0 oy
64 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (741 puan) tarafından
Kızlar patlıcan biber acur kurusu dolmasını kimler güzel yapıyor tarif verebilir mi?? 

Oğlumun doğum günü için menü istiyorum 

Kuru dolma ve sarma yapıyım diyorum baskaaa neler yapsam ???

2 Cevaplar

+1 oy
(495 puan) tarafından
Ben adana Diyarbakır karışımı biraz da kendi damak tadıma göre yapıyorum.Soğan, sarımsak, domates, maydanoz doğruyorum.Pirinci yıkayıp salçalarını baharatlarını ekliyorum ki pirinç şişmesin.Baharat olarak pulbiber karabiber nane biraz kimyon limon tuzu ,tuz ve yağ.Normalde Diyarbakır da top sumak sıcak suda bekletilir dolma suyu olaraj kullanılır olmuyo her zaman o yüzden toz sumak birazda nar ekşisi ekliyorum.Kuyruk yağı doğrat mutlaka koyarım sonra doğradığım sebzeler.Diyarbakırda kavurma da koyarlar bazen koyuyorum biraz.Yiyen de çok beğenir genelde gittiğim yerde dolma içini bana yaptırırlar
(741 puan) tarafından
Sumak ve nar eksisini içe mi katiyorsunuz pişirme suyuna mi
(495 puan) tarafından
Toz sumaksa evet nar ekşisi ile beraber iç harcına katıyorum.Aslında limon tuzu zararlı olabildiğince az kullanmak için ekşi tadı nar ekşisi ve sumaktan almaya çalışıyorum bazen dolmanın sarmanın üstüne de biraz nar ekşisi sıkıp suyunu öyle verip pişiriyorum.Kaynanam direkt limon suyu sıkar iç harcına bn öyle sevmiyorum limon suyu pişince acı bi tat veriyo gibi geliyor
(495 puan) tarafından
Ve arkadaş fellah köftesi demiş Adana'ya ait biz çok yaparız kesinlikle denemelisiniz.Pratik bi yalancı su böreği, kurabiye bnce tamamdır.
önce (741 puan) tarafından
Teşekkür ederim fellah koftesinide bı araştırayım:)
-Reklam-
0 oy
(10,473 puan) tarafından
fellah köftesi... olsa da yesem
(741 puan) tarafından
:)) hiç yapmadım ki bilmiyorum
(10,473 puan) tarafından
yapman lazım bence:)
(741 puan) tarafından
Birgün deniycem :)

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 138 göst.
24 Ağustos 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde Sare.863 (187 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 171 göst.
1 Ocak 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 407 göst.
13 Ekim 2020 Yemek-Tarifler kategorisinde .SU. (5,284 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 90 göst.

400,999 soru

11,999,947 cevap

36,182 kullanıcı

...