+1 oy
747 göst.
Diğer kategorisinde (11 puan) tarafından

Merhabalar hepinize, 4 ay önce eşimden ayrıldım. Şuan boşanma surecindeyim. Boşanma travmaları ile baş etmeye çalışırken aynı zamanda 2 yasindaki oğlumun konuşma problemiyle de uğraşıyordum. Geçen hafta hafif düzeyde otizm teşhisi koydu doktor eğitimler çok pahali. Bir ders ücreti tam 1000 TL. Ve hiçbir gelirim yok.

Bu gibi durumlarla uğraşırken insanın en yakınlarının destek olmaması da insanın canını ayrı bir yakiyormus bunu anladım.ablamin maddi durumu çok iyi, ayda 400 000 den fazla gelirleri var. Ticaretle uğraşıyor ablamın eşi. Sürekli birilerine yardım yaparlar her ay. Eve gelen yardimcidan tutun , tanımadıkları sokaktaki dilenciye kadar yardım ederler. Hem de 3 ,5 kurus değil örneğin bı anda eve gelen yardımcıya 10 000 TL yardım yaparlar. Enistem de çok yardımsever biridir ama eniştem ne zaman bize yardım etmek istese ablam engel oluyor. Geçenlerde ailece bir yere gittik,  oğlum gittiğimiz yerin yanında bir oyuncakcida büyük bir araba gördü ve kendini yerlere attı. Benim de dururmum olmadigi için alamadim. Eniştem ben alicam dedi ki zaten çocukları sevindirmeyi çok sever. Ablam koş söyle de engel ol almasın dedi. O an şok geçirdim. Sadece bu değil o kadar çok örnek var ki. Mesela 2 ay önce bir oyuncakciya götürdü ablam, benim oglumq oyuncak alacağını söyledi. (Köpük oyuncağı idi) Ben de tamam dedim. Baktı, evirdi çevirdi tamam alcam bunu deyip o an fikir değiştirip kendi kızına aldı. Kendi kızı da 9 yaşında. Bunlar olmadan önce daha doğrusu ilk ayrildigim zamanlarda evine davet etti burda kal biraz, kafa dagitirsin diye. Evinde 2 gün kaldım ama yiyeceği icecegi bile kıstı benden. Bana kendimi besleme gibi hissettirdi ve bir daha evine gitmedim. Kendi çiftlikleri var aynı zamanda, ablamın bana karşı bu özel cimriligini bildiğim için bana yumurta getirebilir misin ben sana parasını vereyim dedim. Bana "ama fiyatlarını bilmiyorum eniştene bı sorayim dedi, ama şimdi sana alacağımı söylersem fiyatını söylemez o" dedi. İyi sen pazardan köy yumurtasi ne kadarmis bı sor ona göre vereyim dedim. Pazara gidip yumurta fiyatlarını araştırmış bana fiyatını söyledi. 10 lira da fazla söylüyor bana. Parayı istedi ben de verdim 160 tl. Şimdi de burs verecek fakir bir öğrenci ariyorlarmis, annem de ablama benim oğlumu söyleyip ona verebilirsiniz çünkü eğitim alacak dedi. Ablam hiçbir şey soylemeyip lafı çevirmiş hemen. Lütfen bu sözlerimden başkasından beklenti içine girdiğim anlaşılmasın, benim zor durumda olduğumu bilip başkalarına tomar tomar yardım yapmalarını anlamıyorum. Halbu ki dinimizde yardım için akraba önde gelir. Benim eşimden ayrılma fikrini en çok destekleyen de ablamdi. Her gün beni arayıp bundan sana koca olamaz diyen hep kendisiydi. Onun doldurusuna gelip ayrılmadım tabiki ama önceden sürekli destek olan ablam şimdi bana yabancıdan beter davranıyor benim canımı bu yakıyor. Rabbime şükürler olsun ki mesleğim var, annem çok yaşlı olduğu için ve ogluma bakamayacagini söylediği için çalışamıyorum. Oğlum kreşe gidecek duruma geldiğinde kreşe verip çalışacağım tabiki, ama zoruma gidiyor kizlar ya:( ben bekarken ablamlarin durumu iyi değildi ve iflasın esigindelerdi. Sürekli ben yardım yapardım yeğenlerime. Her hafta gidip yeğenime özel ders verdim. Maddi yardım yaptım dersane taksitlerin ödesin diye. Yaptığım yardımı da asla başlarına kakmadim. Şimdi neden böyle yapıyor ablam bilmiyorum. Eniştem öyle değil gönlü boldur, herkese yardım eder ama ablam 5 kurusun hesabini yapınca zoruma gidiyor. Rabbim kimselere muhtaç etmesin.

22 Cevaplar

+4 oy
(231 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Ablan seni kıskanıyor boşanmanı desteklemesinden belli zaten. Önce bütün düzenini bozman için destek olmuş şimdi de ne maddi ne manevi yanında olmuyor herşryi bilinçli yapıyor evine de gitme yakında sana iftira bile atar 
tarafından
Şu yorum kadar haklı bir yorum yok ya
-Reklam-
+14 oy
(1,849 puan) tarafından
Yanlış anlama ama seni eniştenden kıskanıyor olabilir mi ?
(5,227 puan) tarafından
Aklıma ilk gelen bu oldu nedense. Ama birçok kişinin aklına geldiğine göre. Bence enişten ile arana mesafe koy enişten ablanın yanında bir laf etmiş olabilir
(11 puan) tarafından
Ben mesafe koydum tabiki ama Allah korusun böyle bir durum olsa ilk önce ben hissederdim. Diğer kız kardeşim sormuş evine gelince öyle davrandin diye o da yalanlamis. Bir de "biz zor durumdayken kimse yardım etmedi bize" demiş. Ben eskiden asgari ücretle çalışıyordum ve de elimden geleni yaptığım halde unutmuş. İyilik yap denize at demişler ya aynısını yaşıyorum. Bir de ta bir ay öncesi bana" bı arkadaşından bahsetmisti, beraber gideriz o da seninle aynı branşta yeni insanlar tanırsın vs diye. Ben de kendisinden tel bekliyordum ki 3 gün önce bana "sana bahsettiğim o kadına gittik bı arkadasla çok iyi biri " dedi. Ben şok o an. Hani beraber gidecektik dedim, senin çocuk durmaz diye söylemedim sana dedi. Kıskançlık değil bu başka bişey, sanki geçmişte bişey oldu da, ben zor duruma düşünce onun hıncını alır gibi davranıyor. Annem de biliyor her şeyi ve ablama çok kızıyor (yüzüne değil ) diğer kardeşim de biliyor ve ablamın bu saçma sapan davranışlarına anlam veremiyor. Annem "ablani hiç taniyamamisim çok merhametli sanardim" diyor hep
(2,133 puan) tarafından
Ya :( annene çok üzüldüm o lafına evet bir şey var ama ne acaba çok merak ettim ya yaziklar olsun ona öyle abla olmaz sana çok üzüldüm :( kıyamam ya Allah bir kapıyı kapatir ötekini açar üzülme ne olur sen evladın için herkese inat ablanada inat mutlu ol <3
(11 puan) tarafından
Ben de aynı şekilde ne yaptım ki de bana böyle davranıyor diyorum ve çok üzülüyorum elimde değil.  İlk önce oğlumun sağlığı ve eğitimi daha sonra da kendim için elimden geleni yapacağım. Çok teşekkürler güzel dilekleriniz icin
(7,591 puan) tarafından
Kesinlikle kocasını kıskanma ile alakası yok çocuklukta bir şey olmuş onun hıncını alıyor senden
+2 oy
(726 puan) tarafından
Sonuna kadar okudum çok ilginç yapılanlar Rabbim yardımcın olsun
(11 puan) tarafından
Amin, :(
+2 oy
(7,423 puan) tarafından
Ben olsam kesinlikle konuşurdum. Durdun araba almasın dediğinde neden abla elin yabancisina para veriyorsunuzda yeğenine mi vermek istemiyorsun derdim. Çünkü ablam sonuçta eşimin ailesinden biri ya da uzaktan akraba değil ki. Bence çok yanlış yapıyorsun. Elbette ona minmet etme ama lafınıda esirgeme. 
(11 puan) tarafından
Çok gururluyum ben asla diyemem öyle, bu zamana kadar kimseden bişey istemedim. Bundan sonra da demem. Ama laf esirgeme konusunda haklısın. Bundan sonra pat pat soylicem
+2 oy
(18,410 puan) tarafından
Senin ablan kardeş değil dostum . Asssla güvenme ona hiçbir konuda. Ve bence senin iyiliğini asla istemiyor. Şok içinde okudum yazdiklarini
(18,410 puan) tarafından
Hakikaten çok garip. Allah feraha çıkarsın seni de inşallah tez zamanda.
(11 puan) tarafından
Amin, çok teşekkürler insallahh
(7,591 puan) tarafından
Eşin nasıl dinliyordu telefonu uygulama ile mi
(11 puan) tarafından
Evet , casus yazılım kurmuş telefonuma.
(7,591 puan) tarafından
Bunda Instagramdan falan geçen mesajlar da iletiliyor mu ? Ne gibi özellikleri var biraz anlatabilir misin zahmet olmazsa?
0 oy
(280 puan) tarafından
Senin için çok zor olmalı hem çocuğun hem çalışamamak hemde başka birinin bunları yapıyor olması özellikle ablanın. Bir laf vardır canım düşmanını uzakta arama diye ne yazık ki öyle herhangi bir şey diyemem ama ben olsam ablamla da annemle de açık açık konuşurdum baktım aynı devam ediyor araya mesafe koyardım. Şuan sana zor gelen herşey bşrgün geçip gidecek gönlünü ferah tut. Oğlunun durumunu eşinle konuşsan sonuçta ikinizin çocuğu başkasından yardım isteyeceğine kendi babasından istemen daha doğru olur. Eşinle niye ayrıldığınızı bilmiyorum ama konuşup anlaşabilirsiniz nafaka ve çocuğun için yardım edebiliyorsa kendi yardım etsin size yok etmiyorsa yarım gün bir olsa herhangi bir işe girmeni tavsiye ederim. Ablan içinde Allah ıslah etsin diyorum hün döner devran döner kim ne yaşatıyorsa yaşamadan can vermez 
(11 puan) tarafından
Vermiyor hiçbir şey, sadece bir kere kıyafet almis o kadar.  İlk mahkemeyi bekliyorum nafaka icin
0 oy
(4,893 puan) tarafından
O değil de ben oğlunun otizm noktasına takıldım. Bunun için izleyecegin yolu biliyor musun tam olarak. Bu konuda kendimce uzman gibi oldum fikrime ihtiyacın olursa danisabilirsin.
(11 puan) tarafından
Evet biliyorum çok teşekkür ederim, özelden yazarım size
(4,893 puan) tarafından
Tamam canım aynı süreçlerden geçen bi anne olarak. Asla eğitimlerini aksatma hele ke ergoterapi bizi en cok ileri götüren o oldu.
0 oy
(81 puan) tarafından
Bunun adı cimrilik değil. Cimri olsaydılar, başkalarına karşı burs, yardım vs yapmazlardı. Ablanızın böyle yapmasının mutlaka bir sebebi vardır. Açık açık konuşun ya da anneniz konuşsun.
(11 puan) tarafından
Konusasim gelmiyor eğer konuşursam kendisinden beklenti içinde olduğumu sanat. Bu şekilde düşünsün istemiyorum asla.
0 oy
(683 puan) tarafından
Valla okurken bende sinirlendim ne biçim abla o öyle elinde avucunda olmasa zorlansa neyse ama insan zor geçinen biri bile olsa yeğeni için yumurtanın hesabını yaparmı ya ne ayıp şimdi ablan diye yapmak zorunda değil bilmem ne zırvalıklarını bu kenara atıyorum çünkü evet abla ve kardeşine yardım etmeyi yoksa ne demeye kardeş sokaktaki insandan ne farkı olur ozmn kan bağınız var akrabasınız yani insanın kardeşide yanında olup zor zamanını göğüslamicekse s.ıçayım öyle kardeşliğin içine kusura bakmada ben kardeşlerim için canımı veririm onlarda benim için herşeyi yaparlar birbirimizi her zaman koruyup kollarız çünkü kardeşiz el değil mendebur ablan o parasında boğulsun yaptığı yardımlar boşa gitmiş yazık 
(11 puan) tarafından
150 TL lik yumurtanın hesabını yaptı aşırı zoruma gitti ya öyle böyle değil. Evine hem kendi davet etti ama evine gidince 3 kuruşluk çerezi bile sakindi benden. Kendimi afedersiniz b..k gibi hissettim. Halbu ki ablam bana geldiğinde her şeyin en iyisini önüne sermistim. Ta kuzenlerim bile bı ihtiyacın var mı ne olur çekinme şöyle diye arıyorlar. Ablam benden bı yumurta parasını bile istedi
(683 puan) tarafından
Terbiyesiz salla öyle bi ablan yok gibi düşün olmaması daha iyi olur insan zor zamanında anlar kimin ne olduğunu düşmenin bide kalkması olur canım sen çocuğuna hayatına odaklan çoklu küçük çıcuğun en azından yarım günlük kreşleri versen çalışsan olmazmı
(11 puan) tarafından
Telefonlarını falan açmiyorum heralde anladı ki aramıyor beni. Tek pişmanlığım eşimle olan problemleri anlatırdım, keşke anlatmasaymisim. Çocuğum eğer yaşının gerektirdigi şeyleri yapabilseydi hiç düşünmez tam gün kreşe verip çalışırdım. 1 ay sonra nafaka bağlanacak, ondan gelenle eğitim masrafını karşılarım. Babamla annemin de yardım edecek gücü var çok şükür. Ama dediğiniz gibi su zor gunumde anladım ben kimin ne oldugunu
0 oy
(1,016 puan) tarafından
Seni kıskanıyor olabilir mi? Bazı insanlar geçmişte ben kötüydüm o iyiydi şimdi ben iyiyim o kötü olsun ister öyle bir şey olabilir mi 
(11 puan) tarafından
Bilmiyorum, kıskanacak hiçbir şeyim yok ki. Ne param ne başka bişey. Eskiden de zaten asgari ücretle çalışıyordum. Öyle aman aman bı halim yoktu. Aldığım maaşı ceyize verirdim
(1,016 puan) tarafından
Anneniz size daha merhametli miydi
(11 puan) tarafından
Hayır, annem evlat ayırmaz hiç yani bugune kadar hicbirimize böyle bir şey hissettirmesi. Bence "benden bişey bekleme" mesajı vermeye çalışıyor gözume sokarak
0 oy
(695 puan) tarafından
Öyle tipler bnm çevremde de var bnm anne tarafım çok zengin deprem olduğunda kamyonlara eşya koyup gönderdiler tabi foto çekip paylaşım da yaptılar Allah kabul etsin tabi de yaptıklarını gösteriş için yapıyorlar bi elin verdiğini diğeri görmemeli.Kendi ailelerinde ihtiyacı olanlar varken yapmazlar yanlış anlaşılmasın depremzedeleri kast etmiyorum ele yaparlar.Bi amcam da öyle kendi mütahit oğlu futbolcu kendi ailesinde ihtiyacı olanlar var yapmaz sırf gösteriş olsun diye başkalarına yapar.Ya ihtiyacı olana yapsınlar tabi ama öncelik her zaman en yakının olmalı diye düşünüyorum.Akraba ne öl ister ne gül ister nokta
(11 puan) tarafından
Eniştem, akrabalarına falan hep yardım eder, yeni evlenecek olan kuzenlerinin bile düğününe yardım etti. Ablam ise tam tersi, bize aldığı bir şeyi kurusu kurusuna hesaplar. Tek bir kuruşu üstümüzde kalırsa o ona dert olur. Özellikle benim
(695 puan) tarafından
Bazı insanlar en çok kardeşlerini kıskanır senin ablanda da böyle bi durum olabilir.Çünkü kendi eşimdeb de görüyorum bi kardeşi avukat eniştesi belediye başkanı yardımcısı diğer kardeşi uzman çavuş ama eşim inşaatçı o da çok kıskanıyor bn olsam mesela övünç duyarım bundan ama işte herkesin karakteri farklı
0 oy
(1,119 puan) tarafından
vur suratina ben olmasaydim rezil olmustun keske sana yardim edecegime sokaktaki kopege yardim etseydim de haram zikkim olsun de Allah verdigi gibi almasinida bilir de yazik enisteme senin gibi lanet biriyle hayatini mahfettmis de benm ablam oyle olcak var ya acarim agzimi hepsinide soylerim rezil ederim NE İNSANLAR VAR YA 
(11 puan) tarafından
Yok ben mesafe koydum arama artık, geçmişinden de ders aldım. Rabbim beni ve oğlumu kimseye muhtaç etmesin. Oğlumda var olan rahatsızlığı biliyor. Organik yumurta yesin diye onlardan istedim onun parasını aldı. Kendimi düşünüyorum da istemek şöyle dursun, sorardım bir şeye ihtiyacın var mı diye. Diğer kardeşim öyle değil, çok fedakardir bana karşı da su zor gunumde destek olmaya calisir
0 oy
(3,842 puan) tarafından
Benim kardesim boyle bi durumda olsa yagdiririm, ki yigenim benim cocugumdan farksiz olur onun icinde oyledir. Ne garip kardesler var. Kedi kopek gibi kavga ederim, kizarim kuserim ama boyle durumda hic olur benim icin elinden tutarim. Ablan kotu kalpli ne yazik ki senin kotu olmani istiyo.
(11 puan) tarafından
Ayrılmadan önce öyle bir konusuyordu ki "sen hele bı gel bak neler neler yaparız biz, enişten de ben de her daim arkandayiz , bu adamı bırak tarzında konuşuyordu. Bı geldim ablam telefonda konuştuğum ablam değil başka biri sanki.
(3,842 puan) tarafından
Basina kalirsin diye korkuyo heralde
0 oy
(3,043 puan) tarafından

Ablanıza anlam veremedim. Allah sizlere ferahlık versin,güç versin 

Oğlunuz için devletten rapor alabilirsiniz. Konuşma terapisti için ücretsiz seansları oluyor.Aklınızda olsun diye yazmak istedim.
(11 puan) tarafından
Amin, çok teşekkür ederim
0 oy
(2,174 puan) tarafından
Hasetlik var ablanda konuşma bi yudum suyunuda içme icirme evlatlarina hasedin mali hasta eder insanı derler sonuçta 
(11 puan) tarafından
Yok asla gitmem, gitmiyorum da
0 oy
(768 puan) tarafından
Elden geleni insan yine biraz sindirebiliyor da kardeşten gelen gerçekten acı. Bende de ablan gibi bir abi var. Ele gelince karşılıksız para dağıtır bana gelince dolarla borç vermeyi teklif eder. Bence ablanın sana karşı eskiden beri hıncı varmış, hıncını alacak fırsat bekliyormuş, evliliğin kötü giderken sana gaz verip boşan demesi de ondan. Muhtemelen ya ondan güzelsin, ya ondan eğitimlerin, yazdıklarına bakıyorum, ölçülü görgülü bir kadınsın ve muhtemelen bunlar ablanda yok.  Allah ablana merhamet ve insanlık versin. Senin için de canı gönülden dua ediyorum, Rabbim içine ferahlık, evladına şifa versin, yolunuzu açık etsin, rızkınızı genişletsin.
(11 puan) tarafından
Amiin çok teşekkür ederim
0 oy
(202 puan) tarafından
Sok içinde okudum desem yalan olur benim öyle bir ablam var onun eşinin uzaktan bir akrabasiyla severek evlendik ablamin eşi çok kötü bir insan onun aksine eşim çok çok iyi bir insan bu sebepten ablam ne yasadiysa benimde yasamami istedi şiddet kısıtlama daha neler neler beklediği gibi olmayınca bu sefer dedikoduya başlayıp beni boşanmak için türlü türlü iftiralar attı bende eşimde ablam ve ailesiyle görüşmeyi kestik bazen kanından bile olsa düşmanın oluyor rabbim yardımcın olsun post sahibi arkadaş 
0 oy
(592 puan) tarafından
Daha ne demeye habire ablanin içine içine giriyorsun ki. Oyuncakciya mi götürüyor yok abla iyi değil biraz dinlenmesi lazım de. Seni mi çağırdı basım ağrıyo de. Habire ciğerine ciğerine girmesene. Belli ki bir seylerden rahatsız seni çevresinde istemiyor
(11 puan) tarafından
Haklısınız:(
0 oy
(50,738 puan) tarafından
ablanla arana güzel bir mesafe koy o bollukta zenginlikte yumurtanın lafını yapan hayatinda da pek yeri olmamali Allah yardimcin olsun 
0 oy
(111 puan) tarafından
Acaba sogutacak bir davranistami bulundun 

Belki ablan icjnde para mesele degildir ama senden bekledigi degeri gorememistir belki yani hep ben birseyler yapiyorum onlar birsey yapmiyor gibi olabilirmi ? Sende maddi birsey yapamazsan 

Ki zaten ihtiyaclari yok

Manevi olarak yaninda olabilirsin
(11 puan) tarafından
O hiç zor zamanlar geçirmedi ki genel olarak yani ilk evlendiği zamanlar çok zor zamanlar geçirdi ama ben o zamanlar çocuktum

İlgili sorular

0 oy
23 cevap 215 göst.
1 gün önce Diğer kategorisinde Rabia_ikra (5,867 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 180 göst.
6 gün önce Diğer kategorisinde Aşkı❤evladı⚘ (2,289 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 106 göst.
0 oy
6 cevap 404 göst.

403,364 soru