0 oy
505 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Bence bir ben kaldım yapmayan temizliği 

Yataklari yıkadım nevresimleri temizledim yatak dolabıni sildim ama hâlâ diğer işlerim duruyor bir yatak odasını hallettim 

Oda boyanacak cumartesi halılar gidecek temizlemeye gerisini sonra yapacağım ama gerçekten hava çok çok soguk bir an önce soba kurmam lazım, iki de bebe olunca işin içinden çıkamıyorum vallahi, birde okulda var git gel yapıyoruz hiç birşeye yetemiyorum kızlar ya bu da kendimi çok kötü hissettiriyor, kimsede yok yardıma gelen :( 

Hiç huyum degildir normalde ama millete özenir oldum hele ki varoş fenomenlerin hiç haketmedikleri halde yaşadıkları o lüks hayata bile özenir oldum düşünün durumum o kadar vahim :)

20 Cevaplar

+3 oy
(12,916 puan) tarafından

Ya bu yaz kis temizligini ben anlamiyorum anlamda veremiyorum :D ne zaman isin yoksa o zaman yaparsin. 5 yillik evliyim daha yaz temizligi kis temizligi diye birsey yapmadim hic

(5,296 puan) tarafından
Tam olarak bunu yazmaya gelmiştim :D nedir yani yaz ayrı kış ayrı temizlik :D zaten sürekli temizliyoruz biz bu evleri
(2,226 puan) tarafından
Aynen öyle bencede.
(822 puan) tarafından
Açıkçası bende öyle yapmadım ben zaten yapıyorum fırsat buldukça
tarafından
Kız bizde evler fayans diye yıkanıyor E yalan yok senede bir halı gönderiyorum gardırobu anca seneden seneye çekiyorum o yüzden yaz kış temizliği diyorum ben soba kuruyorum filan
Yoksa perde pencere kapı  dolap ayda olmasa da iki ayda bir mutlaka oluyor bu büyük temizlikte duvarlar da siliniyor yani benim yaptıklarım ekstra olarak bu
(822 puan) tarafından
Evet bende halıları veririm mesela perdeleri yıkarım dolap altlarını falan çekerim pencereleri zaten ara ara silerim benimde aklımda koltukları yıkatmak var silmekle geçmiyor hiç ya
-Reklam-
+2 oy
(1,064 puan) tarafından
Düzenli temizlik yapmayıp biriktirip kısa yada yaza endexledıgınız ıcın böyle oluyor aslında
tarafından
Düzenli temizlik dediğin eğer her ay hali duvar yıkayıp silmekse yapmıyorum öyle ama dolap içleri perde pencere vs ise onlar zaten oluyor benim yaz yada kış temizliği dediğim ekstra olarak halıları yıkatmak senede bir en fazla iki kez malesef, duvar silmek yerleri yikamak
Tabi herkesin temizlik anlayışı farklı
(1,064 puan) tarafından
Mutfak dolabına , baza altlarına, gardolabı ıcıne düzene sılmeye vs yılda bır yapanları gördüm yaz ve kıs başı büyük bir curcuna oluyor evlerinde varlığını unuttukları kıyaget yada eşyalar falan çıkıyor aşk sjsjsjsjsj bunda bahsedıyorum ben az öz eşya severım her ay degış nerdeyse haftalık hali koltuk sıler örtuleri yıkar iç dıs dolap ssilerim vs ama şöyle bırsey var ben az eşya sevdıgım için evımde kalabalık yok baza altında kıyafet vs yık mesela dolabımda ne varsa yazlık kışlık fazlasını yıgmam asla yenısı gelirse eskısı çıkar evden her şeyde böyle bu
tarafından
Oo senin kadar değilim kız öyle her hafta yapamam ama genel olarak düzenli dir evim ama yalan yok sürekli halı yikatamam her hafta pencere silemem
+1 oy
(18,601 puan) tarafından
Hiç öyle bir derdim yok evi kirlendikçe temizlerim bana yetiyor 
(822 puan) tarafından
Ay evet bende öyleyim
(18,601 puan) tarafından
En son Eylülde yaptım o da sonbahar temizliği değildi okul açılmadan büyük işleri halledeyimdi amaç
tarafından
Benim ev hiç temiz kalmıyor benim gözümde ama başkası da diyor iki çocuğa daha ne istiyorsun anca böyle olur evin diye
Ama ben galiba yanlış anlaşıldım dolap içi dışı kapi pencere perde iki ayda bir yapıyorum ama bu büyük temizlikte duvar silip yerleri yıkayıp halı yikatiyorum
0 oy
(1,679 puan) tarafından
İki küçük bebeyle başladım dolap içlerini yaptım bir haftadır ağlamak istiyorum daha mutfak halı perde cam duvar kapı çok işim var 
(706 puan) tarafından
Ay canım kaç yaşindalar benimde var biri üç biri bir yaşında deli oluyorum temizlik yaparken
tarafından
Oyy canım sende bendensin
İnan daha yeni uzandım ama ortada hicbisey yok yetemiyorum hiçbir şeye :(
(1,679 puan) tarafından
Bende maalesef bazen çok üzülüyorum
(706 puan) tarafından
Cidden çok zormuş bi tane zor ama iki taneler yaş farkı da çok yok ikiz gibi kavga ediyolar biri ne istese diğeri de istiyor bide gebeyim 21 haftalık üstüne tuzu biberi oluyor valla bunu da doğurursam bağlatıcam herkes kızıyor daha yaşın küçük diye bence küçük değil 21 yaşındayım atrtık istemiyorum
tarafından
Yasin cidden küçük ya kaç yaşında evlendin ki üç çocuk olmuş maşallah
(706 puan) tarafından
18 yaşımda evlendim
0 oy
tarafından
Ben yaomadım bnm ev almış başını gitmiş iki aydır yokum evde resimleri videoları gördüm cinnetlik resmen yapsam iki güne yaparım ama 11 haftalık hamileyim korkuyorum da 
tarafından
Dikkat et canım yine de
Ama benim o kafa yorgunluğu beni hasta edecek neyi nasıl yapacağım ona şaşıyorum
tarafından
Benim camlar kapılar koltuk yatak başlığı hatta yatak silinecek.Mutfak komple indirilip yıkanacak silinecek Gardropu satıyorum içinfe ne varsa yıkanacak tuvalet banyolar yıkanacak.Köpüklü bi su yapıp tozlar alınacak ayakkabılığada el atmam lazım buzdolabı erzak yeri yazarken bile yoruldum:((((
tarafından
Ayyy ben böyle deli gibi en ince ayrıntısına kadar yazarım deftere öyle yaparım şimdi listem yeterince uzun :)) hala aynı yerinde sayıyor ve şu an yazdıkların in çoğu duruyor
0 oy
(261 puan) tarafından
Ben varım cnm bı taşınma işimiz var o yüzden erteliyorum baklm
tarafından
Hadi bakalım zaten ev taşıma en büyük sebep temizlikte :)
0 oy
tarafından

Bende yapmadım ama cumartesi ev tasicam:D

tarafından
Ahaha ev taşıma temizlemek için en mantikli yöntem:)
tarafından
Kız delimisin daha zor gözüme bir büyüyor ki ☺️
0 oy
(13,594 puan) tarafından
perdeler ve camlar kaldı. bebekle zor oluyor. anca haftasonu yapabiliyorum. 
tarafından
Kolay gelsin canım perde pencere diğer işleri uapana kadar yine kirleniyor yani en azından benim ev öyle:)
(13,594 puan) tarafından
aynen öyle, toplanmıyor bi türlü. benim de enerjim kalmıyor
0 oy
(3,925 puan) tarafından
Acilen düşüncelerini temizleyerek başlamalısın kız kimseye özenme hele o fenomenlere sakın. Çok şükür çoğumuzun hayatı güzel ailesi var huzuru var. 

Boya işi varmış canım kolay değil ki. Çocukla hiç değil. Benim üç yaşında var bir tane bu sene güzel bir temizlik yapabildim. Geçen senelerde hep bir yerler kalıyordu. Yavaş yavaş hallolur inşallah boya işi çok yormaz hemen kış düzenin başlar
tarafından
Zaten beni yoran da yarım yamalak yapılan işler mesela bana kalsa bir günde bütün ev kaldırılıp temizlenmeli ama günde bir yeri parça parça yapınca iş bitene kadar yine kirleniyor diğer yerler o da beni yoruyor vallahi
0 oy
(4,293 puan) tarafından
2 küçük cocukla imkanı yok kış temizliği yapamam. Günlük temizlik yapsam ona bile şükrediyorum 
tarafından
He işte birde bu temizliğin içinde günlük temizlik de yapılıyor yemekte çocukların bakımı da kaç parçaya bölünelim bilmiyorum ki
(4,293 puan) tarafından
Bir yeri yapınca digeri tekrardan batiyo amaaaan
0 oy
tarafından

Erteleye erteleye bir hal oldum gitti :D

En son Tokata gidip gelcem dedim aha bu sabah tokattanda geldim bakım.bu sefer neden ertelicem veya yapacakmiyim:D

tarafından
Kız pencere perde dolap yapıyorum ama o duvarlar silinmedi o halılar yıkanmadi diye içime sinmiyor
Bunları da senede bir iki anca yapabiliyorum, böyle düşününce hiç iş yapmıyorum gibi geliyor bana
0 oy
(11,929 puan) tarafından
Benn ben yapmadım.vallahi öyle duruyor herşey.gerci babama mevlut yapcam mevlute yakın yapayım dip temel diyorum.
tarafından
Kolay gelsin canım şimdiden bız kadınlarin işi çok zor vallahi
0 oy
(397 puan) tarafından
Ben taşınarak bütün evi temizlemiş oldum geçen sen de bu zamanlar doğum yaptığım için iki aile biraya gelip yaptı darısı seneye artık 
tarafından
Ohh miss gibi saolsunlar gelmişler halletmisler
(397 puan) tarafından
Ben gerek yok ev dememe rağmen el birlik yaptılar ben hiçbisey yapamadım sancım çok vardı heran doğum olabilirdi diye ona rağmen çok güzel yaptılar
tarafından
Allah razı olsun hepsinden
0 oy
(5,516 puan) tarafından
Ben kıs temizligi yaz temizligi diye hic ayirt etmedim ayni duzen devam ediyorum sadece akillandim ceyizin rutubet almis bembeyaz ortulerim rutubet lekesi olmustu hep simdi akillandim sık sık onlari kontrol ediyorum 
tarafından
Kız benim yaz kış temizliği dediğim ekstra olarak halı gönderip duvar silip yerleri yıkamak yoksa iki üç ayda bir perde pencere kapı dolap içleri yapıyorum muhakkak ama diğerlerini yapmadığım için ev hiç temizlenmemis gibi geliyor vallahi
O çeyiz hurclarini filan da senede bir temizliyorum havalandıriyorum
0 oy
(706 puan) tarafından
Halıların hepsini bugün yıkamaya verdim evi süpürdüm bi perdeler kaldı zaten yeni taşındıkdolap içlerini silmeme gerek yok temiz bi dışlarını silerim kapılar zaten haftada bir siliniyor bide koltuklarımı yıkanacak onun için fiyat danışıcam doğuma yakın ev temiz olur içim rahat olur inşallah  daha var gerçi şubatta olucak doğum iki çocukla anca bu kadar oluyor kimse yok yardım edecek 
tarafından
Allah kolaylık versin canım cok zor biz kadınların isi
0 oy
(1,957 puan) tarafından
İki bebebekle temizlesen ertesi gün aynı bende varım yetişemiyorum olmuyor köle izavra gibi 4 de dönsem düzen tutmuyo oturdum izliyorum napaym
tarafından
Ayn öyle inan bana gelen herkes daha ne istiyorsun evin neyi var dese de ev bana leş gibi geliyor vallahi
0 oy
tarafından

Temizliğin yazı kisi olmaz yaa :)

tarafından
Kız oluyor ekstra olarak duvar silme halı yıkatma yerleri yıkama olunca yaz kış ayırıyoruz biz :)
Yoksa perde pencere dolap içleri filan iki ayda bir muhakkak oluyor tabi
0 oy
(4,795 puan) tarafından

Hiç temizlik ayrımı yapmadım :D gözüm ne zaman alırs o zaman temizlik yaptım. :D

tarafından
Hahah çok iyi :) bizde böyle tabir kullanılıyor alışmışız yaz  kış temizligi diye :)
Ekstra olarak halı yıkayıp duvar silip yerleri yıkayınca büyük temizliğe giriyor:))) yoksa iki ayda bir perde pencere dolap içi dışı muhakkak oluyor da hepsini bir yapmazsam bana hiç temizlik yapmamisim gibi geliyor
0 oy
(3,658 puan) tarafından
Ben yapmadım eşim izne ayrıldı 10 gün beraber yapıcaz inşallah
tarafından
Hadi bakalım kolay gelsin canım
0 oy
(699 puan) tarafından
Ben varım canım hala halılar gitmedi  oyüzden hiç yapadım yok 
tarafından
Aynı benim gibisin desene :)

İlgili sorular

+1 oy