0 oy
87 göst.
Diğer kategorisinde (672 puan) tarafından

Kızlar evlendiğimizden beri tatil yapamadık ailece hiç. Eşimde memur olduğu için 1 aylık izni oluyor onuda bölüyor 15 15 yaza kışa. Araba aldık borç harç var, yer içer gezersin ama ödeme gelince sıkıntı çekmek istemiyorum şahsen, eşimde illa ki ya İstanbul'a gidelim yada izine ayrılıp bir kaç şehir gezelim diyor. Bende bilmiyorum ne yapacağımı. Maddiyatta sıkışırsak diye korkuyorum. Sonuçta insan gördüğü bazı şeyleri almak ister... 

İstanbul'da kaynim gıl var, orada konaklama derdimiz olmaz diye düşündüm. Kaldığımız sürece gıda alışverişi de olacaktır illa ki. 10 günlük bir izin var. 

Başka şehirleri gezmeye çıksan orada da konaklama yerine para, yeme içmeye para... 

Çok kararsızım gitsek mi gitmesek mi... Eşim fikrimi soruyor ve ben ilk defa bir cevap verememe durumuna geldim. Sizlerin fikrini almışımdır çoğu konuda, çokta işe yaramıştır. Ve yine buraya yazmak istedim. 

3 Cevaplar

0 oy
(12,746 puan) tarafından
Planini yapin. Gideceginiz yerleri onceden arastirip kalinabilecek en makul yerleri bulabilirsiniz. Çocuk varmi bilmiyorum ama biz esimle evlendigimizde 10 gun karadeniz turu yaptik. En uygun yerlerde kaldik. Ilk gittimiz gun bi ogrenci yurdunda kaldik :) kahvaltisida vardi çok ugguna gelmistim sadece yatak yeter yani. Ayarlayin butcenizi. Şu kadar harcayabiliriz diye. Ona gore gitmeden bi arastirma yapin derim. Hangisi makul diye
(672 puan) tarafından
Tam karar aldık 10 günlük izine ayrılıyor. Bir kaç şehir gezeceğiz inşallah. Dediğiniz gibi yaptım araştırdım dünden baya
(12,746 puan) tarafından
Yani çocuk yoksa dedigim gibi en ucuz pansiyonlarda bile kalabilirsiniz. Onun yerine yemeğe para harcarsiniz mesela. Biz öyle yapmistik. Yeni evli oldugumuz icin uçakla gittik trabzona mesela ordan araba kiraladik. Gitmeden once yeri ayarladim ucaga binmeden aradim yer ayirttim. Bildigin ogrenci yurduydu :) 1 gece kaldik sabah kahvaltisi bile vardi fiyat icinde :) yattik sadece yani kalktik kahvalti ettik ciktik. Gumushaneden basladik artvine kadar 10 gun karadenizi gezdik. Her gittigimiz yerde başka pansiyonda kaldik sehrin en uygun yerinde. Hepsindede kahvalti vardi. Bi daha geri donmeyelim dedik her gittimiz sehirde farkli otelde kaldik. Çok guzel gecti valla
-Reklam-
0 oy
(13,080 puan) tarafından
borç bitmiyor arada yemek de lazım. İstanbul gez gez bitmez zaten. orası da olur farklı görmediğiniz yerler de. biz ara tatilde gideceğiz, görümcem kocaelinde. gidip İstanbulu gezeceğiz 
(672 puan) tarafından
Kesinlikle öyle biraz hava değişimi şart
0 oy
(2,574 puan) tarafından
Canım varsın maddi darlık olacaksa bundan olsun. 5 sene sonra pişman olacağına "Oh ne de güzel gezdim sefam oldu" dersin. İstanbul'a (temel yerlere) 4 gün yeter, kaynını da darlamamış olursunuz. 1 gün Edirne yap, 2 gün Bursa, oradan Eskişehir.

Konaklama işini dert etme, eşin memurmuş bir sürü kamu konukevi var oralara gidin otelle uğraşma. Öğretmenevi mesela, DSİ konukevi, Polisevi, Meteoroloji konukevi, SGK'nın konukevleri gibi gibi. Cüzi bir miktara kalırsınız. Yeme içme de tek öğüne para verecek şekilde yapın, kahvaltı işini çay simit poğaça veya sandviç ayarlayın. Para odaklı değil keyif ve deneyim odaklı düşünün. 
(672 puan) tarafından
Ayarladı eşim çok teşekkür ederim. Dediğiniz yerleri arayıp Rezerve etti çok çok sağolun ❤
(2,574 puan) tarafından
Sağlıkla, keyifle geçsin inşallah :)

İlgili sorular

0 oy
26 cevap 462 göst.
16 Şubat 2021 Diğer kategorisinde Mucize'm ⚡ (2,187 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 61 göst.
2 Ocak 2025 Tatil-Seyehat kategorisinde -srn- (12,746 puan) tarafından soruldu
+1 oy
4 cevap 258 göst.
1 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Es25 (3,861 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 132 göst.
13 Aralık 2022 Tatil-Seyehat kategorisinde Nisan KC (4,098 puan) tarafından soruldu

409,901 soru

12,323,806 cevap

39,045 kullanıcı

Kategoriler

...