0 oy
304 göst.
Aile kategorisinde (112 puan) tarafından
Öncelikle herkese merhaba, bir süredir anonim olarak formu takip ediyordum ama bugün bende sizlere bir şey danışmak istiyorum. Biz bir senedir evliyiz. Eşimin annesi babası ayrı, babayla hiç görüşmüyorlar. Benimde annem sizlere ömür. Eşimle tanışmamız, annesi vesilesi ile oldu. Yani komşuluk vasıtası ile annesiyle tanışmıştım önce, sonra eşim benimle iletişime geçmişti. Başlarda eşimin anneside olsun istiyordu fakat eşim benden 4 yaş küçüktü, benim anne babamda ayrıydı ve annem yeni vefat etmişti yani babam başımızda değildi. Evin büyük kızı bendim 3 kız kardeşim daha vardı sorumluluk tamamen bana kalmıştı önceliğim onlardı, o dönem dünürlüklerini kabul etmedim. Eşim sabırla beklemeyi sürdürdü ama sevgililik hayatıda yaşamadık bu 3 senelik süreçte, görüşmüyordum. Sırasıyla kız kardeşlerimi evlendirdim eşim yeniden talip oldu ve babamın izniyle kabul ettim. Bu zaman zarfında ne oldu bilmiyorum. Ben atanamayan bir öğretmenim, eşim lise terk. Bir kaç dövmem var, açık bir kadınım. Bu kültürel farklılıktan mıdır yoksa ilk dünürlüğü kabul etmediğim için midir bilmiyorum, eşimin annesi baştan sona hiç bir zaman benim sevgime inanç göstermedi. Düğün süreci ve evliliğin ilk ayları tahmin edebileceğiniz gibi ilerledi.. Eşim için "keşke benim kocam olsaydı" gibi iyice absürtleşmeye başladıktan sonra tartışma çıkardım ve araya küslük girdi, evden uzaklaştırdım. İş yerim vardı ve bir hastalık sahibiyim. Temmuz ayında tam sezonu olmasına rağmen işler birden kesildi her şey sarpa sarmaya başladı günlerim kabus gibi geçiyordu yetmiyordu geceleri de kabuslar başladı. Hastalığım nüksetti. Eşimle çok çetin tartışmalara girmeye başladık son iki tartışmamızda işi şiddet noktasına getirdi. Anlaşmalı boşanma gündeme gelmeye başladı. Derken iş yerinde stok malzeme olarak aldığım ve uzun zamandır kullanmadığım bir malzemeye ihtiyacım oldu malzeme yapısı gereği kum gibi, elimi içine daldırdığımda sarılmış bir şey buldum. Kapının önüne çıkarıp açtım dışında jelatin gibi değişik bir sargı malzemesi vardı kağıdın kendisi aşırı derecede değişik bir yağ içindeydi. Osmanlıca ve Arapça okumayı biliyorum ama Arapça anlam bilmiyorum. Garip bir şekil, garip yazılar ama köşede yazan kendi ismimi anlayabildim. Kağıdın tam ortasında da kendi saçlarım olduğunu tahmin ettiğim bir saç tomarı. Bunun görseli bende mevcut ama buraya yükleyip korkutmak veya kötü niyetli insanlara örnek olmak istemiyorum. Suriyeli bir tanıdığa gösterdim benim için çeviri yaptı ve bizi yine Suriyeli bir hocaya yönlendirdi. Eşimle birlikte yanımızda bir tercümanla bu hocaya gittik. 3-4 saat burada bulunduk bize Kuranı Kerimden süreler okudu ve gece gündüz okumamız gereken ayetler belirtti. Bize erkek tarafından dul yaşayan 40lı yaşlarında bir kadının yaptığını söyledi. Hocanın bir para talebi olmadı, teklifimizi de kabul etmedi. Tavsiyesi üzerine muskayı bir ağacın altına gömdük. Psikolojik bir yıpranma yaşadığım için iş yerimi kapatıp eve istirahate geçtim. Eşimle aramızdaki geçimsizlik azaldı fakat bilinçaltı mı psikolojim mi bozuldu bilmiyorum akşama kadar evde sürekli korku içinde duruyorum. Sesler duyuyormuşum gibi oluyor veya biri geziyormuş gibi. Affedersiniz geçen gün duş alırken banyo kapısının önünde birini görür gibi oldum ve bir daha evde tekken duşa giremedim. Bugün iki defa kapı çalındı sandım açtım kimse yoktu. Bu durumu eşimle paylaşmak istemiyorum ama aşamıyorumda. Sizce bu o muskanın etkisi mi yoksa ben psikiyatrik bir destek mi almalıyım?

11 Cevaplar

+1 oy
(593 puan) tarafından
Rabbim yardımcınız olasun benim abimlerinde başına geldi bilgili işinin ehli bi hocayla konuşarak bol bol dua okutturdu evde olmadıkları zaman bile bakara suresi açarlar radyodan açıp giderler hocanın aöyledikleri neydi tam olarak bilmiyorum ama iyi bi hocaymış çok işe yaradı bol bol dua okumaları onları rahatlattı evlerine huzur geldi şükür Rabbime hamdolsun çok üzülmüştük duyduğumuzda yapanlar kime Allah belasını versin inşallah bol bol dua açın evde iyi gelir Allahın izniyle 
(112 puan) tarafından
Merhaba iyi dilekleriniz ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim
-Reklam-
+1 oy
(1,812 puan) tarafından
Bence doktorluk değil iyi bilen bir hocaya gidin ama bu devirde dolandırıcı çok fazla var ben bile inanmıyordum ama bir hoca gittim kaynanamın evimde hizurumuz olmaması için muska yaptığını öğrendim önceden de muska görmüştüm çöpe atmıştım hoca bir dua yapıp verdi evinde bulundur kimse görmesin demişti şuan hala evimde bende hep korkuyordum gece yatamiyordum korkum içinde dua yapmıştı şükür geçti gitti sende eşinle görüş tekrar hoca gidin Allah belalarını versin kötü amaçla muska yapan yaptiran var malesef
(112 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim, çok geçmiş olsun sizlere de. Eşimle görüşeceğim bu konuyu da işte bu defada bana deli derler mi ki diye korkuyorum.
(1,812 puan) tarafından
Eşin anlayişliysa demez ben daha önce korktugumu falan söylemiştim kaynanam bir şeylerden suphelenmisti eşime yanlış yonlendirmisti ayy esin saçmalıyor doktora gitsin gibi şeyler annem dua olan bir muska getirmişti iyi gelmişti ben kendim bir hoca gittim orda hiç kaynanamda bahsetmedim ama o kadından uzak dur ne yapıyorsa o yapıyor demişti pki muska mi yapıyor hocam dedim yapmaz mı yapıyor faln dedi ücret istmedi bile yani bazı hocalar öylesine bakıyor

Eşine söyle tekrar gidin inşallah herşey gönlünce olur♥️
+1 oy
(2,730 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun. Okuyunca üzüldüm. Herhangi bir bilgim yok . Rabbim şifa versin
(112 puan) tarafından
Allah razı olsun çok teşekkür ederim
+1 oy
(119 puan) tarafından
O kagıdı nereye gömdüyseniz onu oradan çıkarın sirkeli suda yazıları silinene kadar bekletin birkaç gün bir hafta kadar sonra o kagıtları mezarlığa ayak basılmayan bir yere dökün.kendinizede sirkeli su hazırlayın içine 7 adet nas Felak ihlas Ayetel Kürsi okuyun onunla banyo yapınaynı şekilde sirkeli suya okuyup için ..şuan vesvese yaşıyorda olabilirsiniz bol bol nas Felak ihlas Ayetel Kürsi sabah akşam 7 defa okuyup etrafınıza üfleyin.Evinizin her yerini sirkeli ve zemzemli suyla silin kıyafetlerinizi sirkeli suyla yıkyın.ve inançlı olun Rabbime sıgının ne kadar güçlü olursa olsun bu tılsımlar Rabbine sıgınan korkmayıp inancını koruyan insanlara yaklaşamıyorlar 
(112 puan) tarafından
Merhaba
Evet babam gömmeden önce 7 gün sirkede bekletti ama ne kağıt deforme oldu ne de o yağsak hali geçti. Koyduğumuz gibi duruyordu yani. En sonunda babam okuya okuya yeni diktiği bir fidanın dibine gömdü (kendi köyde yaşıyor)
Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim uygulamaya çalışacağım
+1 oy
(16,850 puan) tarafından
Posta dair bilgim yok. Ama bu postu okuyunca geçen ki post geldi aklıma kayinvalidelere karşı çok ön yargılı olduğumuzu onların sonuçta çocuklarının mutluluğunu istediğini söyleyen bir post vardı. Demek ki her kayinvalide çocuğu için mutlu bir yuva istemiyormuş 
(112 puan) tarafından
Vala bilmiyorum ben hiç bir şekilde yaranamadım. Kendi kiram dururken onun kirasını çok ödedim ben yönlendirmezsem oğlu aramayı bile unutuyor kendisini. Benim zaten annem yoktu bir merhamet gösterseydi ben annem gibi sevmeye hazırdım onu
(16,850 puan) tarafından
Bazılarının ekstra sebebe ihtiyacı yok. Dümdüz kalbi kötü
0 oy
(913 puan) tarafından
Okuma imkanın varsa kendin oku, okuma imkanın yoksa evde bol bol bakara suresi açıp okut. Hacıya hocaya gitme taraftarı değilim açıkçası ben, ortalık dolandırıcı kaynıyo. Korunma sureleri vardır, onları günlük olarak okumayı ihmal etme. Felak, nas, ihlas, Ayetel Kürsi gibi. Her birini üçer kez. 
(112 puan) tarafından
Merhaba evet namaz surelerini tam ezberim ama o an korkunca oluyor galiba kilitlenip kalıyorum okuyamıyorum. Ama tavsiyeniz üzere evde Bakara Suresi dinlemeyi deneyeceğim
0 oy
(10,661 puan) tarafından
Yani gercekten bilemiyorum boylr insanlara ne denir yazik cok yazik ama buyunun etkisiyle olmus olanlar belliki ve sen bu surecte psikolojik olarak cok etkilenmissin yerinde olsam bi uzmandan destek alirdim 
(112 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim, bir süre daha böyle devam ederse mecbur gidecegim artık psikiyatriye
(10,661 puan) tarafından
Bencede git bak sans bi ornek vercem biz yaz boyu aksam uzeri komsularla kapinin onunde oturuyoduk bi komsumuz var ki nasil ablatsam bilemedim o kadar ters bi insanki yani kapi dinler herseyi ustune alir en ufak seyde hakkimi helal etmem der cikar beddua eder iyiken iyi ama biseyi yanlis anlamadin bomba yani hasta belliki alt katta oturuyo bi de penceresinden bizi dinlermis benim hakkimda konusuyolar mi diye bi kac sefer camdan cikti bagirdi da yani o gundrn sonra huy oldu bende surekli biri bizi izliyomus gubi geliyo asagiya inince saga sola yukariya bakiyorum kimse yok ama etkilenmisin sende oyle olmussun bence
0 oy
(6,239 puan) tarafından
Bence tamamen psikolojik.   muskayi imha ettinizmi  acaba 
(112 puan) tarafından
Merhaba
7 gün sirkede bekletip yeni dikilmiş bir fidan dibine gömdük
(6,239 puan) tarafından
Hocami söyledi
(112 puan) tarafından
Evet hoca bu şekilde söyledi
(6,239 puan) tarafından
O zman psikolojik olabilir rahatsızlığınız. Destek almayı deneyin. Geçmiş olsun . Birde Allaha sığının
0 oy
(1,016 puan) tarafından
Yasadiklariniz beni çok üzdü ikisi de olabilir iki taraflı destek almanızı öneririm. Size en yakın müftülüğü bulup ziyaret edin müftülukler aile desteği psikolojik destek dahi sağlıyor bol bol ayetel kursi okuyun yeterli gelmezse ya da sizin mutfuluğunuzun psikoloğu yoksa ki %90 vardır profesyonel destek alin
(112 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim, evimize çok yakın İlçe müftülüğü. Gidip görüşeceğim ♥️
0 oy
(1,573 puan) tarafından
Canım çok geçmiş olsun bu yaşadıklarını küçükken yaşamış biri olarak bir bardagın içine suyu koyup 21 ayet'el kürsi okuyup evin köşelerine serpiştir ve geri kalan suyu iç ayrıca her gece yatmadan önce 21 besleme çek inşallah faydasını göreceksin evin içinde akşam ezanından sonra çıplak dolaşma yani iç çamaşırıyla dahil dolaşma duşa girince uzun süre kalma Allah'ım şifanı versin inşallah ve korkma sakın 
(112 puan) tarafından
Merhaba çok teşekkür ederim, size de çok çok geçmiş olsun Allah tekrar yaşatmasın inşallah. Tavsiyenizi deneyeceğim ♥️
0 oy
(768 puan) tarafından
Bulduğun şeyi zaten gömmüşsün, hoca da duasını etmiş etkisi kalmamıştır bence. Ama sen bu olaydan psikolojik olarak etkilenmiş ve evham yaşıyorsun sanki. Evlilik öncesinde de ayrılıklar kayıplar yaşamışsın, hiçbiri kolay değil. Psikolojik destek alsan iyi olur ama sadece ilaç desteği verecek bir doktordan değil maddi durumun elveriyorsa terapi yapacak bir doktordan yardım al.
(112 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz ve yorumunuz için, bu hafta gideceğim inşallah

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 161 göst.
26 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde Acemianne07 (119 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 194 göst.
+1 oy
10 cevap 794 göst.
24 Haziran 2021 Diğer kategorisinde Nisosumm (200 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 161 göst.
30 Mayıs 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Mirayin annesi (2,848 puan) tarafından soruldu

404,744 soru

12,124,267 cevap

36,483 kullanıcı

...