0 oy
220 göst.
Diğer kategorisinde (329 puan) tarafından
Kızlar aralık ayında doğum yapıcam da ne bileyim bebek hasta olur mu, çok, tedirginim ya

20 Cevaplar

0 oy
(3,992 puan) tarafından
Korkma canim, evin sıcaklığı ve bebeğini kalın giydirirsen hasta olmaz. Kontrolle giderken gelirken bataniyesini ortesin ve eve hasta ziyaretçi asla kabul etme bebeğinden önemli değil ve kendinide koruman lazim
-Reklam-
0 oy
(6,897 puan) tarafından
Korkma canım evin sıcaklığı sabit olacak zaten yaz anneleri gibi çok dışarı çıkamazsın sadece yani benim öyle olduydu Ocak ayında doğum yaptıydım yıkarken elektrikli sobayı kullandık kucağıma alırken de yelek kundak benzeri şeyler alırdım çok şükür birşey olmadı korkma 
0 oy
(1,055 puan) tarafından
Kızım Ocak doğumlu mevsimine göre giydirip dikkat ettinmi hastalanmaz Allah'ın izniyle korkma 
0 oy
(7,533 puan) tarafından

Daha şimdiden strese sokma kendini.  Olmaz inşallah 

Dikkat edersin :)

0 oy
(5,638 puan) tarafından
Bende o teredütteyim ya çünkü ilk bebeğim yazın doğdu çok rahat tı bu aralık 19 da görünüyor baklaım ya nasıl olacak 
0 oy
(108 puan) tarafından
Bende aralikta dogurdm hic bir sorun yasamadim
0 oy
(5,749 puan) tarafından
Benimde normalde Aralık 15 ama sezeryan olacağım için Kasım'in son haftası. Bişey olmaz Allah'ın izni ile. Sağlıcakla kucağına alırsın inşallah.
0 oy
(12,573 puan) tarafından
Bem ocak sonunda dpgum yaptim evimiz kaloriferli birsey olmayacakti ama abisi krese gittigi icin onada getirdi 2 aylikti oksurmeye basladi. Ev sicakligini guzel tutarsan bebegide ayni sekilde çok sikida giydirme usutmede
0 oy
(2,210 puan) tarafından
Kalın giydir evin normal sıcak olsun ve üst değişim sırasında fln hızlı ol birseycik olmuyo ocakta diz boyunda kar yağan yerde büyüttüm hastalanmadi şükür hiç:) 
0 oy
tarafından

Oğlum da aralık çocuğu, şimdi kızım da hayırla afiyetle öyle olacak inşallah. Kış çocuğu yaza göre daha kolay bence.

Ayaklanmış çocuğu sarıp sarmalayamıyorsun neticede, kalın giysiler ancak kurtarıyor. Ama kışın doğan çocuğu sar pamuğa yatırdığın fasulye gibi, filiz açsın :D

0 oy
(2,038 puan) tarafından
Doktorumuz bize şunu demişti soğuk hasta etmez mikroplar hasta eder. Soğuktan dolayı tedirgin olma ama kalabalık kapalı yerlerde bulunma 
0 oy
(271 puan) tarafından
Bebekler ve çocuklar soğuktan ziyade sıcakta daha çok hasta oluyorlar. Çok kalın ya da çok ince giydirmeyin oda ısısı sabit olsun bir sıcak bir soğuk olmazsa sorun kalmaz. Günlük banyo yaptırın iyice kurulayın sık sık emzirin sorunsuz geçer günler. 
0 oy
(13,078 puan) tarafından
Ev 22 23 civarında ise korkma benim kız şubatta doğdu allaha şükür hasta olmadı aksine kış doğumu iyidir yaza kadar ele gelir oluyorlar şimdi yine hamileyim allahtan kaza bela gelmezse şubatta doğacak bu da. Yelek al bolca uyanınca sırtında olsun
0 oy
(4,133 puan) tarafından
Büyükleri dinleyip soğan gibi kat kat giydirme yeter. Evin sıcaklığı iyiyse bi takım ve kundak kundak yapmam dersende kundak yerine yelek. Ayaklarına ben çift çorap giydirdim hareketsiz olunda çok üşüyor diye fazla olarak sadece Şubat'ta doğum yaptım
0 oy
(252 puan) tarafından
İki bebisim var ikiside ekimde doğdu ve inanır mısın kızım 1 yaşında daha yeni hastaneye gittik 1 yas aşısı ateş ishal yaptı geçmedi kaç gündür o yüzden ev sıcak olsun zihin kazak yelek giydim mi tamam altınada külotlu çorap pijama 

Oğlumda 3 yaşında geçen sene hiç gitmedi hastaneye ama 1 sene 3 4 kere gitmişti kış ayinda
0 oy
(22 puan) tarafından
Aralık kaç canım bende Aralık 25 dedi doktorum benim çatı kat bide çok soğuk ya
0 oy
(3,199 puan) tarafından
Bir şey olmaz merak etme sen nasıl giyiniyorsan bir kat fazlasını bebeğine giydir penye şapkalar ve yelekler var onlardan al Yeni doğan bebek heraketsiz olduğu için el ve ayakları soğuk olur bu üşüdüğü anlamına gelmiyor bebek üşüdüğü zaman gögüsü soğuk olur bide burnu soğuk oluyor oradan anlarsın üşüdüğünü
0 oy
(5,351 puan) tarafından
Kıs bebegi daha rahat evin nasil bilmiyorum zaten dogalgaz yanıcak kendinden bir kat fazla giydirmen lazım asiri kalın giydirme sıcaga cok alismasin 
0 oy
(255 puan) tarafından
Bence ara mevsimlerde doğan bebekler hasta etmeye daha müsait yaa kızım aralik dogumluydu soğuk diye giydirdim kat kat şükür hiç bişey olmadı oğlum sonbaharda doğdu bı gün bı günü tutmadı bı gün soğuk bı gün sıcak nasıl giydirecegimi bilemedim usutmeyim derken isilik oldu cocuk
0 oy
(1,063 puan) tarafından
Benim kasımın 20 si görünüyor. Ben de çok endişeliyim. Oda sıcaklığını 20-24 arası tutmamız lazım. Bir de ben 3 ay misafir kabul etmeyeceğim. Gelen olursa da evde yok gibi kapıyı açmayacağım. Bebeğimin sağlığı her şeyden önemli. 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 114 göst.
19 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Defneee (564 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 341 göst.
16 Nisan 2021 Diğer kategorisinde AlinKara (658 puan) tarafından soruldu
+1 oy
14 cevap 108 göst.
0 oy
28 cevap 641 göst.
28 Ocak 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Seda.46glr (14 puan) tarafından soruldu

408,626 soru

12,279,475 cevap

37,847 kullanıcı

Kategoriler

...