+2 oy
749 göst.
Diğer kategorisinde (176 puan) tarafından
Bir soru da benden olsun. Şu an eşinizle ne almak için para biriktiriyorsunuz? Bizim 2 evimiz var ama arabamız yok. Eşim 30 bin lira maaş alıyor ve İstanbul'da yaşiyoruz yani her şey pahalı ay sonuna pek bir şey kalmıyor elimizde. Araba almak için birikim yapmaya çalışacağız. Peki ya siz? 

52 Cevaplar

+3 oy
tarafından

Hiçbir şey :D para yetmiyor ki biriktirsek 

(176 puan) tarafından
Az para geldiği için mi, siz kısmadığınız için mi :)
Eşim gezmeyi sevmez yani dışarı masrafımız hiç yok o yüzden belki de bir tık birikim yapabiliyoruz
tarafından
Asgari ücretle geçindiğimiz için :) biz hem dışarı da çıkıyoruz oğlum şçin
-Reklam-
+3 oy
(1,455 puan) tarafından
20 bin maaş alıyor eşim yarışı kiraya diğer yarısı ay sonu gelmiyor o yüzden hedef yok hayal yok tek umudumuz yurt dışında gitmek nasip olursa
(176 puan) tarafından
Hangi ülkeye
+3 oy
(5,301 puan) tarafından
Kocam müstakil bir villa için ben sadece alışveriş yapmak için :D adam muhtemelen benim alışverişim yüzünden asla istediği evi alamayacak :D
(176 puan) tarafından
Ayy öyle bir şey için eşim birikim yapsa ben boğazımdan bile kısarım :) destek ol biraz :))
(5,301 puan) tarafından
Bu zamanda çok zor öyle bir ev almak. Babadan bişey kalmadığı sürece bir yerimizi bile yırtsak alamayız yani :D babamın bana verdiği bir ev var onu satıp parasıyla tabi bir ev alcaz ama öyle maaşla olacak işler değil bunlar  :)
+3 oy
(155 puan) tarafından
Şu pahalilikta birikim olmuyor ki hedef olsun, gelen gidiyor 
(176 puan) tarafından
Çok haklısın malesef
+2 oy
(11,095 puan) tarafından
Karnımızı doyursak şükür
(176 puan) tarafından
Gelir ne kadar ki
+2 oy
(1,860 puan) tarafından

Biz araba aldık borcunu ödüyoruz evimiz yok :) inşAllah olacak birgün.. :D

(176 puan) tarafından
Rabbim nasip etsin
(1,860 puan) tarafından
İnşAllah çok istiyorum...
+2 oy
(647 puan) tarafından
Ev aldık ve içine baya harcayarak tadilat yaptırdık. Arabamızı satıp eski bir araba almıştık..borçlar hafifleyince arabayı değiştirmek istiyoruz.. biriktirme yok tabii ki, anca borca girme.
(176 puan) tarafından
İşte biraz biriktirme birazda kredi borcuna girmekle alınabilir anca
+2 oy
(3,297 puan) tarafından
İdealim yok televizyonun taksiti bitsin onu da alacaz der gibi eşim iki işte çalışıyor yetmiyor 
(176 puan) tarafından
Ne kadar geliri oluyor
(3,297 puan) tarafından
60 ama araba aldık 6 ıraya ödüyoruz kira 8 bin çocuğun okul aidatı biraz da borç masraflar derkken anlamıyoruz ki herşey pahalı azıcık abur cubur akayjm diyoruz 100 den fazla tutuyor
+2 oy
(494 puan) tarafından
Borç ödüyoruz    
(176 puan) tarafından
Ne borcu
(494 puan) tarafından
Ben hamile kaldigimdan ta doguruncaya kadar hastaneden gözümü açmadım.  7 8 kere yattım.  Özel olarak Dr tuttuk sezeryan oldum.  Ev eşyası aldık.  Onun gibi şeyler 150 bin kadar var.  Hayırlısıyla bi çıksak.
+2 oy
(74 puan) tarafından

Para biriktiremiyoruz borç ödüyoruz :D

(176 puan) tarafından
Neyin borcu
(74 puan) tarafından
Ev borcu geçen sene almıştık alırken altın borç ettik borcu ödüyoruz ödüyoruz hala aynı miktar borç var sürekli artışta altın
+1 oy
(5,335 puan) tarafından

Ben kendim icin biriktiriyorum eşim bizim için  :D

(176 puan) tarafından
Ayy buna çok güldüm :)) itiraf edeyim bende gizliden 2 gram yaptım :) ne işime yarayacaksa
(5,335 puan) tarafından
Bende 4 tane yaptim pisman degilim :D
(494 puan) tarafından
Ya turkiyede bu gram var bizim burda gr altın yok.  Sadece takılar var onlarda gr fazla ha deyince alamıyorsun.  En fazla para atmazsak başka bisey yok
(176 puan) tarafından
Nerdesiz ki
(494 puan) tarafından
Türkmenistan
+1 oy
(3,357 puan) tarafından

Biz fuzule başvurduk şu anki hedefimiz araba ileride ne olur bilemeyiz Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah

<3

(140 puan) tarafından
Bizde eminevime araba için yazıldık size ne kadar sürede çıktı acaba
(3,297 puan) tarafından
İlk ay çıktı ama 6 ay süre sonra veriyolar ya o ara herşey fırladı
(3,357 puan) tarafından
Bize de ilk 5 ay içerisinde çıksa bile teslim edilmediğini söylediler zaten ocaktan sonra araba piyasası bayağı düşecek çünkü krediler çok yükseldiği için kimse araba almaya başvurmuyor
(140 puan) tarafından
Ya düşer mi sizce konut kredilerini falan düşürecekler evler arabalar yükselcek falan diyorlardı
(3,357 puan) tarafından
Konut kredisinin düşeceğini sanmıyorum ne zaman ülkede bir şey olsa her şeye zam geliyor. Darbe oldu zam geldi şimdi Savaş var diyorlar yine her şeye zam var yani anlayacağın krediler çok yükselecek o gün bizim eve gelen adam söyledi. Araba piyasası da bayağı düşecek dedi
+1 oy
(6,086 puan) tarafından

Harcıyoruz bütün parayı 

Ev ve araba var zaten :D

(176 puan) tarafından
Kız çocuga bir şeyler atın kenara
(6,086 puan) tarafından
Atılıyor aslında.  Hersene fındık parasi atmaya başladık.  2 oğlan var bide
(176 puan) tarafından
Maşallah Rabbim daim etsin.
(6,086 puan) tarafından
Amin amin.
+1 oy
(2,587 puan) tarafından
Arabayı yükseltmek için birikim yapıyoruz canın
(176 puan) tarafından
Neyden neye geçeceksiniz
(2,587 puan) tarafından
93 model ihtiyardan 2016 üstü bi araca geçmeyi düşünüyoruz bakalım :)
+1 oy
(1,016 puan) tarafından
Müstakil ev istiyoruz oğlumuz bahçesinde oynasın <3
(176 puan) tarafından
İstanbul'da mı
(1,016 puan) tarafından
Yok canım istanbulda artık mümkün değil Fransada
+1 oy
(1,032 puan) tarafından
Araba borcu yeni bitti :) Daha birikime geçemedik alınacak eksikler bitmiyor çünkü biterse ev için birikim yaparız :) 
(176 puan) tarafından
İşte o eksikler de dahil zaten :)
0 oy
(3,821 puan) tarafından
Ev yok araba yok bunları almaya çalışmıyoruz. Arabayi da evi de istesek alırız ama şuan Türkiye'de yaşamayı dusunmuyoruz. Ortak tekel var o satılcak yakında başka ülkeye taşınmayı düşünüyoruz. Türkiye artık yaşanılacak yer değil ya ben yolda yürümeye korkar oldum artık. Daha geçen gün çocuğumun okulunda taciz vakası yaşandı dusunun ilkokulda... Sağlık desen bitik. Ülkede adalet yok. Bireysel silahlanma. Batan bir hukuk sistemi ben burda ilerimizi goremiyorum. Bir de deprem korkusu var tabi..
(176 puan) tarafından
Hakkınızda hayırlısı olsun ama tanımadığınız bir yerde sıfırdan başlamak zor olmayacak mı
(3,821 puan) tarafından
Zor evet ama dediğim gibi hergun çocuklarıma bişey olucak korkusundan iyidir gerçekten herşey o kadar etkiliyor ki artık.
(176 puan) tarafından
Çok doğru. Malesef öyle
0 oy
(6,369 puan) tarafından
Önceliğimiz bol bol gezmek ve gözümüzde bişeyin kalmaması o yüzden sadece eşya almak için kenara atıyoruz birikim için kendimizi kasmıyoruz 
(176 puan) tarafından
Malesef eşimin gezme huyu yok ve bebek bekliyoruz onun geleceğini düşünmeden edemiyoruz
(6,369 puan) tarafından
Benim kocamada evde oturmak zulüm gelecek çokta düşünülecek bişey değil bence nasip olanı yaşıyorsun sadece planlar çöp o yüzden sadece olurda bşrgün eve geçmek nasip olursa diye eşya alacak kadar parayı atıyorum kenara arabamızda var zaten
0 oy
(1,463 puan) tarafından
Ev araba ve bana ehliyet bunlar var sırada sjsjsjsjsjs 
(176 puan) tarafından
Çokk şey varmış alınacak :))
(1,463 puan) tarafından
Var ama tek biesey eksik bil bakalım neymiş :))
(176 puan) tarafından
Aa acaba neymiş :))
(1,463 puan) tarafından
Aslında çok kolay sjsjsjsj
0 oy
(66 puan) tarafından
Araba aldık smdi de ev için topluyoruz hayırlısıyla inşallah evimizi de almak nasip olur 
(176 puan) tarafından
Rabbim nasip etsin inşallah
(66 puan) tarafından
Amin inşallah canım

İlgili sorular

0 oy
30 cevap 585 göst.
16 Haziran 2022 Diğer kategorisinde Birprensannesiiii (1,154 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 372 göst.
25 Nisan 2022 Diğer kategorisinde Kuzucuklarin annesi (2,988 puan) tarafından soruldu
0 oy
33 cevap 929 göst.
17 Aralık 2020 Diğer kategorisinde ❤Mehincik❤ (6,687 puan) tarafından soruldu
0 oy
56 cevap 1,456 göst.
9 Eylül 2023 Aile kategorisinde Gonca& (133 puan) tarafından soruldu

403,975 soru

12,102,284 cevap

36,419 kullanıcı

...