+3 oy
309 göst.
Diğer kategorisinde (2,896 puan) tarafından

Kızlar hoşuma gitti paylaşmak istedim burdada

image

image

image

8 Cevaplar

+1 oy
(6,097 puan) tarafından

Maalesef öyle 

-Reklam-
+1 oy
(520 puan) tarafından
Teknoloji harıc diğerlerinı kaynanam mı soylemıs yazmıslar kıııızzzzz  bunlara katılmıyorum  . Eskı nesılı görün nasıl nesıl yetıstı. Sahipsiz ilgisiz eksık. Şimdikiler çok güzel yetişiyor bılınclı anne bılınclı çocuk yetısıyor. 
(2,896 puan) tarafından
Nasıl kız kaynananın lafları mı yani :)
(520 puan) tarafından
Yok ama eskı nesılın gelınını kıskanarak soylenmıs sozlerı gıbı.  Çocuk düşerse bakma kendı kalksın. Çocuga çok oyuncak eşya alma görgüsüz olur. Eğer ınternsttekı hayat gıbı degılsenız orda bahcelı vıllalar vıdeolar ıcın alınmıs her türlü oyuncak saçma sapan şeyler yapmıyorsa çocuğuna ben bu neslı daha bılınclı buluyorum. Dinını bılıyor. Ne alması gerektıgını bılıyor çocuğu nasıl eglendırecegını bılınclendrecegını bılıyor. Yok duygusu kayboldu yok ınsanlıgı. Hayır aslında bılıncsızce yetısen nesılden bılıncsızce evlılıkle doğan çocuklar öyle oldu
(2,896 puan) tarafından
Aslında burdan herşeyin fazlası zararı olduğunu söylüyor tabiki çocuğa alınacak bakılacak vs. Sadece çocuğun da bır bırey olduğunu bilmek önemli.. Eski zamandan çok çok iyi tabiki ama işte fazlası malesef kötü oluyor
(520 puan) tarafından
Bak ona sözüm yok ve teknoloji kısmı ben vermıyorum tl tv mesala işte bılınc burda devreye gırıyor sussun dıye. Ama aglayınca sarılmak onun aılesı olduğunu hatırlatmak hep arkandayım demek bunu bız aıleleede gördük mu üç beş kısı belki çıkar aılem arkamda dıye. Bız kendımıZe verılmeyenı çocuklarımıza veriyoruz ozellıkle sahıplenmeyı sevmeyı
(2,896 puan) tarafından
Aslında burda anlatmak istenen arkasında durmayın demıyo aılem arkamda ama önce ben kalkmayı öğreneyim düşersem yine aılem kaldırır Hissini vermek.. Ben aılemden o sözü duymadım ama hissi bana hep verdiler her zorluğa katlandım yerı geldi kendi çabalarımla, yeri geldi aılemın bana verdiği o hissiyatla çünkü bilirdim ki aılem arkamda ❤yaa aslinda bu anlatılmaz yaşanır varya onun gibi birşey nakış nakış işlemek gibi çocuğunu hayata
(520 puan) tarafından
Aynen öyle
+1 oy
(1,478 puan) tarafından
Çok güzel bi paylaşım ❤️
(1,478 puan) tarafından
Önemli değil cnm çocuklar daha önemli onlar iyi olsunda ne yaptınız hastanede araştırmaya mi geldin yanliz olsaydın eve davet ederdim kizz
(2,896 puan) tarafından
Önce toyotaya gittik randevulu sonra araştırmaya sevk etti canım ordaydık Allah razı olsun canım demen yetti eşimle gittik iki serum takıldı bakalım şimdi uyuyor umarım düzelir yarına kadar ❤
(1,478 puan) tarafından
Bir gün tek gelirsen haber et mutlaka evim hastanenin yanında gelir alırım hastanenin oradan haberin olsun tamam mı❤️ çok geçmiş olsun insallah inşallah
(2,896 puan) tarafından
İnşaAllah canım benım nasip olursa elbette olur ❤çok saol bacım❤❤
(1,478 puan) tarafından
İnşallah inşallah ❤️❤️
+1 oy
(1,874 puan) tarafından
Bizden sonra nesil bozuldu kimse kusura bakmasın valla ne varsa eskilerde vardı. 
(2,896 puan) tarafından
Ben 91 doğumluyum çok şükür ailem ne güzel yetıştirmiş diyorum varlığı da yokluğu da bilirim sabırlı olmak sorumlulukları bilirim bunda ailenin çok katkısı vae
(1,874 puan) tarafından
Şimdi instagramdaki ergenlerin yorumlarına denk geliyorum bazen okadar saygısızlarki. Hepsimi saygısız yetiştirilir bacım. Dalga geçiyorlar herşeyle ama herşeyle. Yahu bir insanın fiziksel özellikleriyle bile dalga geçilirmi. İnanamıyorum nereye gidiyor nesil bilmiyorum..
(2,896 puan) tarafından
Rabb'im sonumuzu Hayır etsin.. Öyle bir nesil yetişiyo ki Hâşâ küçük dağları ben yarattım edasıyla yürüyorlar davranışları tavırları hep böyle tmm özguvenli olsunlar ama bu ayrı birşey yaa
(1,874 puan) tarafından
Gerçekten öyle malesef...
0 oy
(301 puan) tarafından
1 hariç hepsine katılıyorum
(2,896 puan) tarafından
Haklısın canım çocuktan çocuğa göre değişir dediğin kimi doyumsuz olur kimi tok gözlü ❤
(301 puan) tarafından
Aynen o yüzden çok takılmıyorum bu yazılara. Aklımı yitirecektim yoksa bi ara :D mesela ben ekran göstermiyorum ama sorumluluk bilinci kazanmaya yatkın, sürelerini aksatmayan ve uzatmayan bir çocuk için ekran çok faydalı da olabilir. Benimki o konuda arsız :D
(2,896 puan) tarafından
Benimkilerde tv izler yalan yok ama TRT çocuktan başka açmam tel büyük kızıma veririm oda neti kapatarak 1.sınıf öğrencisi uygulama indirdim ordan okuma yazma öğreniyor öyle sadece veririm
(301 puan) tarafından
Bak gördün mü kurallara uyabiliyorlarsa faydalı bile oluyor ne güzel :) valla anne değilken annelere çok eleştirirdim içeriden. Allah affetsin. Anne olduktan sonra kestim. anladım dünya kaç bucak :D
(2,896 puan) tarafından
Anne oldun mu herşeyi daha iyi anlıyosun başka birşey ☺
0 oy
(16,657 puan) tarafından
Eski nesilde bizi karette karette kaplumbağaları gibi kendi halimize bırakmışlardı biz daha bilinçli büyütüyoruz her istediğini hemen yapmıyorum ama imkanım olan şeyleri karekterini bozmayacak şekilde yapıyorum. Gayette çoğu işini yapıyor üç yaşındaki çocuk benimle kek yapıyor kendi sorumluluğunu alıyor bilinçsiz bir ebeveyn olduğumu düşünmüyorum illa ki hatalarım vardır ama bu derecede değil :)
(2,896 puan) tarafından
MaşaAllah canım malesef bazı anneler bu konuda böyle bir degil
(16,657 puan) tarafından
Ama post çok güzel bazı aileler gerçekten her şeyi çocuğu adına yapıyor. Öyle ki lise çağında olmasına rağmen kendi işini yapamayan kendi sorumluluğunu alamayan bir sürü genç yetişiyor herkes her zaman onlar mutlu olsun diye sanal bir dünya oluşturmayacak halbuki bu çocuklarına en büyük kötülük
(2,896 puan) tarafından
Aynen öyle öyle çocuklar var ki gerçekten görüyorum da aile eğitimi sıfır çocugu en güzel şekilde oda yapıyorlar çocuk odasından dışarı çıkmıyo sürekli pc başında bir büyükle oturup da büyük sözü öğrenmemiş ailenin önemini bilmiyolar.. Son zamanlarda olan şeylerde kanıtı değil mi çocuk oyun oynuyor bilinç altına yerleşiyor gidip gerçekten sokakta herkese saldırıyor
0 oy
(8,946 puan) tarafından
1i yaptım ama olmadigindada almaması gerektiğini biliyor ,

Onun haricinde okul çocuğum yok 

Ama kalanına kendim adına katılmıyorum yapmadım çünkü 
(2,896 puan) tarafından
☺☺☺bende vala öyle yaparım her zaman tezgahın üzerinde su olur.. Annee su derler gidin için derim ☺
MaşaAllah senin paşayada Rabb'im hayır'lı uzun ömür versin.. Kaynanalar böyle malesef kendı yetiştirdiklerinıde görüyoruz boşversene sen ☺☺
(8,946 puan) tarafından
Allah var kocam yapar ama o aşırı titiz ondan dolayı ve evlendikten sorna yaptı yani

Ama kaynim 28 yaşında daha mutfaktan bir bardak su almamistir
(2,896 puan) tarafından
Yok ya ben o yönden şanslı değilim mutfağa girmesini istemem çünkü o tezgahın hâlini nasıl hale geleceğini bilirim ☺
Görümcem var 33 yaşında evli anasının evıne gelir herşeyi anasından bekler ama herşeyi çay içerir gider bardakları Tezgaha koyar ahhh ben sabredemem hemen gıder yıkarım kaynanama acırım ona kalmasın çünkü ben eve gelince kaynanam yıkar kızına diyemez yıka falan.. Aman kınamıyorum başıma geçmesin ☺
(8,946 puan) tarafından
Benim kilerde öyle çünkü herseyi hep kaynana yapmış

Ayyy benim kocam çok güzel utu yapardı utu yapmayı o öğretti bana çoğu yemegide o öğretti hen hasta falan olayım çok güzel toplar evi
(2,896 puan) tarafından
Rabbım sizi hayırlısıyla kavuştursun canım benim çok içtenlikle söylüyorum Allah'ın izniyle kavuşmanızı çok istiyorum ❤
0 oy
(3,240 puan) tarafından
Bazı şeyler doğru olabilir ama bence şimdiki nesil daha bilinçli ve özgüvenli yetişiyor 

Mesela ben imkanım oldukça istediğini aldım kendini eksik hissetmesin yarın bir gün en küçük maddi şeylerden etkilenip kafası karışmasın diye, varlık içinde yokluk çekmesin diye. 

Şimdi kızım 2 bucuk yaşında gözü çok tok bir cocuk mesela bebek alalım diyorum e bende var diyor istemiyor

Eskiden de saldım çayıra mevlam kayıra diyorlardı bence dayakla korkutarak büyütürlerdi
(2,896 puan) tarafından
Burda anlatılan aslında miktar konusu şunu bunu  yapma demiyor ki aşırısından kaçınmak çocuğa görev vermek her düştüğünde kaldırmamak yanı aşırıya kaçmamak

İlgili sorular

+1 oy
6 cevap 213 göst.
29 Kasım 2023 Diğer kategorisinde Oldu o zaman (3,754 puan) tarafından soruldu
+1 oy
5 cevap 310 göst.
2 Mayıs 2024 Aile kategorisinde 241224 (5,163 puan) tarafından soruldu
0 oy
35 cevap 606 göst.
24 Mart 2024 Diğer kategorisinde Oldu o zaman (3,754 puan) tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap 193 göst.