0 oy
194 göst.
Aile kategorisinde (1,078 puan) tarafından
Kızlar günaydın kızım 34. Ayın içinde ne kadar tv den uzak tutmaya calissam da sınır koya koya izletsem de bana göre ipin ucu kaçmıştı. 

Pazartesi radikal bi kararla tv yi tamamen kestim. Kızım kendi başına oyuncaklarını oynayan bi çocuk değil bana ekstra is düşüyo anliycaniz ama bunu göze aldım sabah evi birlikte topluyoruz bulasık yerlestirip çamaşır atıyoruz çok daha ılımlı bi çocuk oldu ayrıca tv izlerken çok kapatiyodu kendini şu anda akrabalarla uzun uzun muhabbet ediyo anliycaniz yapamam demeyin deneyin ve sonuçları görün:) 

7 Cevaplar

0 oy
(558 puan) tarafından
Gerçekten çok fark ediyor en çokta okula başlayınca farkı göreceksiniz
(1,078 puan) tarafından
Evde nasıl vakit geçer diye falan dusunuyodum da çocuklar öyle mucizevi ki bi anda o düzene de alisiyolar sadece kararlı olup devam ettirmek mesele sonra da o düzene aliskanlik sagliyolar
-Reklam-
0 oy
(2,110 puan) tarafından
Televizyon yüzünden 3*5 yaşında sadece anne baba diyen çocuğum 6-7 ayda telaffuz dışında bülbül gibi konuşmaya başladı televizyonnyabda kısaca teknoloji çocukların en büyük düşmanı 
(1,078 puan) tarafından
Konusmada sıkıntı yaşamadım ama her çocuk bir değil benim kızımda oyun oynamayi öğrenmeye fırsatı olmadı benle oynadi hep tek başına bişey üretip oynamazdi o becerisi biraz gelişir inşallah bu durum beni çok yoruyo ne iş güç biliyo ne banyo
0 oy
(12,933 puan) tarafından
Kesinlikle ekran çok fark ediyor. Kızım tv izlemiyor ama bazen telefon veriyorum çok hircinlastiriyor
(1,078 puan) tarafından
Telefondan değiştirmek daha kolaylarina geliyo değiştiren degistire saçma sapan şeyler aciyolar çok zararlı seyler
0 oy
(332 puan) tarafından
Benim kiz da telefondan izleyince huylari degisti hircin saldirgan oldu tuhaflasmaya basladi bir aydir sifir ekran şimdi sakin normal cok sukur :) kendi kendine oyun kuruyor puzzle yapiyor boyama yapiyor kitap okuyor ekransiz vakit gecirecek seyler buluyor bir sure sonra :) alisti simdi hic cizgi film ac bile demiyor ne kadar izlemezse o kadar iyi
(1,078 puan) tarafından
Evet kendi başına oynamayı asla bilmeyen bi çocuk zaten boş kaldı mı tv isterdi oyun kurmaz oyuncaklariyla ilgilenmezdi. Şimdi bakıyo isim var veya ben baslatiyorum oyunu o devam ettiriyo beş dk olsun kendi başına takiliyo zamanla bu süre articak inşallah
(332 puan) tarafından
Soylediklerinin aynisini ben de yasadim zamanla artiyo tek basina oynama süresi bizimki oyle yapa yapa alisti kendi takiliyo artık:)
(1,078 puan) tarafından
Ah inşallah en zorlandığım konu bu olabilir ben yoksam oyun duruyo resmen
(332 puan) tarafından
Olur gider canim merak etme sen büyüdükçe degisiyorlar
0 oy
(10,686 puan) tarafından
öncelikle bu kararı aldığın için tebrik ederim, olumlu dönüşleri paylaşman da bence iyi olmuş herkese örnek olur inşallah  umarım ben de hiç tvye alıştırmadan büyütebilirim
(1,078 puan) tarafından
İnşallah canım zaten hep sınırlı izletirdim ama yaşına göre o siniri aşmıştık
0 oy
(520 puan) tarafından
TV yi yasaklasam sogukda dışarıya çıkmak istiyor, 4 yaşında telefon vermiyorm zaten 
(1,078 puan) tarafından
Disariyada çıkartıyorum günde bi kere veya iki kere ona da doyuyo o yüzden ama benimki daha çok etkinlik sevdiği için sorun yasamadim her çocuk farklı tabi
(520 puan) tarafından
Boyama hiç sevmiyor sürekli yukarıya dedesigile gitmek istiyor malesefki, mecbur TV aciyorum sevmedigi çizgi filmlere bakmıyor zaten
(1,078 puan) tarafından
Evet malesef bizim ortam bu tarz şeylere müsait olmadigindan bi yere gitme sorunumuz olmuyo
(520 puan) tarafından
En iyisini yapmışsın o zaman hem küçükmüş nasıl alisirsa öyle gider.
4 aydır telefon vermiyorum bende, 5 gündür mecbur veriyorum telefon cenaze olduğu için dursun diye yoksa vermiyorum bende
(1,078 puan) tarafından
Başınız sağolsun canim
0 oy
(404 puan) tarafından
Evet 3 yaş oğlum ile birlikte elhamdülillâh 15 gündür çizgi film yok 
(1,078 puan) tarafından
Çok iyi bi karar vermissin canım  daha ılımlı oluyolar oglunda da fark var mı

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 158 göst.
15 Mart 2022 Aile kategorisinde Manas (1,034 puan) tarafından soruldu
0 oy