0 oy
624 göst.
Aile kategorisinde (1,535 puan) tarafından
Bir tane cocugum var şubatta 3 yaşına girecek böyle emziren anneleri gorunce acaba Allah nasip ederse tekrar mi dogursam diyorum, bakabilecegimi hissediyorum, sezeryanlıyım oda gozumde büyüyor taşıması ayrı zor şişmanlamak da var ama özledim gibi de geliyor ne yapsam bilmiyorum 28 yaşındayım tek büyütüyorum, cocuktan sonra yeni sosyalleşmeye biyerlere gidebilmeye başladım şimdide tekrarmı cocuk yapsam diye kafam karışmaya başladı, sizce kaşınıyor muyum, normal mi napsam bilemedim , eşim sen nasıl istersen diyor 

36 Cevaplar

0 oy
(751 puan) tarafından
Valla bende 31 yaşına geldim 2.ye hamileyim şuan 4 haftalık :) 25 aylık Oğlum var zaten dışarı çıkmıyorum sosyal biri değilim anca çocuğu götürüp getiriyoruz o kadar o yüzden çıksın aradan dedim istiyoruz çünkü 
(1,535 puan) tarafından
Anladım canım hayırlı olsun inşallah saglıkla dogurmak nasip olsun  ❤️❤️
(751 puan) tarafından
Teşekkür ederim sizede hayırlı zamanda nasip olsun inşallah ❤️
-Reklam-
0 oy
(3,307 puan) tarafından

Aynıyız benim kızım da şubatta 3 oluyor benimde aklıma geldi hatta cok istemeye başladım eşim gerçekleri yüzüme vurdu vazgecirdi:D

(3,307 puan) tarafından
Evet ya bide etrafımda çok bebek oldu bende istemeye başlamıştım ama kızım seneye ana okuluna başlayınca o zaman istiyorum nasipse
Senin cocugun şubatın kaçında doğdu bu arada
(1,535 puan) tarafından
şubat 25inde dogdu canım bende diyorum ki acaba korunmayı braksam bide hemen olmazsa diye tedirgin oluyorum, ilk cocuk 4-5 ay sonra olmuştu, gorumcemin cocugu 5 yaşında 1 senedir olmuyır hiç korunmamasına ragmen
(3,307 puan) tarafından
O da bir ihtimal tabiki yani kendine güveniyorsan yap tabiki kim ne diyebilir yaşın da benden büyük zaten 30 dan sonra daha da zorlaşıyor bildiğim
(1,535 puan) tarafından
Bu aydan sonra bakalım bi karar vercem Allah hayırlsını nasip etsin canım hepimize
(3,307 puan) tarafından
Amin inşallah
0 oy
(123,062 puan) tarafından
bebek goresim yok aglama sesini duymak dahi istemiyorum allahim.olmayana versin
(1,535 puan) tarafından
Cok mu kucuk canımm
4bucuk ve 2ucuk yasindalar ama ben bittim tukendim
(1,535 puan) tarafından
Ya sevda adını yeni farkettim senle aynı anda dogurmuştuk bir ay var aramızda Allah yardımcın olsun sık dişini inşallah  daha da rahatlarsın kreş yokmu büyüğüne
baby boyum okulda 3.senesi şimosda 4 kasimda basliycak ama öldüm bittim tükendim
0 oy
(6,680 puan) tarafından

Ortalık kötü.  Savaş cinayet 8-) . Bnmde 2 çocuğum var büyüğü 8 yasinda küçüğü 7 aylık. Sagsaglim buyutebilirsek ne mutlu

(1,535 puan) tarafından
Cok haklısın bide o durumlar var, ama bu yavrumu da koronada dogurmuştum canım yavrum iyiki olmuş diyorum Allah evlatsız brakmasın
(6,680 puan) tarafından
Amin amin . 2 çocuk yeterli bence ama işte ülkenin durumu ortada
0 oy
(839 puan) tarafından
Ay bu ben :) psikolojimin ikinciyi kaldıracağını düşünmüyorum ama öte yandan bundan bir on sene sonra pişman olmak da istemiyorum. Hep iki çocuk istedim ama çoook zor.. Benim kızım henüz 16 aylık ama sanki şimdiden karar vermeliymişim gibi düşünüp duruyorum. Bebekleri de çok özledim ama o ilk iki sene gözümde çok büyüyor. Sanki postu ben açmışım :)
(1,535 puan) tarafından
Evet evet ama ben senin ayrlarda cok aglıyordum bğyüsün diye sen erken hissetmeye başlamışsın bunu Allah gonlumuze gore versinnn:)))
(839 puan) tarafından
Ay yapar mıyım yani ben :/ çok da korkuyorum ikinciden ama insan yapmadıklarından daha çok pişman oluyor.  Ay Allah benim gönlüme göre de vermesin benim gönlüm ne istediğini bilmiyor :D hamile olduğumu öğrenince depresyona girdim bir ay kendime gelemedim şimdi bir saat bile ayrı kalamıyorum :D
(1,535 puan) tarafından
Valla bende kendimden emin degilim senin gibiyim sonumuz hayır olsun dua edelim:D
(839 puan) tarafından
Amiiiin :)
0 oy
(175 puan) tarafından
Biri ocakta 8 yaşına girecek diğeri 18 aylik şunu anladim  kardeş iki çocuk içinde çok iyi oluyo kavga ediyolar  kardeşi abisinin defterlerine sldiriyo falan ama birbirleriyle de çok mutlular zormu zor tabi ama yine olsa yine yapardim.. birde canm düşünüyosan çok ara verme bence bizim 2. Si 2 sene olmadi tedaviyle oldu
(1,535 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım fikir icin nasıl bir tedavi aldın, gorumcemde doktora gidecek de , birincisi normal kendiliğinden oldu şimdi 2. Olmuyor ,1.5 senedir korunmuyormuş
0 oy
(142 puan) tarafından
Vlla kardeş ortalık karışık dünya maf olmuş ikinci çocuk yapmayin derim zman kotu
(1,535 puan) tarafından
Evet haberleri yeni gördüm benmde moraller çöktü
0 oy
(17,204 puan) tarafından
Bende çocuk mu ozledim rahat mı battı bilemiyorum oğlum Aralık'ta üç yaşına girecek ben tam dört yaş olacak şekilde ikinci çocuğu planlıyorum spiral vardı çıkarttırdım 
(1,535 puan) tarafından
Aynı kafadayız hayırlısı olsun korunmayı brakmadım ama kafam cok karışık bakalım
(17,204 puan) tarafından
Bende daha bırakmadım canım iki kat önlemi bire düşürdüm ben cesaret edemiyorum belki kaza olur diye :)
0 oy
(1,612 puan) tarafından

Ozlemeyin çünkü akıl sagliginiz tehlike altına giriyor 

Nerden biliyorsun diye sormayın 
(1,535 puan) tarafından
Yaa canım Allah yardımcın olsun inşallah
0 oy
(2,284 puan) tarafından
Senin gibiyim, kucuk cocuk cok ozledim, ama bazen ilkine bile tahammulsuz oluyorum be vazgeciyorujm

Yine de Rabbim.dogru zamanda saglikli hayirli evlat nasip etsin
(1,535 puan) tarafından
Ne güzel konuştun canım benim amin
0 oy
(4,349 puan) tarafından

Aynı yaştayız oğlum da şubatta 3 yaşına girecek tıpkı dediğin gibi sosyalleşme yeni yeni oluyor bunun tadını çıkarmak gerekmez mi bence kaşınıyorsun :) ya da ilk çocuğun çok usluydu bana gittiğim her yerde Allah sana yardım etsin diyorlar hala :( o yüzden bi çocuğa daha şu an hiç niyetim yok ilerde ilkokula falan başlar aklı erer her şeye o zaman belki bi ihtimal yine de karar senin tabi iki küçük çocuğa bakarım gerekirse hayattan bi süre daha geri kalırım diyorsan desteğin de varsa yap çıksın aradan :)

(1,535 puan) tarafından
Tek desteğim eşim işten gelince biraz biraz ilgileniyor sağ olsun ama gerçekten yeni sosyalleşmeye başlamışken de taşındığım yere de yeni alışmaya başladım belki biraz daha bekleyebilirim dediğin gibi
(4,349 puan) tarafından
En iyisi biraz daha bekle en azından ilk çocuk kreşe başlasın canım
0 oy
(338 puan) tarafından

Yanı canım yaşın 28 . Üç beş yıl sonra hıc tahamulkun kalmaz bır çocuk ta az kardes lazım:D . Çok şükür bır kızım bır oğlum var evde Tom ve jerry gibiler Allah'ım eksikliklerini vermesin.. Oglun zaten daha üç yasında okul çağına gelene kadar ikinci çocuğun da bıra buyur tıparlarsın hemen yap bence

(1,535 puan) tarafından
Aynen canım öyle düşünüyorum hayırlısı bakalım teşekkür ederim yorumun için ❤️
0 oy
(3,416 puan) tarafından
Bu ben ya bende öyle istiyoruz ama bir yıldır olmuyor bekliyoruz 
(1,535 puan) tarafından
Evet ben de ya olmazsa diye İnşallah olur da şimdiden başlayayım diyorum
(3,416 puan) tarafından
İşte suandada gecikmem var ama ümitlenmiyorum çünkü düzensiz çok
0 oy
(4,769 puan) tarafından
5 yıldır evliyim hiçbir senem küçük bebeksiz geçmedi o yüzden tavsiye etmem 

4-2 yaş ve 6 aylık bebeğim var küçük küçük olmaları inan çok zor inşallah ilerde sefasını da sürerim...
(1,535 puan) tarafından
Canım benim Maşallah sana İnşallah kolayca güzelce büyütürsün
(4,769 puan) tarafından
İnşallah cnm inşallah istiyorsan darısı sana inşallah
0 oy
(1,292 puan) tarafından
27 gün oldu doğum yaptım. Bolca sabır istiyo biraz da akıl sağlığının yeterli olması lazım. Benim kızım 3 yaşında normalde çok akıllı bı çocuktu. Yemesi yatması tuvalete gitmesi herşeyi bozuldu. Laf söz dinlemiyor. Çok yorucu geçiyor ama ben sabırlı bir insanım zor günler geride kaldı güzel günlere odaklanmak istiyorum bidaha getirir miyim bilemiyorum belki yillaaaaar yillaaaaaar sonra. Çünkü anca ikisini yolda götürürüm:)
(1,535 puan) tarafından
Canım hayırlı olsun bebegin inşallah kolaylıklar dilerim teşekkür ederim yorum icin, galiba biraz yaş aralıgı koymak iyi olur degilmi
(1,292 puan) tarafından
Canım şimdi benim kız bana aşırı düşkün. Bi iki sene sonra hiç kabullenemezdi diye düşünüyorum. İlkinin tuvalet eğitimi tamamlanmış olacak gece uykusunu deliksiz uyuyor olacak gündüz uykusunu da uyuyor olması lazım ki anne de biraz dinlenebilsin. Anca bu şekilde idare edilebilir. Yoksa düşünsene tuvalete alıştırıyorsun bi yandan bebek ağlıyor bi yandan ilki halılara çiş yapıyor yada gece ikisi birden kalkıyor ağlamaya başlıyor yada ilki gündüz uykusunu uyumadığı için anne dinlenemiyor. İlk zamanlar düzen çok bozuluyor benimki şuan sinirlenince altına çiş yapıyor gündüz uykusunu da çat pat uyuyor. Bugün uyudu mesela kafamı dinledim biraz.
(1,535 puan) tarafından
Benimki tuvalete öğrendi canım çiş kaka sorunu yok şükür, gece gündüz uykusu da güzel ama gece uyanıp beni yanına istiyor sürekli ya da bizim yatağımıza geliyor onun dışında kendi kendine de yemek yer O yüzden biraz kolaylaştığım için sanırım gözüme kolay gelmeye başladı ama bilmiyorum yine de
0 oy
(715 puan) tarafından
İki kızım var biri 5 yaş diğeri 2 yaş.İlk kızım çok zordu oyuncakla oynamayan hoplamayı zıplamayı seven.Ona rağmen ikinciyi istedim.Çoçuğa çoçuk lazım ilk kızım çok enerjik benimde tam tersi enerjim bana zor yetiyor.Sürekli kardeşiyle vakit geçiriyor arada benle babayla oynuyor derken uyuma zamanı geliyor.Tek olsa kesinlikle çok sıkılırdı.Kardeş şart bence.Oyun arkadaşı aynı zamanla başkasına ihtiyaç duymuyoruz biz.Kreşe de gidiyor zaten evdede kardeş tamamdır,zaman çok hızlı geçiyor.Sen de ille ikinci yapacaksan arayı çok açma derim.Yaş farkı olunca paylaşımları az oluyor ikisiyle de farklı farklı ilgilenmen gerekir.
(1,535 puan) tarafından
Ne güzel açıklamışsın canım evet ya istemeye başladım yorumlarda senin dediğin gibi genelde O yüzden düşünüyorum  Çok teşekkür ederim

İlgili sorular

0 oy
26 cevap 503 göst.
29 Ağustos 2022 Aile kategorisinde Yni.anne (36 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 573 göst.
29 Ağustos 2021 Aile kategorisinde Gentle Avenger (3,769 puan) tarafından soruldu
+1 oy
4 cevap 188 göst.
24 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde Memuranne& (1,793 puan) tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 565 göst.
24 Kasım 2020 Aile kategorisinde Sevgim04 (382 puan) tarafından soruldu

406,229 soru

12,179,894 cevap

36,674 kullanıcı

...