0 oy
422 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (117 puan) tarafından
Merhaba kızlar. 

Bizim babayla anne ayrıydı ve annemiz vefat etti. Evin büyük çocuğu bendim bir süre kız kardeşlerime sahip çıkmak durumunda kaldım. Önce 24 sonra 20 yaşındaki kız kardeşimi evlendirdim. Bir de son numaramız vardı annem vefat ettiğinde 9 yaşındaydı onunla yalnız kaldık. İlk ve orta öğretimini tamamlayasıya kadar benimle kaldı bir yerde annemin emanetinden de ziyade evladım gibidir. Orta okul bitince çocuk babama geçti ve ben evlendim. Kız kardeşim şuan 15 yaşında. Düzenli olarak iki ay bende bir ay babamda kalıyor. Ve çelebim var 20 yaşında. O da kayınvalidemle arası bozuk yaklaşık 4-5 aydır her akşam bize geliyor, bazen kalıyor bazen sadece yatmak için gidiyor eve.

Bir süredir bazı şüphelerim vardı ve dün gece kız kardeşimin telefonuna bakma kararı verdim ve biraz inceledim. 

Durum tahmin ettiğim gibi uzun bir sohbet geçmişi vardı ama asla cinsel içerikli bir konuşma yoktu. En fazla "canım" ibaresi kullanılmış. Ve bizimle konuşmak için İrem'in yaşı beklenmesi gerektiğini konuşmuşlar. Birbirlerine söz verir gibi, bir kaç sene beklemeleri gerektiğini bu süre zarfında birbirlerine sadık kalmaları gerektiği konuşulmuş.

Dün geceden beri ne yapmam gerektiğini düşünüyorum ama bir çözüm yolu bulamıyorum. Kendileriyle konuşmalı mıyım? Veya uzaklaştırmalı mıyım? 

7 Cevaplar

+1 oy
(13,419 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
tepkiveemek sorun olur. yaş küçük ama ergenlik isyanı oluşabilir. konuş bilmiyormuş gibi işte erkek arkadaşın var mı? birinden hoşlanıyor musun? yaşın daha küçük ana birinden hoşlanırsan bana anlatabilirsin, ben senin yanındayım diye hep konuş. pna doğruyu yanlışı anlat. sen onları birbirinden uzak tutmaya çalıştıkça daha çok bağlanabilirler. çok dikkatli olmak lazım 
(117 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim, çok güzel izah ettiniz. Sizin tavsiyenize uyacağım. Sükunetle ikisiyle de konuşmaya çalışacağım.
-Reklam-
+4 oy
(1,550 puan) tarafından
Ay kuzum yaşı daha çok küçük. Bilirsin ki o yaşlarda ki sevgi çok masumdur. 20 yaşında ki artık ciddi bir sevgi duyabilir fakat 15 yaşındakinden öyle bir şey beklemek pek mümkün değil. Hayranlık, heves, özenme gibidir. Muhakkak uzak tutmalısın. Yaşı çok küçük. Kırmadan, üzmeden bir şeyler yapabilirsin. Dikkatini başka şeylere çekebilirsin. Mesela bildiğini bir süre belli etme. Takipte ol. Aynı ortama gelmelerine müsade etme. Çünkü zaten bu çocuğun bir kanadı kırık. Üzülmesini istemem. Umarım okur çok iyi yerlere gelir ❤️
(117 puan) tarafından
Çok haklısın kuzum. Ne kız kardeşimin daha önce böyle bir muhabbeti oldu, ne de erkek kardeşimizin. Bu durum nasıl gelişti aklım ermiyor Ahmet asla kız muhabbetlerini sevmeyen bir insan normalde. Evin içinde de sürekli "Abisi şu bardağı uzatıver, hadi İrem şunu Ahmet abine ver" gibi sürekli abi ibaresiyle konuşuyoruz. İlk şüphem oluştuğunda şüphelerimi ve kendimce delilleri eşime sunmuştum ve eşim "Asla öyle bir şey beklemem, Ahmet'i bilmiyor musun hiç bir kızda gözü yok, aralarında ki sevgi en fazla abi kardeş sevgisi olabilir" demişti. Beni en endişelendiren şeyse babamın durumu farketmesi. Bunu duyarlarsa İrem'i bir daha asla bana vermezler.
0 oy
(4,178 puan) tarafından
Çelebim ne demek kaynın mı ? 
(117 puan) tarafından
Evet eşimin erkek kardeşi, bizde çelebi deniyor
0 oy
(699 puan) tarafından
Üstüne gidersen ters tepebilir sakince izle bence hatta sana anlatmasına yol aç bence. Bu arada kaynın nasıl biri güvenilirmi
(117 puan) tarafından
Bunu çok denedim balım. Kız kardeşime benimle konuşabileceği çok ortam oluşturdum ama bana açılmıyor.
Evet, çok temiz çocuk yalan söyleyemem. Beni de annesi kadar sever, titrer üzerime.
(699 puan) tarafından
Biraz çekingen mi acaba
Sen yinede takipte kal bu arada ne güzel bi abla hemde annesin hep var ol kardeşlerinin yanında Rabbim sizi birlik eylesin
0 oy
(18,410 puan) tarafından
Çelebi ne demek? Ve kız kardeşin sizde iken neden sizde kalıyor  15 yaşındaki kız evlenmek içinde çok küçük sevgili olmak içinde çok küçük yaşıtı biriyle görüşse tamam diyeceğim de kendi yaşında biriyle masum bir arkadaşlık evet hoş görülebilir ama bu değil. Sorun ikisinin aynı ortamda kalmış olması zaten 
(117 puan) tarafından
Çünkü biri yetim, biri öksüz. Biri benim, biri eşimin kardeşi. Birine babası, birine de annesi yeteri kadar sahip çıkmıyor. Kız kardeşimiz yanımızda eğitimini tamamlamaya, erkek kardeşimiz kurslarını tamamlamaya çalışıyor. Odaları ayrı. Akşam yemeğinde ve akşam zaman geçirmesinde ortak alanda hep beraber bulunuyoruz, birebir yalnız kaldıkları bir ortam mevcut değil.
(11,579 puan) tarafından
İşte sorun da zaten aynı ortamda vakit geçirmeleri. Birbirinden hoşlanmak için bol bol vakitleri var. Bende bir zamanlar ablamın kaynından hoşlanıyordum aybınevde kalıyorduk sizinki gibi. Kalmasaydım eğer aklıma bile gelmezdi ama şeytan dürtüyor. Karşı taraftan bir adım görseydim eğer eğer ben koşardım heralde çünkü bende henüz 16 yaşında çocuktum bence aynı evde kalmasına izin vermeyin. Ben iyiki olmamış diyorum iyiki. Hata yapmaya çok müsait bir yaş.
(173 puan) tarafından
Bu yoruma kesinlikle katılıyorum aynı ortamda bulundukları için ister istemez birbirlerine karşı duygu besliyorlar. Bunu çoğu insan yaşar. Genelde geçici bir heves olur ama bunu anlamak için uzaklaşmak gerekir. İkisininde aynı ortamda kalabalık veya yalnız farketmez bulunmaması gerekiyor siz usteledikce geri teper kardesinin ergenlik döneminde olduğu için size karşı gelir ona belli etmeden uzaklaştırmaya bakın siz derim. Eşinizin kardeşi ilişkilerde bilinçli olabilecek bir yaşta ancak kardeşiniz bunun için çok küçük. Neyse ki erkenden fark etmişsiniz durumu.
(18,410 puan) tarafından
Ya zaten bu yaş grubu kızların kendi yaşıtlarının çocuk gördüğü bir yaş grubu haliyle kendinden büyük biriyle bir arada olması sıkıntı yani bence konuyu açıkça konuşmak yerine bir arada geçirecekleri zamanı azaltın. Belki kardeşin biraz daha büyüdüğünde duyguları değişecek boş yere yanlışa düşmesin
(77 puan) tarafından
Siz kesinlikle alt yapiyi oluşturmuşsunuz. O yaslardaki iki gencin ayni evde ayni ortamda bulunlamarinin sonucunu onceden dusunmeniz lazimdi. Bence ayni ortamda bulunma ihtimallerini aza düşürün sonucta bu sizlerin elinde olan bisey
(117 puan) tarafından
Vala ben başka bir şehirde teyze oğullarımın yanında okumaya gittiğimde 17 yaşlarımdaydım. İki senemde böyle geçti bir gün adıyla ne kendilerinden bir şey gördüm, umdum. Ne de kendilerinin bana bir iğne ucu kadar zararları dokundu. Sanayinin içinde abimin şirketinde üst düzey yönetici olarak 3 sene 25 erkek 2 kız şeklinde çalıştım ve yarısı yaşıma yakın mühendis, tekniker takımıydı. Gece yarılarına kadar ortak alanda çalışma durumumuz vardı. Bir gün adıyla olumsuz hiç bir durum yaşanmadı. Benim rahmetli annem kuzenlerimin yanına gönderirken namus anlayışını yitirmiş değildi veya abim karşı cinsten 25 kişiyle çalışmama müsade ederken yine namus anlayışından ödün vermiş değildi. Siz alt yapıyı oluşturmuşunuz ne demek? Bizde böyle bir kasıt nasıl mümkün olabilir? Bizim niyetimiz ikisine de eşit düzeyde sahip çıkmak, geleceklerine katkıda bulunmaya çalışmaktan öte bir niyet barındırmadı hiç bir zaman. Ve yine altını çiziyorum kız kardeşimi gözümün önünden bir saniye ayırmadım, ayıracakta değilim. Evimiz iki bölmeli, kız kardeşimin odası bizim tarafta. Kaldı ki biz her akşamı yalnız başımıza dörtlü geçiriyoruz diye hiç bir şey yok. Eşimin diğer kardeşleri de gelir, benim tarafımdan hiç gelmezse ablam mutlaka her akşam gelir. Yani bizim soframız hep kalabalıktır bildiğiniz gayet normal şen şakrak bir aile ortamı. Analı babalı evden çıkıp, genç yaşta öksüzlüğün veya yetimliğin sahipsizliğini bilmeden bizi suçlayarak yargılamanız kolay. Ama ben ikisine de kol kanat gererken hata yaptığımızı hala asla düşünmüyorum. Bunun için kendimizi de suçlamayacağım, onları da suçlamayacağım.
(18,410 puan) tarafından
Ortada suç yok ki suçlu olsun. Ben kendi adıma ortam buna sebep olmuş dedim insan en çok kimi görürse ilgisi ona yönelir çünkü ergen çünkü karşı cinsi tanımaya meraklı bir dönem zararlı bir boyutu da yokmuş zaten 17 yaşında bulunduğun ortamdaki teyze çocukları yani abin sayilacak isimler sen kardeşine Ahmet abin dediğinde abisi olmuyor sizin iki tarafta kardeşiniz ama kızla erkeğin herhangi bir kan bağı yok kardeş olarak görmemeleri çok doğal
(11,579 puan) tarafından
Kötü bişey söylemiyoruz ki yardırmışsın paragrafı sende.   Kardeşin için heves olabiliecek bişeyi hatayı çevirmek istemiyorsan bence bi an önce gerekeni yapmalısın. Kaynın çok iyi olabilir  kardeşinle evlenip eltin olsun ister misin, kendin gibi sevilmeyen bir gelin mi olsun kardeşin veya  ilk gördüğüne atlasın mı? 15 yaş çok küçük hayranlık kendini başka şeylere bırakacaktır ona bence başka alanlar aç
(77 puan) tarafından
Hanimefendi ben size niyetiniz oymuş demedim zaten. Okudugunuzu anlamaya calisin ve sakin olun lutfen. Oncelikle bende öksüz buyudum. Ablam bana annelik yapti ayni sizin kardesinize yaptiginz gbi. Ve yillarca evlenmedi beni eşiyle ayni evde kalmak zorunda olurum diye. Soz soyledigimi yanlis anladinz. Ben kardesinize çop catanlik yaptiniz demedim zaten. Ama kardesinz 15 yasinda kayniniz 20. Kanlarinin hizli aktigi yaşlar.. ayni ortamda bulunlamari gönullerinin birbirine kaymasi icin gayet musait. Ki bu iş ortami degil ev ortami. Bende yillarca erkek ve kadın karisik ortamda calistim. Onunla bu bir degil. Ikisi arasindaki farki anlayacak yasta oldugunuzu dusunuyorum. Siz belliki cok guzel bir ablasiniz kardesinize sahip cikmişsiniz. Bizim eleştirdigimiz nokta cok farkli umarim anlatabilmişimdir
0 oy
tarafından
Celebi dedigin kaynin sanirim canim kizin yasi cok kucuk ve ergenlige yeni adim atiyo illaki bunu birileriyle yasayacak kaynin nasil biri onu kotu emeller icin kullanacak birisiyse direk esinle konus uygun dille konussun kardesiyle kizi caktirmadan halledin cocuk direk istemiyorum srni gibi cikisirsa kiz takinti yapar ama ona dikkat edin ha yok kaynimda iyi biri en azindan zarar gelmez diyosan birak konussunlar esinin haberi olsun ikinizde takip edin simdi konustugu kisiyle evlenecek hali yok illaki bi yerde sikilip birakacaklar yaslar daha cok kucuk kardesin illaki bunu yasayacak en azindan bildigin biri olsun gozunun onunde olsun bencd babana da soyle bisey olursa haberin vardi da niye soylemedin demesin 
(117 puan) tarafından
Nasıl anlatayım balım son derece terbiyeli, düzeyli ve mantıklı bir çocuk. Kimseye zarar vermez ağzından tek kötü kelime duymadım bu zamana kadar. Çocuk kendi hayatını kurtarmaya çalışıyor arkadaş çevresi bile yok. İşte babamdan çok korkuyorum :D çocuğu göndermez mi bir daha bize diye
tarafından
Yani cocuga guveniyosan birak konussunlar zarar gelmezdiyosab da soyleme o zaman dicem hadi ciddilestiler bu sefer babana nasil aciklican gondermeyebilir ama haklida
tarafından
Birde evlenmezlerse sıkıntı
Ilerde ikiside bir yuva kursa denk gelmemeye calisacaklar bence gorusmeleri sadece zarar verir iki tarafada
tarafından
Ikiside aile kurmus cifler olacaklar mumkum mertebede gorusmesinler evlendikten sonrada ablamin kaynini surekli gormek samimiyet kurmak zorunda degilim diye dusunuyorum ha illaki bi arsya gelindiginde de mesafeli davranilir gecmis gun yuzund gelmez bu konuda herkes tarafindan kapatilir bi daha acilmazsa sorun olmaz
0 oy
(957 puan) tarafından
Tepki verme ama kız kardeşinin sizde kaldığı zamanlar kaynın sizde kalmasin
(117 puan) tarafından
Akşam iki ailede sürekli bir araya geldiği için akşam muhabbetlerinde ayrı tutamam ama yatılı için başka bir çözüm bulacağız canım teşekkür ederim tavsiye için

İlgili sorular

0 oy
54 cevap 1,709 göst.
13 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Rtyww (1,501 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 126 göst.
20 Kasım 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
7 cevap 217 göst.

411,000 soru

12,368,961 cevap

42,238 kullanıcı