0 oy
439 göst.
Diğer kategorisinde (707 puan) tarafından
Bebeğini 40 çıkmadan dışarı çıkaran olfu mu ? Brn çıkarmak istiyorum annemle çok zıtlaşıyoruz bu konuda açık havada kalabalığa girmeden hava alalım diye çıkarttım bugün annrm inatla bebek çıkmaz 40 çıkmadan çıkarma diyor doğru olan hangisi sizce siz çıkarttıjız mı bebeğinizi

39 Cevaplar

+1 oy
(1,494 puan) tarafından
Dini olarak soruyorsan tamamen hurafe. Kuran'da bile geçmez 
-Reklam-
0 oy
(4,379 puan) tarafından
Sadece kontrole gittim çünkü hava soguktu, ama sıcak olsaydı çıkardık tamamen hurafe 
0 oy
(1,705 puan) tarafından
Dügününe kınaya  gittik
0 oy
(4,384 puan) tarafından
Havalar soğudu öyle gezmeye çıkmasan daha iyi canım. Kontrole gitmiştik sadece bizde ama sıcak olsa çıkılır bence 
0 oy
(1,617 puan) tarafından

5. Gün hastaneden çıktık mecbur 6. Gün eşim oğlum ben markete gittik aynı haftasına doktor kontrolü falan oluyor zaten nereye çıkmıyorsun illaki çıkacaksın ayrıca doktorlar da hava sıcak da olsa soğukta olsa çıkın temiz hava çok önemli diyor. Benim bebegim evde 15 dk falan uyur bazen yürüyüşe gidiyoruz pusette 1 saat uyuyor

He bir de 1 aylık olduğu gün ülke degistirdik ananeyi ziyarete gittik:) 
0 oy
tarafından
Batıl inanç ben çıktım iki çocuğumdada
0 oy
(13,494 puan) tarafından
çıkartılır tabii. çok kalabalığa sokma yeter. biz hiç evde durmadık. mevsime uygun giydir yazık çocuk da hava alsın
0 oy
(1,657 puan) tarafından
Şimdi şöyle ki bizim dinimizde bu asla yok bu çok farklı bir kültür ve zamanla adet gibi görülmeye ve diretilmeye çalışılıyor bebek tabiki anne de iyi hissediyorsa dışarı çıkabilir hatta bu anne ve bebek için de çok iyidir ben kızım 15 günlükken çıktım bana niye çıktınız diyenlere de gelenek görenek diye diye kızımı büyütmeyeceğim kimse o adettir bu adettir diye kapıma gelmesin kimsenin doğrusu beni ilgilendirmez ben kendi doğrumu yanlışımı kızımla öğreneceğim dedim ve çenelerini kapattım bu kendi annem de olsa eşimin annesi de olsa böyledir kimseye söz hakkı düşmez mutluysanız anne bebek olarak kimsenin karışmasına izin verme 40 çıkması diye birşey asla bizim dinimizde yeri olmayan bişey 
0 oy
(51,880 puan) tarafından
aşı ve kontrol icin çıkmıştık 
0 oy
(589 puan) tarafından
Bebeğim yazın doğmuştu ve 20 gunluktu ben cikarmistim
0 oy
(2,662 puan) tarafından
25 günlükken davete filan gitmiştik:)
0 oy
(1,879 puan) tarafından

Çıkmaz olayı bana çok saçma geliyor sağlık ocağına gidiyor hastahaneye gidiyor ama bi hava almaya çıkamıyor :) hava soğuksa çıkarmam ama biz 20 günlükken falan çıkmıştık dışarı 

0 oy
(967 puan) tarafından
İki çocuğum var. Her ikisi de şubatta doğdu. O soğukta bile pusete ya da kanguruya koyup çıkardım. Sadece ilk zamanlar çok kalabalığa koymamaya dikkat ettim. Ya da aşırı kapalı alanlar olmamasına. Onun dışında hep çıktık. Ki doktora kontrolü şusu busu için de çıkılmıyor mu, aynı mantık. 
0 oy
(1,036 puan) tarafından
20.gün sahilde 21. Gün yaylada kahvaltıya gittim beklemedim 40ını neticede hastane sağlık ocağı derken çıkılıyo hemde en mikrobu bol olan ve kalabalığın çok olduğu yerler eskidenmiş o biri bir şey demiş tüm büyüklerimiz de uygulamış şahsım adına konuşuyorum ben inanmıyorum öyle şeylere
0 oy
(2,730 puan) tarafından
Kızım Temmuzda doğdu sürekli çıkıyorduk. Hem hava alıyorduk iyi oluyordu. Kış olsa bile çıkarmak gerekir. Gerekli kıyafetleri giydirip yarım saatte olsa soğuk havayla temas etmesi lazım. Her şekilde soğuğa da alıştırdım.
0 oy
(3,500 puan) tarafından

25 günlükken pikniğe gittik gerçi zehir etti ama çıktık yani :D

0 oy
(1,289 puan) tarafından
Benim ilkinde hava çok soğuktu. İkincim oldu 29 günlük. Bende hastanede dışında çıkarmadım. Çünkü mevsim geçişi salgın var enfeksiyon kapmasın diye ve de kendim çok rahatsızdım hâlâ da pek toparlanmış değilim ama çocuklar için ayakta duruyorum. 
0 oy
(697 puan) tarafından
Bizede baskı yapıldı mecburi kaç kez ciktik
0 oy
(4,588 puan) tarafından

Hastaneden çıktıktan sonra  havalar güzeldi full her gün gezdik 

0 oy
tarafından
Het gün çıkarttım hava almasi gerek 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 142 göst.