+1 oy
998 göst.
Diğer kategorisinde (68 puan) tarafından
Şimdi bana demeyin Biz sana dedik diye ama annem sonuçta ve o da diyor zor durumda olmasam bırakmam diye. Hep başına kaldı diye. Bilen bilir kız kardeşim okul süresi boyunca bende kalacaktı. 16 yaşında lise sonda. Hafta içi inanın ondan bir iş beklemiyorum okulu var diye. Neyse. Bana arkadaşım yazmıştı müsaitsen sana gelicem diye. Ben 1 Ay önce doğum yaptım bebek görmeye gelecekti. Dedim cumartesi günü gelsin kardeşim de yardım eder. Ben iki çocukla zorlanırım. 2 yaşında Bi çocuğum daha var. Ben kardeşime demeden o bana dedi abla cumartesi arkadaşım gelecek olur mu diye. Ben de olur zaten benimki de gelecek otururuz siz de yardım edersiniz deidm. Arkadaşı da yabancı değil eve sürekli gelir gider. Tamam dedi zaten kız yardım ederiz ablana falan demiş. Kısır börek yapalım mı diye sordu ben de tamam dedim. Cuma akşamından yapacaktık. Yemek yedik, bulaşık makinesi boşaltılacaktı. Kardeşime dedim sen Boşalt ben toplarım sonra diğerlerine geçeriz diye. Yok karnım ağrıyor midem bulanıyor bilmem ne demeye başladı. Ben de iyi ki iş tarif ettim hemen bahanen var dedim o da boşaltmicam demedim yapıcam dedi ama yapan eden yok odasına geçti. Aradan bir saat geçti en son eşim boşalttı. Ben de çocuğu uyuttum topladım kısırı böreği yaptım. Gerçekten hastadır diye de hiç ona dokunmadım adet olmuştu zaten. Hiç odasından çıkmadı uyuyordur diye dokunmadık. Gece Bi girdim WhatsAppa sürekli son görülme değişiyor. En son saat 2 de yatmış sanırım. O saate kadar telefonda ama gelip de yardım etmedi. Aşırı yorgun ve uykusuzum zaten. Sabah de doğru düzgün bir şey yemeden çocukların ihtiyaçlarını görüp ev toplamaya başladım. Ev süpürürken uyandı saat 10 olmuştu zaten.. Kızlar da 10 buçuk gibi geldiler. Neyse hazırladık bir şeyler yedik içtik. Kızlar biz toplarız ederiz dediler odaya geçtiler. Sonra dışarı gezmeye çıktılar. Mutfak olduğu gibi duruyor. Yemek yok evde. Evden herkes gitti bütün iş bana kaldı. Neyse ben yemeği yaptım sadece. Zaten bebekten fırsatım da olmadı. Akşam saat 8 de kardeşime dedim buraları topla makineye at da çalıştıralım yıkansın. Tamam dedi. Yine odasına gitti. O saatten beri çıkmadı odasından. Sadece Bi kez çıktı abla bak video yaptım diye gösterdi gitti. Mutfak hâlâ duruyor. Ben bütün geceden beri ayaktayım çocuk uyumadı. Kardeşimin yine son görülmesine baktım saat 3 te girmiş en son. Valla sinir tepeme çıktı. O saate kadar oturuyor iki bulaşık var hâlâ mutfak olduğu gibi. Ben de bıraktım dokunmicam dedim bakalım ne zaman topluyor. Anneme diyorum yardım etmiyor diye. Sen söyle o yapar diyor ama yok yapmıyor. Yapsa da kaç saat sonra yapıyor aynı böyle. Ben buna tahammül edemiyorum. En son vericem eşyalarını eline koyucam kapı önüne. O olacak ama yapamıyor işte insan. Ne de olsa kardeş diyoruz 

29 Cevaplar

+27 oy
(2,047 puan) tarafından
Yahu bin kat elden mi bahsediyorsunuz anlamıyorum eşya atar gibi koy kapının önüne iki bulaşık yapmadı diye kardeş kapıya mı atılır. Burda bizi yiyeceğine kardeşine söyle ikidir şunu yap diyorum yapmıyorsun wp de geziniyorsun diye. İllaki yola getirecek bir şekil vardır bunu da. 16 yaşında ergen sonuçta 
(914 puan) tarafından
Keşke daha çok artı verme hakkımız olsaydı tam yerinde bir yorum
(2,047 puan) tarafından
Kendi çocuklar buyumeyecek galiba kardeş kardeşin evine sığamıyorsa neden çocuğunuza kardeş yapıyorsunuz
(68 puan) tarafından
Her zaman söylüyorum ama dinlemiyor. Ben de dayanamıyorum artık.
(1,413 puan) tarafından
İstersen bir dene kapının önüne koymayı. Sonra seyret olan biteni, bacının başına gelenleri...
(433 puan) tarafından
Bendende + kardes bu yapmasın kendi odasini kendi esyalarini toparlaiyorsa bana kalsa yeterli kalıyor diye evde yardım etmek zorunda mı anlamadım
-Reklam-
+11 oy
(122,449 puan) tarafından
bahsettigin kisi kardesin yaa nasi esyasini verip kayiya koyucam falan diyosun 16 yasinda hem ogrenci hem ergen hemde adet olmus bi kiz madem evine kabul ettin pasa pasa bakacaksin is misde beklemiyeceksin ergen kiz ne isi tutacak 16 yasinda cocugun yapacagu tek is ders calismakdir gece 2,3 kadar wp diyosun aetik derser cok zor belki arkadaslariyla odev yapiyo sen kendine hizmet etsin bulasik toplasin ev isi yapsin diyemi kabul ettin
(2,897 puan) tarafından
++++ sonsuz
(7,680 puan) tarafından
Aklıma kendim geldim okurken o yaslardayken abimgil bizimle oturuyorlardı yengemde benden iş bekliyordu adet olduğum zaman ağrım başlamadan ilaç içtiğimi hatırlıyorum. Karnım ağrıyor desem inanmiyacaklar yada bahane buluyormus gibi olacak diye
ooy genc kizken o adet sancisini cok zordu bee
(68 puan) tarafından
Ya ne yaptığını bilmesem ders çalışsa zaten ben ondan iş asla beklemem. Yeter ki çalışsın ben yaparım üni kazansın isterim. Ama yok kendisi de diyor çalışmak istemiyorum içimden gelmiyor diye. O saate kadar sevgilisiyle konuşuyor. Atmıyorum sallamıyorum kendisi diyor. E böyle olup da gece o vakitlere kadar oturup bana destek Çıkmayıp evi otel gibi kullanınca delleniyorum kimse kusura bakmasın yani
bastan kabul ettiysen delirmeye hakkin yok ki bu senin kardesin ergen kiz veya erkek her turly problemi olur sevgiliside olur ders calismakda istemez adi ustunde ergenlik bu boyle butur seylerin olmamasi anormal olur zaten kabul ettiysen bakacaksin ne fark eder kardesin olmasada sen zaten makinaya bulasigi koyup topluycaksin en fazla 1 yatak toplarsin 1 tabak fazla koyarsin buda seni cok yormaz abartma
+3 oy
(578 puan) tarafından
Gerçekten demekki ablan bile olsa işine yaramazsan seni istemiyor benimde ergen kardeşim var 16 yaşında iş yapmayı sevmiyor geldiği zamanda ben bişey istemeden yapmaz çünkü onlar bizim gibi düzene temizliğe takıntılı değiller bi isteğim oldumu yapamıyorum bana yardım eder misin diyorum hemen kalkıp yapıyor iş yapmayı sevmeyen kardeşim valla üzüldüm bacın adına ben olsam 5 dk durmam orda sen çocuğu bacina güvenerek yapmadın heralde o olsada olmasada mecbursun kendi işini kendin görmeye.
(399 puan) tarafından
Yemin ederim icimden gecenler bunlar benimde inanamıyorum ya oda çocuk evli iki çocuk annesinin sorumluluguyla aynı şeyleri çocuğa yüklemeye çalışıyor resmen annesinin yerinde olsam cocuguda gondermezdim
(578 puan) tarafından
Gerçekten benim zoruma gitti eğer o kız hizmetçi gibi herşeyi ustlenseydi böyle soylemiycekti burda yorumlarda bazılarida gönder gitsin falan demiş artık kardeşlik bagida kalmamış kimin işine nasıl gelirse öyle muamele ediyo
(399 puan) tarafından
Kesinlikle üzücü sonra kızlarımız neden erkeklere güveniyor neden evden kaciyor baskı baskı baskı:(
+3 oy
tarafından
Aynı hareketleri kızın yapsaydi dermiydin kapının önüne koyacağım ...yine bişey diyemem ama sonuçta kardeşin 
+3 oy
(724 puan) tarafından
Yanlis anlama ama Sen kafayi yemissin bacim 16yasindaki ergenden behsediyosun ve O senin kardesin ayiptir ya gunahtir ablasin Sen kalk topla O genc kiz girerde cikarda wpa sana ne? Senin gibi ablayi allah dusman basina vermesin ** an aman
(724 puan) tarafından
Sende cok zor geliyorsa iki cocuk dogurmasaydin? Sen dogurdun diye suclusu kardesin mi? Dogurduysan bakacaksin arkadasim kimseye sikayetlenme. O evin sorumlulugu Sen ve kocanda cok istiyosan tabi yapabilirsen kaldir da kocana yaptir.
(68 puan) tarafından
O yapıyor zaten. Adam işten gelip mutfağa yardım ediyor kendi yemeğini kendi hazırlıyor sabah bana kahvaltı hazırlayıp da gidiyor işe. Daha ne yapsın. Ayrıca doğru konuş benimle. Terbiyesizlik yapma.
(270 puan) tarafından
Kusura bakmayın da herkes yaşadığı evde üzerine düşen görevi yapmak zorunda. 16 yasında bır genc kız yemek sonrası sofrayı toplayabilir, bulaşık yıkayabilir toz da alabilir evi de süpürebilir. Annesnizin evinde yan gelıp yatıyor muydunuz? Ha anne evinde ha abla evınde ne fark eder orda yaşıyor. Yaşadıgı evde ablasına yardım etmesi gerekir. Çocuk degil
(724 puan) tarafından
Evet tabiki oyle fakat kiz yapmak istemiyor Demek ki. Bu uslup ablasinin bu sekilde konusmalari onun hakkinda boyle dusunmesi konusmasi cok yanlis. Benimde16yasinda bir kiz kardesim var tam anlamiyla ergen annem yazin burda olmuyor yazin bende kaliyor aksama bana siparis verir abla bunu yap sunu yap diye yeterki O istesin bende kalkar yaparim he birde herseyi yemez yemeklerimi Dahi ona gore pisisiirim. Anladinizmi ablalik budur abla Anne yarisidir hatta yeri geldigi zaman annedir ondan is beklmemeek tir Evladi nasil karsiliksiz seviyor isek kardes de odur. Kardesi de oyle sevip saymaliyiz. Millete karsi rezil rusva ederek degil. Gunu geldiginde insallah cocuklarininiz bu sekilde birbirine davranmaz bayanlar cunki cocuklar soyleneni degil gordugunu yapar haydi selamatle
(270 puan) tarafından
Yapmak istemeyip de yapmamız gereken şeyler sorumluluğumuz oluyor zaten. Kardeşi böyle sorumsuz davranmasa emınım kendisi de sızın gibi davranırdı. Rahatsızlık veren davranışlar süreklılik halinde olunca öfkeyle böyle şeyler söylenebiliyor. Rezil olunan bı durum yok kımse ne kendısını ne kardeşini tanıyor. Burada sitemini paylaşıp rahatlatmak istemiş. Selametle
+2 oy
(3,275 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
İyide canim o olmasa sen zaten bunları yapmıyor musun yani onun yediği en fazla bir fazla tabaktir o yokken yine bulaşık yerleştirecen yine toplayacan yine sen yapacan kimseden beklenti içinde olma bu yüzden beklenti icinde olduğun için şana yük oluyormuş gibi geliyor 
+1 oy
(7,830 puan) tarafından

O kadar dediler kabul etme diye canım ya ne olursa olsun diretseydin keşke kabul etmeseydin 2 tanede çocuğun var yazık canına 

(68 puan) tarafından
O kadar dedim anneme olmaz diye. Yok yurtta ders çalışamazmış da bilmem neymiş. Burda da Bi kitap yüzü açtığını görmedik valla
(7,830 puan) tarafından
Zor canım ama bakmak zorunda değilsin konuş annenle
+1 oy
(3,558 puan) tarafından

Çok fazla beklenti içindesin o yüzden böyle oluyor maalesef 

0 oy
(221 puan) tarafından
Koy gitsin valla kardeşim gelse bana iş yaptırmaz sen otur der sofradan kalkarız hemen mutfağı toplar bırak siz gidince toplarım desemde senin çocuğun var der 1 yaşında ve 3 yaşında küçükte değiller yani aglasada işimi yapabiliyorum yanımda duruyolar ona rağmen birakmz
(68 puan) tarafından
Oh ne güzel ya benimki niye öyle bilmiyorum. Valla bana eşimin kuzeni geliyor kız yılda 2kez gelmesine rağmen hemen mutfağa geçer yapılacak iş varsa yapayım der sorar. Candna kandan olan da işten kaçıyor. Sonra bana da abla bugün noldu sana çökmüşsün rengin solmuş yorgun görünüyorsun der.
(356 puan) tarafından
Ay adam akıllı bi yorum okudum sonunda herkes arkadaşa yüklenmiş ama 16 yaşında yani evet çocuk ama bebek değil ablasıda evi çekip çevirsin yemek yapsın demiyor en azından mutfağı toplayıp bulaşığı makinaya yerleştirebilir bu kadar da olmaz yani bende yeni doğum yaptım sezeryanla 3 yaşın da kızım 17 yaşında bi oğlum daha var sezeryan olmama rağmen kimseye muhtaç etmedi oğlum sağolsun evi toplar süpürür tuvalet banyo yıkar mutfağı toplar yerleştirir ufak tefek karın doyuracak kadar yemek yapar bak bunları bi erkek ergen yapıyosa 16 yaşında kız da hayli hayli yapabilir valla biri benim evimde yaşıyosa benim kurallarıma uyacak uymuyorsa kapı orda benim de yiğenim kalıyo yanımda lise 1 de geldi ağustosta 7 yıl olacak geleli bu güne kadar tek kavga gürütümüz olmadı o da aynı şekilde yapar valla al elinden telefonu yasakla arkadaşlarını dışarı çıkmasını bak nasıl yapıyor ve eşinde biraz sert tepki verdimi kardeşin bak nasıl yola geliyo
(4,002 puan) tarafından
Evinde hem bakiyo hemde hizmetcilik ediyo kardeşine hiçte hoş görmek zorunda değil bence cocuk bakmak zaten başlı başına zor üstelik iki tane biri yenidogan en ağlak zamanı hem kalk cocuk bak hemde kardeşe hizmetcilik et kim böyle biseye göz yumar 16 yaş küçük  bile değil ki herkes ergen demiş durmuş biz ergenlik yaşamadık mi kimseyi önümüzde hizmetçi olarak kullanmadik hadi elinden hiç Bi iş gelmez en azından çocukları oyalarsin kadin kalkar her türlü işini yapar tabi o da yok bedava otel hizmeti ohh ne güzel
(221 puan) tarafından
Evli olan kardeşimde var bize gelince yapalım dersem beraber yaparız yapmazsa bile 1 yaşındaki kızıma bakar onunda oğluma yaşıt çocuğu var beraber oynarlar bende hemen işimi yaparım yorum yaptığım bekar kardeşim şuan 20 yaşında ama 17 17 18 19 her yaşı aynıydı iş yaptırmaz çocuğa bak desem bile sen bak ben toplarım derdi şuan biraz uzakta ayda 1 belki geliyo belki gelmiyo ama yinede gelince oturmuyo ki ben misafir gelecekse kardeşimde olsa temizlik bırakmıyorum gelince rahat rahat oturalım iş yapmayalım diye çocuklu değilse misafirim 1 gün önceden silip supuruyorum çocukluysa sadece supuruyorum sonraki gün siliyorum cocuklar zaten biseyler dokuyo ister istemez benimkiler yetiyo zaten yanlarına cocuk gelince herseyi dağıtıyorlar
0 oy
(216 puan) tarafından
Çok bile sabır ettin gönder gitsin bazen de biz ablaların sert olması gerekirki ders alsınlar 
0 oy
(390 puan) tarafından
Böyle devam ederse gönder kardeşini yani küçük değil yaşı sana destek olabilir 
0 oy
(211 puan) tarafından
Ayy daraltı geldi bana koy kapının önüne valla hiç uğraşılmaz gitsın yurda
0 oy
(856 puan) tarafından
İyi dayanıyorsun bacım kardeşine. Ben olsam çoktan koyardım kapının önüne. 
0 oy
(1,566 puan) tarafından
Canım aynı eve almakla başta hata etmişsin zaten çünkü o bir ergen ve ergenlerle uğraşmak aşırı zor annendekide büyük cesaret doğrusu yarın bir gün sevgiliside olucak eve girmek istemicek aklını çelen olucak yani ne bilim evden bile kaçabilir birisiyle kız çocugunun yeri ana babasının yanıdır abi evide olsa abla evide olsa anne başında olmadan olmaz üstelik sanada yazık yiyip içip yatmak nedir seninde iki çocuğun var sonuçta kimse kimseye bakmak sorumluluğunu almak zorunda değil bu kardeş dahi olsa hadi annen baban olmasa tamam eyvallah ama annesi başında 
0 oy
(2,212 puan) tarafından
Annen kardesini biliyor ve cekemiyor laf gecireniyor belli bikmis senin ustune atmis resmen.benm yapamadgmi sen yap diye ama senide hic dusunmemis.evet zamannda dedik alma diye nolursa olsn canm asla kabul etmicektin durusunu bozmjcaktin.hatta bi postunda hatrliyorm seninle dalgada gecmisti arkadsyla.yanlis anlama ama bu devirde hem kardesinjn hem arkadsinjn senin evinde bukadr rahat olmasi hos degil.esine laf soylemiyorm sakin yanlis anlama ama devir cok kotu ve ergen bi kizdan bahsediyorsn.nolursa olsn eniste dahi olsa baska bi adamin mahremiyetinde bukadr uzun sure durulmasi dogru degil.esininde rahat etmek isteyecegi zamanlar olur.adam belkide kendi evinde hep diken ustunde davranis giyinis hep kendinj diken ustunde hissediyordur.bence konus annenle tekrardan ve olmcagjnj soyle.sadece kendinj yada kardesinj dusunemezsn esinide dusunmen gerekir yazik kuzum o adama kendj evinde rahat edemiyordur.annenede acik acik belirt bence
0 oy
(4,138 puan) tarafından
Konusma uslubun hos degil ama en basinda sorduğunda da sonrasinda da hepimiz sana kabul etme demistik. Ergen kiz biraz da anlayissiz bi kiz veya kolaya aliamis bi kiz sanirim. Bi kere o evin anne evi degil ablasinin evi oldugunun ayırdına varmalı. Kardes kardesi bi yere kadar ceker. Ayrica esin bi yerde  sonra once kardeşine sonra da seni gecistirip duran annene bilenebilir hakli olarak. Bu da sizi evliliginizi etkiler. Yarin obur gun siz unutursunuz ama o unutmaz
(2,047 puan) tarafından
Abla bile değil enişte evi olarak algılamasını sağlaması gerekir. Bu şekilde olmasa abla evi evet ama
0 oy
(28,783 puan) tarafından

Konuşmayı dene kapının önüne koyacaktin madem kabul etmeseydin bakış açın doğru değil 

0 oy
(1,395 puan) tarafından
En başta etik olmayan bir durum var 16 yaşında Ergen Bir kızın seninle aynı evde yaşaması bence yanlış şimdi belki bir çoğunuz benim bana kızacaksınız kınayacaksınız Ama artık kimsenin kimseye güveni yok kaldı ki sen bir de 16 yaşında bir kız çocuğundan şimdiki nesilden iş bekliyorsun Bence hiç beklemek yerine annene şunu söyle Anne bu kız Ergen benim evimde kalması yanlış olur
0 oy
(164 puan) tarafından
Benim kızım var 14 yaşında tamda anlattığın gibi malesef , benimde 2 yaşında ve 8 aylık iki tane bebeğim var, senide çok iyi anlıyorum. Bütün gece bende uyanıyorum doğru düzgün uykum yok. Kızıma yardım et, bulaşıkları topla yada makineyi boşalt derim tamam der odasına gider saatlerce çıkmaz yine ben yaparım işleri. Tam kanlarının kaynadığı zamanlar geneli böyle bu yaştakilerin . 
0 oy
(1,550 puan) tarafından
Anaaaa kendi kardeşine bunu diyen eşinin kardeşine ne demez acabaaa

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 555 göst.
0 oy
11 cevap 371 göst.
23 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Aaadeyyo (2,384 puan) tarafından soruldu
0 oy
47 cevap 1,137 göst.
31 Ağustos 2023 Aile kategorisinde Gizliiiii.21 (1 puan) tarafından soruldu