+2 oy
706 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (4 puan) tarafından

Merhaba arkadaşlar ben 3 çocuk annesiyim 2 öğrencim var pogacayi severiz ama sadece severiz yapamayız:D çünkü yüzlerce tarif denedim ama ne oluyorsa sert oluyor cokda dikkat ediyorum aynen tarife sadık kalıyorum ama yok en son 9 yaşında ki kızım anne biz poğaça sevmiyoruz koyma beslenmye dedi :)

28 Cevaplar

+1 oy
(12 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Canım mayalanmaya bırakıyor musun 
(4 puan) tarafından
2 3 saat bırakıyorum canım
-Reklam-
+2 oy
(1,531 puan) tarafından

Hamurun serttir kuzu https://www.nefisyemektarifleri.com/video/yumusacik-pogaca/ bunu yaparım mis gibi olur

(4 puan) tarafından
Teşekkür ederim deneyip sizinle paylaşacağım yine olmassa bu eve un girmeyecek :) :)
(1,090 puan) tarafından
Gerçekten bu tarif on numara bende beceremem bu tarifle benden sürekli poğaça istinye tanıdıklarım oldu
(1,531 puan) tarafından
Bende hiç yapamazdım şimdi poğaça ustası oldum :D ama fırında pişirirken gerekirse başında bekle çünkü hemen yanıyor sertleşiyor
(1,531 puan) tarafından
Birde çok iyi yoğur. Tepsi mayası mutlaka yaptır
+2 oy
(2,028 puan) tarafından
Unu çok olursa sert oluyor yani ben de öyle oluyor.
+2 oy
(4,145 puan) tarafından
Hamuru sert yapma canım. Bir de kesinlikle bir şeşe sade soda koy. Bak nasıl pufff puff oluyor. Bir de 3 yumurta kır ....maşallah kızın da seni kırmamak için ne güzel söylemiş. :)
(4,145 puan) tarafından
:D hatır önemli
(50,745 puan) tarafından
☺️☺️☺️☺️
(4 puan) tarafından
Seni seçtim pikaçu yapamadığım yemekte seni rahatsız edicem demek:) :)))))
(4 puan) tarafından
Çamaşır sodası:)))))
(4,145 puan) tarafından
Seç beni. Bildiğim bir şeyse seve seve yardımcı olurum.
+1 oy
(5,920 puan) tarafından
Leğende 1 saat dinlendir . Sonra tepside 1 saat dinlendir pişir 

Yumuşacık oluyor . Belkide fırının iyi pişirmez
(4 puan) tarafından
Tepside hiç dinlendirmedim aslında teşekkür ederim canm denicem
(5,920 puan) tarafından
Dinlendirirken üstüne temiz poşet ört kurumasın. Ben yıllardır öyle yaparım.
(4 puan) tarafından
Hamileyim birde dün yapamadim oturdum ağladım çocukların önünde sinirim bozuldu aslında normalde umrumda olmazdı da noldu anlamadım gurur meselesine dönüştü:) :) :)
(5,920 puan) tarafından
Hahaha olabilir :))))
(1,431 puan) tarafından
Tepside dinlendirmedigin için sert olur canım biraz cıvık hamur olacak ne kadar yumuşak olursa o kadar güzel kabarır birde üzerine yumurta sarısı ile azıcık pekmez damlat 1 çay kadiginin yarısı kadar sadece, aynı satın gibi oluyo iç harcı çok doldurma o da kabartmaz
+1 oy
(18,416 puan) tarafından
Ahahahhaha ününü fazla koyuyosundur bence 
(4 puan) tarafından
Şöyle arkadaşlar söyleyince gözümün önüne getirdim de galiba öyle yapıyorum:) :) :)
+1 oy
(2,759 puan) tarafından
Postumda paylaşmıştım bır bak süper oluyor yumuşacık tereyağlı yoguruyosun bende o tarıfı ilk defa dememiştim sende dene pişman olmazsın
+1 oy
(1,563 puan) tarafından
Neden biliyormusun canım sıvı malzemelerini hafif sıcak suyla yapmanı tavsiye ederim süt sıcaga yakın olsun mesela ılık su ve yumurtalarda dolaptan önceden çıkar soğuk olmasın hamur mayalandıktan sonra şekil verirken çok bastırmaman lazımki kabarıklıgı inerse sert oluyor şekil verdikten sonra 15 dk tepside mayalanmasınıda bekle
(4 puan) tarafından
Tamam canım bu akşam dediklerinizi yapicam inşallah bu sefer olur yaparim
+1 oy
(16,484 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

İyi mayalanmıyordur kabarmışsa sert olması mümkün değil. Onunda formülü maya ılık su suda veya sütte ettirilmeli iyice mayalanmasını bekleyip şekil verdikten sonra tepside de bekletilmeli. Bunu ilk evlendiğinde yaptığı poğaçalar içi çiğ ve hamur dışı sert olan biri olarak söylüyorum hatta eşim seninkiler niye bu kadar setsert diyordu çünkü kayinvalidem yumuşacık yapar. En son o derece mayalanıyor ki böyle birbirine giriyor 

Bu tarifteki gibi ılıklığa şeker katmaya yumuşak olmasına ve yeterince bekletmeye dikkat etmelisin. Bütün bunları yaparsan tamamdır 

image

+1 oy
(1,016 puan) tarafından
Ya unu fazla oluyor ya az mayalandiriyorsun ya da fazla bekletiyorsun. Yarım saat hamuru dinlendir sekil verip 10 dk da tepside beklet fırını da önceden ısıtma fırını önceden isitinca dışı birden pişiyor poğaça kabaramiyor taslasiyor
(4 puan) tarafından
Mayalandirma bazen 2 saati buluyor fırını önceden isitmiyorm.cunku hep unutuyorum bence hamuru sert yapıyorum bugün sayenizde öğrendim denicem
(1,016 puan) tarafından
2 saat mayalandirma çok uzun canım o kadar bekletme. Hamur da civiga yakın olmalı inşallah sonraki tam çocuklarınızın sevdigi gibi olur. Hassas teraziniz varsa size tam tutan bir tarif verebilirim
+1 oy
(771 puan) tarafından
Akşamdan maya 

Ve hamur çok cıvık olsun elıne az sıvı yağa batır öyle sekıl ver o derece cıvık olsun puf puf olur o zaman
(771 puan) tarafından
Ha bıde şekıl verdikten sonra tepsı mayası çok onemlı bır saat kadar kalsın tepsıde bak gör nasıl güzel olacak
(4 puan) tarafından
Benimkiler oyun hamuru kıvamında oluyor genelde ama :) :) :)
(771 puan) tarafından
Çok sert canımbaya vıcık vıcık olsun sen tarıftekınden az un koy bak dene
(4 puan) tarafından
Tamam canım mutlaka denicem çok teşekkür ederim
+1 oy
(2,910 puan) tarafından
Hamurumu çok yumuşak yapıyorum  çıvıktan az hallice işte  iyi mayalayıp öyle şekil veririm pamuk gibi oluyor 
+1 oy
(4,541 puan) tarafından
Hamurun baya baya yumuşak olması lazım canim ve üzerine yumurta sürmeden 45 dakika tepsi mayası yaptır şekil verdiğin pogacalara
+1 oy
(330 puan) tarafından
1 bardak sütü elini yakmayacak şekilde istiyorsun içine 1 tatlı kaşığı şeker bı paket kuru maya köy kapat 15 dk mayalandir . Sonra hamurunu yogur. Onu da mayalandir sıcak bı yerde beklet . Tepsiye dizdiginiz zaman da bekletin 15-20 dk yumuşacık olur 
+1 oy
(7,671 puan) tarafından
Google mayalı pamuk poğaça yaz ilk çıkan tarifi dene benim hamurum hiç kabarmazdı. Poğaçalarım taş gibi olurdu.En son bu tarifi buldum asla kabarmadığı olmadı ve tadı da çok güzel. 
+1 oy
(592 puan) tarafından
1 hamuru yumuşak yogur.

2 elini yağlayarak yogur. 

3 ilk önce mayayı 1 bardak sut + 1 tatlı kaşığı şekerle mayalandir.

4 legende mayalaninca elinde şekil ver tepsiye diz yumurta sur. Sonra birde tepside mayalandir. Kabarinca ellemeden at fırına miss
(592 puan) tarafından
Ha bur arada önce sıvılari karıştır ama hepsi ılık olsun. Un en son koy
(4 puan) tarafından
Ayyyy yaptım kiiii çok yumuşak yarın sabah büyük gururla kızların beslenmesine aticamm
+1 oy
(488 puan) tarafından
Hamuru biraz yumuşak olrsa daha güzel oluyor canım 
+1 oy
(523 puan) tarafından
Şükürler olsun Rabbime benden bir tane daha varmış sesli kahkaha attım ne kadar mutlu oldum bilemezsin aynı sorun bende var bıraktın artık yapmıyorm
(4 puan) tarafından
Ben bugün sorunumu çözdüm:))) de kahkaha atacak kadar varmı yaa :))))
(523 puan) tarafından
Vallahi kendime attım yalnız olmadığım için ben artık poğaça denemiyorim sorun neymiş belki yeniden başlarim sorun kalkarsa ortadan
(523 puan) tarafından
Benden pamuk poğaçası istiyorlar taş boğacasi yapıyorum ;))
(4 puan) tarafından
Hamurunu cıvık yap biraz soda köy malzemelerin soğuk olmasın bu kadar basit ya aaaa yaparsın yaparsın:):):):):)
+1 oy
(753 puan) tarafından
Eğer mayalı yapıyorsa canım iç harcını koyduktan sonra 50 derecede fırında tekrar mayalanmaya bırak ardından yumurta ile yagla karışık sir bu sefer 180 dereceye getir fırını. Bir de şu detayı biz geçmeyeyim mayalı hamurunu toparlayıp top top yaparken  un kullanma bu hamuru sertleştirir
+1 oy
(49 puan) tarafından
Su ve sütü cezvede çok hafıf el yakacak sekılde ısıtıyorum mayanın uzerıne döküp aktıflesmesını beklıyorum daha sonra dıger malzemeler ile yoguruyorum hepsini tarife uyarak yaparım ama tarıfde kısının kullandıgı un ve bızlerın kullandıgı onlarda farklılık oluyo her un bır olmuyo kıvamını tarıfe göre degılde kendım ayarlıyorum un mıktarını. Fazla geldıyse sert olur daha sonra mezeler halınde uzerıne streç kapatıp bekletıyorum 10 dk falan daha sonra elımle acıp parmagımı sıvı yagına batırıp acıyorum sekıl verıp tepsıye koyuyorum herkes çok begenıyo hatta esımın iş yerınde herkesın esı bır sey yapıyomus ben poğaça yapmıştım esım herkes çok begendı yıne ıstedı demişti

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 409 göst.
24 Aralık 2020 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 316 göst.
5 Mayıs 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde Nesli-birand (350 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 133 göst.
11 Mart 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde Keremalimm (148 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 127 göst.
12 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Sevdanur basaran (17 puan) tarafından soruldu

403,376 soru

12,083,465 cevap

36,360 kullanıcı

...