0 oy
332 göst.
Diğer kategorisinde (78 puan) tarafından
Anneler kayinvalidemlerin binasının karşısında camı var kuran kursu başlamış hoca da kayınvalidemlerin binada konuşmuşlar getir alırız demiş oğlum için bende 36 haftalık hamileyim hem öğrensin hem sosyallessin istiyorum ama erken mi diye de düşünmeden duramıyorum sizler ne düşünüyorsunuz oğlum bir iki duayı biliyor ama içine kapanık başkalarının yanında okurken zorlanıyor sabah 9 öğlen 1 e kadarmış siz ne dersiniz

18 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Bence çok erken en erken 6 yaş bence 
-Reklam-
+1 oy
tarafından
İmamı azama 3 yaşında bir çocuk getiriyorlar öğretsin bir şeyler diye, geç kalmışsın buyuruyor.

Eğer senden ayrı duyabiliyorsa ne ala. Allah kelamı duymaktan daha kârlı iş yok. Bu yaşta insanlar kreşe veriyorlar, çocuk sabahtan akşama kadar oyun eğlence duruyor.

Ancak duramayacak türde bir çocuksa eziyet olur. Vebaline girme.
(78 puan) tarafından
Ne güzel yazmışsınız gerçekten teşekkür ederim çok akıllı orda bir sorun yaratacağını hiç düşünmüyorum elif ba ya ben başlamıştım ilerletemiyordum hamilelik ev vs gitmiyordu içime su serptiniz
+1 oy
(928 puan) tarafından
Cok erken onun size ihtiyacı var daha
+1 oy
tarafından
Bu sosyalleşsin isteyi nedir yâ 
(78 puan) tarafından
Çünkü evladım korona zamanı doğdu ve alerjik bir bebek oyun alanlarına vs giremiyor bende alıp götürüyorum parklara vs yazın geziyor ama şimdi hem bebek gelecek çıkamayacağım hemde ona birşeyler katmak istiyorum arkadaş edinsin ilerde bu konu hakkında sorun yasamasin istiyorum
0 oy
tarafından

Erken bence . Bende 5 yasinda verdim . 

0 oy
tarafından
Geç bile kalmışsın bence
0 oy
tarafından
Ya ne alaka hocada saçmalamis yaşı daha çok küçük ki 4 /6 yaş kurs 
(78 puan) tarafından
Kendi oğlu binalarından 2-3 çocuk daha gelecekmiş yabancılık çekmez demiş bende şaşırdım istemedim ama öyle diyince bir deneyim dedim
0 oy
(140 puan) tarafından
Hayır ağır gelir bu tarz şeyler 6 yas
0 oy
(6,935 puan) tarafından
Ben olsam oğlumu 5 yaşında yollardim 
0 oy
(771 puan) tarafından
Bn de 4 yaşına girsin vereceğim Nisan da giriyor temmuzda vermeyi düşünüyorum açıkcası 
0 oy
tarafından
Bence gonder 4-6  yas okuttuk onlar hada iyi anliyolar ama 3 3 bucuk yas talebelerimiz de oldu yani belki kuran ogrenmez ama dualari falan ogrenir sosyallesir vakit gecirir hic belli olmaz belkide ogrenir 
0 oy
(2,603 puan) tarafından
Benim kızım üç buçuk yaşında ben ogretmiyorum çünkü daha kelimeleri düzgün çıkaramıyor yarım konuşuyor bu sizin çocuğunuzun durumu ile de alakalı birazda .çok kaliteli hoca hanımlar var mesala oyunla eğitimi birleştiriyor o şekilde eğitim veriyor daha oyun çocuğu buda önemli dikkat etmek önemli yani birçok etken var 
(78 puan) tarafından
Ben kendim de çocuk gelişim okudum anaokulu öğretmenliği yaptım şimdi anaokullarinda bile çocuklara bu eğitim veriliyor istenilirse örnek veriyorum elif be te de te harfini hatırlasın diye harfin altına televizyon ciziyorduk hemen ordan çıkarıyordu bende desteklerim ha olmuyor mu olmuyor der alırım yanıma denemekten zarar görmeyeceğim sanırım
(2,603 puan) tarafından
Ben harfleri yalnıs çıkarmasın diye ogretmiyorum çünkü kalıcı oluyor sen ogretmissin ogretebilirsin senin inisiyatifin
0 oy
(5,399 puan) tarafından
Benim oglum 3.5 yasinda suan ve gidiyor. Buyuk oglumu 4.5 yasinda vermistim ama cok gec oldugunu anladim zamanla 2 yasinda gitmeleri daha iyi aslında 
(1,588 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Yok yok yenidoganken verilmeli asıl :D ya elhamdülillah  dinimi yaşıyorum dikkat de ederim, ama o yaştaki cocuklara önce evde eğitim vermemiz gerekmez mi anne baba olarak , ben ailemde gordum ogrendim temeli 6-7 yaş cami   9-10 yaşlarımda da yatılı kuran kursuna gittim herseyi öğrendim neden 3 yaşımda camiye gitmemişim diye hiç aklımdan geçmedi , 2 yaşındaki cocugu nasıl yollamayı dusunuyorsunuz camiye çocuk zaten anaya yapışık daha dogdugunu bile anlamamış totosundaki bez bile cıkmamış, cok şaşırdım yorumunuza
(5,399 puan) tarafından
Camii den bahsetmiyorum. Sübyan kreşleri oluyor bu yaş çocukları için bir kaç saat sadece onlara göre etkinlik oluyor aslında çok faydalı ama işte yaygin olmadığı icin tuhaf geliyor. Bir gün sahabeden biri efendimiz aleyhisselatu vesselama çocuğum falan yaşında bir rivayete göre 1 yaşına yaklaşmış. Dini eğitimini ne zaman vermeye baslamaliyiz diye sorunca efendimiz aleyhisselatu vesselam geç kalınmış , çocuğun eğitimi anne karnında başlar buyurmus.
(1,588 puan) tarafından
Tabii ki de çocuk eğitimsiz bırakmayacağız ne güzel demişsiniz öğretecegiz, Peygamber efendimiz aleyhisselam bunun açıklamasını yapmıştır muhakkak çocuğunuzu başkasının evine gönderin de orada öğrensin dememiştir o yaşlardaki bebek için 1-2 yaş anasından ayrılmaz ki , siz öğretin sizden görsün demek istedigini düşünüyorum o yaşlar için , konuyla ilgili hadisleri araştıracagım mutlaka
(5,399 puan) tarafından
Çocuğun ilk öğretmeni anne ve babasıdır tabiki. Lakin şu dönemde ikinci bir desteğe muhakkak ihtiyaç var 2 3 saatten ne çocuk zarar eder ne de anne hatta tam tersine ikisinide iyi geleceğini tahmin ediyorum. Kiz kardesim sübyan kursu hocalığı yapti 2 yaşında bir talebesi olduğunu yaşı sebebi ile derse katilip uyum sağlayamadigini daha cok oyunla vakit geçirdiğini söyledi normal olarak ama bir gun hic birebir ogretmedigimiz halde kafirun suresini okudugunu söylemişti :) bu bebisinde altinda bezi varmış henüz ama işte Müslüman islam fitratina uygun yaratılmıştır :)
(78 puan) tarafından
İki yaş evet belki çok erken öğlen uykusuna ihtiyacı var oyuna ihtiyacı var bu da zaten öyle masa başına otur Kur'an oku öğren değil oyunlarla ilahilerle hepimiz büyüdük öyle oğlum 3.5 yaşında dörde basacak 2 yaşında iken verir mıydım bilmiyorum aklımdan geçmedi bir yere giderken bırakırken bile korkuyorum ama bildiğim tanıdığım insanlar olunca acaba erken mi desem de denemekten zarar çıkmaz dedim bir iki gün gitsin baktım oğlum üzülüyor istemiyor yollamam şimdiden sıkmanin anlamı yok anam beni ortaokuldayken her yaz gönderirdi o da gider bir gün :D
0 oy
(20,120 puan) tarafından
3 5 yaş ideal bence ya. Evde durunca çok sıkılıyor çocuklar. 
0 oy
(1,532 puan) tarafından
Canım ne verirsen onu alıyorlar ben evde ilahi açıyorum son ses 3 tane öğrendi surelerden öğretiyorum niyet etmişsin gönder canım onların zihni öyle kuvvetli ki maşallah 
0 oy
(5,717 puan) tarafından
Bence gönder ağaç yaş iken eğilir.. Ben kızımı 4 yaşında gönderdim daha küçük alsalardı küçükte yollardım zaten oyun etkinlik içinde dua hadîs cüz öğretiyorlar eğlenceli olur çocuğun içinde
0 oy
(162 puan) tarafından
Benim de yeni doğmuş bebeğim vardı kızım 3 yaşındaydı ilgisiz kalıyordu ben 3 yaşında gönderdim faydasını gördüm zararını görmedim iyi ki gönderdim gönder bence canım benim kızım duaları falan öğrenmişti bide sevmişti baya kursu 
(78 puan) tarafından
Evet şuan bende aynı endişe içerisinde olduğum için istiyorum hem ben bebeğe alışırım bir düzen olur hemde kısa sureleri biliyor ona daha fazla bişey katarim diye düşündüm. O gelince ilgimi onada veririm ama ikisini bir anda yurutemem hazır kayınvalidem destek oldu fırsat var, değerlendirmek istiyorum başka kimse yok bana destek olacak gurbet kusuyum:(
(162 puan) tarafından
Benimde destek olacak kimsem yoktu kurs gerçekten iyi gelmişti her anlamda. Hem bebeğe vakit rahat ayirabildim rahat sevebildim çünkü yanında sevemiyordum da pek kıskanır diye hem onun arkadaşları oldu oyun ders kafası TV ve telefondan biraz kalktı baya iyi oldu yani gönder canım bir zararı olmaz
0 oy
(32 puan) tarafından
Benim kızıma 3.5 yaş sayılır ocakta 4 yaş olacak. Ben çok memnunum kısa duaları falan ezberdeli sayılır maşallah belki çocuğa göre değişir ama bana sorarsan erken değil

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 173 göst.
0 oy
8 cevap 152 göst.
3 Ocak 2025 Diğer kategorisinde noluyokk (304 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 214 göst.
0 oy
2 cevap 120 göst.
13 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Kokinalog (737 puan) tarafından soruldu

411,160 soru