0 oy
245 göst.
Diğer kategorisinde (211 puan) tarafından
Bir oğlum var onun gezmesi karnını doyurması mutfak işi ev işi falan yetişemiyorum ya gün sonunda mahvolmuş bir şekilde koltuğa atıyorum kendimi. Ben mi beceriksizim bilemiyorum, bir de her gün her öğün yemek seçen bir oğlum var ona ne pişirsem diye kafayı yiyorum. Siz nasıl yetişiyorsunuz her şeye? Belli bir planınız varsa bana da anlatın lütfen hiç düzenimiz yok evde.

8 Cevaplar

0 oy
(2,643 puan) tarafından
Plan şöyle sürekli elin birşey kaldıracak 
(211 puan) tarafından
Ay öyle de baş olmuyor kız bitmiyor akşama kadar dön dur evin içinde :)
(2,643 puan) tarafından
İşte dönüp durunca temiz oluyor her şeyin yerine koy
-Reklam-
0 oy
(4,156 puan) tarafından

Tek çocuk hiç çocuk derler şimdi:D evde bi düzen oturtmalısın birikmiş iş olmamalı o zaman yorulmazsın. Benim öncelik mutfak orayı temiz tutar bulaşıkları çoğalmadan hallederim. Sonra sabah veya akşam ben sabahları yapıyorum. Yatak toplama kıyafetleri kaldırma odaları düzenle bi süpürge iş bitiyor. Gün içinde de çamaşır yemek bulaşık oluyor. Yemek belliyse erkenden yaparsan sadece arada bişeyler yedikçe makineye atarsın iş kalmaz. Her gün elin üstünde olunca yarım saatte halloluyor. 

(211 puan) tarafından
Ben evi falan bıraktım ya dağınık kalıyor :) her yer her yerde zaten oğlum dağıtıyor eşim desen öyle çorapları geziyor aman saldım :) benim tek sorunum yemek yapmak.
0 oy
(4,940 puan) tarafından
Herşeye yetiseyim  diye birşey yok olmuyor bir tane oğlum var sabah kalk kahvaltı yap kaldır yıka sonra uyut yemek yap temizlik yap oğlum uyanınca  tekrar başa dön böyle gidiyor 
(211 puan) tarafından
Tek çocuk da olsa gene yetişemiyor insan bir de 3-4 tane olanlar ne yapıyor düşünemiyorum.
Bir de bir şey sorucam canım, öğlenleri oğluna neler yapıyorsun değişik yemek olarak her gün mesela yazabilir misin fikir olsun bana da
(4,940 puan) tarafından
Oğlum 3 yaşında hiç mi hiç değişik birşey yapmadım ne yaparsam yer ek gıda döneminde bile uğraşmadım ben ne yedirmem gerekiyorsa onu yedirdim brokoli haslar limon sıkarım onu bile yer
(211 puan) tarafından
Oh ne güzel ya yemek seçmiyorsa sen de rahatsın o zaman. Ben şimdiden düşünmeye başladım kahvaltıya ne yapsam diye
0 oy
(13,904 puan) tarafından
Yetişemiyorum. Öğlene kadar ev işiyle uğraşırım öğlen kızı uyuyunca kendime vakit ayırıyorum daha sonra kızım uyanınca da disarilardayiz kalan isim kalsın çok da önemli değil stres yapınca öfke nöbetine giriyorum yetişmeye çalışmayı bıraktım 
(211 puan) tarafından
Senin gene uyuyor canım bebişin benim oğlum asla uyumaz 2 yaşından sonra bıraktı uykuyu. Şu an 4 yaşında ve ne kadar yorulsa da asla uyumaz.
Ben mesela akşama kadar günün yemeğini düşünüyorum bulamıyorum. Sabah öğle akşam ne pişirsem diye sürekli düşünüyorum. Hiçbir düzenimiz yok ve artık çok strese giriyorum. Ne zaman rahatlarız tahmini hiçbir fikrim yok
(13,904 puan) tarafından
Benimki de bırakacak ama ben şuan hazir değilim  :)
Yani canım akşam için hazirladigindan öğlen yedirsen oğluna olmaz mı yemiyor mu yani.
Her şeyin bir yeri olsun eline aldığın şeyi işi bitince yerine bırak yapabiliyorsan çamaşırlarını biriktirme ve ipten alirken katlayarak al ipin ucu bir kere kaçarsa toplaması güçlesiyor benim 2 +1 evim var bir gün yatak odası salonu tam yapıyorum mesela cocuk odasi ve mutfak sadece toparlama ertesi gün mutfaktan başlıyorum cocuk odasıyla ikisini yapıp salon ve yatak odasını sadece topluyorum. Tam girmeye çalışırsam işin içinden cikilmiyor
(211 puan) tarafından
Akşamdan mesela yemek kalmayabiliyor hani dışardan söyleyebiliyoruz ertesi güne düşünüyorum ne yapsam diye. Bi yediğini diğer öğünde yemiyor benim oğlum maalesef. Evim de gardırop falan çok dağınık oğlumunki de öyle ama kendisi dağıtıyor sürekli topluyordum bıraktım artık uğraşamıyorum her yere oyuncaklarını atıyor koltukların altı oyuncak dolu. Toplamıyorum. Oyun oynamak istiyor tam mutfağa giricem çekiştiriyor beni oynayalım diye. Öyle görüştüğüm arkadaşım da yok hiç eve gelse çocukla oynasalar falan. Ay çok sıkıldım ya
0 oy
(983 puan) tarafından
Evimde iğnenin bile bir yeri var herşey düzenli dolaplarda çamaşıri hemen katlarım bulaşık bırakmam akşamdan o yüzden hiç işim çıkmaz haftada birde dip köşe onun dışında bende hep kızıma kosusturuyorum 
(211 puan) tarafından
Maşallah diyeyim o zaman :) Bende bi sorun var sanırım bir de hemen yoruluyorum fıtık ve omurga eğriliği var belimde sadece tek bir iş yapsam bile canım çıkıyor nefes nefese kalıyorum
(983 puan) tarafından
Sağol canım Allah şifa versin iş güç önemli değil yorma kendini sağlığın önceliğin olsun boşver herşey mükemmel olmak zorunda değil
(211 puan) tarafından
Amin canım benim Allah razı olsun aynen hiç kimse mükemmel bir şekilde olamaz zaten yetişemeyiz  robot değiliz haliyle yorulacağız.
(412 puan) tarafından
Kız igneye yeri nasıl yaptın lütfen banada akıl ver iki kat dubleks evim var ama düzeni oturtamıyorum aşagı inen aşagıda yukarı çıkan yukarda kalıyor üst katta yatak odaları ve çamaşır odası var
(983 puan) tarafından
Organizerler varya onların içine koyuyorum düzenli bir şekilde herşeyi katliyorum baya dolap var evimde + giyinme dolabı eski yaramayan hicbiseyi bulundurmuyorum bu yüzden herşeyin yeri var birşey alınsa bile tekrar koyuyorum aynı şekilde rutin olarak yaparsan  bı süre sonra oturuyor düzenin zaten
0 oy
(1,122 puan) tarafından
Yetişemiyorum. Üç çocuk annesiyim. 2.den sonra dengem bozuldu. Kafayı yemek üzereyim. Ev özellikle son bir yıldır asla tam olarak temiz olmadı. Kafam da evim gibi dağınık. Psikolojim bozuk. Psikolojik bir desteğe ve bir yardımcıya ihtiyacım var. Bir hava almaya ihtiyacım var. Kendime zaman ayırmaya. Gezmeye, tek başına yürümeye, kitap okumaya, çocuk telaşı olmadan dost kahvesine, tek başına veya arkadaşla alışverişe çıkmaya.. Öyle uzun zaman oldu ki bunları yapmayalı.. Enerjim yok tükendim . bebek uyudugunda tek yapmak istediğim uyumak benim.

(1,122 puan) tarafından
Ne kadar iyisin. Allah razı olsun canım . yorumu yeni gördüm
(1,122 puan) tarafından
Hiçbiri gelmiyor ki.. Gelmesinler artık istemiyorum kimseyi
(211 puan) tarafından
Senden de Allah razı olsun canım benim hepimizden inşallah ❤️ belki de  öylesi daha iyidir ne bileyim gelip de canını sıkabilirler ama yalnızlık da zor keşke arkadaş olsaydık
(1,122 puan) tarafından
Evet her serde bi hayır vardır. Çok sağol. Ben de isterdim arkadaşın olmayı. Yüreğin güzel belli  :)
(211 puan) tarafından
Canım benim Allah razı olsun o senin kalbinin güzelliği böyle senin gibi iyi insanların olduğunu bilmek güzel bir şey :)
0 oy
(252 puan) tarafından
2 çocuğum var 1 ve 3 yaşında sabah 9 gibi kızım uyaniyo uykusu varsa geri uyuruyorum 11 e kadar oğlumda uyaniyo 12 de kahvaltı yapıyoruz hemen mutfağı topluyorum kızım duruyorsa çamaşır ev süpürme isim varsa yapıyorum duymuyorsa uyutuyorum sonra bende uyuyorum oğlumda TV izliyo kardeşi ağlayınca uyandırıyor beni sonra yemek yapıyorum eşim işten geliyo dışarı çıkıyoruz evde isim varsa oğlumu alıp cikiyo kızımda yanımda işlerimi yapıyorum temizliği de haftada 1 bütün halıları topluyorum silip supuruyorum toz alıyorum hergunde supuruyorum bu şekilde yetisiyorum bence tek zorlandığım çamaşır aşmak kızım durmuyo evde beni bulamayınca agliyo bazen de benim modem olmuyo simdi Bile 2 belki 3 nakina çamaşır var 
(252 puan) tarafından
Kış temizliği varmış burda öğrendim yarın yada 2 gün sonra baslicam bugün aşı oldu kızım biraz huysuz gardolabinjn mutfak dolabının içini silicem duvarlari silicem ekstradan onun dışında silip supuruyorum zaten
(211 puan) tarafından
2 çocukla işin çok zor Allah yardımcın olsun canım
(252 puan) tarafından
Amin amin cümlemizin inşallah ♡
0 oy
(3,161 puan) tarafından
Bnde de 2 tane var sabah işi tam bitirdim diyorm öğlen işi cikiyor tam bitti diyorm ikindi için iş çıkıyor tam smdi bitti diyorm akşam işi yine tamm tamm sakin ol smdi bitecek diyorm gece topluyorum sabaha duzenli olan diye  tam uyucam oğlum birden anne diyor yine bana haram geceler :)))))) ( 
(211 puan) tarafından
Canım ya Allah kolaylık versin bizlere valla işimiz çok zor anneliğin mesaisi hiç bitmez

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 656 göst.
12 Temmuz 2023 Aile & Aşk kategorisinde ayse.gul (580 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 966 göst.
0 oy
4 cevap 108 göst.
20 Nisan 2024 Diğer kategorisinde HilalF (8 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 226 göst.
18 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Beliz iz (2,277 puan) tarafından soruldu