Merhaba ben bu işi uzun yıllar yaptım hemen hemen piyasadaki tüm tedarikçi firmaları biliyorum.
Bu işin bir çok sıkıntısı var
1. Ana firmalar asla iade kabul etmiyor, alıcı sizi biliyor sizi darlıyor siz arada kalıyorsunuz
2. Ana firmalar değişim kargolarını çok önemsemiyor, alıcı yine sizi biliyor ve değişim olacak ürünü sizin seçtirmeniz lazım yeri gelip saatlerce konuşup bir ürüne ikna ediyorsunuz ama değişim kargosu bir türlü çıkmıyor
3. Stok sorunu. Ana firma hep ürünün sonu yokmuş gibi satmanızı istiyor reklam vs veriyorsunuz satışı arttırıyorsunuz ertesi gün bir mesaj "maalesef ürün kalmadı, siparişler iptal" o kadar uğraşınız boşa gidiyor
4. Ödeme sorunu. Bir kaç firma hariç genel olarak ödemeyi bir türlü zamanında yapmıyorlar. Sizin kazandığınız onların gözünde iki üç kuruş gibi oluyor önemsemiyorlar bir yerde kendi alacağınızın dilencisi gibi oluyorsunuz
5. Şikayet. İadesi yapılmayan ve firmanın sahip çıkmadığı defolu ürünler sibere, tüketici hakem heyetine veya karakola şikayet olarak gidiyor. Alıcı sizi biliyor o yüzden polislerin aradığı ilk kişi siz oluyorsunuz ve size sordukları ilk soru vergi levhanız var mı? Komisyonlu yapıyorum deseniz bile bunun içinde yasal olarak vergi levhası çıkarmanız lazım. Suçu üstünüzden firmaya atsanız bile maliyeden ceza yiyorsunuz, adınıza vergi levhası çıkarılıyor