0 oy
179 göst.
Aile kategorisinde (34 puan) tarafından
Cocuk olmadan önce mesleği olanlar, cocukla ara verenler. Ne zaman döndünüz iş hayatına? Çocuğunuza kim bakıyor? Bakıcı ise bakıcı maaşı ne kadar?

Bebem 5 aylik. Bebeğime bakacak kimse yok diye işimi bıraktım kendim bakıyorum.bir bölümde sorumluydum. İstifa ettim artık işsiz bir anneyim.

Eşim sen çalışmadan çok zorlaniriz diyor .ama 1,5 yaşını gözden çıkardım ben simdiden. 

15 Cevaplar

0 oy
(17,214 puan) tarafından
Açıkçası bakabileceğiniz kadar kendiniz bakın ben devlet memuruyum ücretsiz izin hakkım var ama 9 aylıkken geri döndüm çok zorlandım ki benim eşim vardiyalı çalışıyordu beraber bakıyorduk ona rağmen çok zordu. Şimdi üç yaşına geldi ikinciyi düşünüyo ama kesinlikle ücretsiz izin kullanmak istiyorum ilk iki yıl çok önemli döneceksenizde ondan sonra dönün 
-Reklam-
0 oy
(3,902 puan) tarafından
Benimde kızıma bakacak kimse yoktu isten ayrıldım, bakıcı olayına pek güvenemedim düşündüm planladim amanl sonra kıyamadım daha çok küçük diye,Suan 43 aylik olmak üzere kreşe başladı, bend is bakmaya başladım, bulurum insallah bu kadar aradan sonra ,bende işsizim 
(34 puan) tarafından
Kreş ücreti ne kadar
(3,902 puan) tarafından
17.5 veriyorum ben
0 oy
(617 puan) tarafından
Ben daha once hic calismadim ama ilk cocugumun benden tamamen bagimsizlasmasi 2 yil belki 3 yili buldu ..simdi ilk cocugum 8 yas ikinci cocugum 1 bucuk yasa yaklasti 2 yasini doldurunca iş hayatina dalmayi planliyorum emzirme sureci iste biraz olsun kendini ifade etme uyku duzeni  falan 
0 oy
(1,023 puan) tarafından
Bende ögretmenim 6 aylıkken başladım guvendigim bir bakıcım var çok şükür o bakıyor .şuan kızım 15 aylık bir yaşına kadar günde 4 saat çalıştım şuan 6 saat çalışıyorum .bakicma asgari ücret ödüyorum .yoğun ve uzun mesaim olsaydı ücretsiz izne ayrılırdim ama benim okulum rahat idareciyim istediğim zaman cikabiliyorum istediğim zaman izin alabiliyorum geç gidip erken geliyorum . bu yüzden çalışmak bana iyi geliyor eve gelince daha kaliteli zaman geciriyoruz .aksi olsaydi 2 yaşa kadar ücretsiz izin alırdım tabi maddi duruma da bağlı olur çalışıp calismamak
0 oy
(1,454 puan) tarafından
2 yaşınıza kadar mümkünse kendiniz bakın 
0 oy
(5,350 puan) tarafından
2 yil ucretsiz izne ayrilmistim. 25 aylikken krese basladi. 

Tek maas bu zamanda cok zor.
(34 puan) tarafından
Kres ne kadar acaba
(5,350 puan) tarafından
Aylik 22 bin. 20 binde ilk kayitta para verdik.
0 oy
tarafından
Şuan oğluma bakıcı bakıyor ve ben çalışıyorum , şuan hamileyim doğumdan sonra izin bitince tekrar başlayacağım . Herşey çocuklar için onların geleceği daha önemli benim için 
0 oy
(839 puan) tarafından
3 yaşına kadar kendim bakmak istiyorum. Sonrasında kreşe verip iş bakıcam. Mesleğimde iş bulamasam bile çalışmak istiyorum 
0 oy
(1,696 puan) tarafından
Bakıcı ücretleri asgari ücret. 
0 oy
(11,699 puan) tarafından
Bende oglumdan önce çalışıyordum ki 36 ya kadar da çalıştım.dogum yaptım 40 im çıktığı gün arandım gel diye.kusurabakmayin diyip gitmedim.3.5 yaşında şu an evden çalışıyorum 
(34 puan) tarafından
Benim.meslek uygulamalı olduğu için evden çok zor
(11,699 puan) tarafından
Tabi ki .bende başka işe girdim zaten eski ise donmedim
0 oy
(441 puan) tarafından
Ben öğretmenim, oğlum 7 aylıkken maddi sorunlardan dolayı dönmek zorunda kaldım. Erken döndüğüm için bakiciya alışması daha kolay oldu. Geçen sene 5 bin veriyordum bakiciya yarım gün için. Yaşı ilerledikçe bir yere bırakması daha zor oluyor cocuk ayrılmak istemiyor. Oğlum ilk bırakınca ağlardı biraz gözlerim dolu dolu giderdim okula sonra okula varınca bakiciyi görüntülü arardım bakardım oğlum yerde oyuncaklarla oynuyor. Şimdi oğlum 1 bucuk yasinda anneme vs. Bıraktigimda hiç sorun çıkarmaz, biz gerekn by by der gelincede kucağımıza atlar. Şimdi 2. Oğlum var 2 aylik ucretsiz izine ayrıldım 1 yaşına gelmeden baslamayacagim ise
0 oy
(280 puan) tarafından
Oğlum 7 aylıkken atandım kışın kayınvalidem yazın annem baktı sonra bi bakıcı buldum şimdi sabah ona bırakıp akşam beş buçukta alıyorum. Ayrılmak zor olsa da yapacak bir şey yok. Ama özel sektörde çalışacak olsaydım 2 yaşından sonra işe dönmeyi düşünürdüm. Bu arada oğlum tam 2 yaşında
0 oy
(2,656 puan) tarafından
Ben 11 ay sonra işe dönmüştüm ama benim annem bakmıştı bebeğin çok küçük mecbur olmadığın sürece yaşına gelmeden bırakma bide eve kamera sistemi döşet bakıcı senin evinde baksın bu devirde güven olmaz kimseye
0 oy
(2,738 puan) tarafından
Su an çevremizde bakıcısı olup çok memnun olanların bakıcıları olmadığı sürece başka birine güvenemiyorum ben maalesef.. 16 aylik olduk evden ufak ufak çalışmaya başladım ama o kadar yoruluyorum ki. En azından yarım gün emanet edebileceğim biri olsa çok rahat ederdim dışarı işlerini halledebilmek için 
0 oy
(86 puan) tarafından
Benim bebeğim 1 yaşında. 2025 KPSS hazırlanıyorum. Sınava girdiğimde 2 yaşında olacak. Eğer Allah nasip eder atanma şansım olursa muhtemelen 2.5-3 yaşında olur. Eğer ki iyi bir sıralamam olmaz ise 2026ya tekrar girmeyi düşünüyorum. O zaman da 3 yaşında olur ve atanacak durumda olursam 3.5 yaşında olur. 

Eğer ki özel sektör düşünürsem 3 yaşında sonra devam ederim diye düşünüyorum. 

Ama maddi açıdan çok zora düşersek, şartlar değişebilir. Ama maddi anlamda çok zora düşmezsem 3 yaşından önce düşünmem.

İlgili sorular

+1 oy
12 cevap 663 göst.
0 oy
15 cevap 219 göst.
0 oy
17 cevap 336 göst.
0 oy
3 cevap 31 göst.

406,241 soru

12,180,181 cevap

36,676 kullanıcı