0 oy
428 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (19,483 puan) tarafından
Gerçekten çok üzülüyorum. 15.5 aylık kızım 8400 Gr. Boyu 76 78 cm arası bişey. Doktor raporlu mamaya başladı. Aldık geldik onu da içmiyor. Bir lokma tadına bakiyor . Beğenmedi. Ağzına sürmüyor daha. Ne yapayım ben. Tahlilleri temiz şükür. 2 kez yaptirdik. 

Ya asıl merak ettiğim toparlanır mi bu çocuk. Çocuğum böyleydi sonradan açıldı istahi düzeldi akranlarına yetişti diyen var mı?  Her gören iyice zayıflamış diyor. 

23 Cevaplar

0 oy
(7,431 puan) tarafından

Daha küçük büyür merak etme.  Genetik değilse boyu uzar 

(19,483 puan) tarafından
İnşallah
-Reklam-
0 oy
(4,091 puan) tarafından
Oğlum 3 yaşında 11 kilo doktor boyu uzuyorsa sıkıntı yok dedi bize kilo almıyor 12. aydan bu yana 3 kilo anca aldı maalesef
(7,431 puan) tarafından
İyi iyi fena değil. Anasına çekmemiş:D
(4,091 puan) tarafından
Benim büyük oğlumda reflü vardı 2 yaşa kadar hep kustu
(7,431 puan) tarafından
Bnm bebektede vardı 4 5 aylıkken geçti.  Mama hiç içmedi. Sadece anasutu aldi .
(4,091 puan) tarafından
Benimkiler de sadece ana sütü aldılar ki biri hala alıyor
(7,431 puan) tarafından
En iyisi
0 oy
(858 puan) tarafından
18 aydan selam olsun 9 buçuk kilo. 76 santim. bizim de tahliller temiz. vitamini minareli tam. doktorlar artık persentile değil çocuğa bakarak yorum yapıyor. ha gayet iyi gelişimi diyip gönderiyorlar. çünkü başından beri küçüklerdi benim çocuklarım. biz kendi persentilimizde iyiyiz diye devam ediyoruz. yetişme gibi de bi düşüncem yok artık. 20 yaşına gelince mesela herkesin gelişimi duracak.
(19,483 puan) tarafından
Aa bak buna sevindim. 15 buçuk aylıkken öyleydi demek ki normal. Teşekkürler dostum inşallah bizimki de alır. Nasil aldi 1 kiloyu son 3 ayda neler yaptin
(858 puan) tarafından
özel bişey yapmadım aslında aynı şeyleri yediriyorum ama dönem dönem iştahı açılıyor bazen kapanıyor. bide kötü örnek ama vereceğim artık. eskiden çizgifilme bakmıyordu. son zamanlarda yemek yerken 30, 40 saniyelik odaklanmaya başladı. ama youtube short videolarından açıp gözüne dayıyorum telefonu. 30 saniyede bir kaydıra kaydıra yediriyorum. çocuğu sol dizime oturtup sıkıştırıp önüne telefon dayıyorum. dikkatini toplayınca yiyor. aslında yediğinin de farkında çünkü sevdiği görüntü olursa ağzını açıyor sevmediği görüntü olursa ıhh diyo ;)) öyle aldı 1 kiloyu
(19,483 puan) tarafından
Ay kız ne kötü örnek. Ben onları hep yapiyorum agdgsbsgd Yeter ki yesin diye. Niloya açıyorum. Yok.
(858 puan) tarafından
ben de başından beri açıyorum eskiden bakmıyordu şu son zamanlarda kucağımda sıkıştırıp 30 saniyede bi kaydırınca bakmaya başladı ;)
(19,483 puan) tarafından
Sevindim sizin adınıza
0 oy
(5,316 puan) tarafından
Kiz benim icin ruzgar ucurcak cinsten zayifmisim ben balık yaglari falan alinmis babaannem mahalledeki cocuklari toplarmis yemek yiyim diye ne cekmiş babaannem benden yemezmisim gene yarim paket biskuvi ile koca gun gecirirmisim ergenlikte duzeldim ben 
(19,483 puan) tarafından
İnşallah ergenliğe kalmaz bizimki. Catlarim
0 oy
(4,495 puan) tarafından
Mamayı verirken açtıktan sonra 5 dk falan bekletsen kokusu gider belki o zaman içer. Ya da tek alternatif o değildir farklı raporlu mamalardan dene. O da olmadı alerjik mamalar için vanilya özü damlatıyorlar mesela onların tadı berbat olduğu için belki bir damla vs damlatsan içer. Ya da muz seviyorsa muzlu püre haline getirsen mamayı..
(19,483 puan) tarafından
Kız mamalar çok güzel aynı milkshake gibi. Hiçbir farkı yok anlayamazsın. Bir insan onu da mı içmez. İçmiyor. Doktor çeşit çeşit yazdı ki belki birini sevmez birini sever sonra o sevdiğinden yazarız dedi. Eşim eczaneye gitti geldi elinde 4 koli . Muzlu çilekli çikolatalı. Çilekli ve cikolataliyi ağzına sürmedi. Muzluyu deniycem birazdan.
0 oy
tarafından
Zamanında mi doğdu canım prematüre bebek mi
(19,483 puan) tarafından
Zamanını geçti bile 40+4 te 2970 Gr dogdu
tarafından
Oo maşallah toparlar canım ya
0 oy
(2,330 puan) tarafından
Benim kızım da zayıf kuzum 18 aylıkken 9400 çıkmıştı 1 ayda kilo aldı mı bilmem şimdi 19 aylık işte. 

Boyu uzun ama benimkinin bana çekmiş uzun zayıf olacak heralde ebe de öyle diyor bize hiç raporlu mama falan başlamadılar doktor gerek duymadı hiç. 

Yapısı öyledir tahlilleri temiz çıktıysa. Seninkide öyle olacaktır minyondur belki ailenizde var mı zayıf orta boylu 
(19,483 puan) tarafından
Seninki iyi bacım benimki öyle olsa ben de çok endişe etmeyecegim. Ama aylardır kilo almıyor. Kayınvalidem ve kardeşi minyon. Tipi de kayinvalideme benzer. Belki bünyesi de benzemistir bilmiyorum ki
0 oy
tarafından
Genetik olabilir yapısal olabiliyor. Doktor bana yapısı bu dedi böyle devam eder çok kilo almaz minyon çocuk dedi. Ta anne karnında iken bile kadın doğumcu öyle dedi çocuk doktoru da 2 yasinda oyle dedi.  Raporlu mamayı biz 3 yaşa kadar hiçbir şekilde icirmedik 3 yaşında 11 kilo idi düşünün. Bütün testler yapıldı her yönden araştırıldı çok şükür sagliksal bir sorun çıkmadı bu yüzden yapısi boyle demekki deyip araştırmayı bıraktılar. 3 yasinda ne olduysa oldu o sütlerden tekrar alıp denedik içince hemen rapor çıkarttı 6 ay düzenli olarak sabah akşam birer raporlu süt içti. O 6 ayın içinde ilkkez kilo aldı 12 bucuga kadar çıktı. Süt içmeyi bırakınca yine durdu kilo alımı. Çocuk doktoru en fazla 6 ay yazabiliyorum endokrinoloji doktoruna gitmeniz gerekiyor isterseniz dedi 4 yaş kontrolünü bekliyorum yine kilo alımı durduyaa gideceğiz şuan 13 civarı ama mamalarla zor bela geldik bu kiloya 
(19,483 puan) tarafından
Ah bacım sen de neler çekmişsin ya. Allah'ım kolayliklar versin. Ne zor . İnşallah kendiliğinden aliverir kilo. Senin çocuğun da çok hareketli mi.
tarafından
Aşırı hareketli hem de
(19,483 puan) tarafından
Bizimki de öyle
(11,367 puan) tarafından
Benimki 4.5 olacak 12 kilo 6 aydır kullanıyoruz raporlu mamayı 13ü görmüştük hastalıkta verdi onu da sonra da kilo alımı durdu
(19,483 puan) tarafından
Oyy oy nolcak bu çocukların halı bilmem
0 oy
(838 puan) tarafından
6yasında oğlum 17kılo . 125 cnm
(19,483 puan) tarafından
Maşallah boyu uzun ama değil mi
(11,367 puan) tarafından
Görümcemin oğlu da 6 yaş maşallah 30 kilo boyu da var kemikleri iri kilolu durmuyo ama gören 10 yaş zannediyo
(19,483 puan) tarafından
Maşallah barekallah
(838 puan) tarafından
Allah razı olsun Ewt boyu uzun 1sınıfa gıdıyor ama iskelet vllhı
0 oy
(264 puan) tarafından
Valla benim de kızıma bakan zayıf diyor takiyorum evet 22 aylık 11 kg elimden boyu da 2 ay önce 85 cm di elimden geleni yapıyorum yiyorda öyle yemiyor yesem yalan söylerim ama alabildiği kilo bu kdar bizim de kan tahlilleri vs mormal çıktı doktor kilosu boyu da normal dedi  ama  zayıf diyor gören 
(19,483 puan) tarafından
Benim oğlum da öyleydi o aylarda. ona da herkes zayıf derdi. 2 yaşında 12 kg di. Sütü kesince iştahı arttı. Ama kızım iyice düşük kiloda .
(264 puan) tarafından
Benim kızım sütü çok seviyor  ondan mı acaba
(19,483 puan) tarafından
Bilmem ki ondandır belki
0 oy
tarafından
Canim boyu uzamış sen insanlara bakma hirada 29 aylık 10 11 kg civarında çok kilo verdi hareketlenince bence çok zayıf sayılmaz yeğenim çöp gibiydi 5 yaşına kadar şimdi 9 yaşında rejim yapmaya çalışıyor 
(19,483 puan) tarafından
Doktor alt sınırda dedi. Moralim bozuldu. Burda persentil tablosuna bakınca ortalamanın alto ama alt sınır değil gibi. Ne bileyim ya
0 oy
(15,632 puan) tarafından
Ayni durumdan muzdaripiz. Benimkide 23 aylik sayılır ve 9 kiloyu zor görüyor tartıda. Artık dert etmekten yoruldum. Hala emmek istiyor. Biz ek gıda konusunda dertliyiz, yemiyor çocuk. Çok nadiren yemek yiyor ve metabolizmasi çok hızlı çalışıyor. Bir yol gösteren olursa bende faydalanayim. 
(19,483 puan) tarafından
Bak benimki de yemedi bugün sadece emmek istedi. Nolcak bilmem
0 oy
(2,813 puan) tarafından
Benimki de 9 kilo falan şu an sanırım ve iştahsızlık yani yemiyor düzgünce. Hastalanmayancocuk sayfasında atom tarifi paylaşılmıştı onu yaptım ben başta yemedi ama sonradan az az yemeye başladı onu. Ballı tatlı bir şey zaten. Kilo alımını destekliyormus düzenli yiyebilen çocuklar 1 ayda 1 kilo alıyor gibi geri dönüşler vsr onu deneyebilirsin 
(19,483 puan) tarafından
Onu deniycem dostum aklımda. Ama ağzına öyle şeyleri koymadığı için umudum da yok . Zorlayarak mi verdin ilk zaman. Nasıl yaptın.
(2,813 puan) tarafından
İlk ağzına tadı değsin diye uğraşırken zorla verdim tabi tükürdü her gün bir çay kaşığını ucuyla ikram ettim bi gün eşref saatine mi denk geldi nedirse yedi devamını istedi 3 4 gündür yiyor bakalım:D
(19,483 puan) tarafından
Sbshdhdhd ay harika ☺️ darısı başımıza ben de yapayım
(2,813 puan) tarafından
Amin insaallah
0 oy
(1,611 puan) tarafından
İnstagram hesabı hastalanmayançocuk, buraya bir bakın çocuğu çok zayıf olup mama yerine atom kürü yediren bir sürü anneden olumlu dönüşler var. Hemde baya baya dönüşü var. Atom hem kilo aldırıyor hem de boy uzatıyor Allahın izniyle.
(19,483 puan) tarafından
O tarifi yapqcam dostum da herşeyi tukurdugu için umudum yok. Daha doğrusu ağzını da açacağını zannetmiyorum. Yoksa şimdiye koşarak yapmistim.
0 oy
(1,282 puan) tarafından
Kızım önceden yavaş kilo alıyordu. Şuan 6 aylık 7 kilo boyu 68 cm. Gören zayıf falan diyor ama bana göre hiçte öyle değil. Ek gıdaya başlayınca toparlamaya başladık. Benim kuzenlerim çok yiyimsizdi . Doktoru vitaminli mama verirdi. Şimdi iyiler ama bazen genetik de oluyor.
(19,483 puan) tarafından
Kızım 6 aylıkken 6 kiloydu. Bilmiyorum belki de kayinvalideme çekmiştir
(1,282 puan) tarafından
Benim eşimde bı kamyon yemek yer ama kilo almaz. Sanırım bu yönden babasına benzemiş benim kız da.
0 oy
(517 puan) tarafından

Benim oğlumda 1yasindayken 9kilo idi ,15aylik olduk hala 9kiloda kaldı ,1yasindayken boyu 74cm idi ,kısa geldi bana ,kiloda almıyor hiç zayıflamış ,bende beklim şurada,bı arkadaş paylasim yapmıştı ,ceviz fındık badem robottan geçiriliyodu tarifi atayım ben daha denemedim alacağım deneyeceğim kilo almasına etki ediyormus 

image

(19,483 puan) tarafından
Bu tarifi ben de gördüm kaydettim dostum. Ben de almadım hala eksikleri . Ama yiyeceğine umudum olsa şimdiye kadar yüz kere yapmıştım. Ama bakalım yapcam birniki güne inşallah.
0 oy
(5,492 puan) tarafından

24 aylık 9 kilo 90 cm. Ek gıda zar zor yiyor anne sütünü bırakamadık. 1 gün boyunca vermedim hiçbir şey yemedi en azından anne sütü ile beslensin dedim. Tahlilleri iyi hasta da olmuyor çok şükür hareketi de iyi. Dr en son bana bağladı sen de zayıfsın bebeğin de zayıf dedi. Kabullendim :)

(19,483 puan) tarafından
Bizde de zayıf yok bacım. Ben de eşim de zayıf insanlar değiliz . Kayınvalidem tarafı minyon. Çeke çeke ona mi çekti bilmem shshs.  Şükür bizim de tahliller iyi geldi. Ve Allah'a şükür şimdiye kadar çok sık hasta olmadı. İnşallah da olmaz
0 oy
(11,177 puan) tarafından
Benim oğlum çok çok zayıftı karadut özü kullandım şimdi maşaAllah çok güzel yiyor 
(19,483 puan) tarafından
Deneyeyim ben de dostum sagolasin
(11,177 puan) tarafından
İnşaAllah şifa olur işe yarar cnm
0 oy
(1,873 puan) tarafından
İKızım 19aylik 9.5 kg 77cm 18 ay aşısında ebe boyu çıkmıyor dedi Dr. Yönlendirdi Dr. Sıkıntı görünmüyor ama yine de bi endokrine göster büyüme hormonuna bakılır dedi. Oraya gittik endokrin uzmanı da sıkıntı görmedi boyu kilosu orantılı yapacak bir şey yok sağlıklı beslenip egzersiz yaparsınız dedi. Şimdi şöyle kızım 1 yasa kadar çok güzel gelişti kilosu iyidi görenler ekmek mi yiyo derdi hep. 1 yaş sonrası durdu gibi bende farkındayım ama elimden de bir şey gelmiyor. Yani şimdi kim ne dese onu yaparım ne yemesi ne içmesi gerekiyorsa. 
(19,483 puan) tarafından
Nazar mı değdi acaba çocuğa. Bol bol oku yavrucuga. Bizimki de mamaları icmezse endokrine gidecek
0 oy
(12,533 puan) tarafından
Boyubda sikinti yok aslinda bizde 18 ay asisinda 80 cmdi kziim. Kilosu fazlada. Kiloda genetik yani canim almayan almiyo ya. Esimin dayisinin kizi var 2.sinifa gidiyo suan cöp gibi hala bacaklari falan ama boyu uzuyo. Anneside zayifti
(19,483 puan) tarafından
Bizimki kime çekmiş bilmem ki kayinvalideme çekmiş heralde çeke çeke .
(12,533 puan) tarafından
Yani kimin çocuklugu zayifti mesela sen yada esinde olabilir. Minyon
(19,483 puan) tarafından
Eşim de yemezmiz ben de pek yemezmisim bebekken. Ama ikimiz de minyon değiliz ama kayınvalidem minyon

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 227 göst.
25 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
51 cevap 1,239 göst.
30 Aralık 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Oykulku (1,108 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 215 göst.
1 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Canimkendim (106 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 179 göst.
16 Mart 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Karakiz1515 (33 puan) tarafından soruldu

408,338 soru

12,267,594 cevap

37,511 kullanıcı

Kategoriler

...