+1 oy
406 göst.
Diğer kategorisinde (795 puan) tarafından

• Aslında kim görse sirf konusmasi için çok seviyorlar 
  • Ama şöyle örnek verim mesela 
  • Kalem yerine kalemisi diyor poyrazin kalemi diyecek poyrazin kalemisi diyor 
  • Yatgisi 
  • Kitabısi 
  • El diyecek elisi diyor onun eli yerine onun elisi anladinizmj bunu nasıl düzeltecem
  • Dört yaşında hep böyle cümleler kuruyor napâcagim ya düzelmedi bir türlü y

15 Cevaplar

0 oy
tarafından
Ahahhaa ay çok şeker duymak isterdim düzelir canım düzelir merak etme zamanla 
(795 puan) tarafından
Evet herkes bayılıyor çok komik konuşması ama işte ben artık büyüdü düzeltsin istiyorum anlamıyor :)
-Reklam-
0 oy
(3,387 puan) tarafından

Canım yaşı daha küçük hep böyle konuşmucak ya. Bu tatlılığının tadını çıkar bence  <3

Ama anne olarak tabi insan kafaya takar normal bi durum. Karşına alıp konuş her söylediğinde hayır annecim kalemisi değil kalemi diye tekrarlatırsan belki düzelir  

(795 puan) tarafından
Çok tatlı aslında ama unutmaz öyle.kalir diye korkuyom
(3,387 puan) tarafından
Pedegoga başvurabilirsin istersen. Faydası olur belki
(795 puan) tarafından
Valla bilemiyorum
0 oy
tarafından
Sen onusure konuscsn surekli oyle degil boyle soyle demicen ama anne bdk poyrazin kalemisi diye geldigi zaman aaa senin kalemin mi poyrazin kalemi mi dicen benim oglan da öyleydi babasiiiii derdim bisey oldu seslenecek ya babasiiii derdi o da 
tarafından
O da bunu seviyodur korkulacak bisey degil
(795 puan) tarafından
Ya seneye okula baslicak arkadaşları dalga konusu yaparsa
tarafından
O zaman akli basina gelir iste canjm cok ustune dusuyosun cocuk 4 yasjna gelmis gayet konusabiliyo ama tarzi degisik cunku rtrafindaki herkes konusmasini seviyo o yuzden de birakmak istemiyo bi kac arkadasi niye oyle konusuyosun falan derse duzeltir zaten
(795 puan) tarafından
Herşeyi konuşuyor amamkomik konuşuyor:)
tarafından
Tamam canim iste insanlarin tepkisi de hosuna gidiyo ondan oyle konusuyo ama gercekten de tatli konusuyodur ilerde birakacak emin ol ani yasa tadini cikar
0 oy
(370 puan) tarafından
etrafta vardır böyle dıyen bırılerı onları düzeltmek lazım önce sonra çocuk
(795 puan) tarafından
Hiç kimse yok
0 oy
(4,173 puan) tarafından

Hiç düzeltme bu birincisi bir sorun olduğunu hissetmesin

İkincisi mubakak kitap okuyun hikayeleetirerek anlatın
Üçüncüsü bol cocuk şarkıları ama belirledigin 5 çocuk şarkısını belki 50 kez dinleyerek sonra farklı 5 şarkı gibi düşünebilirsin
(795 puan) tarafından
Kitap mantıklı evet canim
0 oy
(15,632 puan) tarafından
Benim kizimda böyleydi. Baba yerine babasi,  Anne yerine annesi,  Abla yerine ablasi diyordu. Ben sürekli düzelttim öyle değil diye. Babasi gitti diyordu mesela. Bende hep hayır kızım babam gitti diyeceksin dedim. Şimdi doğrusunu öğrendi. 
(795 puan) tarafından
İşte aslında bu herşeyi ters ve dgisik söylüyor y
0 oy
(1,330 puan) tarafından
Yaa çok tatlı bnm kız kardeşim de öyle değişik konuşurdu mesela verebilebilebiler misin yapabilebilebiler misin.Tokaya abla koka derdi konuşurdu bı aile içindekiler anlardı jjsja çok tatlıydı konuşması.Şimdi düzeldi diksiyonu falan mükemmel.Hatta Adana'ya gittiğimden beri şive kayıyor biraz zar falan diyorum kızar direkt.Konuşmasını şuan herkes serenaya benzetiyor 
(795 puan) tarafından
İnşallah canım inşallah duzelir
0 oy
(1,282 puan) tarafından
Oğlun bir mucit yeni dil icat etmiş tatlış :D dil terapistine goturebilirsin 
0 oy
tarafından
Sürekli o söyledikçe sen doğrusuyla duzelticeksin kalemisi dediğinde kalem kitab va diye 
0 oy
(425 puan) tarafından
Kızımda 32 aylık oda öyle konuşuyor büyüdükçe düzelir 
0 oy
tarafından
Benim kızım da 3.5 yaşında aynı şekilde bazı kelimleri si ekini ekleyerek söylüyor:) daha küçükler ogrenirler . 
0 oy
(9,916 puan) tarafından
Benim kızımda öyle konusurdu şuan 8 yasidna düzeldi hep derdi yanakını opiyim yanağını demek isterdi halada yanakını deriz :)
0 oy
(1,560 puan) tarafından
Benim oğlan 5 e girecek 

Yapmazım 

Sevmezim der bence zamanla düzelir. 
0 oy
(2,856 puan) tarafından
Benim kızım da 3.5 yaşında ne yaptici ne kadarci bnn gibi şeyler sonuna ki değil de ci ekleniyor 
0 oy
(1,333 puan) tarafından
Benim yeğenim de öyleydi onun elisi acımış derdi hayır onun eli acımış diyorduk zamanla düzeldi sizde de belki işe yarar 
(795 puan) tarafından
Diyoruz ama suanlik yaramadi
(1,333 puan) tarafından
Biraz zamanı var tabi ama en az birkaç ay

İlgili sorular

+1 oy
12 cevap 747 göst.
0 oy
8 cevap 375 göst.
19 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 225 göst.
19 Haziran 2022 Güzellik-Bakım kategorisinde 12ceylo (22 puan) tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 640 göst.
29 Ekim 2021 Diğer kategorisinde balbebegim (2,139 puan) tarafından soruldu

408,335 soru

12,267,534 cevap

37,507 kullanıcı

Kategoriler

...