0 oy
216 göst.
Aile kategorisinde (22 puan) tarafından
Merhabalar 27 aylık kızım War hm nasıl anlatsam annem hamileleigimden.beri yanımdaydı kizim doğunca da kolik ve zor bir bebeklik süreci geçirdiği için doğumdan sonra kaldı 14 aylık olana kadar sonra hep beraber annemlere gittik beş ay kadar da orda kaldık bazı ailesel durumlardan ötürü kızım anneme çok düşkün ben yanında olmuşum olmamisim.umrunda değil hadi o annem anneaneesi neyse annem gitti işte her gün soruyo anneanne gelecek diyor ve yatılı ablamlara misafirliğe geldim şimdi ablama aneanne diyor onu bulamayinca da ağlıyor evin içinde yada ben onu uyutmak istediğimde yemek yedirmek istediğimde yani ona karşı sorumluluklarimi yerine gtirmek istediğimde ablamı istiyor ama anneanne diyerek yani cocugumda nasıl bir travma oluştu ki benim dışimdaki herkesi istiyor hemen alışıyor onlara yere düşse canı acısa bana değil güven duyduğu ya da o sıcaklığı hissettiği başkasına kaçıyor ben nerde hata yaptım ya da nasıl düzeltirim bu şekilde olduğu zaman yani annesiyim çünkü bana gelmemesi beni çok agresiflestiriyor nasıl düzelecek 

6 Cevaplar

0 oy
(5,735 puan) tarafından

basliga gire direk yazayim okumaya firsatim yok cunku:)kizim bi haftadir annaesinde .  iki aydir girmuyordu cunku koydeydiler. valla bu duskunlukten cok asiri memnunum . insallah oglanda deli divane ananeci olur:)

(22 puan) tarafından
Ama ben üzülüyorum aynı ortamda benim dışimdaki herkese gitmesi yani bana da geliyor ama ilk sıkıştığı yerde baskasina gitmesi bilemiyorum kötü hissediyorum
(5,735 puan) tarafından
aman bosver daha iyi. meraketme dio dibe dip dibe bunalacaksin zamanla kiz 8 yasinda beim . hep oyle bebek kalmiyor buyuyor ve insani cileden cikariyor.  o yuzden bence anane hayrani bebek cocuk en guzeli. anane ananeyse ama. benim annem cocuklara kul köle olur. kizim dogdugundan beri annem varken ne alt alirim ne tuvalette popo temizlerim ne cck banyo yaptirirnm ne yemek yediririm. ben bekekar bekar takiliri annem cocuklarin kölesi olur:)
-Reklam-
0 oy
(4,928 puan) tarafından
Bi pedogogla görüş bence. Aranızdaki bağda biraz eksiklik var gibi duruyor anlattıklarından.
(385 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Yorumunu beğendim,,,   peki benim oglumada yorum yapmanı isterim, bende oğlum doğdu dogali annemin evinde kalıyorum bosancagim için, benm oglumda anneanneci bağlı olmasi çok guzel birşey  ama uyurken rüyada bile anneanne diyor anneanne diyemiyor ama nene diyor mesela bende ağladığı zaman hop neneye atılır gitmek ister, benim oğlumda şuda var teyzesi bekar aynı evde yaşıyoruz sürekli oğlumla ilgili herşeye karışır anneligime laf eder ben bilmiyorumda o anneliği biliyor sanki, oğlum sürekli ona gidiyor korktuğu zaman ben annesi yanındayken benim dibimde geçer hop ona koşup sarılır eder teyzeyi daha çok istiyor benden beni itikler ona kucak açar gider yani daha fazlasına var benden çok fazla ilgilenemez ama beni görmese duramaz asla, oynar teyzesi bakımını yapmaya yöneldi izin vermedim asla bakımını herseyini ben yapıyorum hatta ben daha çok oynuyorum ilgileniyorum her gün akşam  yazın 17,30 la 20,30 arası hep parkta oynatirim ederim götürüyorum ama yok ne yapsamda ona gidiyor sarılıyor korkusunu onda gideriyor binde bir bana gelir ama o teyzesi yokken  benle gayet iyi herseyde bana koşar eder gelir ama.o olunca sanki bana tavrı değişiyor ben anlamadım anneligime karıştığı için sürekli kavga ediyoruz yoruldum artık onun yüzünden annemde bana kızıyor sen ablanı kıskanıyorsun ablanla derdin var çocuğu ellemesini istemiyorsun herşeyi kötü düşünüyorsun oo daha çok laflar var buna bir yorum yapar mısın merak ettim ne diyceksin diye , ve babasila çocuk görüş gunleri var babası çocuğu birakinca ben orda ayakta oğlumu bekliyorum bana gelsin diye ama teyzesi orda ona koşuyor gene,  

bu arada oğlum 19 aylık
 ( Cherry )
(4,928 puan) tarafından
Kuzum cok normal değil mi aslında. Sen annesisin onun güvenliğini ve gelişimini takip eden sensin. Her zaman herşeye evet demiyorsun demeyeceksin de çünkü sen anlık karar vermiyorsun cocugun ilerideki hayatı için onu hazırlıyorsun.
Ama teyze öyle mi o sadece anlık olarak düşünüyor şimdi ağlamasın sonrasında annesi ne yaparsa yapsın diyor ve istediği herşeye tamam diyor.
Şuan teyzesi ilgileniyor olabilir ama hep öyle olmayacak teyzesinin önceliği illaki değişecek yeğeni ikinci hatta üçüncü plana düşecek. Yani o gidecek ama sen hep kalıcı olacaksın. O yüzden kendini hiç strese sokma annesi olarak yapaman gereken herseyi yap mutlaka sınırları olsun çocuğunun. Sen de annen ve kardeşin gibi herşeye tamam deme senin anne olduğunu ve belli noktalarda sınırların olduğunu bilsin.
Bir de anladığım kadarıyla biraz karışık durumunuz var, cocuk gelişimi ve yetiştirme noktasında kendini geliştir çocuğunun kafasının karışmasına izin verme oku,dinle araştır. Uzmanlardan tavsiyeler al.
(385 puan) tarafından
Çok güzel yazmissin cnm sağol , ya ben bişeye jayir desem annemler evet diyor o yüzden oğlumda bişe oldumu onlar izin verecek die onlara agliyo, nasi yani karışık durum çocuk yetiştirme ve çocuk gelişimi knusunda neden kendini geliştir dedinki hangi uzmandan tavsiye alım yardimcimokur musum
(4,928 puan) tarafından
Şöyle ki büyük ihtimalle uzun bi süre bu çatışmanın içinde olacaksın ailenle. Senin cocuk yetiştirme konusunda belli bi cizgin olması lazım ki bocalamayasın. Bocalamamak için de çok okuyup araştırıp ona hareket etmen lazım. Simdiye kadar anneliğin içgüdüsel ilerlediğini düşünürdüm ama okuyup aydınlandıkça anneliğin öğrenilebilen ve gelistirilebilen bisey olduğunu anladım. Sana da tavsiye ederim.
Uzmanlar konusuna gelince de lütfen evinde 2 3 tane bakıcısı olup orda burda bissuru paraya seminer veren ama diploması bile olmayan insanları dinleme. Gerçekten eğitim almış uzmanları izle,dinle ve oku
(385 puan) tarafından
Cnm valla oğlum doğduğundan beri catişmanin içindeyim oğlum 2 yaşina gircek hayla bu devam ediyor yani, youtubede varmı bildiğin dinliyim bende , uzmanlara gidememde anca internette izlerim onerdigin varsa,valla akşam oğlum teyzeisle oynadı baya bende yorgundum dinleniyodum teyzesindenn aldm bana geldi ağlamaya başladı bidaha birakdim üzüldüm yani, ve teyzesi oğluma hep oğlum diyor belki çocuğum ondan bana öle.yapipr o varken ama yine ağlıyor anne die
0 oy
(100 puan) tarafından
Kizim da öyle 3 yasinda hala öyle anneanne der durur akşama.kadar arada gider kalır 3 4 gün hatta almasam hiç gelmez almaya gidince ağlıyor gotmicem falan her gidişimiz aglamayla dönüyorduk eve gelnw kadar ağlar ananeme gidicem onu çok seviyom falan annem.cok.ilgilenir bide her isteklerini yapar ondan gibi anneme gidince beni gözü görmez annemin çok hoşuna gidiyor bende mutluyum açıkçası sevgisinden 
0 oy
(3,343 puan) tarafından
Bizimkide anneannesine düşkün ve sürekli sorar görüntülü konuşur bazen bırakırım anneannesine bide uzak ya özlüyor zaten sürekli arayıp sorar ama senin kide travma olmuş resmen 
0 oy
(286 puan) tarafından
Eleştiri amaçlı söylemiyorum ama nerdeyse tüm evliliğini annenle ablnla fln geçirmişsin bence anne olarak anneni görmüş kardeş gibi olmuşsunuz sanki nasıl çözülür bilmiyorum ama bi pedagog görse daha iyi olur
0 oy
(385 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

peki benim oglumada yorum yapmanı isterim, bende oğlum doğdu dogali annemin evinde kalıyorum bosancagim için, benm oglumda anneanneci bağlı olmasi çok guzel birşey ama uyurken rüyada bile anneanne diyor anneanne diyemiyor ama nene diyor mesela bende ağladığı zaman hop neneye atılır gitmek ister, benim oğlumda şuda var teyzesi bekar aynı evde yaşıyoruz sürekli oğlumla ilgili herşeye karışır anneligime laf eder ben bilmiyorumda o anneliği biliyor sanki, oğlum sürekli ona gidiyor korktuğu zaman ben annesi yanındayken benim dibimde geçer hop ona koşup sarılır eder teyzeyi daha çok istiyor benden beni itikler ona kucak açar gider yani daha fazlasıda var benden çok fazla ilgilenemez ama oynar teyzesi bakımını yapmaya yöneldi izin vermedim asla bakımını herseyini ben yapıyorum hatta ben daha çok oynuyorum ilgileniyorum her gün akşam yazın 17,30 la 20,30 arası hep parkta oynatirim ederim götürüyorum ama yok ne yapsamda ona gidiyor sarılıyor korkusunu onda gideriyor binde bir bana gelir ama yinede beni görmese duramaz asla,  o teyzesi yokken benle gayet iyi herseyde bana koşar eder gelir ama.o olunca sanki bana tavrı değişiyor ben anlamadım anneligime karıştığı için sürekli kavga ediyoruz yoruldum artık onun yüzünden annemde bana kızıyor sen ablanı kıskanıyorsun ablanla derdin var çocuğu ellemesini istemiyorsun herşeyi kötü düşünüyorsun oo daha çok laflar var buna bir yorum yapar mısın merak ettim ne diyceksin diye , 

ve babasila çocuk görüş gunleri var babası çocuğu birakinca ben orda ayakta oğlumu bekliyorum bana gelsin diye ama teyzesi orda ona koşuyor bu arada oğlum 19 aylık 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 196 göst.
20 Aralık 2023 Aile kategorisinde Nrgz (827 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 431 göst.
30 Ocak 2021 Diğer kategorisinde Hayalperes_88 (43 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 344 göst.
20 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Revani (157 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 150 göst.