0 oy
166 göst.
Diğer kategorisinde (652 puan) tarafından
23 günlük bebeğim var kızlar emziriyorum ama bugün iki kere kustu ve ağız dolusuydu. Yenidoğanlarda kusma normal midir sizce doktora götürmeli miyim bilemedim. Reflü yatağında yatırıyorum reflü olsa başka şeylerde olur muydu internette yenidoğan kusar diyor ama bilemedim. Sabah ki kustuğu süt kesiği gibiydi ama az önceki kustuğu bayapı süt gibiydi ve çok fazlaysı sonrasında da hıçkırmaya başladı acaba süt mü fazla geldi bilemedim 

12 Cevaplar

0 oy
(6,086 puan) tarafından

Benim bebegimdede reflu vardi . Sürekli kusuyodu . Doktora götürdük ultrason falan çekti.  Reflu çıktı.  4 . Ayından sonra kesildi kusmasi . 

Ama sütü fazla emdiği için kusmus olabilir . Hemen reflu teşhisi koyulmaz

(652 puan) tarafından
4. Ayda kendiliğinden mi geçti
(6,086 puan) tarafından
Evet . Doktor daha ilk aylarında şurup verdi bitkisel yani . Kullandım hiç fayda etmedi.

Sen bebegini takip et sürekli kusarsa doktora götürün
-Reklam-
0 oy
(6,143 puan) tarafından
Benim kızımda reflü vardı ilaçla geçmişti çok şükür bence bir doktora göster canim
0 oy
(11,095 puan) tarafından
Kusar tabi niye kusmasın fazlasını çıkarır. Fazlaca kustuğunu düşünüyorsan doktora danış reflüsü olabilir 
0 oy
(2,608 puan) tarafından
Benim iki kizimda kusuyordu sürekli 
(652 puan) tarafından
Nasıl geçti
(2,608 puan) tarafından
40ı çıkınca azaldı sonra geçti canim
0 oy
(3,740 puan) tarafından

Kızım 10 günlük felandı annemde kalıyordum, annem de yarım saat için düğün hayırlı olsuna gitti o sırada kızım kustu ben nasıl ağlıyorum hasta oldu diye annemi aradım annem tak anlamadan ağladığımı duyunca korkup hemen gelmişti annem gelene kadar da kızımı hiç yere koymadan büyük bir şey geçirmiş gibi ağlayarak sallamıştım :D mama çok yediği için kusmuş 

0 oy
(955 puan) tarafından
Benimki 6 ay kustu fizyolojik reflü demişti doktor o ne demekse .6 ayının dolduğu gün kesilir dedi ve kesildi bir daha kusmadi.reflu yatağına yatır birde başı hep yan dönük olsun
0 oy
(2,897 puan) tarafından
Bebeğim 4 aylık. Her sütten sonra kaç kere kusar sayısız yani. Geçmedi ilk günden beri
0 oy
(3,276 puan) tarafından
Fazlalığı kusar gazı çok varsa kusar bir sağlık ocağına söyle onlar önemli bir şey görürse yönlendirir zaten 
0 oy
(62 puan) tarafından
Sütte fazla gelmiş olabilir daha küçük sık acıkır ama az az emse iyi olur en azından 2 aylığa kadar sende sütünü usutmus olabilirsin kendini sıcak tut ayagini filan soğuk su içme hep ılık iç yediğine istiginede dikkat et canım geçer inşallah 
0 oy
(1,476 puan) tarafından
Zaten canım genelde yeni doğanlar kusar. Ama aklın kalmasın. Aylık kontrole gidince hastaneye sor doktora
0 oy
(691 puan) tarafından
6.aya kadar kusmasi normal canim. Sut gibi geldiginde sut fazla gelmistir
0 oy
(23 puan) tarafından
Askim refluyse doktora gotursende bisey yapmiyorlar benim oglum 6 ay kustu hemde asiri derecede 6 aydan sonra kesildi normal bir durum o 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 203 göst.
11 Ocak 2021 Aile kategorisinde Merve34aslan (143 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 37 göst.
+1 oy
31 cevap 329 göst.

403,974 soru

12,102,013 cevap

36,418 kullanıcı

...