+1 oy
187 göst.
Aile kategorisinde (1,110 puan) tarafından

Malum hepimiz doğumdan sonra istesek de istemesek de bambaşka kadınlara dönüştük. Kimimiz lohusalık yaşadı, kimimiz travma, kimimiz hafif bir depresyon, kimimize de eşi, kayınvalidesi, annesi lohusalık yaşama fırsatı bile vermedi. Ama hepimizde aynı olan şey; doğumdan önceki o prenses halimizi gömüp üstüne yasını tutmak oldu:) 

Ben oğlum 4 aylıkken vedalaştım eski benle. Hep derlerdi, kucağına ilk aldığın an dünyan değişecek. Tarifsiz bir his. Değişmedi. Duygu şelalesi yaşamadım. Bilakis, kaygı hormonlarım aktive oldu bir anda. Ne zaman ki 4. ayda "işe dön, doğum iznin bitti" dediler o zaman anladım "Ben anayııım, vay ben nerelere gideeem" dedim.:D Elimde süt kokan bebeğime baktım, bana ait bir can, sorumluluğu bende, bakımı bende ve ben artık asla eski ben olamayacağım. Temizinden bir ağladım, sonra da haydi bismillah Welcome to the Real World dedim ve o an eski beni gömdüm. Şimdi 3 yaşında. Hala daha gözlerine bakınca o süt kokan bebeği görüyorum, içimden bir tel cız ediyor, ama geçti gitti. Çok şükür bugünümüze.

Peki sizin yasınız ne kadar sürdü, ne zaman veda ettiniz anne olmayan siz'e?

16 Cevaplar

+1 oy
(999 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Kendim olmamla vedalaşmam gerektiğini bilmiyorum eve geldim 1 hafta geçti eşim ise gidiyor bir yerlere gidiyor ben tuvalete bile gidemiyorum işte o zaman kendimle vedalasmam gerektiğini artık daha fazla kişilik düşünmem gerektiğini farkettim. Oğlumu kucağıma aldığımda da dediğiniz gibi dünyan değişecek falan bir şey hissetmedim ciddi bir sorumluluk neler oldu anlamadım bile birden kucağına bir bebek veriliyor bildiği tek şey ağlamak buna sen her şeyi öğreteceksin deniliyor korkunç bir duygu aslında. Oğlumu çok seviyorum onu gerektiği gibi büyütmek konusunda çok çaba harcıyorum ama beni 3 4 gunluk bir simülasyona soksalardi asla anne olmak istemezdim
(1,110 puan) tarafından
Asla demeyeyim ama sanırım ben de çok ürkek davranırdım :) Bir fragman falan gösterilseydi tamamını izlemek ister miydim emin değilim :) Garip bir delilik bu analık be bacım :)
-Reklam-
+3 oy
(9,446 puan) tarafından
İlk bebegımde sıkıntım oldu ama 21 günlük bir yavrum daha var. Dogumdan önceki gece oturdum konustum bebeğimle bu gece son kez beraberız yarın yan yana olacagız dedim. Sevdıgım melodılerı sarkıları dinledim dua edip uyudum. Hayatımızın en tatlı zamanları cocukluk ve ılk genclık yıllarımızdı. 35 yasındayım ama sanki 70 yasında gibi hissediyorum kendimi. Sorumluluk kesıntısız sorumluluk ınsanı cok bunaltan bişey
(1,110 puan) tarafından
"Kesintisiz sorumluluk" ne güzel anlattın, işte tam olarak bunun kaygısı yaş aldırdı bana da.
(9,446 puan) tarafından
Allahım hepımızın zorunu kolay eylesin canım ne diyelim
+1 oy
(1,966 puan) tarafından
Etmedim hala aynıyım bence veda etmekte çok kötü bir şey olmaz mı ya hala içimiz aynı olduktan sonra vedalasmamiza neden gerek var ben hala civil civil olan o kızım çocuklarım elimi kolumu baglasada ahahaha
(1,110 puan) tarafından
Yo o anlamda değil aslında. Hâlâ cıvıl cıvılım ben de (ilk birkaç ay ucube olsam da :))) ama şu bir gerçek ki hiçbir şey asla eskisi gibi değil. Bundan bahsediyorum aslında
(1,966 puan) tarafından
Yani evet cnm değil ama benim için kötü olmadı sadece sürekli evde durmak kötü o kadar :/
+1 oy
(523 puan) tarafından

Daha veda edemedim 19+4'den selam olsun:D oğlum var ama 2 yaşından itibaren baktığım için zorluğunu yaşamadım 

Bende çalışıyorum hafta sonu tatil bizim, çok zor oluyor mu çalışırken çocuk bakmak ? :'( 

(523 puan) tarafından
Aynı canım çalışma saatlerimiz bakalım gelsin görelim ne olacak :) bende bırakmayı düşünmüyorum işi
(1,110 puan) tarafından
Biz de ikinci deneyeceğiz bakalım olur olmaz Allah bilir, o zaman sorarım deneyimlerini sana :) Hangi şehirdesin bu arada, kim bakıyor çocuğuna
(523 puan) tarafından
Benim ilk doğumum canım eşimin oğluna bakıyorum , İstanbul'da oturuyorum tanıdık olduğu için asgari ücrete bakıcı bakıyor canım
(1,110 puan) tarafından
Biz de asgari ücret veriyoruz, bir de sigorta yapıyoruz. Allah yardımcımız olsun :)
(523 puan) tarafından
Sigorta istememiş zamanında canım 4 yıldır çocukla kadın
Amin amin inşallahhhhh canım ❤️
+1 oy
(4,830 puan) tarafından
40 m cikti evde oglumla basbasa kaldık o zaman annelik agir bastı onun oncesi annem kayinvalidem hep vardi ama oglumla basbasa kalınca hersey daha iyi olduk simdi 30 aylik olmak üzereyiz arada sinirlendirsede on dakika sonra geciyor sinirim onunla o kadar uyumaya alışmısım ki gecen hafta yatagina yatirdim kendim uyuyamadım dedim bugunler bir daha mi geri gelcek oglunla uyu ne olcak dedim
(1,110 puan) tarafından
O başbaşa kalıp da yüzleşme anı :) Her şey hep güzel olsun inşallah
(4,830 puan) tarafından
Ilk basta o rahatligi vermeselerdi bana o kadar şok olmazdim belki 40 gün premses gibi takiliyordum evde gece kayinvalidemle sirayla bakıyorduk bazen ben dinleneyim diye sagdigim sütten verirdi uyanınca bende uyumama devam ederdim o gidince aha dedim ben anayım artık ama herseyi duzene koyunca daha rahat oluyorsun
+1 oy
(6,692 puan) tarafından
Ben birşeye veda ettiğimi zannetmiyorum vedalarim sadece eski kilom vücudum oldu :D şuan da doğum çatlakları normal doğum ameliyat izleri ile doluyum :) bebelerimin canları sağ olsun ve onlar büyüdükçe daha rahatladım sanki içimden ne geliyorsa onu yapıyoruz 
(1,110 puan) tarafından
Eskisi gibi hissetmek ne güzel :) Ama hiçbir şey eskisi gibi değil artık bunu biliyoruz :))
(6,692 puan) tarafından
Tabi ki değil en basit eski sorumluluklarımız yok düşünmemiz gereken bebelerimiz var ama olsun içimde ki çocuğu öldürmek istemiyorum inşallah da ölmez
(1,110 puan) tarafından
Ölmez ölmez, ben oğlumla güreşirken aşırı mutluyum :D Saçma sapan kelimeler söyleyip hunharca gülerken de :D
(6,692 puan) tarafından
Evet yaaa :D bizim sıkıntımız ben bir oturuyorum 1 3 haftaya kadar kayınvalidemler de köyden gelecek 1 3 aydır iyiydik herşeyde rahattik onlar gelince o kadar rahat olmicak
+1 oy
(189 puan) tarafından
Başlık beni ağlattı o kadar uzağım ki kendime sanki gurbetteyim çok özledim kendimi
(1,110 puan) tarafından
Oy kıyamam, ağla be, o da ihtiyaç :( Allah hepimizin gönlüne ferahlık versin, yolumuzdaki güçlükleri bir bir kaldırsın
(189 puan) tarafından
Amin inşallah canım
+1 oy
(1,122 puan) tarafından

Kalemin ne kadar güzelmiş, aktı gitti konuşma :)) hasretiz böyle şeylere :D

(1,110 puan) tarafından
Estağfurullah :) Severim okumayı, ondandır herhalde yazmayı da severim :)
+1 oy
(674 puan) tarafından
Ben veda ettigimi daha 40im cikmadan farkettim bebegim dogdu 15gun yogun bakimda kaldi yattigi hastane bize 3saat uzaklikta her gun oraya sut goturduk gece gunduz sutumu sagiyor ve sadece sutum olsun diye yemek yiyordum 15gunun sonunda oglumla kavustuk. Gazli bir bebek oyle boyle degil ne gece uykusu ne gunduz uykusu var annem var esim var ama Ben guvenip birakamiyorum resmen git uyu diyolar ama benim gozume uyku girmiyor bir gun yine sabah 5sulari bebem tum gece gazdan catlamis kendini de benim de hic uyutmamis O agliyor Ben agliyorum Goz altlarim mosmor olmus gozlerim kan canagi bebemi yataga koyup tuvalete gittim ve donerken gozum aynaya carpti O neydi be dedim geri dondum O benmisim.. Oha bu halim ne dedim sac bas daginik sutum akmis kurumus uzerimde cilt desen solmus gitmis O gun cok uzulmustum ve O gun anladim O gun yeni ben ile tanistik:) Simdi bebem 3ay sonra iki yasinda uslu akilli bir cocuk O gunleri geride biraktik:) 
(1,110 puan) tarafından
Gözlerim doldu :( Ah o aynanın dili olsa da konuşsa ne hallerimizi gördü :D Sağlıkla büyüsün hepsi, Allah  acılarını göstermesin
(674 puan) tarafından
Aminn allah razi olsun hersey onlar icin vatana millete bizlere hayirli evlat olsunlar insallah:)
+1 oy
tarafından

Ben nişanlılık nedir anlamadan evlendim, daha evliliği idrak edemeden balayından sonra yurtdışına gittik.

Yurtdışı nedir ne değildir anlamadan hamile kaldım, gebelik nedir idrak edemeden erken doğum yaptım.

Evladımı kuvöze aldılar, emzirme nedir bilmeden kendime 0dan ev dizdim. Evime yerleştiğimi hissedemeden kucağımda bebemle yapayalnız kaldım.

Tam bebeğimi anladım anlayacağım 3 aylıktı, hamile olduğumu öğrendim...

Şimdi kızıma 7 aylık hamileyim, abisi 10 aylık oldu. Telefon "Geçen sene bugün" diye kendi kendine video etkinliği hazırlayıp bana bildirim gönderince ben belkide doğumda olacağım çünkü aynı ayda doğuyorlar. Yani aralarında tam 12 ay var. :D

Ben kimim, neyim, ne değilim bir türlü anlama fırsatım olmadı. Dün cRaZy_giRL34 ken şimdi 2 çocuk anası bir kocanın karısı olmuşum. Üstüne 20 kg fazla da cabası :D

(1,110 puan) tarafından
Yaa çok severim ben o cRaZy_giRL34'ü :))))) Ne kadar benziyor hikayemiz, biz 4 sene görüştük eşimle ama evlilik bir anda oldu, pandemi yüzünden bulduğumuz ilk müsait tarihe nikah günü aldık. Nikah öncesi bir nişan lazımdı, nikahtan 3 hafta önce nişanlandık, sadece 3 hafta nişanlı kaldık :D Evlendik, balayı hak getire her yerde kısıtlama var. 6. ayda çat hamile kaldım, daha eşimin evde neye benzediğini anlayamadan 3 kişi olduk. Doğuma maskeyle gidilen, gün aşırı COVID testi verilen günler. Doğurdum geldim evde bir curcuna, kafalar mis gibi eşim de ben de başka evrenlerde gibiyiz :D Şükür Allah'a idrak verdi bize de öyle topladık, yoksa çoktaaaan bu Crazy Girl de soluğu ilk bulduğu avukatlık ofisinde alacaktı :/
tarafından
Ay Allah korumuş Canım Rabbim
Seninle bir saçları pembeye mora boyama dateimiz yok mu beee :D
(1,110 puan) tarafından
Hahahah yakarız valla :D
Allah esirgedi gerçekten, şakası bile ne acıymış meğer ayrılmanın. Eşim olmasa ben gerçekten o karanlık yola girebilirdim. Hortlayan tüm travmalarımı bir bir yatışırdı. Kimseye eyvallahım yoktu, hoş hala yok, kimseyi çekmek zorunda değilim derdim ama şu an bambaşka düşünüyorum. Eşim vesile oldu o çukurdan çıkmama. Hakkını ödeyemem camdan kalpli, şair ceketli, canım sevgilim benim :)
tarafından
Maşallah maşallah ya Rabbim daim etsin, çoğaltsın, eksiltmeden evlatlarınıza da yansıtmayı nasip etsin ❤️❤️❤️
+1 oy
(2,037 puan) tarafından
Doğumdan önce değil evlendigimde vedalaştık kendimle megersem çünkü hicbirsey eskisi GB olmadı gurbete geldim 
+1 oy
(8,562 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

25 yaşındayım 26 yaşına doğru yol alıyorum.

Ben hamileyken eşim cezaevine girdi ve riskli bir hamileliğim vardı haftada 2 3.kere gidip hastaneye yatış yapıyordum yani yatıyordum 2 gün çıkıyorum eve geliyorum ertesi gün muane için geliyorum tekrar yatıyordum öyle bir dönemden geçtim hamileliğim çok zordu yaniii birde üstüne eşimin gitmesi o dönemde tek olmakla zaten muhteşem bir çöküş içindeydim

Doğum yaptım 27 saatte yakın suni çektim en çok eşimi aradım o dönemde,  sonrasında doğum yaptım odaya çıktım şehir hastanesiydi ve sadece babayı içeri alıyorlardı orda bir durdum yeni doğum yapmama rağmen çok ağladım lohusaligimin çoğunluğu ağlayarak geçti zaten malum yeni eşim gitmişti daha 40 çıkmamış bebeği cezaevine götürünce öyle böyle ben oğluma hem anne hem baba oldum yani bu süreçte sadece annelik degl babalikta yaptım 

Ve gün geçtikçe zorlaşıyor 

Sonra zaman geçtikçe baktım ki doğumdan önceki ben zaten çoktan ölmüş...

Eski enerjimi yakalayabilicegimi hiç düşünmüyorum uzun birsure 

Bu çocuktan ziyade yaşadıklarımdan dolayı, 

Ama bence en önemli etken bu konuda es

İnsanın eşi yanındaysa hersey çok kolay olur ,

Ama dusunuyorumda aşağıda arkadasin dediği gibi 

Kesintisiz sorumluluk 

Anne olmak çok zor cidden aşırı zormuş yemek yediği hasta oldu karnı toktu mutlumu iyimi kıyafeti ıvır zıvır derken ona birsey olmasın diye dusunmeler 

Kaynanam 50 yaşında çocukları en büyüğü 35 yaşında hala hepsini düşünür onu gördükçe dahada korkuyorum çünkü annelik coopkkkkk uzun yıllar boyunca artık bizimle hayat çok zordu anne olunca dahada zorlaştı:??

Anne olmayan bene ne zaman veda ettim onun bana ihtiyacı olduğu için ilk aglamasjnda veda ettim 
He bazende diyorumki eşimin gittiği gece çok ağlamıştım hastanelik olmuştum aynanın karşısına geçtim ve hamileligimde riskli olduğu için herhangi yatış verebilirlerdi toparlan oğlun için diyip göz yaşlarımı silmiştim 

Zaten hayat bana sillesini vurduğu için güçlü bir anne olmak zorundayım 
(1,110 puan) tarafından
Çok trajik olmuş yaşananlar, Allah yükünü hafifletsin inşallah
+1 oy
(374 puan) tarafından
Bazen ateslenirdi ilk kizim geceleri başında dururdum bakardim sabaha kadar o zaman anladim  

Tek başına kalinca da insan anliyor eski ben olmadığını 
0 oy
(645 puan) tarafından
Doğurduğum günün gecesinde
(1,110 puan) tarafından
Ah ne güzel ya, benim biraz zor oldu kopmam :) Doğurduğum gece yorgunluktan uyumuş kalmıştım ben, emzirmeden emzirmeye eşim ve hemşireler uyandırıyordu :)
(645 puan) tarafından
Akşam 8de doğru ve o gece maksimum yarım saat uyuduk annemle. Tam bebek uyuyordu hemşireler gelip bir şeyler yapıp uyandiriyordu
0 oy
(50,396 puan) tarafından
hamileliğimin altıncı ayinda insanliktan ciktim ☺️ sonrasi malum
0 oy
(632 puan) tarafından
Doğar doğmaz yaşayanlardanim ilk oğlum eşsiz bı çocuk bana göre ayrıcalıklı yaratmış rabbim ben öyle görüyorum ikincide daha farklı duygular yasadim

İlgili sorular

0 oy
16 cevap 445 göst.
0 oy
5 cevap 167 göst.
0 oy
16 cevap 229 göst.
0 oy
16 cevap 801 göst.
9 Eylül 2019 Güzellik-Bakım kategorisinde Nesli (417 puan) tarafından soruldu

401,105 soru

12,004,199 cevap