+3 oy
1,194 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (262 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Kızım 3 yaşında anaokuluna veriyorum sosyallessin paylaşmayi arkadaşligi öğrensin bakımından kreş gibi birşey yani. Bugün altına kakasını kaçırmış öğretmen beni aradı gelir misiniz altına kaçırmış diye bende okulun civarındaydim hemen gittim ama yine 10 dakika sürdü. Okula girdim bir yandan da kızımı nasıl bekletiyolar acaba diye düşünüyorum. Tuvaletin oraya bir yöneldim pijamasını indirmisler her yeri kirli o şekilde tek başına tuvallerte bırakmışlar biri gelecekte ona yardım edecek diye bekliyor o kadar kötü oldum ki görünce başımdan aşağı kaynar sular döküldü hemen temizledim yeni kiyafetini giydirdim anne seni görünce çok sevindim dedi içim parçalandı ya. Görevli kadın var sadece tuvalete götürüp getiriyor o bekliyordu tuvaletin yakınında niye temizlemediniz ya bu çocuk böyle bırakılır mı dedim cevap vermedi öğretmeni görmedim hemen eve geldim öğretmene sordum ne bu böyle olur mu diye küçük tuvaletlerinde temizliyorlar büyüklerde velileri çağırıyoruz dedi. Zaten yedek kıyafeti falan var bir pantolon giydiremediniz mu çocuğu o şekilde bekletmissiniz dedim. Yarın müdürle konuşcam dedim siz bilirsiniz konusun yazmış o kadar moralim bozuldu ki kızımı öyle mahcup görünce kapının arasından bakıyordu biri gelsin yardım etsin diye pijamasını da kaldırmamışlar:( eve geldim ağladım o halı gözümün önünden gitmiyor ya :( sanki cezalandırmislar gibi tuvalette bırakmışlar o halde 

36 Cevaplar

+25 oy
(857 puan) tarafından
Hatayı kusuru kimsede aramayın hanimefendi 3 yaşında çocuk sosyalleşme ihtiyacında değil anne gözetiminde biseyler öğrenme ihtiyacı içinde siz bu yaştaki çocuğunuzu korpecik hicbisey bilmiyor pijamasıni çekmeyi dahi meleginizi onların eline bıraktığınız icin bu durumlara maruz bıraktığınız için kendinize kızın.belki mecburi olmadığı sürece ben çok karşıyım.sizin zor güç ilgilendiğiniz 3 yaş bebek daha o insanalr nasıl ilgilensin onlarcasıyla aynı anda üstelik.koyun sürüşü güder gibi davranıyorlar kendini koruyacak bilince geldiginde gitse ne kaybeder.suan sosyalleşmeye veya başka hicbiseye ihtiyacı yok o masum yarumuzun anneye anne sevgisi ilgisine öğretmenliğine ihtiyacı var.mumkun mertebe akrabaya bile bırakmayin bu süreçte gerçekten 18 yaşına geldiginde sizi biraz anlasın istiyorsaniz su 6 yaşa kadar olan döneme ilgiyle sevgiyle sarılın her anında yanında olup yumusaklikla yol gösterin destekleyin çocuklarınızi.ben çok üzülüyorum küçük çocukların oralarda büyümesine.uykudan uyanacak anneye sarılacak agliyo ama anne yok.ben sosyal hizmet uzmanıyım birçok kreş denetimine gittim en lüks kreslere bile güvenmeyin çocuklarınızı imkan olduğunca siz büyütün okul çağına kadar.ordaki çalışanlar çocuklarınıza iş olarak bakar çünkü onlar ordan para kazanıyor.birakin yanınızda buyusunler sosyalleşmek isteyeceği zaman da gelecek.
(1,080 puan) tarafından
Çok esaslı yorum
(1,735 puan) tarafından
Eline ağzına sağlık...
(562 puan) tarafından
Sonuna kadar ++×++
(989 puan) tarafından
Yoruma sonuna kadar katiliyorum fakat bu devirde kimsede para olmadigi icin mecburuz calisiyoruz elimizden keske bise gelse bakicak kimse yok 4yasnda oglum ben calisiyorum niye onun icin iyiki var kresler yoksa bakcak kimse yok
(857 puan) tarafından
Zaten anneler çalıştığı için bu kadar kreş ihtiyacı doğdu.aile bağları zedelendi.cocuk bu dönemde yemiyor bile doğru düzgün gezmiyor bile ne olursa giyiyor simartilmadigi sürece şunu alıyım bunu alıyım hevesinde değil.ilgi sevgi oyun bakım ahlak anlayışı gözünü yeni açıyor dünya nasıl bı yer bu dönemde şekilleniyor.ince ince ilmek ilmek dokunacagi dönemler bu dönemler.sonrasinda gücümüz yetmemeye başlıyor neden bu dönemleri değerlendirmeyelim  hazır elimizin altındayken neden başka insanların eline bırakalım. ben şu ayrimi yapıyorum anne ve anne dışındakiler.cocugun çevresi.ogrenmeyi seviyorum ogrendigimi aktarmayı seviyorum faydalı olmayı seviyorum söylemem lazim.cocuklarla ilgilenmeyi seviyorum.cok çok çok zorda kalmadıkça çalışmayın bu donemde.evinizde elinizin altında ilmek ilmek dokuyun ergenlikte alırsınız karşılığını.bence değer.zamanla zaten ihtiyaçlari değişiyor okula başlıyor o zaman çalışın gerekiyorsa.yoksa tum anneler çocuğunun en iyi olmasını ister
-Reklam-
+5 oy
(991 puan) tarafından
Değiştirmek zorunda değiller hele hele bu çocuk istismarı olaylarından sonra çocukla başbaşa bir yerde bulunmamaya dikkat ediyoruz. Bu gibi şeyleri göze alarak vermeniz gerekiyor. Öğretmen de çocukları sınıfta bırakıp tuvalette bekleyemez. 
(267 puan) tarafından
Anne gelene kadar Etrafına birşey sarabilir yada pijamasini çekebilirlerdi 3 yaşındaki bir çocuk o şekilde bırakılmaz canım.
(989 puan) tarafından
Yani anlamadigim benim oglumda gidiyoru ben calisiyorum kaka yapsa beni mi cagrcaklar gidemem ki birde biizmkiler temizliyor ilk defa duydum sizin gibi ya kesnlkle sikayet edin
+4 oy
(11,836 puan) tarafından
Canım yarın müdürüm yanında sakın suklum puklum durma.fotografini çektim çocuğun şikayet edecegim de 
(262 puan) tarafından
Babası falan da gelicek zaten gerekirse alırım okuldan bidaha ayni sekilde yapmayacaklari ne malum
+4 oy
(397 puan) tarafından
Kızımı oraya devam ettirmezdim kesinlikle canım benim aynı yaşta kızım var benimde ağlayasım geldi siz anlatırken. 

Yarın asla sessiz bir şekilde değil gerçekten hakkınıza arar gibi baskın ve sert bir şekilde müdüre gidip cimere tek tek isim verip şikayet edeceğinizi söyleyin. 

Şuan ben öğretmenin karşısını geçip ağzıma geleni saydırmak istedim de işte 
(262 puan) tarafından
Evet ya çok üzüldüm o haline yanımda arkadaşım da gelmişti görünce ağlayasım geldi dedi o bile
+3 oy
(15,634 puan) tarafından
Okulun ilk baştaki kuralı neydi. Yani biz temizlemiyor siz geleceksiniz dediler büyük ihtimalle size. Bu çocuk istismar olaylarından dolayı çoğu yer o durumlarda aileyi bekliyor. Zan altında kalmak istemiyor kimse. 
(262 puan) tarafından
İyi de çocuklar 5 saat orada muhakkak onlar temizliyor ki altına kaçırdığı için temizlememişler
(1,628 puan) tarafından
Hadi herseyi gectim boyle egitim olmaz bence kiz cocugu pijamasi acik sekilde bekletmek ne kirliysede ceksinler nasil indirdilerse madem annesini cagirmslar temzlesin diye kirlensin ya pijamasi ama gozukmesin biyeri smdi babana bile guven olmuyo ordakilere mi guvencez benim oglm var 5 yasnda yemin ediyorm boyle bisey basina gelir dye gondermedim ha gonderms olsam ortaligi yikardi zaten oyle beklemezdi
+3 oy
(3,084 puan) tarafından
Yanlış anlama canım ama 3 yaş kreş için çok küçük değilmi.hani çalışıyor san ayrıda. Sosyallrşme açısındanda 4 yaşındada sosyallrşebilir daha erken geldi bana .
(591 puan) tarafından
Bnde öyle düşünüyorum ,
(262 puan) tarafından
Ne bileyim ya çok severek isteyerek gidiyor bir sürü şey öğrendi oyun evine götürüyordum zaten 2 şer saat alışkındi severdi hâlâ seviyor ama bu yaptıkları öğretmenin kabul edemiyorum
+3 oy
(6,958 puan) tarafından
Bizim öğretmenin ilk şartı tuvalet eğitimini tamamlamış  olması demişti benim kızım 4 yaş gurubunda başına böyle bişey gelse kızım asla dokundurmaz temizlesin diye müsade etmez bende dokunsun istemem zaten ama seninki daha küçükmüş öğretmen diğer öğrencilere bakmaya gitmiş ama görevli başında durmalıydı o konuda haklısın 
(262 puan) tarafından
Kızım tuvalet eğitimini 22 aylıkken aldı ki asla altına kakasını yapan bir çocuk değil asla yapmadı bu zamana kadar sadece oyun oynarken geldiğini geç söylemiş giderken de kaçırmış kaçırdığı için temizlememişler benim kızım silerdi kendi popsusnu sadece değiştirmeleri kalıyordu pijamasını onu da aşağıya indirmisler o şekilde bekletmisler
+3 oy
tarafından
Ya ne soyleyecegimi bilmiyorum gercekten ogretmen diye sunlari okullars dagitiyolar gercekten yaziklar olsun bende 2 sene kreste calistim resmi bi yer bile degildi denetimden korkulsa sikayet ederler falan diye bi korkumuz olsa hic bisey yoktu yardimci ablamiz vardi yeri geldi altina kacirani temizledi yerj geldi ustunu basini degistirdi o yetisemediyse biz yaptik nolmus eline mi yapisir cocuklarin sumugunu dd sildik poposunu da incileri dokulur artistlerin neymis buyuk tuvalette velileri cagiriyomus lafa bak hadi musait degil gelemiuo nolcak oyle durcak mi 
(1,103 puan) tarafından
Kreşlerde çalışanlar zaten çoğu lise mezunu kızlar onlara öğretmen diyip te üniversite sınavında eğitim fakültesi kazanmış 4 sene okumuş üstüne de kpss ye  girip atanmış kişilere haksızlık oluyor .Ha öğretmenlerin de varmı ilgiisizi merhametsizi var tabiki ama kreslerdeki kızlar ÖĞRETMEN değil bunu ayırt edelim .kim ne derse desin aynı kefeye konulmak istemiyorum .veliye üniversite mezunu diye tanıtılıyor çoğunun daha lise diploması bile yok  açıktan lise bitirmeye çalışıyor .
+2 oy
(3,937 puan) tarafından
Üzüldüm kizına yazık yavrucak için hiç iyi olmadı.  Müdürle elbet konuş o halde bırakmaları çok yanlış ne var ya bir ıslak mendil ile temizle yedek kıyafeti giydir çok mu zor Allah askina. Sakin kalma olay çıkar bu durum asla sakin kalacak bir durum değil, ve böyleleri nasıl öğretmen olabiliyor çocuğunuzun resmen özguvenini sarsmış
(262 puan) tarafından
O halini unutamıyorum ya :( içim acıyor
(3,937 puan) tarafından
Unuttulmaz tabi valla onun acısını çıkar kesinlikle
+2 oy
(9,926 puan) tarafından
Geçen senede benim oğlum tuvalete gitmiş suyla oynamış üstünü islatmis öğretmeni benj aradi gel efe altına kaçırmış dedi gittim baktım oğlum tuvaletin önünde beni bekliyor. İçim acıdı ama öğretmenide yanlız bırakmamıştı ve oğlum gülüyordu baktm hocam cis değil su üstü dedim ya bende idrar sandım dedi idrarı nasıl tişörtüne yapacaksa 
(262 puan) tarafından
Benim kızım tek başındaydı kapıda sadece o görevli bekliyordu tuvaletin dış kapisinda kizim tek başındaydı :( öğretmen sınıfa gitmiş çocukları oynatmaya
(9,926 puan) tarafından
Ben gittiğimde benim oğlum gülüyordu mutluydu anne çiş değil su suu diye bağırdı ama genede içim gitti sizin birde öğretmen bırakıp gitmis
(262 puan) tarafından
Yok benim kızım kapının arasından bakıyordu üstü başı da kirlenmiş mahcup mahcup bekliyordu biri gelir yardım eder diye :(
+2 oy
(2,726 puan) tarafından
Çok üzüldüm ya sanki benim çocuğumun başına gelmiş gibi üzüldüm, şikayet edin eğer siz gelemiyecek kadar uzakta olsaydınız ne yaparlardı acaba
(262 puan) tarafından
Evet Allah'tan okulun yanindaydim ya evde olsam hazırlanıp çıkmam oraya gitmem yarım saat sürerdi yarım saat o halde bekleycekti
+2 oy
(2,389 puan) tarafından
Üzüldüm valla ya ne olursa olsun yardımcı öğretmen mutlaka siz gelene kadar kızınızın yanında beklemesi gerekirdi ne olur ne olmaz çocuk tek bırakılır mı tuvalette şikayet edin valla gerekirse alın başka okula verin çocugunuzu. Psikolojisinden daha önemli değil sonuçta 
+2 oy
tarafından
Valla çok üzüldüm yaa baya hemde yanls yaptıkları temizlikçi kadın ne diye var hem çocukların üstünü başını temzlemeye hemde oralri temzlemeye beleşe maasmi alınır bana kalrsa yollama o ogretmene derim yani ama müdürle konuş şikayetçi olucam de yani el kadar çocuk daha ya 3 yaş nedir sanki sinirim bozuldu 
(262 puan) tarafından
Evet ve sadece tuvalete bakiyor o kadın temizlikle ilgilenmiyor sadece çocukları tuvalete götürüp getirmek için var. Sadece pijamasını değiştirecekler o kada rya
tarafından
Valla biraz vicdan yani ne var bunda sanki altına pijama giydrsen valla kötü oldum ya salaklar ya :⁠-⁠(
+2 oy
tarafından
Canım seni çok iyi anlıyorum.  Fakat demek ki çocuğun henüz hazır değil. Tuvalet eğitimini tamamiyle aldığından emin olduğunuzda yazdırın kreşe . Çünkü bu şekilde olmaz. 
(262 puan) tarafından
Kızım 22 aylık aldı tuvalet eğitimini şuan 37 aylık yeni değil yani sadece oynarken geldiğini söylememiş tuvaelte giderken de kaçırmış. Tuvalet eğitimi ile bir alakasi yok
+2 oy
(410 puan) tarafından
Allah cezalarını versin şuan okurken bile gözümden yaş geldi kızımı o halde gördüm Sanki nasıl insanlar var ya ne diye öğretmen olur szn gibiler bilmiyorum ki. Gözümün önünde canlandı o görüntüsü içim acıdı yemin ederim 
(410 puan) tarafından
Bide sz orda nasıl sakin kaldınız bn olsam başlarına yikardum orayı
+2 oy
tarafından
Çocuğunuza yazık ama kimse b*k temizlemek için de çalışmak istemez yani, insanların içi almayabilir mecbur değiller şikayet etsenizde sonuç alacağınızı düşünmüyorum keşke biraz daha geç yazsaydın çocuğu tuvalet eğitimini verip 
(262 puan) tarafından
Çocuğum 22 aylık aldı tuvalet eğitimi şuan 37 aylık yeni değil yani ayrıca çocuk bu hiç mi çocuğunuz çişini kaçırmıyor altına kakasını söylemiş geldi diye tuvaelt sınıfına uzak koşarken az kaçırmış kimse b.ok temizlemeyecekti benim kızım kendi poposunu siler zaten pijamasını değiştireceklerdi o kadar.
tarafından
Üstünü batırmış yazmışsınız bu detayı belirtmediniz ki . Evet kacirabilir altına ve bunu öğretmenler değil anne yapması gerekir. Dediğim gibi kimse mecbur değil
(242 puan) tarafından
Kesinlikle temizlemek zorunda değiller zaten 3yaş kreşe almak için ilk şart tuvalet eğitiminin olmasıdır altına kaçırdıysa kimse temizlemek zorunda değiller
(267 puan) tarafından
Tmm temizlemek zorunda değiller diyelim ama pijaması indirilmiş şekilde bırakılmaz hıc bir çocuk ya pijamasini çekeelerdi yukarı yada bı şey sarsalardi etrafına anne gelene kadar.
(242 puan) tarafından
O konuda haklısınız
tarafından
Evet o konuda kesinlikle haklısınız , kız çocuğunun mahremine çok daha fazla dikkat edilmesi gerekiyor
+2 oy
tarafından
Temizlik görevlisi olanın değiştirmesi gerekırdı. Şikayet edın kesinlikle 
(262 puan) tarafından
Evet ya bide en azından ben gelene kadar üşümesin pijamasını kaldırın onu da indirmisler öyle bekliyordu kapının arasında :(
tarafından
Aynısını kızım yaşadı öğretmen aradı iznin var mı görevli abla değişecek dedı yedeklerı vardı zaten değişsin demiştim. Ne merhametsiz insanlar böyle küçücük yavruyu o halde bırakmışlar:⁠-⁠(
+2 oy
(1,560 puan) tarafından
Sen böyle yazmışsın çocuğum gözümün çnüne geldi ağlamamak için zor tuttum kendimi. 
+2 oy
(5,962 puan) tarafından
Günah yaa hem kücuk zaten benim kizimd da 4 yaşında o bile bazen tutmayabilir üzüldüm valahi 
+2 oy
(762 puan) tarafından
Bu öğretmenler acaba uzaktan eğitimle mi atananlar mi ki ? 
(762 puan) tarafından
Ne alaka mi bu öğretmen şikayeti ile açılan kacinci post farkında misin ? Eşek çobanı olamayacak insanlar öğretmen oluyor. Genital bölge temieisn diyen de yok çocuğu tuvalete bir başına bırakmak nedir? Mebin neresinde yazsin yazmaisn beni ilgilendirmez yazılı olmayan insanlık kuralıdır.
(131 puan) tarafından
Yaşanan durum hoş değil ama öğretmenin de yapacağı pek bir şey yok. Diğer öğrencileri sınıfta bırakıp, o çocuk ile dışarıda bekleyemez. (Kendisi için bile WC gitmiyor). O öğrenciyi sınıfın içinde , diğerlerinin gözü önünde de o şekilde de bekletemez.
MEB tarafından yardımcı falan da yok. Ne yapmalıydı sizce ? Temizliğini yapsa, kıyafetini çıkartsa değiştirse vs karşıdaki kişinin istismar ile suçlamayacağı ne mâlum ? Neler neler ile geliyor veliler. Kimse böyle bir riski almaz hele ki Türkiye gündeminde bu kadar istismar varken..
(762 puan) tarafından
Pijamasini indirip bekletmesin o zaman hepsini geçtim benim kızımın altına çiş yaptığında değiştirmişlerdi çocuğa kıyafetleri verip anlatmış  ve beklemiş.

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 531 göst.
21 Eylül 2022 Aile & Aşk kategorisinde Yanlizbirkul (59 puan) tarafından soruldu
0 oy
23 cevap 1,112 göst.
30 Ekim 2023 Aile & Aşk kategorisinde kubraugur (2,529 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 398 göst.
8 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Esra2012 (17 puan) tarafından soruldu
+1 oy
6 cevap 141 göst.
9 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Hg99 (782 puan) tarafından soruldu

408,421 soru

12,270,763 cevap

37,582 kullanıcı