0 oy
299 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (176 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Her pizza yaptığımda hamuru ıslak kalıyor neden acaba sizinde böyle oluyor mu? Fazla sos dökmeden bile hamurda sıkıntı yaşiyorum.Altı tam pişsin diye beklerken üstteki  malzemeler fazla pişiyor. 

Siz pişirirken ayar kaçta ve kaç dakika da pişiriyosunuz? Altı pişsin diye ekstra alt tarafı mı açıyorsunuz

Bide ben her şeyi fanlı ayarda yaaprım bununla ilgisi var mı

14 Cevaplar

0 oy
(543 puan) tarafından
Canim madem.oyle önce biraz hamur pişir sona üstüne sos dok malzeme koy bida pişir 
(176 puan) tarafından
İşte çoğunluk öyle mi yapıyor diye bende sorayım dedim. Etrafımdakiler direk koyuyolar çünkü
(543 puan) tarafından
Ben direk yapiyom
-Reklam-
0 oy
(3,558 puan) tarafından

Soslamadan önce fırında pisir hamurunu ben öyle yapıyorum ve muhteşem oluyor çevremde herkes çok beğenir pizzami 

(176 puan) tarafından
Kaç dakika kadar
(3,558 puan) tarafından
15 dakika filan dir cnm ben göz kararı atar cikartirim tamamlar tekrar fırına veririm
0 oy
(1,462 puan) tarafından
İmkanın varsa taş fırına gönder 
(176 puan) tarafından
Onu hiç denemedim
(1,462 puan) tarafından
Mutlaka dene evdeki fırından daha guxel pişiyor yap götür pisirsinler sana
0 oy
(1,724 puan) tarafından
Ust pistiginde  alta baktiginda pismediyse fırının en alt taban varya oraya koy tepsiyi direk tabana
(176 puan) tarafından
Ya aslında altıda pişiyor ama çok ince yapmama rağmen hamurun orta kısmı pişmiyor böyle hafif ıslak gibi kalıyo ve keserken malzemeler dağılıyor
0 oy
(50,783 puan) tarafından
once hamuru biraz pisir malzemleri sonra koy
0 oy
(2,608 puan) tarafından
Ben normal pogaca hamuru yoguruyorum kabartma tozu koymadan 

Çok güzel oluyor
(176 puan) tarafından
Bende kabartma tozu koymuyorum aslında
(2,608 puan) tarafından
Pizza hamuru tatsız oluyor o yüzden direk poğaça hamuru yapıyorum canim
0 oy
(3,823 puan) tarafından
Pizza tabanı hamuru tepsiye açıp salca ve sut karsimi üzerine döküyorum 190 derecede onceden isinmis firinda 10-15 dk pişiriyor sonra domates ve biber ekleyip 19 dk daha pişiriyorum en son peynir salam sucuk turşu zeytin vs ne ekleyeceksem onlarida ekleyip 10 dk max daha pişirip fırından alıyorum ben bütün malzemeleri ayninanda degil sırayla koyuyorum.Hamuru ince ve kabarmasin dersen 1 corba kaşığı sirke ekle çıtır ince olur.
(176 puan) tarafından
Hamuru ince oluyor aslında alt kısmıda pişiyor ama ortası ıslak kalıyor kesince malzemeler dökülüyor falaan
(3,823 puan) tarafından
Sen malzemeyi sıralı koymalisin bence hamurun kendi ıslaklığı sos malzemelerin kendi suları hamuru daha ıslak bir kıvama getiriyor birde malzemeleri dagitirken orta alana daha fazla malzeme kullanıyor olabilirsin.
0 oy
(788 puan) tarafından
Mantar veya mısır koyarken 

1. Mantar yikiyormusun?

2 mısırı yıkarken elinle sıkıp mi koyuyorsun ?
(176 puan) tarafından
Mantar koymuyorum
Mısırı da paketten açıp direk serpiyorum
(788 puan) tarafından
Mısırı ben önce sıcak suya koyup sonra elimle sıkarak koyuyorum. Öncede benimde islaniyordu hamurum. Yapa yapa öğrendim şükür sonunda. Mantar dan ve mısırdan oluyormuş
0 oy
(47 puan) tarafından
Oktay Usta'dan bak cnm zeytinyağli oluyo hamuru 

Çok güzel oluyo bn hep öyle yapıyorum 
(176 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım
0 oy
(1,650 puan) tarafından
Şunu yapabilirsin canim. Firinı önden aç tepside icinde olup ısınsin . 

Pizza hamurunu yağlı kagitta hazirlayip hemen sicak tepsiye al .
0 oy
(2,330 puan) tarafından
Ben bugün yaptım 180 derecede 10 dk hamuru pişiriyorum sonra çıkarıp salçalı sosu döküyorum malzemeleri koyuyorum 20 dk daha pişiriyorum sonra kaşar sendeki ilave edip 5 dk daha tutup servis yapıyorum
0 oy
(1,517 puan) tarafından
Herkes yazmış zaten ama ben de ilk hamuru pişiriyorum diğer türlü pişmesi zor tabi
0 oy
(2,645 puan) tarafından
Fanlida üstündeki malzemeler kurur bence etkisi olabilir.
0 oy
(217 puan) tarafından
Ben direk yaparım ama madem tutmuyor önden hamuru pişin biraz sonra malzemeleri ekleyin ben birde altına yağlı kağıt sererim o zaman daha çabuk pişiyor aynı ayarda pişiyor yağlı kağıt koymazsam dediğiniz gibi altı geç pişiyor deneyin derim

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 227 göst.
26 Mayıs 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Delice zeytin (116 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 185 göst.
25 Ekim 2022 Diğer kategorisinde denizimsi (7,449 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 693 göst.
17 Eylül 2022 Diğer kategorisinde Ecrin12 (436 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 136 göst.
9 Nisan 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu

403,975 soru

12,102,000 cevap

36,418 kullanıcı