0 oy
242 göst.
Diğer kategorisinde (1,498 puan) tarafından
Eşimin, kaynımın ve kaynanamın keseleri ayrı. Eşimle kaynımın keseleri ayrı olabilir anlarım ama kaynanama ne oluyor bilmiyorum. Düğünümüzde bin dolar ve 5 tam altın vermişti. Bunları borç vermiş meğer. Kocam da bu borcu kapamak için ona birşeyler aldı. İşte güneş enerjisi yaptırdı, ankastre set aldı, koltuk fln aldı. Mesela bizlerde evlada, toruna harcanan para asla göze gelmez, borç sayılmaz (Erzurumluyuz). Ama kaynanamın gideri yok aksine geliri var. Niye evlatlarına harcadığı parayı borç biliyor anlamıyorum. Şimdi 5 ay kaynanama harcanan para yüzünden maddi sıkıntı çekicez. Halbuki bağlardan şahsına bilmem kaç bin para kazanmış. Benim babamda düğünüme paralar harcadı hiç birini borç saymadi o zaman bende babama borçluyum şuan keselerimiz ayrı sonuçta. Yani bu zihniyeti ben ilk defa bunlarda görüyorum. Sizce mantıklı mı var mı böyle olan çevrenizde fln?

11 Cevaplar

0 oy
tarafından
Ne garip anne .. nasıl borca sayarki..
(1,498 puan) tarafından
Kız valla ben bir tek bunlarda gördüm bu aptalca zihniyeti. Hayır kaynanamın okuttuğu veya evlendirecegi başka çocuğu da yok.
-Reklam-
0 oy
(2,846 puan) tarafından
Bence normal bir hukuk aralarındaki. Her aile oğluna, kızına düğün yapmak zorunda değil ki. Bir de bu eşinizin annesi ile olan hukuku, bence karışmak olmaz. Aile dengeleri böyleyse eşiniz dert etsin edecekse.
(1,498 puan) tarafından
Düğünü zaten eşim kendi birikimiyle yaptı ki. Kaynanam köy düğünü çok giderli diye benim memlekette salonda yaptık düğünü hatta parayı bölüştük. Kuyumcu da para ve altın verince yardımcı olduğu için sevinmiştim meğer borç diye vermiş. Nice zaman sonra öğrendim.
(2,846 puan) tarafından
Eşinin normali buysa takılma geç sen de. Maddi konular eşlerin arasına girmemeli bence :/
(1,498 puan) tarafından
Geçen AVM ye gittik bu ay çok borç var birşey alma tamam mı deyip sirinlikler yapıyor sinirimi bozuyor. Kendimi geçtim çocuğun bı ihtiyacı olsa alamicaz heralde
0 oy
(1,959 puan) tarafından
Zaten şu kese muhaabetine kıl oluyorum  su ortacag zihniyetini bı atamadık üstümüzden kaynanAmdakese bir olsa diyor herkesin evi ayrı hayatı yasayisi farklı memur diye  utanmasa abone para ver demeye çok getiriyorlafsokuyorum yiyecek gibi bakiyo
(1,498 puan) tarafından
Bırak kese birliğini ortak don bile giyilmez. Biz senelerce çok çektik o durumdan
0 oy
(957 puan) tarafından
Bizimde aynı şekilde bana mehir diye taktiklarini geri istedi kayinbabam düğünün ertesi günü eşim vermedi benim haberim yoktu istediğinden sonradan söyledi ev eşyası almadı düğünde takilan parayla düğünün ertesi günü gidip altı mesela bı yatak odası birde koltuk takımı almıştım ikisi 13 bin turmustu kıyameti koparmış sırf bu ikisi için 
0 oy
tarafından
Nefret ederim böyle ailelerden borç saymak nedir. Kefenle öbür tarafa götürecek parayı her halde aç göz
(1,498 puan) tarafından
Cimrinin teki. Donlarını bile kendi dikiyor sırf para gitmesin diye.
tarafından
Belli aşkım zaten baksana.
0 oy
(5,075 puan) tarafından
Evine temizliğe felan gittiğinde para iste sen de. Ya da laf arasında yaşlandığında seni parayla bakacam de.
(1,498 puan) tarafından
Yeni evine taşınmadan önce dairesini temizledim bı Allah razı olsun bile demedi. Böylesi günahını bile vermez.
(5,075 puan) tarafından
Yapma o zaman bacım,yapamam temizlikçi tut de.
(1,498 puan) tarafından
Yaptım hatta en çok ben yaptım. Babamın sadakasi olsun.
0 oy
(357 puan) tarafından
Değişikmiş gerçekten ama bu durumu kendi lehine çevirmek senin elinde. Kaynanana asla minnet duygun olmasın para harcama ona hediye ikram falan yabancıya napıyorsan aynısını yap asla kendi işlerine karıstırtma. Evine parana karışamaz sana ahkam kesemez. Bizim evimiz ayrı alt üst ama kese bir kesede nasıl bir biliyor musun tek çalışan benim eşim kv kayınbaba benim yaşımda bekar görümcem var bir evleri kirada onun kirasını alıyorlar o kira onlara yetmiyor herseylerini eşim karşılıyor. Ama dışardan baksan dersin ki onlar bize para veriyor. Herşeyime karışıyorlar marketime pazarıma aldığım kıyafete. İlk kavgada gelip bana dedi ki kaynana herşeyini ben yaptım sen ananın evinden çöp bile getirmedin oğlumla ben yaptık dedi. İnan ne düğün ne eşya hiçbir şey istemedim bile, keşke seninki gibi borç bilseydi de kurtulsaydım hoş o borcu biz şimdi yüzlerce kez ödemiş olurduk.
0 oy
(11,929 puan) tarafından
Saçmalığa bak ya.su an kardeşim nişanlı annem dul kadın.ev duzuluyor.oglanin ailesinden fayda yok herşeyi annem yapıyor tek başına şu an itibari ile 150 bine yakın borcu var .saçmalığa bak .bu benim annem iyi anlamında söylemiyorum olması gereken bu
0 oy
tarafından
Açıkçası bu zihniyet oldukça saçma. Anne baba çocuğu evlenirmekle yükümlüdür. Evlendirirken çıkan masraflara destek de olmalıdır şayet durumu buna müsaitse. Evlendirdikten sonra herhangi bişey yapma yada verme yükümlülüğü yok bence, atıyorum koltukları değiştirmek istersin, bu tamamen senin problemindir, ha destek olmak isterse olur gene ama istemiyosa o beklentiye girmek anlamsız. Verilen bişeyin de borç olması için borç olduğunun verirken söylenmesi gerektiği kanısındayım
0 oy
(135,705 puan) tarafından
valla en guzeli bu evet evladimiz canimiz kanimiz herseyimiz ama borc odemeyi sorumluluk sahibi olmasi gerektiginide bilmeli bagi bahcesi olabilir yasiyo hayatta yarin bigün olur gider ananin babanin neyi varsa bölüsulur yine size gelir ben bu tur seyleri artik destekliyorum evladima yaparim ederim yeri gelir verririm ama geride alicaksin alicaksinki ayagini yorganina gore uzatmayi bilsin ben öldügümde gozum arkada kalmasin kendi acindan dusunursen haklisimdir ama konuya baska bi cerceveden bak 
(1,498 puan) tarafından
İyi de kaynımın düğününü babası yapmış. Sonra kayınbaba ölünce eşim birikim yapıp kendi yaptı düğününü ama kaynımın giderini kimse borç saymamis. Ayrıca kaynanamın hiç bir gideri yok faturaları bile oğulları ödüyor. Kalan bağlar zaten pay edilmiş aralarında ama durum maddi değil ki manevi. Ya insan kendi doğurduğuna harcadığı parayı nasıl borç sayar aklım almıyor.
(135,705 puan) tarafından
boyle iddalasmakda dogru degil diger ogluna soyle yaptimda bize boyle yaptin bu tur iddalasmalarda cok varosca istedimi ver gitsin sahsen isteseler yemem icmem verrim diger ogluymus esyasiymis dugunuymus bunlar bos ve kuru laf kalabaligi istemidi ver gitsin kes muhabbeto sohbeti
0 oy
(13,001 puan) tarafından

Benim ailemde düğünü baba oğul ortak yapar takılan altınlar dışında parayı baba alır borç için ama altınların hiç biri alınmaz eşimin tarafında herşeyi eşim yaptı kaynanam takılara el koymak istedi benim taktiklarim bana geri geldi dedi ki parayı aldı da altınları aldı eşim onunda sürekli bana lafını yaptı benim benim diye eşim askerdi o zaman defalarca söyleyince bende eşime söyledim. Eşim annesini arayıp altınları al bundan sonra da ne sen beni tanıyorsun ne ben seni demiş öylelikle sustu ama 120 dolar vardı 50 Euro onları istedi verdim eşime de çok sonra söyledim Erzurum lu damadimiz da var asla ailesi düğüne 1 lira harcamadi damat yaptı herşeyi 

İlgili sorular

+1 oy
1 cevap 82 göst.
4 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Melek.06 (90 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 187 göst.
25 Eylül 2023 Diğer kategorisinde Kuzey19 (419 puan) tarafından soruldu
0 oy
28 cevap 861 göst.
3 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Esilaam (2,041 puan) tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 1,066 göst.