0 oy
110 göst.
Diğer kategorisinde (1,064 puan) tarafından
Kızlar 2. Kez hamileyim 9 haftalık 

5 yaşında ilk oğlum. Bu oğlumda 3 yıl gaz, diş sorunu, huzursuzluk diz boyu yaşadık ( eşimle daha 1 yıldır birlikte yatıyoruz)o yüzden çocuk yapmadık  arada bir tane kürtajım oldu( kalbi durdu)

Çocuğum gazlı idi o kdr zordu ki, şuan çevremde 2 aylık bebekle gezenleri görüyorum, bebeklerin sallanma dan uyuması, huzurlu olması,  vs çok çok imreniyorum. 35 yaşındayım ve saçım bembeyaz hem kpss hem oğlum aşırı zordu. 

Şimdi hep Allah'a dua ediyorum doğacak evladım ilk oğlum gibi olmasın uykusu gazı huzursuzluğu vs olmasın da sallanma dan uyku düzeni için neler okumalıyım sizden tecrübelerinizi ve okuduklarınzı istiyorum 

3 Cevaplar

0 oy
(46 puan) tarafından
Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Gaz için bilmiyorum ama sallamadan uyuması için besledikten sonra bebeğin gazını çıkar beşiğine bırak öylece dursun. Kendiliğinden uyur. Ben bebeğimi öyle alistirdim bazen sallıyorum ama. 
(1,064 puan) tarafından
Peki uyumayınca ağlayınca o zaman geri emzirmeye de gerek yok, nasıl uyuyacak desteksiz ağlayarak uyumasını mı beklemek lazım?
Yoksa hafif pış pışlamak mı gerekiyor
(46 puan) tarafından
Kucağında yüzünu oksamanda onu rahatlatacaktir. Pışpışlamakta işe yarar ben bebeğim doğduğunda biz 10 güne yakın hastanede kaldık. Ben mamasını vermeden sakinlestiriyordum mamasını verip gazını çıkarip kucağıma alıyordum bazen öyle uyurdu bazen yatağına bırakıp bekliyordum yaninda. Bu arada kundak çok işe yarıyor 3 ayın sonuna kdr kundaklandım ben
(1,064 puan) tarafından
Yarım kundak mı kullandınız acaba. Tam kundak düşünmüyorum yarım kullandım ben
(46 puan) tarafından
Tam kundak kullandım. Kundaklamadigim zmnlarda daha az uyurdu. Hergun sabah banyo yaptırdım.
-Reklam-
0 oy
(1,250 puan) tarafından
Benim ilk çocuk ogleydi ikinci ondan beter 1.5 yaisnda hala yatak yüzü görmedim uykuyu unuttum zaten gaz 7 aylıkken biraz rahatladı yani ikl çocuğa şükür ettirdi bana bende ilk çok yordu diye araları 6 yaş bide bende ikinci yapmaya korkuyordum hoş oda kazayla oldu ama neyse canları sagolsun
(1,064 puan) tarafından
Yaaa ama bütün isteğim hevesim gitti ciddi msn? Eşim hep beni motive ediyor diyor ki Allah dengeli yapar, ilk kötü ise 2. Daha uyumlu, birinci iyi ise 2
 Kötü olur , bizimki kötü hemde çok ama bu da böyle olursa kırk yaşına gelmeden bittim desene
(46 puan) tarafından
Sana kesinlikle Kur'an'ı dinlemeyi  eğer okumayı biliyorsan sesli Yasin okumayı salâvati tavsiye ederim.
(1,250 puan) tarafından
Enesinannesi bana diyorsan eğer kuranı okumayi biliyorum çok şükür okuyirumda sesli de okuyorum dua da açıyorum twlefinda her türlü şeyi yaptım ama hiç fayda etmeei
(1,064 puan) tarafından
Ben bu bebek de hiç okumadım daha, ama oğlumda her hafta sohbete giderdim Kur'an'ı düzenli olmasa da okurdum yani
0 oy
(268 puan) tarafından
Eğer ağlayan bir bebek olursa hiçbir sey işe yaramaz canım ama Allahın izniyle olmaz inşallah iyi düşün iyi olsun ben ilk hamileligimde hiç geciktirmeden namazımı kılar duamı eder kuran okurdum gece yatmadan yasin süresi açar dinler karnımı sever onunla hep konuşurdum yatağa geçerken bebeğimin hayalini kurar huzurla uyurdum ve oğlum inanılmaz uyumlu söz dinleyen bir çocuk. Ne hikmetse ikincide daha 3 aylıkken bile namaz kılamadım hiç kuran okuyamadım ağrılarımdan ötürğ rahat yatamaz rahat kalkamazdım doğru düzgün konuşup karnımı sevemedim etkisi var mıdır bilmiyorum ama çok ağlak asla susmayan ve memnun olmayan bir bebeğim var rabbim yokluklarıyla imtihan etmesin. 
(1,064 puan) tarafından
Amin amin inşallah cümlemizin.... Ya sanırım etkisi var, ben aşırı rahat bir hamilelik geçirdim ama yapım gereği stresliydim herşeye üzülür kafaya takardım belki de bu yüzden böyle oldu

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 99 göst.
16 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Caglaecrin (21 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 81 göst.
0 oy
4 cevap 81 göst.

401,699 soru

12,025,321 cevap

36,239 kullanıcı

...