Benim böyle bir öğrencim vardı ve sınıf düzenini sürekli bozuyordu. Maalesef diğer çocukları da olumsuz etkiliyordu. Etkinlikler yarım kalıyordu, diğerlerine zarar veriyordu vs.
Gerçekten bir öğretmenin sınıfta en zorlandığı öğrenci tipi. Aile ile işbirliği olmadan mümkün değil sınıf yönetimi sağlanmıyor. Ben sınıfta mümkün mertebe sorumluluk veriyordum. Örneğin etkinlik zamanı , o çocuk sınıf kağıtlarını dağıtıyordu. Etkinlik bitince o çocuk sınıf kağıtlarını toplayıp getiriyordu. Yani ona görev vermem, onu kısmen toparlamıştı ve ilgisini arttırmıştı. Mesela sınıfta küfür ediyordu, kural olarak küfür edilmemesi gerektiğini anlattıktan sonra, o çocuğu sınıf başkanı yaptım ve küfür eden olursa uyaracaksın falan diyordum. Buna rağmen olumsuz davranışları ortadan tamamen kalkmadı ama bir öğretmen olarak olumsuz davranışlarını azaltmıştım. Tabi bunu yaparken, diğer öğrenciler de özenip " bizde dağıtmak istiyoruz, bizde başkan olmak istiyoruz" gibi şeyler diyorlardı. O yüzden dönüşümlü olarak başka öğrencilere de görev veriyordum. Gerçekten illallah ettirmişti. Bir gün sınıfa çok terbiyeli, akıllı bir kız öğrenci kayda geldi. O da maşallah büyümüş de küçülmüş gibiydi. Ne hikmetse o çocukla da iyi anlaştılar. Grup çalışmalarında yan yana oturttum ve o arkadaşından daha olumlu davranışlar kazandı.
Bir anne olarak ne yapılır tam bilmiyorum ama bir öğretmen olarak görev sorumluluk vermenin iyi olacağını düşünüyorum. Acaba öğretmenden böyle bir şey mi rica etseniz?