0 oy
83 göst.
Diğer kategorisinde (75 puan) tarafından
7 aylık bebeğim var hiç uyku düzeni yok hiçbir şekilde uyumaz uyursa da maksimum 15-20 dakika sanki gitgide daha çok zorlanıyor uykusu mesela şu uyuması lazım çünkü uzun süredir uyumadı ne yapmam lazım nasıl bir uyku eğitimini verebilirim

2 Cevaplar

0 oy
(5,833 puan) tarafından

7 aylik bebege vinnet gecirmeden egitim verebilene helal olsun.  onun harici bebegin uyku vakitlerini dakika sadmayacak uyutacaksin kiyamet kopsa da o bebek o saatte uykuya gececek gibi hir duzenin olmasi lazim . ben bebegin uyku saati kacmasin diye iftar yemegimi yarip brakip cocouk uyutmaya cebellesirdim dusun yani.:)

(5,833 puan) tarafından
google da bebek uyku tablolari var . bebeginin ayina gire o tabloya uyarsan dakika sasmaz cvk on gune duzene direr.  sabah 7 de uyandiracaksin gerisi tabloya gore hareket edeceksin. benek tablodaki dakikadan erken uyanmaya calisirsa sallayip mallayip meme emzik nasi oluyorsa dunya donmeyi durdursa bile o bebek uykusu acilmadan hemen geri dalacak. oyle bir istikrar gerekiyir. kendi kendine uyumayi ogreteceksen zaten onu ben bile beceremedim hozum yemedi. laftan sozden anlamasini bekliyorum.
(75 puan) tarafından
Saatleri belli aslinda mesela akşam 9.30'da uyur saat 10 gibi uyanır 11.30 gibi tekrar uyurdu ama 1 aydır bu şekilde uyutamıyorum
(5,833 puan) tarafından
ozaman duzenin var iyi kotu kendi yasam tarziniza uygun . 7 buvuk 8 ay civari uyku gerilemesi var. yanlis hayirlamiyosam 7 ayda 8 ayda iki gunduz uykusu az gelir. 3 gunduz uykusu fazla gelir. :) bucuklu uyutmak gerek iki uzun uyku bide aksam uzerisaat  6 yi gecmeden yarim saatcik uyusa duzene girer .
(75 puan) tarafından
Ay çok düzen kurmak istiyorum bir saatimiz diğerine uymuyor hiçbir zaman
(5,833 puan) tarafından
ilk dogumdan itibaren bunduzeni kurmak cok rahat oluo sonralardan zorlasio ama imkansiz degil . ilk kizimda ben bu uyku olayini cozene kadar 5 ay gecmisti. ikinciyi dogurunca  dogar dogmaz saatli duzenli yapacm diye and ictom:) ama kotu yanlari var . mesela hayat hizim icin 8 bucukta bitiyor. biyere oturmaya gdemiyorz misafir gelince stres oluyorum cvk uyanirsa duzeni kacar kac gun cebellesirim tekrar duzen kurmak icin diye . yuregim agzimda kisafir agirliyorum :) nebilim biyerdeysek ccgun uyku saati yaklasiosa hafi eve deyip esimin cayini bardaginda yarim biraktirip eve geliriz iki elim kanda olsa uyku zamani evde olunacak
(75 puan) tarafından
Biraz sıkıntılı bir dönem
-Reklam-
0 oy
(1,695 puan) tarafından
Canim oncelikle googledan uyku araliklari ve gunde kac saat uyumasi gerekli onu arastir. İki uyku arasını cok uzatma .  Uyku saatine yarim saat kala cok sesli ve uyaricisi bol oyuncaklarla oynatma. Gün icerisinde tv sesi ,müzikli oyuncaklar falan cok maruz kalmasin . Gündüz son uykusundan en gec 4te uyanmali bide  

Bebek anlamaz diyip salonda vs baska baska odalarda uyutma. 

Uyudugu odaya karartma perde al. Uyku saatine 10dk kala perdeleri kapatip biraz zaman gecirin.  Her uyku öncesi ayni davranislari yapin. Biraz karnini sirtini sıvazlamak olabilir

Sonra beyaz gürültü aç fön,fan,ninni artik ne rahatsiz etmiyosa. 

Emiyosa emzir,mamaysa mama onu icerken mayışmasi lazim zaten.   Nasil uykuya geciyosa o sekilde uykuya geçsin. Sallayarak pışpışlayarak

.

Uykuya gectiktan sonra beyaz gürültüyü kapatmiyosun iyice dalınca kapatiyosun .

Sonra uykudan uyanmak icin mıkırdanmaya baslayinca  tekrar beyaz gurultü acıp uykuya tekrar  gecmesini sağla. ..

Önemli olan ister kucakta ister ayakta o cocugun en az 45dk uykuyu devam ettirmesi gerekiyo. Uyumasa bile 45dk boyunca o loş odada sakin bi ortamda olmasi gerekiyo. 

Bu sekilde uygularsan 1ay icinde uykusunun duzene girdigini gorürsün. Tek cocuk olunca uygulamasi kolay ama sabır lazım.
(75 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim sabırla deneyeceğim inşallah başarırız

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 30 göst.
1 gün önce Diğer kategorisinde Nisanur_ (14 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap 51 göst.
5 Temmuz 2024 Aile kategorisinde Aylin976 (40 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 227 göst.
25 Kasım 2023 Aile kategorisinde Rumeysa0196 (1,537 puan) tarafından soruldu