tl falan plastik olanlardan artık çürümüştü atıcam dedim bak diyo bana bir daha veşşik aldıramazsın diyo şimdi kızımız olcak inşallah tabi hayırlısıyla doğsun beşik alalım diyorum yok diyo bide inat keçi inadı var para var ama almıyo:))
(1,070 puan) tarafından
Oda ıyı degıl be canım paranın kıymetını bılmek tutmak ayrı cimrilikten ayrı birşey yokluk görmüş olan insan bence çocuğundan sakınmaz o cekmesın der tama sımartmazsın yoku bılsın dersın ama herşeyden de kısmazsın durumun varken
0 oy
(13,711 puan) tarafından
Kullanmaya kıyamadığım hiç bi çeyizim yok kullanmayacağım şeyi almadım yemek takımı ve kahvaltı takımım var onlar da fazla geliyor sadece. Hayat kısa gönlünce kullan rafta beklesinler diye alınmadı hiç biri ♡
0 oy
(1,121 puan) tarafından
Ben de her şeyi kullananlardanm çeyizi ne diye dizersin ki kullanmayacağın şeyi almanın pek Bi mantığı yok bana göre:) vitrindeki su takiminj bile kullanirim arada zaten sunum seven biriyim hep de kullanıyorum yani :)
0 oy
(51,593 puan) tarafından
patik ve yemeni ver ver bitmedi ya hala dolu tabak canak hepsini kullandım da ara dantelli pikolar bi mevlutte serdim
0 oy
(18,184 puan) tarafından
Kahvaltı takımını hadi kullanayım dediğimde çay tavanlarından biri kırıldı sanmıyorum özel zamanlar dışında kullanacağım. Salonda bir yemek bölümüm olmadığı için yemek takımını kolisinden bile çıkarmadım 
0 oy
(4,418 puan) tarafından

En başından beri kullanıyorum kırılanda oldu yirtillanda gram umrumda değil isterse trilyonluk olsun bugün geberip gitsem hepsi başkasına kalacak kim bilir kime yer bezi olacak kullanmadığım 2 parca pike ve nevresim setim var özel onlarida kız kardeşimin ceyizine saklıyorum o yüzden 

0 oy
(2,203 puan) tarafından
Şuanki maddi değerleri çok yüksek olduğu için kullanmak istemiyorum yerine daha almam çünkü öyle o yüzden gundeliklerin eskimesini bekliyorum 
0 oy
(7,076 puan) tarafından

Kullanmaya kıyamadıklarımı çöpe attım canım hazır yanınızdayken kullanın gitsin şimdi baştan alıyorum 

image

0 oy
(7,968 puan) tarafından

Kullanmayıp ta mezara mı goturcem :D

0 oy
(4,359 puan) tarafından

Ceyiz kadar gereksiz bisey yok :) bana da annem ve kayinvalidem yapti o ivir zivirlari, iki tarafinda ilk cocugu oldugumuz icin bende karismadim ama yaptiklarini da kullandim. 7 sene oldu canini cikardim havluydu vs. Kullanmadiklarimi da dagittim. Yemek takimi vs misafir varken kullaniyorum zaten onun icin aldim. Ama aldigim ve kullanmadigim bisey hic olmadi bu zamana kadar.

0 oy
(2,943 puan) tarafından
En pahalı iyi ürünleri hep kendimize kullandım. Asla ayirdiğim birşey olmadı. 
0 oy
(1,893 puan) tarafından
Benim çeyizim sırf havlu lif yazma patik..

Bunlardan yapacaklarına insan gibi şeyler alsalarmış.

Hem anne tarafım hem koca tarafı aldıkları bir b.ok değil
0 oy
(4,388 puan) tarafından
Kullanıyorum tabiki. Ama bazisini bu evde harcamak istemiyorum . Genis ve guzel bi eve cikinca kullncam
0 oy
(705 puan) tarafından
Kullanıyorum Vallahi hayatta herşey var ben çürüdüm neye saklıcam hatıra sakladıklarım dışında kullanıyorum hatta üstüne birsürü eşya aldım kullanıyorum 
0 oy
tarafından

Amannn kullan gitsin canım bidahami gelcen dünyaya ben 9 yıllık evliyim hepsini tepe tepe kullandım valla:D

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 451 göst.
29 Ekim 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 129 göst.
30 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde huzun_iyidir (6,909 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 202 göst.
0 oy
16 cevap 575 göst.

410,006 soru