0 oy
434 göst.
Diğer kategorisinde (3,396 puan) tarafından

image






Kızlar kızıma patates kızartması yapacaktım ama yağ böyle köpürdü sebebi nedir acaba acil cevap verebilir mi anlayan biri ona göre vericem kızıma

17 Cevaplar

+1 oy
(3,316 puan) tarafından
Yemesinde problem yok ama yengem de aynı sorunu yaşıyor bi çözemedik. Kaliteli yağ da aynı oluyor silikondan olabilir diyorlar silikon kaşık kullandıysan demir kaşık dene
(3,396 puan) tarafından
Canım şu an demir kaşık kullanıyorum ya şok'un markası
(3,316 puan) tarafından
Valla biz çözemedik ya tencereni hep kızartmaya mı kullanıyordun ilk defa mı oldu
(3,396 puan) tarafından
Bu tencere benim kızartma tencerem yani yandığı için artık kızartmada kullanıyorum
(7,137 puan) tarafından
Şokun markasını nezman alsan aynı böyle kopururuyor yağ canım
(3,396 puan) tarafından
Ay almam bir daha yaa. Çoktan pirinç almıştım full böcekli çıkmıştı. Zaten bu 3 harfli marketlerden bir şey alınmaz ya
-Reklam-
+1 oy
(6,050 puan) tarafından
yag beklemistir uzun sure
(3,396 puan) tarafından
Evet daha önce de patates kızartmıştım. Ben patates kızartacağım zaman yağı tencerenin yarısına kadar dolduruyorum bol yağda kızartıyorum o yüzden dökmeyi kıyamıyorum. Bu ikinci ya da 3 kullanışım ondan mı acaba
(6,050 puan) tarafından
her sefere yenileyecek kadar kimse zengin degildir :) haha bende  bikac kez kizartirim da atiyorum aradaki mesafe uzundur . bikac hafta once kizartmisimdir misal bir aydir bekliyodur yag gibi gibi
(3,396 puan) tarafından
Aynen doğru bir ay olmuştur ankastrenin fırınında bekliyordu. Araştırdım kapalı alanda nem de kapıyormuş yani dökme zamanı geldi
(16,478 puan) tarafından
Çok zararlı yaptığın şey o yağ bekledikçe sağlığa zararı artıyor ve kopuklenmesi de ondan
(3,396 puan) tarafından
Evet canım haklısın ama tencereyi yarıya kadar yağ doldurduktan sonra atmaya da kıyamıyor insan
+1 oy
(1,553 puan) tarafından
Ay kuzu bu ney ya 
(3,396 puan) tarafından
Canım artık bulaşık suyu ile patates kızartılıyor haberin yok mu :D ben yeni keşfettim
(1,553 puan) tarafından
Kız cidden sıvıyağa da mı taklit yaptılar shsh
+1 oy
(7,640 puan) tarafından

Bulaşık suyu gibi olmuş aynı.  Şaşırdım 

(3,396 puan) tarafından
Uzun süre kullanılmadığı zaman ve kapalı alanda kaldığı zaman böyle oluyormuş ankastrenin fırınındaydı çünkü
(7,640 puan) tarafından
Sağlıksız olabilir . Sen bilirsin tabi
(3,396 puan) tarafından
Evet evet dökücem zaten. Evde ayçiçek yağı yok zeytinyağı var onunla da kızartmak istemedim
+1 oy
tarafından
Ben tavaya yagi dolduruyorum bir kaç kez kullanıyorum bazen böyle oluyor artk havalardanmi başka birseymi bilmiyorum kppurunce kullanmıyorum ama
(3,396 puan) tarafından
Evet ya ben de dökeceğim birkaç defa kullandım çünkü
+1 oy
(599 puan) tarafından
Yağın ömrü tükendiyse yada patates fazla nişastalı ise oluyor
+1 oy
(4,258 puan) tarafından
Patatesle alakali bi durum yağla alakası yok
+1 oy
(766 puan) tarafından
Yüksek ısıda tekrar tekrar kullanmaktan oluyor. Bir de bazı markaların yağı saf ayçiçek değil, onlsr da köpürüyor. Migrosun kendi markası olsn yağ öyle mesela
(3,396 puan) tarafından
Evet şok market ya böyleymiş. Migros'un yağı mı güzel
(766 puan) tarafından
Yok migrosun yağı da saf ayçiçek değil, o da kötü demek istedim. Ben yudum alıyorum onu da bol yağda kızartmak yerine 1-2 kaşık koyup fırına atıyorum
+1 oy
(7,055 puan) tarafından
Bende şoktan ne zaman alsam böyle oluyordu katkı maddesi yada plastikte çok beklemek sebep oluyormuş 
(3,396 puan) tarafından
Evet ben de şok marketten almıştım bu yağı. Her zaman böyle 2-3 defa kullanırım yani ama bu durumla ilk defa karşılaştım demek ki Şok marketten de kaynaklı
+1 oy
(255 puan) tarafından
Banada geçen böyle oldu şok oldum. Yarım tencere yağ ve patatesleri döktüm. Acaba bulaşık deterjanı mı döküldü dedim. 
(3,396 puan) tarafından
Yok canım birkaç defa kullanılmış yağ böyle olıyormuş
+1 oy
(45 puan) tarafından
Düşük kaliteli yağlar ya da daha önce birkaç kez kullanılmış yağlar köpürmeye daha yatkındır, çünkü içinde biriken kalıntılar bu duruma yol açabilir ve yağ çok yüksek sıcaklığa çıkarsa, stabilitesi bozulur ve köpürmeye başlar. Bu, yağın parçalanmasına ve köpük oluşumuna neden olabilir.

Ya da patateslerde bulunan nişasta yağa geçtiğinde köpürmeye neden olabilir. Özellikle yüksek nişastalı patatesler, bu etkiyi artırabilir. Patatesleri kızartmadan önce suyla durulayıp, nişastasını azaltmak bu durumu hafifletebilir. Patateslerin üzerindeki su, sıcak yağa temas ettiğinde buharlaşır ve yağda köpürmeye neden olabilir. Patatesleri kızartmadan önce iyice kurutmazsanız bu durum sıkça görülür.
(3,396 puan) tarafından
Yorumun için çok teşekkür ederim :)
+1 oy
(1,070 puan) tarafından
Bir oncekı kızartmanda ne kızarttın bu yagda
(3,396 puan) tarafından
Yine patates kızartmıştım
(1,070 puan) tarafından
Yorumlarda okudum yağ uzun süre dışarda beklemıs ondan kaynaklı olabılır bende bol yagda kızartırım bır seferde de yagı dökmem ısım bitip yağ soğuyunca ince süzgeçten süzer kavanoza alırım mutlaka buz dolabında bekletırım sonrakı kullanıma kadar ve böyle köpürür sorunu yaşamam

Bir kere nişastalı bır hamur tatlısı denedım kızartılarak yapılıyordu nıaasta yağa gectıgı ıcın böyle köpürdü sonra denemek amaçlı yagı tekrar ısıttım yıne köpurdu dökmüştüm o yagı mesela nişasta da yapıyor bunu
(3,396 puan) tarafından
Evet nişasta ya köpürtüyor ama bu yağ beklemiş olduğu için böyle oldu. Ankastre fırının içinde bekledi ya kapalı bir şekilde aynı bu tencerede ondan olabilir. Bir de dolapta nasıl yağ bekletiyorsun terlemiyor mu daha sonrasında ya patlamıyor mu ısıttığın zaman
(1,070 puan) tarafından
Anlamadım nıye terlesin canım yada nıye patlasın??
Yagda kızartmamı yapınca bırkac saat sogumasını bekliyorum sonra kavanoza alıyorum süzerek kaldırıyorum buzdolabına hıc bırsey de olmuyor
(3,396 puan) tarafından
Daha önce başıma gelmişti ya patlaması bütün mutfağım yağ olmuştu içine ya su kaçmış ya da yağ terlemişti buzdolabında öyle bir şey olmuyor yani değil mi
(1,070 puan) tarafından
Yok canım su falan olmuyor soğuyunca koyarsan terleme yapmaz zaten sıcak koyma da :)
+1 oy
(22,185 puan) tarafından
İlk defa gördüm bende kız ')

Ama ver kızına bence kötü bişi deikdir
(3,396 puan) tarafından
Vallahi verdim şu anda yiyor kendim de kalite kontrol yaptım :D
(22,185 puan) tarafından
Afiyet şifa olsun )))♥️
+1 oy
(4,336 puan) tarafından
Zararlı değil. Yağ oksitlenmiş yani güneş ışığına maruz kalmış yapısı bozulmuş. Yap gibi ürünler genelde karanlık yerde durmalılar bu yüzden :)
(3,396 puan) tarafından
Canım ben almadan önce kaldıysa bilmiyorum ama ben marketten aldığımdan beri yağ karanlık yerde
(4,336 puan) tarafından
Olabilir. Çok sebebi patatesten kaynaklı değil ama. Çoğu şeyde aynı oluyor çnkü kaynanamlar stok yapar oradan biliyorum
0 oy
(1,875 puan) tarafından
Farklı yerden patates almayı dene canım .

Bazı patates cinsleri böyle köpürtebilir .

Ya d yağını çok kullandıysan 

İslakta koyma patatesleri
(3,396 puan) tarafından
Patatesi file marketten alıyorum. Bu sefer pazardan alacağım ve yağımı da değiştirmem gerekiyor Şok marketin yağını kullanıyordum
(1,875 puan) tarafından
Pazarda kiler çok daha güzel
(3,396 puan) tarafından
Doğru söylüyorsun canım market yakınımda diye kolaylık olsun diye oradan alıyorum ve pazardan ucuz oluyor. Pazartesini bilmiyorum ama markete 10 TL'ye alıyorum kilosunu
(1,875 puan) tarafından
Yani pazarda da çok ucuz değil ama güzel. Kızartmalık haşlamalık ayrı ayrı satılıyor
0 oy
(26 puan) tarafından
Canım yağda büyük ihtimal daha önce patlıcan falan kizarttin ondan korkacak bişey yok normall
(3,396 puan) tarafından
Yok yok sadece patates kızarttım
0 oy
(95 puan) tarafından
Daha önce yumurtalı birşey kizarttiniz mi . Köfte vs . Veya ekmek kızartma gibi
(3,396 puan) tarafından
Yok canım sadece patates kızartıyorum

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 117 göst.
17 Ekim 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Minikanne (2,028 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 105 göst.
16 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde Selmaaa❤ (4,103 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 617 göst.
7 Aralık 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 226 göst.

408,971 soru

12,291,844 cevap

38,230 kullanıcı

Kategoriler

...