0 oy
348 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (18 puan) tarafından
Hanımlar merak ettiğim bir konu var. Geçtiğimiz günlerde dedem vefat etti. Aradan zaman geçince mal paylaşımı için kardeşler toplanmak istedi. Oturulan ev satılıp kardeşler arasında paylaşılacaktı. Meğer bu evi 2 sene önce dedem torununa bağış etmiş. Satılık değil bağış olarak üzerine geçti. Babamlar bir avukata bağışı bozdurup tapuyu alabilir miyiz diye sorduğunda avukat, yüzde 1 ihtimalle alabilirsiniz oda tapu sahibinin izni olursa anca demiş çok zarar girersiniz demiş. Bu bana çok saçma geldi avukat güvenilir gelmedi. Neler yapılabilir bu tapu hile hurda ile yaşlılara mobing uygulanarak alındı diye düşünüyoruz. 

9 Cevaplar

0 oy
tarafından
Olabilir ama dede imza atıp verdiyse çok zor sanmıyorum 
(18 puan) tarafından
Evet imza atmış ve akıl sağlığı yerinde raporu çıkartıp yaptirmislar.
tarafından
Ooo geçmiş olsun imkansız maleseff siz ayrı şehirlerdemisnz evlatları varken bu torun ne uyanık çıkmış dede de ne akla hizmet veriyor ona mı bakmış
(18 puan) tarafından
Ayni şehirlerdeyiz ama kimsenin aklına gelmedi böyle birsey yapılacağı bütün kardesler şok oldu gizli yapıldı
tarafından
Ayy bende şaşırdım o torunun babasida bu işin içinde o zaman
(18 puan) tarafından
Zaten baş kahramanımiz o :D
(6,226 puan) tarafından
benim babanemin kardesi yani tyze oyle yapti mal mult erkek toruna herseyi vermis. baska torunlari kendi cocuklari falan herkes hayatta . mahkemelikler. tek katli kustakil genis arsa iki ev yan yana bitisik ayri girisli bahceli kocaman arsa. yani o iki evi mutahite verseler en az on daore duser  . mahkemelikler hala ne verildi ne oturan var.
(18 puan) tarafından
Yani ne diyim Bilmiyorum kaos bırakıp gittiler yazık
-Reklam-
0 oy
tarafından
Direk mahkemeye verin , arada ödeme olmadığı için %100 kazanırsınız
(18 puan) tarafından
Gerçekten mi bu avukat diğer kardeşlerle anlaşmalı gibi geldi zaten bize hiç güven vermedi
tarafından
Evet canım miras malı olduğu için arada katakulle döndüğü için direk kazanırsınız ama biraz uzun sürer dava süreci , dava esnasında şerh'de koydurun satamasınlar
(18 puan) tarafından
Tamam canım teşekkür ederim öyle yapmalarını söylerim
(360 puan) tarafından
Malesef alamazlar akıl sağlığı yerinde raporu çıkartıp tapu devredilmiş ve üzerinden 2 yıl geçmiş eğer 1 yıl dolmadan dava açılsaydı %50 ihtimal vardı ama dede raporla tapuyu devrediyor ve üzerinden 2 yıl geçiyor o yüzden çok çok zor avukat doğru söylemiş
Yakın çevremde yaşandı ve davayı kaybettiler
0 oy
(13,609 puan) tarafından
Dediniz kaç yaşındaydı tapuyu verdiğinde
(18 puan) tarafından
80 kusur fakat akıl sağlığı yerinde raporu alınarak bağış işlemi yapılmış
(51,904 puan) tarafından
banusum.nengonderdin de sildin canim
0 oy
(3,801 puan) tarafından
Akıl sağlığı yerinde diye rapor alıp ona bagisladiysa hiç bir şekilde alamıyorsunuz canım bizimde başımıza gelmişti 
(18 puan) tarafından
Hadi ya adam çoluğun çocuğun hakkını yedirdi yazık
0 oy
(13,530 puan) tarafından
mirasçılar itiraz edebilir. araya 3.bir kişi girmediyse mal mirasçılara bölünür 3bir kişi yani aracı varsa zor. 
(18 puan) tarafından
Bildiğim kadarıyla aracı yok canım tamam teşekkür ederim
0 oy
(1,636 puan) tarafından
Bağış olursa alamazsiniz
0 oy
(51,904 puan) tarafından
esimin babasi 11kardes birine ve esimin abisine Bahçe dedikleri arsa vermiş dedesi 

hala sorguluyorum niye o kardes niye o torun hak geciyor diye merak ediyorum da herkes te kabullenmis
(18 puan) tarafından
Bizimkiler de 5 kardeş hepsi gider alışverişlerini yapar yıkarlar saygıda kusur etmezler ama o toruna verilmiş çok enteresan
0 oy
(4,431 puan) tarafından
Bağışladiysa geri alınması cok zor. 
0 oy
(1,042 puan) tarafından
10 yıl içinde mirasçıları dava açar hakkını alır diye biliyorum 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 107 göst.
15 Kasım 2024 Alışveriş-Hediye kategorisinde Miss.Berna (4,175 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 129 göst.
31 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Ayferdnz16 (360 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 87 göst.
0 oy
3 cevap 107 göst.
19 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Ozgegzem (570 puan) tarafından soruldu

411,362 soru

12,382,719 cevap

43,321 kullanıcı

Kategoriler