+1 oy
1,101 göst.
Diğer kategorisinde (83 puan) tarafından
Şimdi bana demeyin Biz sana dedik diye ama annem sonuçta ve o da diyor zor durumda olmasam bırakmam diye. Hep başına kaldı diye. Bilen bilir kız kardeşim okul süresi boyunca bende kalacaktı. 16 yaşında lise sonda. Hafta içi inanın ondan bir iş beklemiyorum okulu var diye. Neyse. Bana arkadaşım yazmıştı müsaitsen sana gelicem diye. Ben 1 Ay önce doğum yaptım bebek görmeye gelecekti. Dedim cumartesi günü gelsin kardeşim de yardım eder. Ben iki çocukla zorlanırım. 2 yaşında Bi çocuğum daha var. Ben kardeşime demeden o bana dedi abla cumartesi arkadaşım gelecek olur mu diye. Ben de olur zaten benimki de gelecek otururuz siz de yardım edersiniz deidm. Arkadaşı da yabancı değil eve sürekli gelir gider. Tamam dedi zaten kız yardım ederiz ablana falan demiş. Kısır börek yapalım mı diye sordu ben de tamam dedim. Cuma akşamından yapacaktık. Yemek yedik, bulaşık makinesi boşaltılacaktı. Kardeşime dedim sen Boşalt ben toplarım sonra diğerlerine geçeriz diye. Yok karnım ağrıyor midem bulanıyor bilmem ne demeye başladı. Ben de iyi ki iş tarif ettim hemen bahanen var dedim o da boşaltmicam demedim yapıcam dedi ama yapan eden yok odasına geçti. Aradan bir saat geçti en son eşim boşalttı. Ben de çocuğu uyuttum topladım kısırı böreği yaptım. Gerçekten hastadır diye de hiç ona dokunmadım adet olmuştu zaten. Hiç odasından çıkmadı uyuyordur diye dokunmadık. Gece Bi girdim WhatsAppa sürekli son görülme değişiyor. En son saat 2 de yatmış sanırım. O saate kadar telefonda ama gelip de yardım etmedi. Aşırı yorgun ve uykusuzum zaten. Sabah de doğru düzgün bir şey yemeden çocukların ihtiyaçlarını görüp ev toplamaya başladım. Ev süpürürken uyandı saat 10 olmuştu zaten.. Kızlar da 10 buçuk gibi geldiler. Neyse hazırladık bir şeyler yedik içtik. Kızlar biz toplarız ederiz dediler odaya geçtiler. Sonra dışarı gezmeye çıktılar. Mutfak olduğu gibi duruyor. Yemek yok evde. Evden herkes gitti bütün iş bana kaldı. Neyse ben yemeği yaptım sadece. Zaten bebekten fırsatım da olmadı. Akşam saat 8 de kardeşime dedim buraları topla makineye at da çalıştıralım yıkansın. Tamam dedi. Yine odasına gitti. O saatten beri çıkmadı odasından. Sadece Bi kez çıktı abla bak video yaptım diye gösterdi gitti. Mutfak hâlâ duruyor. Ben bütün geceden beri ayaktayım çocuk uyumadı. Kardeşimin yine son görülmesine baktım saat 3 te girmiş en son. Valla sinir tepeme çıktı. O saate kadar oturuyor iki bulaşık var hâlâ mutfak olduğu gibi. Ben de bıraktım dokunmicam dedim bakalım ne zaman topluyor. Anneme diyorum yardım etmiyor diye. Sen söyle o yapar diyor ama yok yapmıyor. Yapsa da kaç saat sonra yapıyor aynı böyle. Ben buna tahammül edemiyorum. En son vericem eşyalarını eline koyucam kapı önüne. O olacak ama yapamıyor işte insan. Ne de olsa kardeş diyoruz 

29 Cevaplar

0 oy
(296 puan) tarafından
Valla ben derim seni hatırlıyorum ve kardeşini Gelme  meselesini sorduğunda demiştim kabul etme diye. Ergen laf söz anlamaz sen doğum yapacaktın vsvs birçok etmen vardı annen ograsmak istemediğine senin başına saldk öyle hatırlıyorum 
-Reklam-
0 oy
(506 puan) tarafından
Ya okudum ama okurken kriz gecirdim ya ergen bir çocuktan bahsediyoruz çocuk diyorum reşit bile degil bu kadar sorumluluk yukleyemezsinizntek başına herseye yeten anneler var kaldıki ben cocuklari oyala ben yaparım derdim oda cocuk.. bu kadar sorumluluk yüklemeyin kimse sizin hizmetiniz degil annenizde dahil cok itici seyler yazmissiniz ya neyse uzatmiycam
(83 puan) tarafından
Evet Ben de onun hizmetçisi değilim. Çocuk diyorsunuz kusura bakmasın sevgili yapıp eve geç gelen birine çocuk deyip iş yapmamasını göz ardı edemem
(506 puan) tarafından
Onu koruyup kollamak yine sizin elinizde öz kardeşiniz doğruyu gösterip onunla konusup biseyleri düzeltmek yerine gerekirse terapiste danışın onu kendinizden dahada itiyorsunuz ozaman hic evinize almayacaktiniz
0 oy
(3,475 puan) tarafından
Canım sen ona güzellikle konuş de ki bak ikş çocukla çok yoruluyorum bari çocuklara baksa o bile iyi yap desen de tersine yapar görümce bendeydi çalışıyordu bir kere bile şunu yap drmedim çünkü başıma kakardı eşim çocuğa bak dedi ona geldi başıma ksktı çocuğa bskamıyom edemiyom bilmem ne ondan sende üstğne gitme 
(83 puan) tarafından
Baktırıyorum küçük olan az ağlasa çok ağladı napcam deyip veriyor
0 oy
(2,477 puan) tarafından

Cok cok cok yanlış düşünce yani sen kardeşini yanlış anlama ama eve yardımcı die mi aldın kız üstelik ergen ki adet olmş valla bacım baştan kabul etmycktin güzell dille söle sende bi gün bakar bi gün bakmaz sonra yardım eeder zaten ama kapı dışarı etmekte ne bilim yani cok ayıp ya :angel:

0 oy
(3,407 puan) tarafından
Ay sen de Allah'tan bir kardeşini evine aldın kendini rezil ettin burada
0 oy
(476 puan) tarafından
Bu kız ha ablasının evinde ha annesinin. Bir işin ucundan tutmak zorunda. 3 saat sonra yerıne gelen işi yapmasa da olur zaten ne anlamı kalıyor o zaman. Ergense ergen biraz sorumluluk alsın. Her şeyi anneden bladan bekleyen sorumsuz cocuklar zaten karakterleri çok geç oturur ya da oturmaz Sen de konus canım kardeşinle 
0 oy
(626 puan) tarafından
16 yaş çocuk değildir ya bizde o yaşlarda olduk yorumlara şaşkınım insan kardeşinden (destek) bekler. o yıkılacak yer aramış resmen eski postlarını da hatırlıyorum. Ablam bu kadar yorulacak ben oturacam biz böyle büyümedik ya. O yaşlarda misafirlikte bile yediğimizi kaldırır mutfağa yardım ederdik. Bencil bi karakter olarak yetişiyo bence şimdi önemli değil yine ama gidişat hiç hoş değil..
0 oy
(2,129 puan) tarafından

• Benim kardeşim 13 yaşında sağ olsun ben demeden kalkar hemen tabakları toplar bende derim kızım ne yapıyorsun bırak sen çocuklarla oyun oynayın ben hablederim derim o sadece çocuklara bakar ben ne gerekiyorsa yaparım hatta bazen bakması bile bana yük oluyo diyorum kötümü ettim yani çünkü görevi değil bizim görevimiz bazen markete gidicek olurum çocuklar kalsın sen rahat gez der bende olmaz derim en azından ikisjni alamiycamsam birisini alırım kardeismden Allah razı olsun bu arada kardeşimin adeti çok ağır oluyo çok ağrı cekiyo daha ona ben ıhlamur yaparım sende yap sohbet et derdi olabilir dersleri çoktur ağır geliyordur ben 17 yaşımda evlendim bir de o geldi aklıma :'(
0 oy
(292 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Önceceden bununla ilgili konuların var mıydı, bu konu onların devamı mı bilmiyorum çünkü çoğu kişi seni haksız bulmuş. Sadece bu konuna göre yorum yapayım. bence cok da haksız değilsin.16 yaşında ergen demek, yediğini içtiğini toplamayacak, yenidogan bebegi olan ablasının yardım isteğine koşmayıp odasında keyfine bakacak demek değildir. Gece 3'e kadar watsapta ya da sosyal medyada vakit geciriyorsa sana karsi yaptığı bencillik, seni biraz kullanmak biraz da vicdansızlık oluyor. ne olur ki tabakları makineye yerlestirse bir börek falan sarsa...arkadaşına ikram hazırlasa ne olur?  Bizler 5-6 yaşındaki çocuklarımıza sorumluluk veriyoruz tabagini kaldırmasını  oyuncaklarını toplamasini vs. öğretiyoruz.ergen diye diye kendi elimizle gençleri ehli keyif yaptık ve ceremesini yine biz çekiyoruz.Benim 10 yaşında yeğenim var misafir geleceği zaman pasta börek yapar annesi isteyken yemek yapar bahcede işe yardim eder vs. bu çocuk değil mi? Arkadaşımın 17 yaşında üniversite sınavına hazırlanan kızı hala salata yapıyor sofra hazırlıyor eve arkadaşı gelince kendisi hazırlık yapıyor.bu ergen değil mi? Sizi haksız bulmadım ama kardeşiniz anne evinde de böyleyse hic almasanız daha iyi olurdu.
(83 puan) tarafından
Annemde de böyle. Annem biraz da eniştesinden çekinir işin ucundan tutar diyordu ama o da yon

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 576 göst.
0 oy
47 cevap 1,153 göst.
0 oy
6 cevap 350 göst.
28 Mart 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+2 oy
29 cevap 902 göst.

409,903 soru

12,323,831 cevap