0 oy
425 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

Orta okuldan sonra ailem okutmadi jendimi nasıl gelistirebilirjm lise uni okumuş gibi kitap okuyamam çocuklarım çok küçük kendimi geliştirmek istiyorum her yönden misafirliğe gittiğimde nerde ne konuşmam.gerektiginde mesela . 

Yükselmek yani kendini üstün görmek gibi sinirlenmek gibi 

Yüklenmek yük ağır demek anlamında gibi 

Yükselmek sinirlenmek gibi gibi örnek.bunlwr da 

Lincleyecek gelmesin ailem okutmadi kendimce geliştirdim kendimi ama daha çok geliştirmek istiyorum 

11 Cevaplar

0 oy
(1,640 puan) tarafından
Kitap okumadan ilim meclisine katılmadan araştırma yapmadan gelişmek çok zor, belki YouTube'dan ders dinleyebilirsin gelişmek istedigin konularda bi ona bak istersen 
tarafından
Okurum gerekirse zaman buldukça mesela şey yaptım çatal bıçak nerde ne kullanıcagimi ortama göre nasıl giyinebilirim gibi
(4,439 puan) tarafından
Modern adabı muaşeret kuralları diye arastirabilirsin. Bi de elinden gelirse kultur sanat haberlerine bak. Aylik edebiyat dergileri oluyo onlardan alabilirsin. Kucuk bi not defteri al. İlgini ceken bilgileri not et.
tarafından
Teşekkür ederim canım ❤️
-Reklam-
0 oy
(21,305 puan) tarafından
Verdiğin ornegi anlamadım. Ama bol kitap okumak ve kişisel gelişimle ilgili videolar izlemek işe yarar. Kitap okuyamiyorsan telefonuna uygulama indir ordan oku. Ya da storytel diye bı uugulama var . Ordan sesli kitap dinle.  
tarafından
Teşekkür ederim canım ❤️
0 oy
tarafından
sorunu anlamadım canım, yüklenmekte neyi soruyorsun 
tarafından
O bir örnekti canım kendimi her anlamda özellikle Türkçede geliştirmek istiyorum
tarafından
valla canım gerçekten en iyisi kitap okumak. uzun uzun kalın romanları geç, hikaye kitapları al.
belgesel izle, belgesel dili de düzgün olur dizi ve filmlere göre.
diksiyon için çok güzel videolar var, onları izle
Türkçede anlatım bozukluğu öğren. dilbilgisi vs öğrenilir ama anlatımda anlatım bozukluğu önemli. bence zevkli de aç ders videoları izle
tarafından
Teşekkür ederim canım
0 oy
(344 puan) tarafından
Açıköğretimden lise okuyabilirsiniz. Senede birkaç defa sınava giriyorsunuz , o kadar. 
tarafından
Aklımda açıktan okumak canım
0 oy
(5,301 puan) tarafından
Okutacak vaktin yoksa kitap dinle. Yiutube da dünyaa klasikleri var ordan dinle. Gerçekten çok faydası olur
tarafından
Çok teşekkür ederim canım
0 oy
(3,615 puan) tarafından
Malesef kitap okumadan olmaz bol bol okumak gerekiyor kişisel gelişim kitaplarını bol bol oku hem Turkcen gelişir hem kendine güvenin artar
tarafından
Teşekkür ederim canım
0 oy
(1,116 puan) tarafından
sultan nilhan osmanoğlunun programı olcak youtube da bende onu bekliyorum .çok güzel şeyler anlatacak fragman  linki bırakacam bak canım
(1,116 puan) tarafından
tarafından
Teşekkür ederim canım
0 oy
(2,356 puan) tarafından
Okumak yada okumamak değil mesle okul dibloma verir geçer gider.bak ben lise mezunuyum bir ortama yada hastaneye gittiğimde bu bayan memurla sohbet eddimde kendini geliştirmiş son der tamamen hayat bakış açısı bacım kendini sartlandirma kitap okul bunlar bilgi depolar bakış açısı sende biter
tarafından
Teşekkür ederim canım
0 oy
(4,399 puan) tarafından
Donanımlı olmak istiyorsun anladığım kadarıyla. Muhakkak okuman lazım. Aynı zamanda ortamlara maruz kalman da gerekir. Dinleyerek de kitap okuyabilirsin. Ben vaktim olmadığı için Storytel indirdim oradan sesli kitap dinliyorum, normalde basılı kitabı 1 haftada anca bitiririm ama sesli kitap uygulamasında 1 haftada 3-4 kitap bitirmiş oluyorum. Her kitap yeni bir bakış açısıdır. Okudukça bilgin artar, kullandığın kelime sayısı artar. 

Öte yandan muhakkak YouTube'dan güzel konuşma için diksiyon videoları izlemeni öneririm. Onlar da etkili konuşma için faydalı olacaktır. 
tarafından
Teşekkür ederim canım ❤️
0 oy
tarafından
Kitap oku her fırsatta. Çocukların küçük olabilir ama günde 1 saat bile okursa yeterli şuanlık. Daha sonra da film izle. Ben film delisiyim ama öyle boş beleş filmler değil kaliteli sağlam filmler izlerim şuana kadar öğrendiğimin yarısı filmlerden falan olmuştur. Birde kafana bir konu birşey takılırsa elinde telefon var gir onunla ilgili araştırmalar yap. Mesela oğlumu ayağımda sallarken herhalde sadece google den birşeyler araştırıyorum. Bende kendimi geliştirmeyi severim herşeye ilgili bir fikrim bilgim olsun istiyorum yani bir nevi bilgiye açım. Bu isteğin içinde tebrik ediyorum seni 
tarafından
Çok teşekkür ederim canım ❤️
0 oy
(140 puan) tarafından
Bol bol.kitap mutkala İnternete araştır neden ailen okutmadi seni 
tarafından
Kızlar okumazmis içimde kaldı hep
(140 puan) tarafından
Ciddmisn inanamıyorum cahillik ailen nereli memleket
tarafından
İç Anadolu
(140 puan) tarafından
Neresi iç anadolunun

İlgili sorular

+2 oy
2 cevap 56 göst.
+2 oy
5 cevap 263 göst.
19 Mart 2025 Ev & Yaşam kategorisinde Haticekubra (188 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 180 göst.
8 Haziran 2023 Kültür-Sanat kategorisinde nurnur 55 (155 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 262 göst.
18 Ağustos 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,446,894 soru

23,768,170 cevap

315,809 kullanıcı

...