0 oy
222 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (90 puan) tarafından
Günaydın kızlar namaz abdesti alırken kulağıma hep su kaçıyor ve haliyle tıkanıyor duymuyorum hemde sancı yapıyo bu durumda ne yapmam gerek sonuçta abdest yani bu ama kulakta duymayınca olmuyoru sağır oldum resmen

14 Cevaplar

+5 oy
(1,157 puan) tarafından
Kız napıyosun musluğun önüne mi tutuyosun kulağını ellerini ıslatıp serçe parmağınla mesh edeceksin kulağını nasıl su kaçırıyosun. 10 senedir abdest alıyorum ilk kez duydum böyle bişey belki başka sorun vardır doktora git sen
-Reklam-
+1 oy
(17,400 puan) tarafından
Kiz abdest alırken kulağına su kaçırmayı nasıl beceriyorsun. 
+1 oy
(11,567 puan) tarafından

Abdest alırken kulağına  su kaçıran ilk kez duyuyorum nasıl beceriyosun bence büyük yetenek :D

+1 oy
(13,385 puan) tarafından
nasıl su kaçırıyorsun bu kadar? musluğa kulağını dayaman lazım bu kadar su kaçırman için 
+1 oy
(158 puan) tarafından
Hangi kulağına kactiysa o tarafına yat, o su o zaman akıyor hemen
+1 oy
tarafından
Kulağı MESH etmek farzlarından değil. Enfeksiyon riski olabilir. Su kulağından çıkana kadar yüz, kol, baş ve ayaklarını yıkarsın yani farz abdest alırsın.

Risk geçince doğru şekilde kulak nasıl mesh edilir video izlemeni öneririm, aksi türlü seni abdestten soğutur. Büyük ihtimalle şeytan abdestin olmadı diye vesvese veriyordur, sen de bu yüzden fazla su kullanıyorsundur. Kulak abdestin farzlarından olmadığı için bu vesveseye daha fazla kulak asma.
tarafından
Seyma ablacim seytan vesvese veriyor demissin bende de hep oluyor o abdest alirken bazen kac defa alirim
Namaz kilarken hep kabul oldu olmadi düşünürüm bitirdikten sonra..
Ne okumalıyım bu fikirlerin olmaması için..
Tesekkurler
tarafından
Öncelikle vesvesenin farkında olmak gerekiyor. Bir fikir aklına düştüğünde bu fikir vesvese mi yoksa senin kalbinin gerçek fikri mi bilmek lazım. Bunu da ancak kalbin o fikirden rahatsızlık duyduysa anlayabilirsin çünkü kalp vesveseden rahatsızlık duyar.

Örn; Bir adamı canice katlettiğini hayal ettiğinde bu seni etkilemez çünkü o gerçek değil ve sen kendi hür iradenle onu hayal ettin. Sen irade edip onu gerçekleştirmeyeceğinden bir zararı olmadığı için kalbinde rahatsızlık olmadı.
Ancak öfkelendiğin birini gördüğünde birden kalbine düşen onu canice öldürme isteğini hatırla. İşte bu seni biraz korkutur çünkü yapabilme potansiyelin var. Kalbin rahatsız oldu çünkü vesvese. Sen hakikatte adam öldürecek değilsin ancak şeytan senin o öfke anını fırsat bilip kalbine bu vesveseyi veriyor.

İşte namaz ve abdest de böyledir, seni rahatsız eden o hoş olmayan düşüncenin, vesvesenin farkında olmalısın.

2. Olarak şeytanın şerrinden Allah'a sığınmak ve 3 defa sola tükürmek gerekir. Euzü besmele çekmeği bollaştırmak gerekiyor.
Resulullah (sav) şöyle buyurmuşlardır: "Âdemoğlunda bir şeytanın lemmesi (fısıldaması) vardır, bir de meleğin lemmesi vardır. Şeytanın lemmesi, şerre (küfür, günah ve zulme) teşvik etmek ve hakkı yalanlamaktır; meleğin lemmesi ise iyiliği ilham etmek ve hakkı tasdik etmektir. Bunu her kim vicdanında hissederse Allah'tan olduğunu bilsin ve Allah'a hamdetsin. Öbürünü hisseden de şeytandan Allah'a sığınsın. Daha sonra Resulullah (sav) şu âyeti (meali) okudu: 'Şeytan sizi fakir düşmekle korkutur da, cimriliğe ve kötülüğe teşvik eder. Allah ise Kendi hazinesinden size mağfiret ve bolluk vaad ediyor."(Tirmizî, Tefsîrü'l-Kurân, hadis no: 2988.)

Boş eve hırsız girmez. Bu sebeple anlamak lazım ki eğer şeytan bir kalbi meşgul etmeye çalışıyorsa o kalpte iman nuru vardır, onu söndürmeye çalışıyor.
tarafından
Cok teşekkür ederim canım ❤️ en son ki sozler beni cok sevindirdi..bilgilerin cok guzel ve cok sey öğreniyorum
(14,715 puan) tarafından
Benim de hep acaba başımı mesh ettimi diye vesvese düşüyorum aslında biliyorum ama acaba diyorum sonra tekrar alıyorum abdest
(51,775 puan) tarafından
ben artık yendim bunu oldu deyip tamamliyorum cok cok icime sinmezse başa dönüyorum hem zaman hemde cok su israfi oluyor sil basa sil basa
+1 oy
tarafından
Kendimi bildim bileli suyun içindeyim havuz deniiz dalar dalar çıkarım daha kulağım bile tikanmadi :) abdestte nasıl yaptın öyle basınçlı hortum mu tuttun :) 

Kulağını pompola elinde o yöne doğru aşağı tut özellikle banyodan sonra yap. Olmadı KBB ye gidin. 
+1 oy
(2,330 puan) tarafından
Canım parmağında çok su olmasın sonuçta kulağı yıkamıyorsun. Parmağını ıslak olsun mesh eder gibi sok ve dışını yap. Su damlası bırakma. Kulak riske atmaya gelmez. Zaten abdestte kulağa su girsin, kulağı yıkayın denmiyor. Hatta sen böyle kötü oluyorsan kulağını yapmadan elini bir salla parmaklarında ki şu damlaları gitsin öyle yap 
+1 oy
tarafından
Eee tamamda nasıl kaçırıyorsun ki zaten suyu içine koymuyonki serçe parmağını suyun önüne tutup yapıyorsun eee nasıl giriyor
+1 oy
(51,775 puan) tarafından
bende gusuldr kacti sandim namaz abdestinde nasil basariyosun belki pislik vardir tikaniyodur doktora git
+1 oy
tarafından
Kulaklari yikaman gerekmiyo mesh etmen gerekiyo icine su kaçacak kadar islatma elini zaten sunnet farz degil kaplama meshuni biliyosan onu yap ben hep oyle yaparim saglikda onemli vucudumuzdaki her aza emanettir ve emanete hiyanet edilmez gunahi cok buyuk benim bildiklerim bu kadar 
0 oy
(2,597 puan) tarafından
Pamuklu yazma ile sar ve üstüne yat o şekilde geçti benimki 
0 oy
(3,443 puan) tarafından
Teyzemin de aynısı oldu abdest alırken su kaçmış kulağına geçen gün gitti yıkattırdı kulağını ama hala aynı değişmedi diyor ben de o tarafa doğru yat sürekli su akar belki dedim ama ne yaptı bilmiyorum
0 oy
(2,803 puan) tarafından
Duş alırken kaçıyordur bence abdestte su kactigini ilk kez duydum.

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 254 göst.
+1 oy
5 cevap 147 göst.
4 Haziran 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 205 göst.
9 Nisan 2022 Diğer kategorisinde YAVRULARIMM (2,562 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 123 göst.

410,766 soru