0 oy
800 göst.
önce Aile kategorisinde (86 puan) tarafından
29 yaşında 4 çocuk annesiyim çocuklarımı çok seviyorum 3 oğlum 1 kızım var kızım 8 yasında her gün her saat bana yalvarıyorum anne bana kız kardeş dogur diyo herkesin kız kardeşi var diyo neden küçük kardeşimi erkek doğurdun neden kız doğurmadın diyo beşinci cocuk fikri yok asla aklım da biraz bende hayatımı yaşamak istiyorum Rabbım olmayanlara versin inşallah ama kızımın bu kız kardeş sevgisi beni çok üzüyor siz olsanız yapar mısınız beşinci çocuk bide oda erkek oluyomuş:))))

44 Cevaplar

+10 oy
önce (4,341 puan) tarafından
Yani sadece kız kardeşi olsun mantığıyla çocuk sahibi olunmaz bana göre. 5. çocuğa bakabilecek maddi gücünüz varmı? Düzgün giden bir evliliğiniz var mı? Çocuklarınıza manevi anlamda da yetebiliyor musunuz anne baba olarak? Bunların hepsi önemli. Ben istemezdim ama sen istiyorsan da bu şartların olup olmadığını gözden geçirmelisin. 
önce (86 puan) tarafından
Kız sohbet amaçlı açtım yapmicam bebek el salla ben görüyorum  :))
önce (5,450 puan) tarafından
marabaaa televoooleee diyom ozaman:))
önce (4,341 puan) tarafından
Casperiye söyleyeceğim herşeyi yazmış :) beni uğraştırmamış. Bir maraba da benden gelsin :D
önce (5,053 puan) tarafından
Bu dünyada anne olmaktan başka vasıflarında var be yavrum. Azıcık hayatını yaşa oğlan desen var kız desen var. Biraz da sen canını düşün o rahim bir dinlensin sonra idrar kaçırma sorunların başlar başka başka sağlık sorunları. Biraz da sen keyif yap.
Kızına uygun bir dille anlat annecim ben hasta olursam bu bebeklere kim bakacak, baban daha çok çalışması gerekecek ve çok yorulacak, size olan sevgim sonsuz ama ilgim azalacak kendimle babanla ilgilenemeyecek hale geleceğim. Evet bir kız kardeşin olsun isterdim ama olmadı harika erkek kardeşlerin var. Onlar büyünce onlarla gezip eğleneceksin de.
önce (617 puan) tarafından
Arkadaşlara katılıyorum gerçekten çocuk büyük sorumluluk yanlıs konuşmak istemiyorum ama ömürlük bır sorumluluk bır sonu yok yanı Allah'ım yavrularımızın canını sağ etsın sağlıklarına zeval vermesin ama ıkı çocuktan sonra bır anne birazcık mantık varsa bencil olmalı artık düşünmemelı çocuk kendıne hayatına bakmalı tabıkı ıkı çocukla ne kadar oluyorsa gerçekten kafa kalmıyor insanda beden kalmıyor sıkayet degıl bu ama gerçeklerı de konuşmak lazım diye düşünüyorum trılyonerde olsam  yıne 2 de kalırdım Allah isteyen dıleyen bakabılecek olana nasıp etsin
-Reklam-
+5 oy
önce (1,245 puan) tarafından

Abla ben 2. Yi niye yaptım diye kendimi sorguluyorum sen 5. Den bahsediyosun :D

Ya suan zor ama büyünce ıyıkı dogurdum dicen bendeki de deli cesareti:))
Cesaretine hayranım :D ama söyle de bi gerçek var 5 çocuğun geleceğini düzgün bir şekilde kurabilecek misin? Hem maddi hem manevi bir şekilde yetebilecek misin manevi şekilde yetersin illaki ama maddi şekilde yetebilecekmisiniz?sadece doğurma ile bitmiyo
önce (54 puan) tarafından
Bu kesinlikle ben jsjsjsj
Arti veremiyorum burdan artiiiii
Tişekkür burdan artıya :d
önce (54 puan) tarafından
Hahahaha ❤
+2 oy
önce (5,224 puan) tarafından
Sadece çocuğun istiyor diye bir çocuk daha yapmak bence mantıklı değil açıkçası. 30 yaşındayım 4 yaşında bir kızım var bazen kardeşim olsun istiyorum arkadaşlarımın kardeşi var diyor ama o istiyor diye bir tane daha doğurmam çünkü bakamam biliyorum
Bence 2 cocuk ideal öyle bir sey düşünme tabi ki hayatını bilmiyorum ama ilerde istersen olmaya bilir hakkınızda hayırlısı
önce (5,224 puan) tarafından
Herkesin ideali kendine göre tabi :) benim bir çocuk daha büyütecek ne sabrım ne sağlığım var :) çok şükür 2-3 çocuğu daha rahatlıkla büyütecek maddi gücümüz imkanımız var ama bende o cesaret yok artık :)
+1 oy
önce (8,564 puan) tarafından
Ya erkek olursa kız yıkılır 

Anlayacak yaşta bunun senin elinde olmadığını anlat 
Bana seni sevmiyorum neden kız dogurmadın diye eltimin 2 kızı var onlara özeniyor aslında çarşıya cıkınca bebek kıyafeti görse anne nolur bunu alalım kardeşim dogunca giydirelim diyo cok konuştum asla anlamıyor pes etmiyo
+1 oy
önce (244 puan) tarafından

Kız kardeş istemesi çok doğal canım benim iki kızım var kimseye ihtiyaçları yok birbirilerine yetiyolar ama bu sizin bileceğiniz şey  bu devirde çocuk bakmak ta Zor benim kızda erkek kardeşim olsun diyor nasıp diyorum bakalım  beşinci kulağa korkunç geliyor Allah yardımcın olsun :D

Ya 2 tane çocuğumu korundugum halde spiral varken kaldım sonra doktorlar spiral sana iyi gelmiyor rahmin kabul etmiyor dedi ama çocuklarım 7 haftalık olmuştu bile yoksa 3 cocuk tek düşünüyordum hep
önce (244 puan) tarafından
Allah bağışlasın sana canım ❤️
+1 oy
önce (934 puan) tarafından
Büyük cesaret derim 
Suan cesaret yok rabbim olmayanlara versin inşallah
+1 oy
önce (4,279 puan) tarafından
Maşallah 29 yaşında 4  tane çocuğun var ben 33 yaşında 1 tane tek var   ikinci için bile yok diyorum bakabiliyorsan bak ama yıpranır insan 
Doğru kolay kolay büyümüyo bakılmıyor ztn
Çok şükür 4 tane evladın var yeterli kendini de yıpratma bu zamanda durumun iyi bile olsa çocuk bakılmıyor hale bu dünyaya insan çocuk getirmek bile istemiyor canım
+1 oy
önce (2,228 puan) tarafından
29 yaşında tek çocuğum var ve ikinciye cesaretim yok. Kusura bakma ama beşinci çocuğu yapmak doğacak çocuğa da büyük haksızlık
Haklısın
+1 oy
önce (1,775 puan) tarafından
En küçüğü kaç yaşında 
11 aylık
önce (1,775 puan) tarafından
Oyy yapma bacım canına yazık yeminle 4 buçuk yaşında ikizlerim var asla düşünmüyorum çocuk falan o kadar yıprandım ki yaşımda 30  ya erkek olursa o da kızınla iyice oturup konuş bu konuyu .
+1 oy
önce (554 puan) tarafından
1 oğlum 2 kızım var hamdolsun oğlum en büyük arada der anne bu erkek kardeşim olsun diye ama Allahım gönlüme göre verdi 3. Kız istiyordum kızım oldu 
+1 oy
önce (2,740 puan) tarafından
Bende hep kız kardeşim oldun diyordum anneme..1 abim vardı..benim ısrarlarım sonucu kardesim oldu ama erkek kardesim çok üzülmüştüm..ama su an iyiki kız kardeşim olmadi diyorum..bu dünyada kız olmak cok zor
Bende aynı şeyi düşünüyorum kız cocukları kadın cinayetlerini görünce
+1 oy
önce (6,331 puan) tarafından
Yaşın çok çok genç bunu kendine yapma lütfen. 
+1 oy
önce (759 puan) tarafından
Herkesten önce psikolojik olarak iyi hissediyormusun 5 çocuğu psikolojiğin kaldırabilecek mi vücudun 5 çocuk için uygun mu herhangi bir rahatsızlığın var mı 
Taş gibi bebek gibiyim: )))  
Yok bende yorgunum artık tükendim erkek çocukları büyütmek çok zor oğlumu sütten keseyim  yeter istemiyorum
önce (759 puan) tarafından
2 erkek çocuğu zorla büyütüyorum bedenen çok kötü durumdayım ölü ama ayakta duran cinse dönüştüm :)) geçen gün doktor rahmin durumunu beğenmeyip kanser testi istedi :))
+1 oy
önce (1,283 puan) tarafından
Ayy boşver çocuk istiyo diye çocuk mu yapılır .Maddi manevi zor 
+1 oy
önce (1,248 puan) tarafından
Rabbım bizede bu doğurganlık nasip etsin valla ...
Amin inşallah
+1 oy
önce (1,295 puan) tarafından
Bi kaç gün sonra yaşım 41 olacak 3 tane var ömrüm bitti ruhum çekildi maşallah kardeşim sana kız istiyorsan doğur benim komşumun 6 tane benden çok gezer ha bide onların ki küçük benim büyük üniversitesi tede onun küçüğü lise en küçük 3 yaşında ben evden çıkamıyorum onların sorumluluk larından
+1 oy
önce (127 puan) tarafından
20 tane yap tam olsun
+1 oy
önce (207 puan) tarafından
Eşin ne iş yapıyor onu merak ettim çocuğun lafıyla beşinciyi düşünmek cesaret ister 
Mütahit
+1 oy
önce (9,181 puan) tarafından
2 çocuklu 30 yaşında ben :) 

Benim kızımda 8 yaşında erkek kardeşi 5 hergun dua ediyo kız kardeşim olmasın diye :) olacaksa erkek olsun ben tek kız kalayım diyo herhalde benim senin kızının yerinde olsa dünyalar onundu:)
Umarım bir gün olur
+1 oy
önce (106 puan) tarafından
Canına yazık gencecik yaşta 4 çocuk yapmişsin zaten ne gerek var 10 sene sonra belin dizlerin pert olur ayrıca o çocukların geleceği maddi manevi zorluğu büyük bir savaşa sokuyorsun kendini gerçekten gerek var mı sence
önce (106 puan) tarafından
Benim gorumcenin 4 çocuğu oldu böyle arka arkaya kadın daha 40 yaşında ama 50-55 gibi gorunuyo
Yok haklısın yapmicam söz :)

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 221 göst.
0 oy
8 cevap 553 göst.
26 Ocak 2021 Diğer kategorisinde Fatma41 (65 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 245 göst.
15 Ocak 2021 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu

401,122 soru