+3 oy
1,129 göst.
Aile kategorisinde (262 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Kızım 3 yaşında anaokuluna veriyorum sosyallessin paylaşmayi arkadaşligi öğrensin bakımından kreş gibi birşey yani. Bugün altına kakasını kaçırmış öğretmen beni aradı gelir misiniz altına kaçırmış diye bende okulun civarındaydim hemen gittim ama yine 10 dakika sürdü. Okula girdim bir yandan da kızımı nasıl bekletiyolar acaba diye düşünüyorum. Tuvaletin oraya bir yöneldim pijamasını indirmisler her yeri kirli o şekilde tek başına tuvallerte bırakmışlar biri gelecekte ona yardım edecek diye bekliyor o kadar kötü oldum ki görünce başımdan aşağı kaynar sular döküldü hemen temizledim yeni kiyafetini giydirdim anne seni görünce çok sevindim dedi içim parçalandı ya. Görevli kadın var sadece tuvalete götürüp getiriyor o bekliyordu tuvaletin yakınında niye temizlemediniz ya bu çocuk böyle bırakılır mı dedim cevap vermedi öğretmeni görmedim hemen eve geldim öğretmene sordum ne bu böyle olur mu diye küçük tuvaletlerinde temizliyorlar büyüklerde velileri çağırıyoruz dedi. Zaten yedek kıyafeti falan var bir pantolon giydiremediniz mu çocuğu o şekilde bekletmissiniz dedim. Yarın müdürle konuşcam dedim siz bilirsiniz konusun yazmış o kadar moralim bozuldu ki kızımı öyle mahcup görünce kapının arasından bakıyordu biri gelsin yardım etsin diye pijamasını da kaldırmamışlar:( eve geldim ağladım o halı gözümün önünden gitmiyor ya :( sanki cezalandırmislar gibi tuvalette bırakmışlar o halde 

36 Cevaplar

+2 oy
(2,157 puan) tarafından
Şöyle ki mahremiyet eğitimi var. Bunun için çocuklarla birlikte tuvalete girilmiyor mesela. Çocuklar kapıyı kapatmak zorunda,temizliklerini kendileri yapmak zorunda. Üstlerini kendileri değiştirmek zorunda. Eğer ki yapamayacak durumda ise anne çağırıyor mecburi. Sizin yaşadığınız durum zor evet kimse çocuğunu o halde görmeyi istemez ama mahremiyet bilinci için artık bu şekilde oluyormuş. Gelip annesi temizliyor. Çocuk o sırada tuvalette yahut ayrı bir yerde bekliyor. Kimse temizlemiyor. Bu sebeptendir. Şu yaşanan çocuklara iğrenç olaylardan sonra böyle bir sebepten hangi yetkilinin yanına çıkarsanız çıkın öğretmenin savunması anlattığım şekilde olacaktır mi o haklı görülür ve hiç bişey olmaz yani şikayet anlam ifade etmez 
(262 puan) tarafından
Ama altına çişini kaçıran öğrencilerin altlarını değiştiriyolar. Çok çocuk altını ıslattı değiştirmişler yedeklerle
(2,157 puan) tarafından
Ha o zaman farklı. Ben hiç birini yapmıyorlar diye anladım.
Büyük tuvaleti olduğu için sanırım ayrıldı. Üzücü bir durum olmuş çocuk üzülmüştür tabi
(262 puan) tarafından
Evet hep değiştiriyorlar altını ıslatanlari kızım zaten hepsini altına yapmamış sadece iç çamaşırı kirlenmiş çıkarıp yeni kıyafet giydirecejlerdi  o kadar yani yarı çıplak soğuk tuvalette bekletmesine dayanamadim
(231 puan) tarafından
Anladığım kadarıyla sizin çocuğunuz düzenli olarak altına kaçırıyor sürekli uğraşmak zorunda değiller
-Reklam-
+2 oy
tarafından
Özel mi yoksa devlet mi 
(262 puan) tarafından
Devlet canım
tarafından
Cimere şikayette bulun öğretmenin adı ve soyadı ile birlikte kurumu eğer müdür bir şey yapmazsa
+2 oy
(2,237 puan) tarafından
Böyle durumlarda temizleme görevi onlarda mi sizde mi? Şahsen ben elin çocuğunun poposunu temizlemek istemem
(262 puan) tarafından
Ben çocuğumun popsunu temizlesinler demedim kzijm kendi temizliğini yapar benim kızımı o pis kıyafetle yarı çıplak şekilde bekletmişler benim kızım silerdi onlar sadece çıkarıp temiz giydirecejlerdi
+2 oy
(363 puan) tarafından
Anladığım kadarıyla özel okulda değil ,kızınız 3 yaşta beklenen kendi ihtiyacını kendisinin gidermesi öğretmende yardımcıda temizlemez zaten kurum müdüründende aynı cevap gelir niye temizlenmedi olarak şikayetinizde bulunmayın neden bir başına orada bekliyordu olarak sorarsanız o zaman düzgün bir cevap alabilirsiniz 
(262 puan) tarafından
Ama altına çişini kaçıranları hep değiştirdiler yedek kıyafetleriyle
(363 puan) tarafından
Üzülmemeye çalış neden altı temizlenmedi dersen temizlemek zorunda değiller sen niye o kadar süre tek başına kaldı diye sor bir anne olarak baltığımda konuya çok üzücü bir öğretmen olarak düşününcede vicdan meselesi
+2 oy
(4,145 puan) tarafından
Yaşadığınız tecrübe çok kötü olmuş ama arkadaşım anasınıfı öğretmeni.  Kesinliklee özel bölgelerinin temizlenmesi açılması vs vs yasak diyor. İlaç içirmek yasak. O durumlarda veli çağrılıyor
(262 puan) tarafından
Ama altına çişini yapanları değiştiriliyor kıyafetleri hep değiştirdiler bu zamana kadar. Benim kızımı temizlemeyeceklerdi ki sadece pijamasını değiştireceklerdi kızım poposunu fslan silerdi
(231 puan) tarafından
Çocuk kendisi silerdi  diyorsunuzda siz gelene kadar silmemiş işte çocuk küçük donunu yukarı çekmeyi bile düşünememiş
+2 oy
(553 puan) tarafından
Off çok üzüldüm ya pislikler. Bunlar nasıl öğretmen nasıl görevli oluyo ya grrizekalılar
+2 oy
(550 puan) tarafından
Yani çok özür dilerim demeden geçemeyeceğim nerde mahremiyet eğitimi kendini temizleyemeyecek ise daha okula gidecek yaşta değil demektir. Ki benim oğlum da aynen 3 yaşında peceteyle silerken dahi kafamı başka yöne çevirerek siliyorum ayıp oğlum diyerek. 

Zaten bir başkasının temizlemesi normal değil sadece tuvalete kadar eşlik edilir. Daha fazlası yapılmaz. Yapan yerler de 3 yaş altı çalışan annelerinin çocuklarının olduğu yerler bunu da tasvib etmiyorum gerçi de. Neler duyuyoruz taciz mi etmeyen tecavüz mu etmeyen tövbe estağfirullâh. Çoğu yerde bezli kabul etmiyor size bunu demiş olmaları lazım. 
+2 oy
(441 puan) tarafından
Böyle olaylar gördükçe çocuğumu nasıl seneye göndercem korkusu var ya,sanki bı an kemdi çocuğumun başına gelmiş gibi oldum , Şikayet edin canım muhakkak ,nasıl o vaziyeette birakabilir bı çocuğu en azından kıyafetini giydir  bekle ailesini
+1 oy
(3,349 puan) tarafından
Yani sen de haklısın onlar da haklı kendince ne diyeceğimi bilmiyorum Bir anne için çok zor bir durum çocuğunu öyle görmek

Problem şu ki çocuğu sosyalleştireyim derken daha da özgüveni düşük bir çocuk haline dönebilir çok dikkat etmen gerekiyor bu konuda. 

Eğer çalışmıyorsan bence 3 yaş erken en azından bezden kestikten sonra göndermeni tavsiye ederim
+1 oy
(2,031 puan) tarafından
Her yoruma benim kızım temizliğini yapar benim kızım temizler diye yazıp durmuşsun bacım bu daha 3 yaşında bebek neredeyse nasıl içiniz razı geliyor şu zamanda anaokuluna göndermeye gerçekten anlamıyorum anlamayacağım sizin gibileri. Bu olaydan sonra çocuğun ordan alınması gerekir bence zaten küçük olduğu için ama gel gelelim sırf bundan sonra o ortama veda etmesi çocuğa suçluluk psikolojisi verir ve etkilenir. Ne olacak şimdi?

Tamamen suçlu sizsiniz 
0 oy
(243 puan) tarafından
O okulu onun başına yıkardım 3 yaşındaki çocuğun öğretmeni olmayı kabul ettiyse bunu da bilseydi öyle bekleyemez 
0 oy
(50,748 puan) tarafından
küçük daha sosyallesmek icin bence gonderme çünkü yeni yasa çıkmış ogretmenler mudahele etmeyecek veliler gelecek diye 

buda ogretmenlerin isine geliyor el insaf çocuk öyle bırakılır mi en azindan kirli de olsa cek esofmanini daha duzgun bir yerde beklet rezillik resmen 
0 oy
(18,419 puan) tarafından
Ya arkadaş nolur küçücük çocuğu temizleyiverse. Gerekirse seni arayıp izin istesin. Yanında öğretmen de 2 dk bekleyiversin şahit olarak. Diyelim ki iftira teciz olaylarından korkuyorlar. Ne olacak yani. Kucuck yavru o. İnan ki tiksinilmez. Sinir oldum bak yine. Ne olacak ıslak mendille en azından yalandan şöyle bı temizle. Sonra yedek kıyafetlerini giydir. 10 dakikani almaz. Neden var bu yardımcı öğretmenler. 
0 oy
(556 puan) tarafından
Valla ben kızı giydirdikten sonra o öğretmenin saçını başını nasıl yolmadan eve döndün oma şaşırdım benim kızım o halde olsa asla bir saniye durmam kızı giydirir öğretmeni bir güzel döver sonra müdüre çıkar şikayeti yapar kızımı da okuldan alırım evde parka gider sosyalleşir 
0 oy
(2,710 puan) tarafından
3 yasindaki cocuk nersen bilsin sosyallesmeyi elinizden gelse okulda dogurup birakacaksiniz herkez senin cocugununn bokunu temizlemek zorunda degil 
0 oy
(600 puan) tarafından
İşte bu yüzden yollamadm oglum ocakta 4 yaşına gireck altını temizleyemz pijamasinj çekemez elini bile zar zor ben diye diye yıkar hiç ona da kendime de eziyet etmek istemedim bir sene daha dursun ogrensin seneye gider 

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 494 göst.
21 Eylül 2022 Aile kategorisinde Yanlizbirkul (59 puan) tarafından soruldu
0 oy
23 cevap 1,106 göst.
30 Ekim 2023 Aile kategorisinde kubraugur (2,530 puan) tarafından soruldu
+1 oy
6 cevap 122 göst.
9 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Hg99 (777 puan) tarafından soruldu
0 oy
57 cevap 2,247 göst.