0 oy
391 göst.
Diğer kategorisinde (43 puan) tarafından
Sıkıntı oluyor mu avantaj ve dezavantaji nelerdir? 

18 Cevaplar

0 oy
tarafından
Allah izin verirse aile apartmanına dahil olacağım ben de. 
(43 puan) tarafından
Kimler var apartman da canım
tarafından
Çok yok aslında ya :) altta eltim üstte kayınvalidem onun üstünde de ben inşallah
(6,112 puan) tarafından
bu kaynanaya gore degisir . ben aile apartmanda buyudum . babannem melek gibi kadindir rahmetli. hatirlarim annemle babanim beni bababnen senle yatmak istiomus deyip bababeemlere postaladigini:) asagi inerdim hic haberi yok sen mi geldin derlerdi:)). annem isten geldi yemek yok babannemde yer icer iki bulasigi yikar evlerine cikarlardi . acil is olunca beni kardesimi babbeme brakip gderdi falan. ama yengem gelince dengeler bozuldu hiraz iki ara hi derede kaldi bababe. annem evin kizi gibiydi hazirla yap  sinra yenge hazira konsun modeli oldu hep.

ee kimi kaynana da var oglunu isten gelince  evine cekip. fisfikleyip karisina yollayan.
tarafından
Öyle tabi. İnsandan insana değişiyor. Ben kayınvalidemden memnunum elhamdülillah. Hiçbir şekilde ayrı gayrısı yok ne eksik ne fazla. Oğullarını da fişfişleyen birisi asla değil aksine bizi oğullarına ezdirmez :)) ondan da kayınbabamdan da Allah razı olsun.
-Reklam-
0 oy
(2,573 puan) tarafından
Aile apartmani yaninda alt etmis.oturdugum mahalle ful akraba butun sulale burda.biyere giderken belki 15kisye suraya gidiyorm diye cevap veriyorm.onun disinda kimseyle muahatp olmuyorm merhaba merhaba okadr oyuzden sorun yok
tarafından
Mahalle akraba olması çok kötü aile apartmanindanda kötü insanyaptigi gittiği hicbiseyden zevk almaz ya ne bilim ben oyleyim
(2,573 puan) tarafından
Evwt gercekten oyle.birbirinin arkasndan dedikodu yapip yuzune gulenlerin alâsi boylesi.
0 oy
(1,479 puan) tarafından
Benim kaynanam üst katimda oturuyor ama kapilarimiz farklı benim kapı arkaya kaynanamin kapı öne bakıyor. Avantajı en ufak bir ihtiyaçta birbirimize yetisiyoruz bu kabartmatozu da olabilir hastalık da olabilir dezavantajı sürekli birbirimizi görüyoruz gerçi ben onları pek görmüyorum ama çıkmaz sokaktayız ben oğlumla yürüyüşe çıksam ses duyup camdan bakıyorlar aaa nereye gidiyorsun falan demiyorlar o an ama sonra gördüm anayla oğul gidiyordunuz diyor gitme demez asla sevinir hatta çıkıp geziyoruz diye ama işte gizli bir şey yapma şansın yok :D oğlum grip oldu mesela eşim sabah işe giderken kaynanam aramış nereye gidiyorsun diye o da işe gidiyorum demiş heee selimi hastaneye götürüyorsunuz sandım demiş kaynanam. Şimdi bakınca iyi bir şey sagolsun torununu merak ediyor endişeleniyor ama o zaman diyorsun ki sürekli bizim arabayı mi dinliyorlar 
(10,070 puan) tarafından
Aynısını bende yaşıyorum en ufak sese kapılarını açıp ne oldu diyolar benim kapı komsum birde
(1,479 puan) tarafından
İşte bunlar zor oluyor
0 oy
(1,888 puan) tarafından
Avantaj yok dezavantaj çok
0 oy
(7,921 puan) tarafından

Eşimin amcası üst katimizda oturuyor    . Sessiz sakinler kimseye zararları yok . Bazen gürültü oluyor ama idare ediyoruz. Bizde ister istemez gürültü yapıyoruz çocuklar var . 

0 oy
(5,673 puan) tarafından
Aile apartmanı bence kendi ailenle iyidir kaynana vs zor 

Eşimin yengesi babası 5/6 katlı ev yapmış her bi kızına birer kat iki eşi var onlardan birer kat artı kız kardeşine de bi kat vermiş ben ne zaman oraya gitsem çok hoşuma gidiyor du hepsi o kadar birbirine iyi ki kimde ne eksik se o gidip ondan alıyor du ama bu kaynananla vs olmaz bence 
0 oy
(1,880 puan) tarafından
Valla ben 6 sene oturdum eltim kaynanamla çok çok memnundum çalıştım çocuğuma baktı işten aç geldim yemeğini yedim yeri geldi evimi topladı temizledi hastalandım çorba yaptı. Benim kaynanam kaynanalık yapmadığı için ben memnundum eltimde iyidi. 6 ay oldu taşınıp ayrılalı binayı komple sattık şahsen o aile apartmanının rahatlığını özlüyoruz. Hep demişimdir,aile apartmanını tavsiye etmiyorum ben çok memnunum ama şansıma iyi şnsanlara denk geldim diye. Böyle oturup mahkemelik olan tanıdığım bile var 
0 oy
(1,356 puan) tarafından
Kaynanamın üç katlı evi var evi çok güzel bahçeli bahçesinde ağaçları asması bitkileri damı ayrı güzel yinede oturmadım.Binadaki eve geçtim ki ev küçük.Aramızda iki mahalle var yinede sıkıntı ediyo yok komşular diyo gelinin neden camını silmio yok halılarını niye yıkamıyo.Orda otursaydım neler olurdu düşünemiyorum artık 
0 oy
(436 puan) tarafından
Aklın varsa sakın aile apartmanına gitme. Çok iyi olsalar bile yeri geliyor bazı durumalrı seni rahatsız editor eşini buluyor en ufak sıkıntı sonra sana ve ailene yansıyor. İnsan kendi ailesine ve eşinin aikesine mesafeli oturmalı. Pek gidip gelmeyiz aramızda kötü bir furum yok ama çıcuklar olunca ilker değişiyor . Bu sözlerimi yabana atma .
0 oy
(13,707 puan) tarafından

Ben apartman değil Dr komşu gibi düşün eltimle küs değilim ama içim almıyor işi düşünce aradığı için belkide. K.validem geçen sene vefat etti yanında hiç yaşamadım ama hiç kaynanalik yapmadı hep kızım kızım sağ olsaydı yükü degil aksine çok faydası olurdu diye düşünüyorum dibimde k.peder var bana bi zararı yok arada ogullariyla atisiyor o kadar  :)

0 oy
(381 puan) tarafından
Hayatının en büyük hatası ben eltimle alt üst oturdum sonra kaynanamın apartmanına mecburi taşındım ama çok sevmiştim nerden bileyim kaçarak gideceğimi misafir gel pazar olur gelin diyoruz ki kahvaltı yapıcaz toplayın buraya gelin eşim gitse gelin gelmedi oluyor yani farz edin bugün evinizde oturmak istiyorsunuz gitmediniz hemen bı laf bişey mi oldu dargın mısınız çok şükür kurtuldum eşim her dakika gidiyordu bazen eve uğramadan annesine gidiyordu sürekli kavga oluyordu bence şansını zorlama o Hataya düşme
0 oy
(963 puan) tarafından
Kesinlikle yasanilmaz sıkıntı oluyor bende ilk evlendigimde güzel bı şekilde geçer can sıkıntısı olmaz gider geliriz güzel bı aile oluruz bu şekilde düşündüm nerden bileyim eşimin ailesi benim ailem gibi değilmiş kardeşleri bile bazilari tabi hepsi değil birbirlerinin çıkarları için kullanıyorlar birbirlerini hiç sevmem öyle şey düşün kardeşi bizden borç altın istedi güldü etti eşime eşimde kardeşidir diye lzm olur diye verdi eşime dedim verme ödemez diye 1 sene geçti üzerinden vermiyor ne teelfonlari açıyor nede mesajlara cevap veriyor para istemeye gelince onlardan iyileri yok vermeye gelince ortada yoklar eşim şimdi diyor suç bende kardeş diyip verdik bı kaç tanesi böyle diğerleri Allah var hiç benzemiyor bunlara 
0 oy
(2,394 puan) tarafından
O b*k çukuruna düştüğüm güne lanet gelsin o kadar deyim 
0 oy
(3,097 puan) tarafından
Avantajda var dezavantajda. Gittiğin geldiğin yerden aldığın şeylerden haberdar oluyorlar. Gizli saklı bişey kalmıyor. İlk zamanlar kaynanam eşim işten gelir gelmez kapıyı acar hemen giriş katta o gün olanı biteni gelenimi gittiğim yeri ne yaptığımı benden önce kocamla konuşurdu. Eşim eve geldiğinde konuşacak konumuz kalmazdı. Art niyetten değil de herkes herşeyi ilk ondan duysun istiyor garip bisekilde. Avantaj olarak da acil bi durum olsa çocuğu bırakıp hemen çıkıp gidebiliyorsun. Bişey olsa eşim gelemezse kayinbabam hemen gelir. Eve misafir gelse çok ses oldu komşular rahatsız olacak derdi olmuyor. Ana tabi bunun yaninda kocanla biraz yüksek sesle bile kavga edemiyorsun. Biraz ses gitsin hemen kulak verirler kavga mı ediyoruz gülüyor muyuz diye. Kavgaysa hemen gelirler. Gülüşme çocukla oyun sesiyse ertesi gün söylerler sesinizi duyduk ailecek mutluydunuz çok sevindik diye. Sese anlam veremezlerse arayıp sorarlar noldu diye. Sandalye devrilse ararlar sizde batırdı koptu diye. Aile apartmanindaki huzur eşe bağlı annesiyle karısının arasında tarafsız durabilirse geçim olur. Diğer türlüsü zor. Bir kaç kere kaynanamla sorun yaşadık eşim müdahil olacakti sen kadınların işine karışma sen kendi işine bak dedim.
0 oy
(651 puan) tarafından
Aynı evde yaşayan biri olarak ne kadar uzak o kadar iyi
0 oy
tarafından
Aile apartmanında olsak bir seneye boşanırız böyle uzak iyi
0 oy
(10,070 puan) tarafından
İyi yanıda çok vae kötü yanıda var. Hastaneye gitsem acil isim ciksa çocuklarıma bakarlar hasta olsam bir tabak yemek verirler. Yada çocuklarım sıkılsa onlara gidiyo amcası halası biraz ilgileniyor. Kötü tarafı ne yaptın ne ettin aldın nereye gidiyorsun kim geliyo aninda haberdarlar
0 oy
(356 puan) tarafından
Ben aile apartmanında kiracı olarak oturuyorum  üstte gelini oturuyor altta kaynanası:)  benim eşimin kardeşleri de annesi de bize uzak :)     sana vereceğim tavsiye her ne kadar iyi olurlarsa olsunlar biraz uzak olmaları daha iyi 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 156 göst.
25 Ekim 2024 Aile & Aşk kategorisinde Cansuklns (506 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 486 göst.
9 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Mavi-beyaz (2,394 puan) tarafından soruldu
0 oy
24 cevap 533 göst.
1 Şubat 2024 Aile & Aşk kategorisinde Angel1992 (79 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 450 göst.